Aktív témák
-
nightshadow
veterán
2011 végén jön a szemüveg nélküli 3D televizió: [link]
-
nightshadow
veterán
válasz fatallerror #7051 üzenetére
Ha hozzáadom a magyar áfát, akkor is „csak” 315,900 Ft lenne, nem 400k. Ha az eurót venném alapul, ahogy írod, akkor meg 327,600Ft körül kéne lennie az árnak (1€=280Ft). Akárhogy számoljuk, sehogy nem lehet az amerikai árakat alapul venni.
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz GeneraL_XTX #7043 üzenetére
Az amerikai árakat nemhogy Magyarországgal, de az európai árakkal se nagyon szabad összehasonlítani. Amerika egy külön világ ilyen tekintetben (meg másban is persze), csak egy példa a sok közül: a 40HX800-as tévé az ottani Sony Centrumban 1170$ (1$=216Ft), azaz 252,720Ft. Ez a tévé az itteni Sony Centrumban 400k.
-
nightshadow
veterán
válasz GeneraL_XTX #7042 üzenetére
Az elején még nem fog 2011-es középkategóriást kapni ennyi pénzért, ne feledd, hogy a 40C650 is kb. 270k-ról indult.
-
nightshadow
veterán
Itt vannak képek az új Samsung tévékről. [link] Olvasva ezt, meg a többi tudósítást a CES-ről, nekem az jön le, hogy idén már nem lesz CCFL-es Samsung LCD. Esetleg talált valaki bővebb infót ezzel kapcsolatban.
-
nightshadow
veterán
válasz fatallerror #6979 üzenetére
Érdekes, hogy designba nem tudnak valami újat kitalálni.
-
nightshadow
veterán
Lehet, hogy Samsungéknál máshogy gondolják, mert ha jól értelmezzem az alábbit, akkor idén 32”-es méretben is lesz 3D-és tévéjük:
D6400 series
Edge-lit LED backlight with local dimming
3D compatible
Supports Bluetooth 3D active glasses
120Hz refresh rate
Double-frame-rate technology
Samsung Apps with universal search
Availabe in 60",55",46",40",32". -
nightshadow
veterán
válasz GeneraL_XTX #6909 üzenetére
Én a kettő közül a Sony-t venném. Elsősorban a méret miatt, hidd el a 32”-es nagyon kicsi. A menüje is szebb a Philips-nél, ráadásul az elrendezése megegyezik a Playstation-éval (Xross Media Bar – XMB). Az viszont tény, hogy mivel a Sony nem gyárt 37”-es panelt, ezért a 40”-hez képest egy picivel gyengébb a képminősége. Ez viszont minden gyártóra igaz, hogy a 40”-be jobb panel kerül, mint a 32”/37”-es társaikéba.
-
nightshadow
veterán
válasz fatallerror #6784 üzenetére
Sajnos a Philipsről semmit nem olvastam mostanában.
-
nightshadow
veterán
"Egy a lényeg, mindenkép S-PVA típusú panel van a tévédben, akár SQ, Akár AA gyártmányú a panel."
Szerintem ezt rosszul tudod. Itt egy teszt a Samsung C630-ról: [link]
Az SQ az a Samsung-Sony által gyártott PVA panelt jelenti, az AA viszont az AUO által gyártott MVA típusú panelt takar. -
nightshadow
veterán
válasz fatallerror #6767 üzenetére
"mit vártok a jövő heti CES-en?"
CES: 2011 TVs preview [link]
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz Zsinder #6712 üzenetére
Sajnos, nehéz olyan 100Hz-es tévét találni, aminek alacsony az input lagje, de nem lehetetlen. Pl. 40pfl5605-ös Philipsnek 20ms alatt van az input lagje Game Mode-ban:
„However in Game mode that improved to less than 20ms which is excellent and should keep even the most hardened gamer happy.” [link]
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz Zsinder #6710 üzenetére
EX710 angol változata az EX713 (ebben az ottani freeview tuner van), minden másban megegyezik a két tv, ennek 56ms-ot mértek:
"We had no problems connecting the TV to a PC, but measured an input lag of 56 ms, which gamers will find problematic. For anybody else, though, this figure is unimportant." [link]
-
-
nightshadow
veterán
válasz daniel2121 #6598 üzenetére
Kösz az infót, ezt nem tudtam.
