- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- A régebbi GeForce-okra is jön majd a Smooth Motion
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- E-book olvasók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Aktív témák
-
nightshadow
veterán
válasz runner 125 #4601 üzenetére
Ne felejtsd el, hogy egy 60 év körüli házaspárról van szó. Teljesen mások az igényei ennek a korosztálynak. Én is kb. 5-6 éve vettem hasonló korú szüleimnek egy Sony CRT-ét, csak tv nézésre, és semmilyen szinten nem követik a technikai változásokat, s így igényük sincs a lapos tv-re. A scartos digitális SD adás pedig kristálytiszta ezen a tv-én. Ilyen tiszta egy LCD-én soha nem lesz szerintem.
-
nightshadow
veterán
válasz runner 125 #4599 üzenetére
Jó 2 éven belül elvileg minden átáll digitálisra, s akkor meg mit csinál a CRT-vel?!
Erre találták ki a scartos STB-ét.
-
nightshadow
veterán
Csak a címke marad Sony a tévéken: [link]
-
-
nightshadow
veterán
válasz Ace Ventura #4112 üzenetére
A 100Hz mást jelent a CRT esetén, mint az LCD-nél. Egy kis segítség ennek megértéséhez: [link]
-
nightshadow
veterán
válasz Zubrowka #4093 üzenetére
Én a korábbi Philips 5000-es sorozatról olyan túl sok jót nem olvastam, úgyhogy én legalábbis kihagynám. Én inkább a 170k-ás keretedhez hozzátennék még 8k-át, és vennék egy 40”-es C630-at vagy C650-et, attól függően, hogy zavar-e a tükröződő panel vagy sem.
40C650: [link]
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
"A furcsaság nekem az SD-nél van, két dologra lettem figyelmes (UPC settop box - scart - tv)
1. egyes adásoknak pixelesebb, elmosódottabb (pl. m1), másoknak szebb képe van (rtlklub, tv2)
2. a nem mozgó arc barázdái kivehetők, de ha kicsit ingatja a fejét, az arca hirtelen sima (elmosódott) lesz, vagyis mozgalmas képnél, kameránál elmosódottabb."Azért van, mert a UPC’s set-top boxba megérkezik a digitális jel, amelyet átkonvertál analóg jellé, s ezt továbbítja scart kábelen (analóg csatlakozás) a tv-be. Tehát hiába hívják digitális csomagnak a UPC-nél, valójában analóg jelet kap a tv. Ezért érdemes olyan set-top boxot használni, amelyiken van HDMI csatlakozó, s ezen keresztül már valóban digitális jelet kap a tv, s jobb lesz a képminőség. Egyébként ezeket a „scartos” set-top boksz-kat eredetileg a CRT tv-khez találták ki, mert ugye ezek a tv-ék nem tudnak mit kezdeni a digitális jellel, s ezért kell visszaalakítani analóggá. A HD TV-ék viszont nem szeretik az analóg jelet.
-
nightshadow
veterán
válasz headhunter #3977 üzenetére
A DVB-S tunert leszámítva műszakilag ugyanaz a két tv, tehát a képminőség is megegyezik. (Maximum a panellottó szólhat közbe, de az meg csak a tv kibontása után derül ki.) Ha szükséged van a szatelit tunerre, akkor a C679-et ved, ha nincs, akkor a C650-et szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz headhunter #3958 üzenetére
Én valahol azt olvastam, hogy az itthoni webshop-ok többnyire Ausztriából, illetve Németországból hozzák a tv-ket. A német árgép szerint a 40C650 átlagára 635€ körül van ([link]). A 40C679 pedig 950€ körül, szintén a német argép szerint ([link]). Tehát a különbség 315€, azaz 88,200 Ft (280Ft-os €uróval számolva), erre rájön még a webshop saját haszna, meg a szállítási költség. Tehát papíron nagyjából kijön a 100k különbség. Nyílván a gyakorlatban ezek a számok eltérnek, mert ezek végfelhasználói árak. Egy viszonteladó más árakkal dolgozik, de az arányok hasonlóak lehetnek szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz Ace Ventura #3956 üzenetére
Pár típus, ami 120k körül van:
Samsung LE-32C550: [link]
árak: [link]LG 32LD450: [link]
árak: [link]LG 32LD550: [link]
árak: [link]Sony KDL-32EX402: [link]
árak: [link]A vásárlás előtt élőben is meg kell nézni a képminőséget, csak a speckók alapján a 32LD550 a legjobb ezek közül.
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
-
nightshadow
veterán
válasz __Dyan__ #3935 üzenetére
A tv-dben valóban van digitális földfelszíni (DVB-T) és digitális kábel (DVB-C) tuner, de ez MPEG-2-es. Magyarországon viszont a szabvány MPEG-4. Emiatt itthon ezt semmire nem lehet használni, ezért ahhoz, hogy digitális adást tudjál nézni a tv-den, mindenképp set-top boksz-ra van szükséged. Ha előfizetsz a szolgáltatódnál egy digitális csomagra, akkor a szolgáltatód biztosit neked bérlésre egy set-top boxot.
„- Beépített digitális földi TV-tuner (MPEG 2, analóg vétel is lehetséges)
- Nézzen digitális tévét a beépített normál felbontású digitális földfelszíni hangolóegységgel (MPEG-2) *A készülék a magyarországi szabadon fogható, földfelszíni digitális sugárzás vételére csak kiegészítő set-top box csatlakoztatásával alkalmas.”
forrás: [link][ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
Már az A656-on is volt USB media player, de csak JPEG képnézegetésre és MP3 lejátszásra volt alkalmas:
"„A "Wiselink" USB 2.0 port residing at the side compartment allows you to view JPEG photos and listen to MP3 music on the Samsung LE40A656.” forrás: [link]A film lejátszására is képes media player a következő évben, az LE40B650-en jelent meg:
"„[Media Play] allows you to view JPEG photos, listen to MP3 music, and watch video files (supported formats are AVI, MKV, ASF, MP4, WMV, 3GPP, PS, TS container) from a USB drive or DLNA-compatible PC.” forrás: [link][ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
„Köszi, de mit kell csinálni, hogy letöltse?”
„For Download, click on each Part number!!” Minden trailer mellet jobbra középen vannak a rész számok (part number), ezekre kell kattintani a bal egérgombbal, majd a downloadra kattintani, utána mentés. Miután egy trailernek minden részét letöltötted, a winraral kicsomagolod, s utána lejátszható.
-
nightshadow
veterán
Ami manual letölthető az lg.hu-ról, az egy összesített manual, ami nem csak egy típusra vonatkozik, a manualba is benne van: filmlejátszás (csak 32/40/46/55LE4***, 19/22/26LE3***, 32/37/42/47/55LE5***). Viszont Jpeg-et, MP3-at kezel az LD450 is USB-ről, és erre is vonatkozik az 1TB-os illetve 32Gb-os ajánlás.
forrás: terméktámogatás, letölthető magyar nyelvű manual 53-54 oldal [link]
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz james007007 #3722 üzenetére
"Én speciel az LG LD450-ről szerettem volna megtudni hogy megbirkózik-e egy 1 - 1,5 Tb külső vinyoval?"
Néhány idézet az lg.hu-ról letölthető LD450-es manual-ból:
„Előkészületek USB-eszközök használatakor
- A külső áramforrást (több mint 0,5 A) igénylő USB-eszközöket csatlakoztassa az áramforráshoz. Ennek
elmulasztása esetén előfordulhat, hogy az eszköz nem ismerhető fel.
- Ha az USB-merevlemez nem kap külső tápellátást, akkor előfordulhat, hogy a készülék nem észleli azt
- USB külső merevlemez használata esetén a javasolt kapacitás legfeljebb 1 TB, USB memóriaegység
esetén pedig legfeljebb 32 GB.
- A javasolt méretnél nagyobb memóriakapacitással rendelkező eszközök esetleg nem működnek
megfelelően.
- A 30 GB-nál nagyobb méretű filmfájlok lejátszása nem támogatott.
- A DTS audiokodek használata nem támogatott."[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
Érdekes cikk a licitáló oldalakról, a laptop nyugodtan behelyettesíthető az LCD tv-vel: [link]
-
nightshadow
veterán
válasz Rick_Dias #3695 üzenetére
„Azt olvastam, hogy a SHARP a csúcs…Továbbá az első TV, a LED-es, az mennyivel jobb vagy rosszabb a többinél, ha már ebben az árban van?.”
Hát nem tudom, én legalábbis az alsó és a középkategóriában olyan kiemelkedő tesztre nem emlékszem, pedig olvastam egy párat. Amit kinéztél, az LE600, az se kivétel ez alól. Az LE600 és az LE700 csak a 100Hz-ben különbözik egymástól. Mindkét típus gyengéje a „motion blur”. Egyébként mindkettő tavalyi típus, beidézem az egyik tesztnek az összegzését egy korábbi hozzászólásomból:
„„The lingering motion blur is a weakness, so sports fans and members of the Jason Statham fan-club might prefer an alternative that copes a little better with high-speed action.”
Magyarul sport- és Jason Statham filmrajongóknak inkább más alternatíva felé kéne nézni, ami jobban megbirkózik a nagy sebességű akcióval.
-
nightshadow
veterán
válasz bgszoli #3664 üzenetére
A 8404-nek a teszt szerint nagyon alacsony a kontrasztja: 763:1.
forrás: [link]A 7605-nek nagyon jó a kontrasztja: 2395:1, viszont színvisszaadási problémákkal küzd, ezért a teszt nem ajánlja. Ráadásul kb. 205k körül van az ára az árgép szerint. Ennyit szvsz egyik 32”-es tv sem ér, mikor a C650-es 40”-es méretben már 180k körül megkapható.
forrás: [link][ Szerkesztve ]
-
-
nightshadow
veterán
válasz Daffni2 #3109 üzenetére
"Nehezen tudok egyébként elképzelni olyan körülményt, amikor pld. 46" méretben a valóságban egymásmellé téve ugyanazt a médiát lejátszva bárki az LCD mellet döntsön."
Ha ez így van, (én nem tudom, mert ennyire nem értek hozzá, ezért nem tudok állást foglalni), akkor miért van az, hogy ma már csak a Panasonic erőlteti a plazmát, a Samsung meg az LG plazmái, ha jól tudom, az LCD-ikhez képest marginális szerepet játszanak az eladásokban. Mi a logika ebben, a többiek miért az LCD-ét erőltetik, s azt fejlesztik, ha a plazma technológia a jobb?
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz Kevin89 #3079 üzenetére
A KDL-40EX600 a KDL-40EX402 edge-LED-es változata. Ezek a tv-ék a kissé elavult Bravia Engine 2-vel vannak ellátva, ráadásul mindkettő 50Hz-es. Szerintem sokkal jobban jársz a KDL-40EX500-al, mert ez már Bravia Engine 3-as, és 100Hz-es. Ráadásul kb. 40k-val olcsóbb a gyengébb EX600-nál, mert hagyományos CCFL-es.
Az EX500 edge-LED-es változata az EX700. Ennél a típusnál több teszt szerint is képminőségben nem jelent javulást a LED, csak az energiafelhasználásban, ráadásul felhősödik az egyenetlen fényeloszlás miatt, tehát semmiképp nem éri meg a kb.70k-ás felárat az EX500-hoz képest.
Ha a Sony mellett döntesz, akkor az EX500-al jársz a legjobban szerintem, ez most kb. 195k körül van jelenleg 40”-es méretben. Ha karácsonyra kell, addig még esnek majd az árak. Egyébként itt egy teszt az EX500-ról: [link] -
nightshadow
veterán
Saját tapasztalataim és tesztjeim alapján az EDGE LED nem visszalépés, hanem forradalmi újítás.
Hát nem tudom. Itt a fórumon többen is visszavitték az edge-LED-es Samsung tv-jüket, s cserébe CCFL-re cserélték, s jobban meg voltak velük elégedve. Másrészt nem egy tesztet olvastam különböző tv-kről, ahol az volt a konklúzió, hogy a fogyasztáscsökkenésen kívül mást nem ad a tv-hez, sőt egyenetlen a háttérvilágítás, mert a szélekről nem tudják egyenletesen szétszórni a fényt.
Másrészt azok a Sony tv-ék, amikről te beszélsz, igen csak felsőkategória, közelebb a félmillióhoz, vagy azt túllépve. Aki idejön fórumozni, azok többsége nem ebből az árkategóriából választ. Maradjunk, mondjuk az EX700-nál, ami az EX500-as edge-Led-es változata, az például visszalépés az EX500-hoz képest a tesztek szerint. -
nightshadow
veterán
3 tvt találtam ami igaz nem olcsó 300k környéke, de jónak tűnhet ebben a kategórában, aki ilyenben gondolkodik nézze meg az alábbi 3 típust:
Sony KDL-40we5b
Sony KDL-40ex503
Samsung UE40B7000Nem tudom mi alapján sikerült kiválasztani a fenti 3 típust, mindenesetre csak pár megjegyzés hozzájuk:
A Sony 40WE5b az tavalyi típus, a 40W5500-nak a zöld energiatakarékos változata, hihetetlenül felárazva 300k körül volt (ha még lehet egyáltalán kapni). Csak összehasonlításképp a 40W5500 kb. 230k-val futott ki. 70-80k-ás felárat egyáltalán nem ért meg, így ellentétbe veled senkinek nem ajánlanám.
A Sony KDL-40EX503 itthon nem kapható (legalábbis az argep.hu szerint). Az alapkészülék, az EX500 igen, viszont ez csak 200k. Ennek a DVB-S-es változata az EX505, amely 240k körül kapható. Itt egy teszt az EX500-ról: [link]
A Samsung 40B7000 szintén tavalyi modell. Ráadásul ez edge LED-es, amely úgy tűnik több user szerint, hogy visszalépés a CCFL-hez képest, ezért szerintem jobban jár az ember az idei 40C650-el, ami 300k helyett csak 185k körül van.[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
Még egy megjegyzés a DVB-S-hez:
- pl. a DVB-C hiába van már lassan mindegyik LCD-be beépítve, ha a szolgáltató nem támogatja. Ilyen pl. a UPC digital, ahol jelenleg nem lehet kikerülni a set-top boxot.
- a DVB-S-nél nem tudom, hogy van, hogy itt is szolgáltató függő-e a használata, mert ha igen, akkor lehet hogy itt se lehet kikerülni a boxot bizonyos szolgáltatónál, és akkor fölöslegesen vetél egy jóval drágább tv-ét. Ennek mindenképp érdemes utánajárni. -
-
nightshadow
veterán
válasz ludasmatyi #2894 üzenetére
-
nightshadow
veterán
A tesztoldalon a tesztelők a lent leírt módon tesztelik az összes tv-ét, lent megnevezett szoftvereket használnak, de őszintén szólva ez a része nem érdekel, csak a végeredmény. Így ne haragudj, de én előbb hiszem el, hogy annak a tv-nek a kontrasztja 4032:1-hez, mint a te általad számolt 2000-et.
„How do we test TVs?
Contrast and black levels: they are calculated using two different test patterns, illuminated at average whilte levels of 1% and 35%. These test patterns have been specially developed by Digital Versus to detect any dynamic contrast that may influence brightness and image quality. You can in the same way differentiate contrast in dark and light scenes. The higher the contrast, the better the image. It’s when you get beyond 1500:1 that the image is really set off nicely. Moving on to black levels, they're very deep for values lower than 0.07 cd/m². Depending on our needs, we use HCFR software or Colorfacts Pro 7 from Datacolor.”
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
Az általad linkelt teszt a Sonynak 0,06 cd/m2 feketét mért, az én általam linkelt teszt pedig 0,05 cd/m2-ert. Ez gyakorlatilag hibahatáron belül van. Ehhez tartozik a 4032:1 kontraszt a teszt szerint. Annyira nem értek hozzá, hogy ez a szám hogy jön ki, de ennyit ír a teszt, erre tudok hivatkozni. Most ez a minimálisan eltérő mért fekete szín eredményez ekkora kontraszt különbséget, hogy neked a 2000 jön ki, az én általam linkelt teszt pedig 4032-őt hozz ki?
forrás: [link]
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
Azok a Samsung meg Sony kontrasztjaid nem tudom honnan vannak, de nem reálisak.
Idei Sony-k 2-3000 körül vannak, Samsungok 4000 körül.Én innen szedtem az adatokat: [link]
Pedig ezen oldal szerint még az idei Samsung C8000-nek is a statikus kontrasztja „csak” 1705:1, messze nem 4000. Te honnan szedted a 4000-et?[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
„1700as kontraszt már használhatatlan HD filmezésre, a részletek jórészét már nem tudja megjeleníteni úgy a tévé.”
Pár LCD tv statikus kontrasztja:
1.LG 42SL8000 810:1
2.LG 42LH7020 830:1
3.LG 47LE8900 770:1
4.Philips 42PFL7404H 932:1
5.Philips 42PFL8404H 763:1Az tény, hogy ezek a kontraszt arányok jóval gyengébbek, mint pl. a Sony-é vagy a Samsung-é, de hogy használhatatlan lenne HD filmezésre, az nem túlzás egy kicsit? Főleg úgy, hogy a fenti tv-ék azért nem belépőszintű modellek?
6.Samsung LE-32B651 1992:1
7.Samsung LE46C630 1990:1
8.Sony KDL-40EX503 4032:1
9.Sony KDL-40HX703 2936:1[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz szaszayanou #2735 üzenetére
Itt egy teszt a Sharp LC-46LE821E-ről: [link]
Rendesen lepontozták az új Quattron technológiát, mert teljesen rossz a színvisszaadása, s ezért senkinek nem ajánlják a tv-ét. Remélik a második generáció sokkal jobban fog sikerülni. -
nightshadow
veterán
válasz Tothgera30 #2700 üzenetére
-
nightshadow
veterán
válasz Palika71 #2696 üzenetére
Tehát, marad a legdrágább Samsung 94cm-es, amit még meg tudsz fizetni.
Pl. LE37C650, ha az belefér.Én meg pont ezt nem ajánlanám, ugyanis a C650-es 37”-es méretben szériahibás. A nemzetközi és a magyar fórumokon panaszkodnak a userek, hogy rendkívül hangosan zúg. Ezért mindenképp a 40”-es ajánlatos, mert az nem zúg, csak ugye az meg nem jön ki a 150k-ás keretből.
37C650 zümmögése: [link]
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
-
nightshadow
veterán
Az LG-nél az idén a 2D-és LCD-ék közül az LE8500 a zászlóshajó, ami 42”-es méretben most kb. 360k. Ennek az angol változata az LE8900, melynek a feketéi túl világosak (0.26 cd/m²) emiatt a statikus kontraszt alacsony (770:1). Csak összehasonlításképp a Samsung 40B6000-nál ugyanezek az adatok: 0.06 cd/m², illetve 3389:1. Pedig a Samsung az egy tavalyi középkategóriás, az LG pedig idei csúcskészülék.
-
nightshadow
veterán
A samsung.hu szerint az Ultra Clear Panel is ilyen:
„A kristálytiszta Ultra Clear Panel képernyő továbbfejlesztett fekete színmegjelenítésével és a Low Haze technológia megnövelt fényáteresztő tulajdonságával a Samsung full HD TV csökkenti a tükröződést és fokozza a kontrasztokat.”
-
nightshadow
veterán
Másik érdekesség, hogy lényegében csak a Samsung használ tükröződő bevonatot a jobb tévéin (Ultra Clear Panelnek hívják), ami egyrészt jobb érzékelt kontrasztot jelent, másrészt megszünteti a szokásos "LCD kinézetét" a képnek, közelebb viszi a foszforos technológiákhoz.
Ez ebben a formában nem igaz, mert a Sony is használja, lásd HX, NX, LX sorozat (egyedül a belépő szintet képviselő EX sorozaton hiányzik), csak ott Deep Black Panel-nek hívják. Nem néztem meg a többö gyártót, de biztos vagyok benne, hogy ők is alkalmazzák, maximum más fantázia nevet adnak neki.
Egyébként a Samsung a Sonyval gyártja közösen a paneleket. Kivéve a 37”-es méretet, azt mindkét gyártó külső úton szerzi be.[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz tib-bee #2410 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a magyarországi gyár az egy összeszerelő üzem, s az alkatrészeket több helyről hozzák. Lehet, hogy az az alkatrész, amit a szellőző rácson belül látsz, az Szlovákiában készült, de maga a készüléket Mo-on szerelték össze, ezért van a dobozon a Made in Hungary felirat.
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
-
nightshadow
veterán
válasz hattorihanzo #2215 üzenetére
Elnézést kérek, de az a Samsung egy középkategóriás tv (kb.240k), ráadásul tavalyi, az LG pedig egy idei prémium kategóriás prémium árba lévő Infinia (kb.365k), a nem 3D-sek közül a jelenlegi zászlóshajó. Akárhogy nézzük a 770:1 statikus kontraszt az önmagáért beszél, főleg egy ilyen árú készüléknél. És ha ilyen a prémium kategória, akkor milyen lehet a közép az LG-nél?
-
nightshadow
veterán
válasz hattorihanzo #2212 üzenetére
Ne haragudj, de te miről beszélsz? A B6000 az edge LED-es, az LE8900 pedig Full LED-es. Tehát egy edge Led-est hasonlítottam össze egy full LED-el. Tudtommal a Full LED-nek jobbnak kéne lennie, mint az edge LED-nek. Itt meg pont az ellenkezője az igaz. Hogy jön ide a te általad emlegetett hagyományos háttérvilágítás?
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz #93966848 #2198 üzenetére
Azt te se gondolod komolyan, hogy 47”-es méretben egy kb. 260k-ás tv képviseli a prémium kategóriát, ugyanis ezt az LG-nél az Infinia sorozat képviseli, ennek viszont nem tagja az LD750. [link]
Ebben a méretben itthon a 47LX9500 a zászlóshajó, mely kb. 623k. A nem 3D-és tv-ék közül pedig az 47LE8500, mely kb. 450k. Viszont ez se garancia a „prémium” képminőségre. Ugyanis az LE8500 angol változata az LE8900, melynek a feketéi túl világosak (0.26 cd/m²) emiatt a statikus kontraszt alacsony (770:1). Csak összehasonlításképp a Samsung 40B6000-nál ugyanezek az adatok: 0.06 cd/m², illetve 3389:1. A mért adatok önmagukért beszélnek, pedig a Samsung egy tavalyi középkategóriás tv. Úgyhogy ennyit az LG-nél a prémium kategóriáról.
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz i.attila #2150 üzenetére
C650 teszt: [link]
Egyébként ebben a tesztben a következő beállítást használták. Próbáld ki, hátha neked is beválik.Picture Mode: MOVIE
Backlight: 4 (to achieve ~115 cd/m2 peak luminance – set this according to your viewing environment)
Contrast: 94
Brightness: 44
Sharpness: 0 for HD content, 20-30 for SD
Colour: 48
Tint: Neutral (50/50)Advanced:
Black Tone: Off
Dynamic Contrast: Off
Shadow Detail: 0
Gamma: +1
Colour Space: Custom (see settings below)
Flesh Tone: 0
Edge Enhancer: OffCMS Settings (R / G / B):
Red: 50 0 0
Green: 25 55 0
Blue: 0 14 71
Yellow: 52 52 0
Cyan: 24 52 54
Magenta: 43 9 55White Balance:
Offset (R,G,B): 28, 25, 24
Gain (R,G,B): 19, 26, 2410p White Balance: ON
Interval 1 (R,G,B): 2 0 0
2: 0 0 -1
3: 0 0 -1
4: -1 0 -1
5: 0 0 0
6: 1 0 0
7: 0 0 -1
8: 0 1 -2
9: 0 2 -2
10: 0 2 -3Picture Options screen:
Colour Tone: Warm2
Aspect Ratio: Screen Fit for 1080i/1080p, according to source otherwise
Digital Noise Filter: Off
MPEG Noise Filter: Off
HDMI Black Level: depends on source, “Low” for video devices
Film Mode: Auto 1 or Auto 2 depending on content
Motion Plus: Custom, Blur Reduction: 10, Judder Reduction: 0 -
nightshadow
veterán
Szemüveg nélküli 3DTV tesztet hajtottak végre Magyarországon [link]
-
-
nightshadow
veterán
„Ez a dinamikus kontraszt, ami minden ellenkező híresztelés ellenére a Samsungokon is kikapcsolható, és a mértéke több fokozatban állítható.”
A C7000 tesztjében írják, hogy a LED-es Samsungokon nem lehet kikapcsolni a dinamikus háttérvilágítást. Ez engem is meglepett, de biztos vannak itt Samsung tulajdonosok, akik megerősítik, vagy cáfolják.
Íme az összegzés a Samsung C7000-es tesztjéből:
„The Samsung C7000 offers pleasant and enjoyable 3D viewing. However, as with Samsung's previous models (B6000, B7000 and B8000), some may find it frustrating not being able to switch off the dynamic backlighting.”
Magyarul:
„A Samsung C7000 kellemes és élvezhető 3D képet nyújt. Ugyanakkor, mint a Samsung korábbi modelljeinél (B6000, B7000 és B8000), néhányan idegesítőnek találhatják, hogy nem lehet kikapcsolni a dinamikus háttérvilágítást.”forrás: [link]
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
„A kézikönyv szerint támogatja az mp4, mkv formátumot, próbálkoztam mindkettővel, de semmi siker.”
A kézikönyved szerint az mkv-t nem támogatja, az MP4-et igen:
"• Az USB-ről történő lejátszást az alábbi videofájl
formátumok esetében támogatott:
- MPEG1 („.mpg” kiterjesztésű fájlok)
- MP4 („.mp4” kiterjesztésű fájlok)
- DivX („.avi” kiterjesztésű fájlok)
• Az USB Photo Viewer a FAT16 és FAT32
fájlrendszert használhatja.
• A BRAVIA TV támogatja a DivX® szabványt.
• Mappánként legfeljebb 300 fájl van támogatva.
• A fájlok pontos fájl specifikációjától függően
előfordulhat, hogy néhány fájlt, beleértve a PC-n
módosított fájlokat, nem lehet lejátszani, még
akkor sem, ha a fájlformátumuk megfelelő."Egyébként az ennél magasabb szintet képviselő EX500 se támogatja az mkv lejátszást. (Sőt én úgy tudom, hogy nincs is olyan Sony tv, amelyik támogatná az mkv lejátszását.)
Idézet az EX500 tesztjéből:„A bal oldali csatlakozóba helyezve a Pendrive-ot egyből közli a jó hírt, hogy felismerte, de közvetlenül elérni nem tudjuk, csak a főmenüből vagy a kedvencekből. Az USB-ről lehetőség van képek megnézésére, MP3 zenék hallgatására, illetve .AVI filmek megtekintésére. Utóbbit sajnos csak egyszerű DVDRippel tudtuk kipróbálni, lévén a rendszer nem támogatja a .MKV videókat – mivel pedig a 720p és 1080p videók elsöprő többsége ilyen formátumban van, ezért ettől meg lettünk fosztva. Mellesleg egyébként azt elég egyszerűen orvosolja, hogy ne akarjunk olyasmit lejátszani, amire esetleg nem képes, ugyanis a könyvtárakban csak azokat a fileokat jeleníti meg, amelyeket le is tud játszani, ha nem látjuk a filet, az azt jelenti, hogy azt bizony ezen a TV legalábbis nem fogjuk megnézni.
Az AVI lejátszással egyébként semmi probléma nem volt, simán ment, a minősége az elvárható szintet hozta.”
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
"közvetlen szervíz kapcsolatuk a gyártóval, ahonnan szinte mindent 3-4 kattintás után be tudnak rendelni. Összerakják, aztán vagy jó vagy nem."
Ha ez tényleg ilyen egyszerű, csak 3-4 kattintás, akkor nekem miért nem rendelte be a drágább panelt, hanem belerakta egy irodai monitor paneljét?
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz Grande Ale #521 üzenetére
Sajnos én nem vagyok szervizes, nem tudom hogy még milyen trükkök vannak, de én biztos vagyok benne, hogy vannak. Sajnos ilyen téren leleményes a magyar. Hogy őszinte legyek, nekem ezen eset előtt ez se jutott volna eszembe, hogy egy drágább típus panelje kompatibilis egy olcsóbb típus paneljével. Mindenesetre én emiatt csalódtam a Samsungban, nem is a szerviz miatt -nyílván azért is-, hanem hogy egyáltalán bedöglött a monitorom 2,5 év után. Bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az előző Samsung CRT monitorom 10 év után lett lecserélve, úgy hogy annak semmi baja nem volt. Nyílván sok minden szerencse kérdése is.
-
nightshadow
veterán
válasz Grande Ale #518 üzenetére
Én se akarlak idegesíteni, de nálam egy elég drága 19”-es Samsung monitoromnak cserélték a kijelzőét, s jól rá is b@sztam. Ha érdekelnek a részletek, akkor megtalálod a hozzászólásomat ezen fórum #1-es hozzászólásában az LCD TV - tapasztalatok, tanácsok - Archívum III.-ban lévő #47578 hozzászólásomat. Azért nem idézem ide, mert elég hosszú.
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
Érdekesség: felcsavarható kijelző [link]
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
"Gyönyörű a képe (Digikábel van nálunk), de mégsem vagyok a mozifilmektől elalélva, pedig ez volt az egyik fő oka a váltásnak. Azt érzem, hogy túl műanyag, klisés, belsőteres, hibátlan, tvfilmes nem tudom másképpen leírni, olyan, amilyet egy műteremben lát az ember; hibátlan alkotás, profi alkotótól és mégis, valahogy nincs értelme az egésznek."
Ezt az effektet szerintem a 100Hz okozza. Ha kikapcsolod, akkor elvileg megszűnik.
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
A Sony hivatalos oldalán a 40BX400 specifikációjában az 1 tuneres PAP (Picture & Picture) ki van húzva, tehát nem tudja: [link]
Itt pedig a manualja is letölthető, s aszerint se tudja: [link]Az EX500 viszont tudja: „Nem lényegtelen apróság, hogy végre ismét akad olyan TV, amely tud PAP, azaz kép-és-kép funkciót.” [link]
-
nightshadow
veterán
Nekem nagyjából ezek vannak elmentve:
EX500 magyar teszt:
1. [link]EX500 angol nyelvű tesztek:
1. [link]
2. [link]
3. [link]
4. [link]
Megjegyzés az EX500-hoz: nem tudom, hogy milyen méretben gondolkodsz, de a Trusted Reviews egymás után letesztelte a 40" és a 37"-es méretet. 37”-es méretben a Sony nem gyárt panelt, ezért más gyártótól veszi. Emiatt a 40-hez képest picit gyengébb a feketéje, ami miatt levont 1 pontot a képminőségből.
37"-es Trusted Reviews teszt: [link]EX700 angol nyelvű tesztek:
1. [link]
2. [link]
3. [link]HX700, EX700, NX700 csoport teszt:
1. [link][ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
Az EX700-ról én is olvastam pár tesztet. Valóban nem írnak túl jó dolgokat a háttérvilágításról. Ráadásul a jelenlét-érzékelőt meg a LED-et leszámítva ugyan az, mint az EX500. Viszont árban kb. 100k a különbség. Ennyivel többet szerintem nem ér az, hogy most oldalról nézve vékonyabb pár centivel a készülék. Főleg így, hogy nem sikerült a háttérvilágítás. Az EX500-at viszont nagyon dicsérik a tesztek.
-
nightshadow
veterán
válasz ragingspears #146 üzenetére
Tapasztalatom nincs, de itt nincs agyondicsérve: [link]
-
nightshadow
veterán
Ez teljesen így van, ahogy írod, én is olvasgatom a teszteket. Nekem a problémám azzal van, hogy az előző megtelt LCD fórúmban, ha jött valaki tanácsot kérni, hogy analóg SD adást nézne többnyire, s hogy milyen tv-ét érdemes vennie, akkor jött a válasz, hogy Philipset. Se egy link, se egy hivatkozás ennek alátámasztására, mert ez így általánosságban nem igaz, mert minden márkának vannak jól sikerült, meg kevésbé jól sikerült típusai.
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest