Keresés

Aktív témák

• And

veterán

válasz bbking #19 üzenetére

Jól értelmezed. Egyébként szvsz igaza van simonzé-nek, mert nagyságrendekkel tisztább képet kaphatsz, ha antennajel helyett alapsávi videójelet (kompozit/svideó csatlakozón) viszel a belső tunerbe. Az is igaz, hogy ezzel épp a kártya lényegét - a saját tunerét - kerülöd ki, ugyanis így pusztán digizésre használod a kártyát. De valamit valamiért. Hiába van a kártyára épített tuner kis árnyékolt fémdobozban, így is összeszed egy csomó zavart, meg interferenciára is hajlamosabb (vagy csak én fogtam ki nagyon dzsunka példányt annakidején..). Az is elképzelhető, hogy már a tunermodul tápágának megfelelő RF-szűrését sem viszik túlzásba, akkor meg hiába az árnyékolás.
    #21: Ennél azért sokkal rosszabbra számítottam :D. TV-n is ilyen a kép? Ha ellenőriznéd, legalább a jelforrás minőségében biztosabb lehetnél. (Az antennakábel videón keresztül történő vezetése csak akkor javíthat a jelen, ha az egyébként gyenge. Jó kábelrendszernél általában nem ez a helyzet, a túlzott erősítés - nagy jelszint - meg csak interferenciára még inkább hajlamossá teheti a tunert.)

Aktív témák