-
nightshadow
veterán
válasz theartofdota #6591 üzenetére
Szerintem 130k-ért a Samsung C650-et és a Sony EX500-at érdemes megnézni. Nagyjából ugyanaz a kategória a két tv. A Samsungnak elég fejlett a beépített médialejátszója, viszi az mkv-ét is. A Sony-é csak DivX-es, ezért ehhez mindenképp kell külön media playert venni, ha mkv-ét akarsz nézni rajta.
A két tv egyedül monitornak nem az igazi, mert mindkettőnek magas az input lagje. -
nightshadow
veterán
Nem vagyok képbe, hogy hogyan van a számozás egy adott sorozaton belül a Philips-nél, s hogy mi a különbség közöttük. Mindenesetre itt egy teszt az 5605-ről, hátha hasznát veszed: [link]
Az argep.hu szerint ugyanannyiba kerül az 5605 és az 5625 is. Lehet, hogy csak designbeli eltérés van a két tv között?[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz GeneraL_XTX #6518 üzenetére
Az EX500 alacsony input lagje nekem is feltűnt. Lehet, hogy azért ilyen alacsony, mert sajnos a 37”-est tesztelték, amibe ugye nem Sony-Samsung panel van. Egy másik teszt oldal valóban 60ms mért a 40”-re.
-
nightshadow
veterán
Másik fórumon van egy olasz teszt oldal, ahol jó pár tévét leteszteltek input lag tekintetében. A zöld részen látható az input lag Normál mode-ban, a kék részen meg Game mode-ban milliszekundumban: [link]
-
nightshadow
veterán
Amikor megjelent, akkor olvastam több angol nyelvű tesztet, s szinte mindegyik negatívumként hozta fel a nagy sebességű mozgásoknál a „motion blur”-t. Mind az LE-600 és a 100Hz-es LE-700 esetében, s emiatt sport és akciófilm rajongóknak nem ajánlott. Az egyik teszt így összegezte a látottakat:
„The lingering motion blur is a weakness, so sports fans and members of the Jason Statham fan-club might prefer an alternative that copes a little better with high-speed action.”
Magyarul sport- és Jason Statham filmrajongóknak inkább más alternatíva felé kéne nézni, ami jobban megbirkózik a nagy sebességű akcióval.
-
nightshadow
veterán
válasz mad john #6334 üzenetére
Nehéz olyan tévét találni, amelyik vegyes használatra, tehát filmhez is, meg játékkonzolhoz is jó. Külföldi fórumokon is megy ez a dilemma. Mert ugye egyrészt, ha csak játékhoz vesz valaki tévét, akkor elég az 50Hz-es, egyszerűbb elektronikával rendelkező tévé, mint pl. az Sony EX402, amelynek input lagje 30ms körül van, ami pont határeset, de így is fele az EX500-nak. A filmhez pedig ugye a minél jobb elektronikával, 100 Hz-el rendelkező tévé a jó, aminek meg ugye magas az input lagje, még Game Mode-ban is, mint pl. az EX500 vagy a C650.
A Samsung C450, C530 még aminek alacsony az input lagje, csak hát ezek is 50Hz-es tévék. Meg rémlik még innen a fórumról egy Philips tévé, aminek az input lagje 20 ms körül volt, de a konkrét típusára nem emlékszem. -
nightshadow
veterán
válasz Welasquez #6306 üzenetére
Az EX505 nem új típus, egyidős az EX500-al. Csak abban különbözik az EX500-tól, hogy ebben van szatelitt tuner is (DVB-S) a szokásos DVB-C, DVB-T mellett. Ezt leszámítva semmi különbség nincs a két tévé között. Egyébként ez nem is MO-ra szánt típus, hanem pár webshop hozza be külföldről.
A Sony-Samsung páros nem gyárt 37”-es panelt, hanem más gyártóktól veszik, ezért a 37”-ben kicsit gyengébb panel van, mint a 40”-ben. Ezért, ha teheted inkább 40”-est vegyél. Bővebben lásd #5993-as hozzászólásomat. -
nightshadow
veterán
válasz mad john #6328 üzenetére
Az EX500 input lagje 60ms, ez pl. fps játékokhoz magasnak számít. Összehasonlításképp a Samsung C650 input lagje 45ms Game Mode-ba. FPS-hez 30ms alatti input lag-el rendelkező tévé ajánlott. Mivel a 100Hz-es tévékbe komolyabb elektronika van, ezért általában nagyobb az input lag-jük, mint az 50 Hz-es társaiknak.
-
nightshadow
veterán
válasz Welasquez #6100 üzenetére
A 32EX710 188k körül van. Szerintem őrültség ennyi pénzt kiadni egy 32”-es tévéért. Ennyi pénzért megveheted a 40EX500-at, ami ennek az EX710-nek gyakorlatilag a hagyományos CCFL-es változata. Ha mindenképp 32”-es kell, akkor szerintem maradj a 32EX500-nál, amit 135k körül már megkapsz. Ennél több pénzt kiadni egy 32”-ért szerintem pénzkidobás.
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz gulyasa #6082 üzenetére
Nem értek hozzá, de itt is az lehet, hogy a 3D-ből is többféle megoldás létezik - az egyik a Panasonic-é - és azok nem kompatibilisek egymással. Illetve még nem létezik olyan készülék vagy csomag, amely egyben tudná kezelni az összes 3D megoldást.
Ez szerintem azért nem állja meg a helyét, mert az Avatart leszámítva egy „közönséges” 3D-és Blu-Ray lemezt bármelyik 3D-és Blu-Ray lejátszón és 3D-és tv-én le tudod játszani, teljesen mindegy, hogy ki gyártotta, ugyanúgy mind a DVD-nél, mivel ez egy elfogadott szabvány: [link]
Mindenesetre ennél nagyobb hülyeséget kitalálni, mint hogy egy filmhez vegyen az ember tv-ét, és nem fordítva, nehezen lehet.
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
Nem tervezek 3D-és tévét venni, csak érdekel a következő kérdésnek a megválaszolása a 3D-el kapcsolatban. Én úgy tudtam, legalábbis eddig, hogy a 3D Blu-ray az egy elfogadott szabvány, amely lemez bármelyik gyártó 3D-és Blu-Ray lejátszóján lejátszható. Megjelent az Avatar 3D Blu-ray lemez, de csak a Panasonic tudja lejátszani, tehát mondjuk valaki vett több százezer forintért egy komplett 3D-és Sony készletett (3Dtv+3Dlejátszó+3Dszemüveg), az ott áll megfürödve, legalább is az Avatar tekintetében. A cikk szerint így nem kizárható, hogy több film is megjelenik e példa nyomán, hogy a filmforgalmazó exkluzív szerződést köt egy tv márkával, és akkor csak az ő készülékén lehet lejátszani.
A kérdésem az, hogyha a 3D egy szabvány, akkor ezt technikailag, hogy lehet megcsinálni? Egy más gyártmányú 3D-és lejátszó és 3D-és tv miért nem tudja lejátszani?
Az ezzel kapcsolatos cikk itt olvasható: [link]
-
nightshadow
veterán
Persze, hogy kikapcsolták, mivel ez a statikus kontraszt a 770:1. Én a monitoromon szoktam nézni a filmeket, és én is kikapcsolom a dinamikus kontrasztot, mert engem idegesít, hogy filmnézés közben játszik a háttérvilágítással. A Samsung paneles C650 statikus kontrasztja 4000:1 körül van. Akárhogy nézzük, a 770:1 kontraszt az nagyon kevés.
-
nightshadow
veterán
Érdekesség: Laposképernyő gyártókat bírságolt meg Brüsszel [link]
-
nightshadow
veterán
válasz Hegyirabló #6036 üzenetére
Én se akarom kinyitni újra a 8bit vs. 10 bit vitát, de nekem az rémlik, hogy az nagyjából úgy zárult, hogy a 10 bitnek azért nincs sok értelme, mert a forrás (DVD, Blu-Ray) az mind 8 bites. Részemről ezzel le is zárom a vitát
-
nightshadow
veterán
Pl. a Sony 32EX700, jelenleg 188k körül van. Tudásban tökéletesen azonos a 32EX500-al, amit már megkapsz 135k-ért. Az EX500 mélysége 9,6 cm, az EX700 pedig a legvastagabb részen 6,5 cm. A kérdés az, hogy oldalról nézve, ez a 3,1 cm megér-e 53k-át, figyelembe véve azt is, hogy 2-3k-val olcsóbban megkapod a 40EX500-at.
-
nightshadow
veterán
Valóban a Sony-Samsung páros nem gyárt 37”-es panelt, hanem más gyártóktól veszik, ezért a 37”-es méretben gyengébb panel van. Ugyanaz az ember letesztelte a 37”-est és a 40”-es EX500-at is, s megállapítja, hogy a 37”-nek világosabbak a feketéi, és rosszabbak a betekintési szögei, mint a 40”-nek. Így csak a 40”-nek adott „ajánlási plecsnit”, ezért szerintem mindenképp érdemes a 40”-et megvenni.
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz Anubis_9 #5958 üzenetére
Az unokatestvérem az AV Planet-nál vette a 40Rxx tv-jét kb. 4-5 éve. Az első készülék, amit elhozott, az gyári hibás volt, ezért vissza is vitte, s szó nélkül cserélték a tv-jét, csak kb. 2 napot kellet rá várnia, mert ugye az ilyen boltokban nincs raktárkészlet, hanem csak annyi tv-ét hoznak be Ausztriából vagy Németországból, ahányra van megrendelés. A második tv azóta is hibátlanul működik. Garancia az bolti garancia, tehát nem hivatalos, vagyis ha meghibásodik a tévé, akkor a boltba kell visszavinni, s ők intézik a szervizt.
Nyílván ilyenkor azt kell mérlegelni, hogy a hivatalos magyar garancia ér-e mondjuk 50k-át, mert mikor utoljára néztem a 40C650 árát a MediaMarktba, akkor ennyivel volt drágább az internetes webshopok áránál. Ez az, amit mindenkinek saját magának kell eldönteni. -
nightshadow
veterán
Valóban azt írtam, hogy: (#5844) „A beépített media player a Samsungokba a legfejlettebb, de 26”-ba nincsen, csak 32”-es be:” s utána a felsorolást a 32C450-el kezdtem, mégpedig azért, mert elsősorban a gyártók saját honlapjaikon szoktam tájékozódni, ez esetben a samsung.hu-n. Márpedig a honlapjuk szerint a C450-es nem létezik 26”-os méretben: [link]
Viszont az argep.hu szerint mégis: [link]Így a félretájékoztatásért elnézést kérek.
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz daniel2121 #5890 üzenetére
A Sony-k media playere nem játssza le az mkv-ét.
-
nightshadow
veterán
válasz hattorihanzo #5885 üzenetére
Szerintem ezt a választ nem nekem szántad.
-
nightshadow
veterán
válasz GeneraL_XTX #5886 üzenetére
se normális médialejátszó
médialejátszó tekintetében nincs különbség a C530 és mondjuk a C650 között: [link]
-
nightshadow
veterán
válasz GeneraL_XTX #5875 üzenetére
„de a C530-as 14ms is csak a tengerentúlon igaz, az európai modellek esetén valamiért ezek a tv-k is 33-40ms laggal rendelkeznek”
Az angol nyelvű hdtvtest.co.uk is az európai modellt tesztelte, azaz az LE-32C530-at, s erre mértek 14 ms-ot. (A tengerentúli modellek az LN jelölést használják). S valóban a magyar geeks.hu pedig ugyanerre a tv-re 40-42ms-ot mért. Ennek az ellentmondásnak a feloldására itt lehet egyféle magyarázat:
Az alábbi szöveg szintén a hdtvtest.co.uk-ról származik, csak a Samsung LE-32C450-nek a tesztjéből:
„Console Gaming
A Samsung LE32C450 ugyanolyan jól teljesít input lag tekintetében, mint az 1080p-és unokatestvére (az LE32C530). A mi méréseink 16 ms-os input laget mértek 720p/60Hz-es bemeneti jel esetén, ami élvezhetővé tette a frissen megjelent Haloeach játékot.
Azok, akik a Samsung LE32C450-et laptop-al, vagy asztali PC-vel szeretnék használni, örömmel vehetik, hogy HDMI-n keresztül fogadja az 1:1 natív jelet. Amikor 1360*768-as jelet kapott a tv, a tv átkapcsolt PC mode-ba, ezáltal kikapcsolta a képjavító funkciókat (élesség, zajcsökkentés, stb.), de továbbra is engedte állítani a háttérvilágítást, kontrasztot, fényerőt, gammát, és a fehéregyensúlyt. Mi több, reprodukálta az 1366*768-as bemeneti jelet teljes szín felbontásban, ezáltal a színek tiszták voltak és nem voltak elmosódva. Furcsa mód, annak ellenére, hogy kevesebb számítás szükséges ebben az üzemmódban, az input lag megnövekedett 30ms-ra. Szerencsére ez még mindig elfogadható a legtöbb user számára.”
Az eredeti angol szöveg:
„Console GamingThe Samsung LE32C450 performs just as well with input lag as its 1080p cousin (the LE32C530). Our measurements revealed just 16ms of processing delay when a 720p/60hz signal was input to the TV, meaning that our trial runs of the newly released Halo: Reach were very enjoyable.
On a similar note, users who are planning on using an Samsung LE32C450 with a laptop or desktop computer will be glad to hear that the LCD TV accepts a 1:1 native input signal over its HDMI connection. When we input 1360×768, the TV went into a PC-specific mode and disabled any image processing (Sharpening, noise reduction, etc.), but still allowed adjustment of Backlight, Contrast, Brightness, Gamma, and White Balance. What’s more, it reproduced the 1366×768 input signal with full chroma resolution, meaning that colours appeared clear and unsmeared. Oddly, despite there apparently being less processing required for this mode, the input lag rose slightly to around 30ms. Fortunately, this is still an acceptable amount for the majority of uses.”forrás: [link]
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz cefinorbi #5878 üzenetére
A 32EX600 az EX403 edge-LED-es változata. Az edge-Led semmit nem tesz hozzá a képminőséghez, csak fölöslegesen megnöveli az árat. Ráadásul mindkettő tv 50Hz-es és a kissé elavult Bravia Engine 2-őt használja.
Én inkább venném a 32EX500-at, ami már 100Hz-es és a fejlettebb Bravia Engine 3-at használja, ráadásul az argep.hu szerint kb. 20k-ával olcsóbb is, mint a gyengébb EX600.
Ha mindenképp edge-Led-est szeretnél, akkor nézd meg az EX700-at, ez az EX500 edge-Led-es változata, de szerintem ez nem ér meg kb. 188k-át. -
nightshadow
veterán
"The Samsung UE32C6000 could have triumphed in the game sector, but sadly it was let down by high input lag. However, casual players may not be able to detect the latency in Game/PC Mode with certain types of games (e.g. RPG, Racing, RTS etc.). However, FPS and Rhythm Game fans may want to avoid Samsung UE32C6000 and opt for a model with input lag of less than 30ms."
Magyarul:
A Samsung UE32C6000 triumfálhatott volna a játék terén is, de sajnos magas az input lag. Ennek ellenére, átlagos játékosok nem fogják észrevenni különböző tipúsú játékok esetén (pl. RPG, verseny, RTS stb.). Ugyanakkor FPS és Ritmus típusú játékok kedvelői tartsák távol magukat a Samsung UE32C6000-től és keressenek egy olyan tévét, aminek kisebb az input lagje 30ms-nál.”[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
Nagyon merész állítás, hogy input lag tekintetében márkákat dobsz be (Sony, Sharp) konkrét típus helyett. A Sony EX503 input lagje 60ms (egy teszt szerint), míg pl. a C650 „csak” 45ms, holott FPS-hez ez is soknak számít. A C530-é meg csak 14ms körül van. Szerintem input lag tekintetében csak konkrét típusokban lehet gondolkodni márkák helyett.
-
-
nightshadow
veterán
válasz Pharosz #5836 üzenetére
A 26EX302 esetében mit értesz filmnézés alatt. Ha DivX-et, akkor támogatja, ha mkv-ét, akkor nem:
"USB Media Player – csatlakoztasson USB-eszközt és élvezze a filmeket, fényképeket és zenéket TV-készüléke USB-lejátszás funkciójával"
" USB-videolejásztó
IGEN (mpeg1/DivX/MPEG4)"forrás: [link]
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
Amit írsz az igaz, de az embereket nem lehet arra biztatni, hogy mást meg se nézzen, mert ez a két tv a tuti...
Én senkit nem biztatok semmire, én csak érveltem az 5 közül 2 bevált típusra, hogy én melyiket venném. Én biztos nem kísérleteznék az ismeretlen 5404-el, de hát ez az én véleményem. Nyílván mindenki a saját véleményét írja ide, az enyém se szent írás. Másrészt az rendben van, hogy kardoskodsz az 5404 mellett, csak azt nem értem, hogy mik az érveid mellette? Mert online teszt nincs, user tapasztalat fórumon nincs, gondolom személyes tapasztalatod neked sincs vele, mint nekem. Ezek után te bátran ajánlanád a fórumtársnak az 5404-et két bevált típussal szemben, hátha beválik? Ez számomra elég nagy hazárdjátéknak tűnik természetesen a fórumtárs pénzével.
-
nightshadow
veterán
Az EX500-al és a C650-el már van elég sok tapasztalat a fórumokon és teszteken keresztül. E két tévével nem nagyon lehet mellényúlni. Nyílván itt is ki lehet fogni az átlagosnál nagyobb bevilágítással rendelkező példányt, de ez bármelyik LCD-re igaz. Ezt leszámítva, miért kéne a biztosat felváltani a bizonytalannal, egy olyan tévével, amivel nem nagyon van tapasztalat, s online teszt se nagyon, viszont a tavalyi 5-ös sorozat nem igazán sikerült? Én biztos nem kockáztatnék 170k-át, de hát nyílván mindenki úgy játszik a saját pénzével, ahogy akar.
-
nightshadow
veterán
A válaszidőt te hoztad szóba, nem én, amit én továbbra se értek, hogy ennek mi köze van a képminőséghez. A személyes tapasztalathoz meg annyit, hogy egy-két embert leszámítva (mint pl. BBéci, aki szakmájánál fogva sok tévével találkozik), a többség (engemet is beleértve) tesztekből és fórumokról tájékozódik.
Ha most hirtelen ide tudok linkelni 4-5 tesztet, ami pozitívan és elégedetten számol be a EX500-ról, meg a C650-ről, de nem nagyon találni tesztet a Philips 5405-ről, viszont a tavalyi 5-ös sorozat nem igazán sikerült, akkor mi szól az 5405 mellett, a másik kettővel szemben? Mert az #5738-as hozzászólásodban szereplő EISA-díjas 9705 biztosan nem, mert én végig az 5-ös sorozatról beszéltem, nem pedig a Philipsről általában.
A másik, hogy én itt nem szoktam ajánlani olyan tévét, amit én magam se vennék meg. Úgy-hogy az #5712-es hozzászólásban szereplő 5 tévé közül én továbbra is az EX500, illetve C650 mellett döntenék, személyes tapasztalat nélkül is, a tesztek és a fórumok, valamint az áruházban látottak alapján.[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz nightshadow #5719 üzenetére
Elnéztem, mert az 5404 helyett az 5604-et linkeltem be, mindenesetre a véleményemen nem változtat, mert az 5-ös sorozatról ez a teszt siralmas. Philipsből is csak efölötti kategóriát néznék.
-
nightshadow
veterán
válasz Davzone #5633 üzenetére
A Samsung és a Sony közösen gyártja a paneleket, de 37”-es méretben nem. A 37”-es Samsung és Sony tévékben általában AUO panel van. Nem tudom, hogy hol olvastad, de az biztos, hogy nem Samsung-Sony paneles.
1999-2008 között a Philips az LG-vel gyártott közösen paneleket, de hogy 37"-es méretben is, azt nem tudom.[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
Sony-ból a 46EX700 edge-LED is jó kis tévé, jobb, mint az EX500 CCFL "testvére".
Én valamelyik tesztet böngészve pont az ellenkezőjét olvastam. Az EX700 az EX500 edge-Led-es változata, miért lenne jobb a képminőség? Szerintem csak drágább. Egyébként, ha 350k a keret, és mindenképp Sony, akkor kihagynám a belépő szintű Essential EX sorozatot, s inkább vennék egy KDL-46HX700-at a Cinematic sorozatból. Erről én még rossz tesztet nem olvastam.
-
nightshadow
veterán
Tegnap voltam a Saturnban, s egy Samsung 40C550-en ment DVD-ről a Star Wars I. Baljós árnyak. Nem volt csúnya, de valahogy élettelen volt a kép. Itthon ugyanezzel a filmmel a Sony-n él a kép, gyönyörű színek, mélység érzet stb. (képminőség tekintetében a Star Wars sorozat DVD kiadása szerintem a legjobbak között van). Pedig ugye ez már digitális, Saturnban is HDMI-vel volt összekötve a tv a DVD-vel. Szerintem az LCD-ék inkább az SD felbontást nem szeretik.
-
nightshadow
veterán
válasz Pitbull111 #5138 üzenetére
Valamit elállítottál a service menu-ben. Kapcsolatba kéne lépned olyannal, akinek szintén ilyen típusú tv-je van, s megkérni, hogy fényképezze le a service menu beállításait s küldje el neked e-mail-be. Mlala56 nevű fórumtárs is így járt, csak neki B650-es tv-je volt. Ő neki is így sikerült megoldani a problémát.
-
nightshadow
veterán
-
nightshadow
veterán
válasz nightshadow #5072 üzenetére
A 40C650 ára is már lement kb. 173k-ára: [link]
-
nightshadow
veterán
Hogy plazmát vegyél-e, vagy LCD-ét, ebbe nem akarok beleszólni, mivel a plazma vs. LCD vitába úgyse lehet igazságot tenni. Mindkét technológiának vannak előnyei és hátrányai. (Egyébként magamnak nem vennék plazmát). Viszont ha az LCD mellett döntesz, s 170k a keret, akkor a C530 helyett jobban jársz a C630-al szerintem:
-
nightshadow
veterán
Ragika #3238-as hozzászólása a Samsung fórumról:
"Na akkor mégegyszer. Samsung,40C6000.
BACKLIGHT BLEEDING-nek nevezik azt a jelenséget, ami edge led tvknél előfordul, az a bizonyos beszűrődő fény a sarkoknál, széleknél. 40c6000-n is olyan mértékü ez a bevérzés, mint a többi tv-nél, egészen addig, amigbe nem teszel egy sötétebb nagvételü filmet. A korábbi hozzászólónak ez a home videója volt a balcsiról, nekem a Harry Potter lett, amiről dvd-s oldalak azt írták, hogy mekkora egy tökéletes képminőségü kiadvány.
No azon a tv-n el lehetett felejteni a tökéletes képminőséget, mint ahogy a linken i látható, a készülék közepe és bal szélle között, 2 pár kiterített 20 centi magas tüdő látható. 4 bab. Ennél jobban nem tudom leírni, mondom, kommentem nem kérdés volt, hanem a tények. Panel lottó ide vagy oda, a samsungnak ez a tvje szar. Mindenki szembesülni fog vele, a kérdés hogy mikor. Képzeld azt el, amikor egy fekete, barna, szürke, sötét kabát alak átmegy a képen, amikor a készülék közepe és bal széle közé ér, a kabárja szine 4 hatamas bab formában átváltozik. Na élvezze a műsort így aki tudja.
Lehet meggyőződéssel lehurrogni az edge led technológiát, én inkább azt mondanám, hogy az ember ne mónika show miatt vegyen tv-t, hanem amikor megveszi, vigye haza és tegyen be egy avatar és egy batman bd lemezt, aztán egy avatar és egy potter dvd-t. Nyilván aki ilyen tv-t vesz, annak van is eredeti ezekből a filmekből. Esetleg rippelt filmeknél nem szembetünő a probléma, és akkor észre se veszi az ember, hogy szar a tv-je. Bár kötve hiszem hogy ilyen méretűprobléma ne szúrna azonnal szemet.
LG-re cseréltem ezt a szunykot, néha nem találom a tv-t a lakásban olyan vékony, és maximálisan meg vagyok vele elégedve, pedig edge led-es. Ha korábban olvasok hasonló jellegű magyar nyelvű leírást, simán megspórolok magamnak 5 nap idegességet úgy, hogy messziről elkerülöm őket." -
nightshadow
veterán
A fent linkelt teszt alapján a Sony EX710-be nagy valószínűséggel Samsung-Sony panel van, viszont ha a Samsung C6500-at is érinti a panel lottó, akkor ebbe viszont nem biztos, hogy Samsung panel van. A Sony mindig is híres volt a túlárazásról, úgyhogy nekem biztos, hogy nem érné meg a Sony felár, mert szerintem ennyivel nem ér többet.
Másrészt a C6500 az a C650 edge-LED-es változata: ahogy néztem a speckókat, másba nincs eltérés. Nekem már a +90k-át se ér meg az, hogy most oldalról nézve vékonyabb a tv, mert én szemből nézném. Meg ha jól emlékszem, akkor itt a fórumban legalább ketten is visszavitték a C6000-es vagy C6500-as tv-jüket, mert oldalról erősen bevilágított a LED, s kértek helyette C650-est, amivel megvoltak elégedve. Úgyhogy őszintén megmondva, én a 3 közül a C650-et venném. -
nightshadow
veterán
Erről sajnos sehol nem olvastam, hogy a különböző méretekben egy adott típuson belül lehet-e más a panel a Sonynál. Itt viszont van egy teszt a Sony 40EX713-ról (az EX710 angol változata), ahol szerepel ez a mondat: [link]
„The new Bravia KDL-40EX713 is Sony's replacement for the EX703, which relied on a display panel made by Sharp. The newcomer, though, has a panel made by Samsung-Sony.”
„Az új Bravia KDL-40EX713 az EX703 utódja, ami Sharp panelre támaszkodott. Az újdonságban viszont Samsung-Sony panel van.”
Nekem ebből logikailag az jön le, hogy minden 40EX703-ban Sharp panel, s minden 40EX713-ban viszont Samsung-Sony panel van. Tehát nincs panel lottó. Ami még jobban megerősít ebben az az, hogyha lenne, akkor erre felhívná a tesztelő az olvasó figyelmét, mint pl. tette ezt a Samsung C630 esetében, s le is tesztelte a két panel közti különbséget. A 40C630 statikus kontrasztja Samsung panel esetén 4181:1, míg AUO panellel csak a fele 1990:1. Ez azért óriási különbség.
EX700 szétszedése, jól látható a Sharp panel: [link]
-
nightshadow
veterán
Az S-LCD a gyár neve, amely S-PVA típusú paneleket gyárt Sony-Samsung tévékbe. De a Samsung is és a Sony is más gyártóktól is vesz paneleket. A Samsungnál ugyanazon típusba többféle panelt is szerelnek, amit a tv hátulján található matrica árul el (panel lottó). A Sonynál viszont én úgy tudom, hogy nincs panel lottó (legalábbis eddig nem találtam róla infót). Ők egy adott típusba egyféle panelt szerelnek, pl. a 40EX700-ba Sharp panel van.
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
Én kicsit pontosítanák: 2004-ben a Samsung (50% plusz egy részvény) és a Sony (50%-1 részvény) létrehozott egy közös vállalkozást Dél-Koreában, az S-LCD Corporation-t, hogy közösen gyártsanak panelt Samsung és Sony tévékbe. Tehát a Samsung és a Sony tévékben Samsung-Sony panel van.
bővebben itt: [link]
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- Hifi csomag - Sony CD és CD-Minidisc kombó, Sony és Denon CD lejátszók, Pioneer dupla kazettás magnó
- Samsung Harman Kardon HW-Q90R 7.1.4 csatornás Soundbar Valós Dolby Atmos hangprojektor
- MINŐSÉGI RETRO !Lejátszók! /Philips/Pioneer/Akai/Panasonic/
- PHILIPS 50PUS8349/12 Ambilight 4K HDR Smart TV
- PHILIPS 43PUS8349/12 Ambilight 4K HDR Smart TV
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest