- Milyen házat vegyek?
- SSD kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Hobby elektronika
- Androidos tablet topic
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Azonnali notebookos kérdések órája
Aktív témák
-
Lenry
félisten
32 colos LCD (akár LEDes) TV kellene, semmi extrát nem kell tudnia, múzeumban lesz használva, szóval ha fel lehet falra csavarozni, az nem hátrány.
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
BBéci
legenda
válasz SleepingSun #23497 üzenetére
Nem tartom jó ötletnek a Quattront, illetve az elv akár jó is lehetne, de a kivitelezés még messze nem az. Ugyanis nem létezik RGBY forrásanyag, nincs olyan film. A TV elektronikája próbálkozik a "kikeveréssel", több-kevesebb sikerrel. Nekem nem kellene.
Ha tetszik az LM660, hát vedd meg! Annyiért Pana ST50-et is kapni, ami képminőségben "keresztbe-hosszába" lenyeli azt az LG-t. Nem lehet őket egy napon emlegetni.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz nightshadow #23489 üzenetére
Ezt is érdemes elolvasni az LE830-ról!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
szumoo
senior tag
válasz nightshadow #23494 üzenetére
Azt tudom, hogy újonnan esélytelen, inkább használtban gondolkozom.
Sz.
A nyúlon túl?
-
szumoo
senior tag
válasz nightshadow #23492 üzenetére
Köszi!
A keret max. ennyi lenne rá, csak totál nem ismerem tv-ket és nem tudom ebből az árból mi lenne a "legjobb" megoldás.
Esetleg alternatívákat elfogadokSz.
A nyúlon túl?
-
szumoo
senior tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget!
Lenne egy Sony KDL-40BX420 75k-ért garanciával ez év végéig.
Kérdésem mennyire jó választás lenne? Hibái, előnyei?
Nagyon köszönöm előre is!Sz.
A nyúlon túl?
-
czanga
őstag
Sziasztok.
Gugliban kerestem, de nem találtam pontos választ. Samsung 4000-es szériás TV-ről kellene tudnom, hogy lekezeli e az exFat -ra formázott pendrive-ot?
Azthiszem megvan, hogy elvileg igen, lekezeli.
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz SleepingSun #23488 üzenetére
A Sharp 40le830-ról van vkinek véleménye, tapasztalata?
-
SleepingSun
csendes tag
Üdv mindekinek!
Már egy jóideje gondolokozom új tv vásárlásán, már majdnem megvettem végre egy LG 42lm660-ast,
de az eladó nagyon rá akart vezetni a Sharp 40le830-ra, merthogy az már 4 szinből rakja össze a képet, a képminősége körberöhögi az említett lg-t meg samsungokat stb.
Tényleg szép képe, színei voltak, de nem nagyon olvastam róla semmit. Nyers adatok alapján nemrossz, de semmi különös, a smart funkciót gyengék, de ez nekem nem szempont.
Nálam az lg a passzív 3d-vel meg a dizájnban jobb, viszont a képminőség fontos, nem tudom érdemes-e ezt választani...
A Sharp 40le830-ról van vkinek véleménye, tapasztalata? -
BBéci
legenda
válasz Gabesz84 #23486 üzenetére
Tévén és/vagy vásznon nézek filmeket, de ha lesz egy akkora monitorom (IPS paneles és vezeték nélküli billentyűzet+egér tartozik hozzá) a laptop helyett, akkor néha megeshet, hogy nem hurcolkodnék át a nappaliba egy régebbi sorozat epizód újranézéséhez.
A munka nálam cikkírást jelent (és persze a készülékek tesztelését), arra megfelel a laptop is, nem kell hatalmas monitor. Hajlok a nagyobb felé, legfeljebb veszek egy másik asztalt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Maximum1
őstag
Sziasztok!
Berakom ide is hátha valaki tud segíteni.
Annyi hogy 5 a csipogás, és a kábel jó mert a monitor megy vele. -
BBéci
legenda
válasz Gabesz84 #23483 üzenetére
Itthon dolgozom. Nagyon ritkán megyek a szerkesztőségbe, ott már régen nincs asztalom se.
A nagyobbik 51,6 centi magas, takarná a kilátást, ablak előtt áll az íróasztalom. Messzebbre ülni meg nem akarok, akkor nem érem el a klaviatúrát és az egeret.
Abban pedig tévedsz, hogy nem veszem észre az átméretezést. A képminőség egyértelműen romlik, ha nem a natív felbontást nézem. Ugyanúgy, ahogy most a 720 kinéz a full HD tévén.[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
Pedig WT60 nem lesz 47 alatt
Komolyra fordítva, nem tudom én se még mi legyen. Most ~60cm-ről nézem az U2410-et, félő, hogy bármi szar lesz ezután...
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
BBéci
legenda
válasz Locutus #23480 üzenetére
42 coloson, 1,2 méternél közelebbről már zavaróan látszanak a pixelek.
Éppen azon vacillálok, hogy mekkora, 21,5, vagy 27 colos legyen a céges monitorom. Mondjuk a nagyobbik felbontása 2560x1440, de azon csak átméretezve tudnám nézni a full HD filmeket, nem beszélve a 720p-ről.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Locutus
veterán
Aki monitorként is használ nagyobb TV-t (42+), mennyire zavaró az alacsony ppi?
Milyen messze kell ülni tőle?Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
gyuri2008
veterán
Üdv
Dokkolón keresztül csatlakoztatom a telefont,(Note 2)a,tv-hez
Túl lóg a kép vízszintesen is meg függőlegesen is.
Egyszerűen nem tudom beállítani.
A tv 16:9 meg 4:3 ajánl fel.
Egyik sem jó
Lg HD Ready (720pa)a tv.
Tud valaki segíteni
Előre is köszönöm -
Tegla80
addikt
regger , BBéci
köszönöm uraim
ez így igaz[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
BBéci
legenda
válasz Tegla80 #23472 üzenetére
Az 50 hertzet a mozgóképfelbontás növelése miatt emelik magasabbra. Alapból csak 300 sor, ami nagyon kevés.
Erre a háttérfény villogtatás is alkalmas.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Tegla80
addikt
válasz maross #23471 üzenetére
akkor neked kell a 100Hz!
6ost vegyél,"gördülékenyebb" a képi megjelenítése a 100hz miatt. Tv nézésre meg filmre jobb az,de az "50Hz" es sem rosszabb sokkal,de picit "recegősebb" ez tény, Engem nem zavar. "Megeszi a szemem",míg a "lag" et ki nem állhatom (ezért is az "ES5500" az Én tv-m )röviden 6os a Te szériád,ha anyagilag belefér
[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
Tegla80
addikt
válasz maross #23468 üzenetére
Most tényleg engem kérdezel,h kell e a valós 100hz vagy a 6os széria
(nézz rá az aláírásomra és tudni fogod a választ,nekem megfele az 5ös is,ha 6ost vettem voln decemberben az csak a 6100 vagy ettől felfelé lehette volna,de nekem nem ért meg kb +50et! A 6030 meg a magas input lag je miatt,nálam nem is játszott!)
Én mindenképp csak Samsungot vennék ,mert a pl az LG picit drágább ugyan azon a szinten és picit többet is eszik(gyári megadott fogyasztások!) ,meg ISP,meg stb.De néz utána rendesen,ha érdekel a saját topickjukbankb ennyi
[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
maross
nagyúr
-
medica
senior tag
válasz lordjancso #23462 üzenetére
Az ouya is komplett multimédiás platform lesz.
Két pont között legrövidebb út ha el sem indulsz
-
lordjancso
senior tag
Erről hallottatok már valamit? FAVI Smart Stick
Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
maross
nagyúr
Milyen 32" fullhd lcd/led tv-t ajanlanatok most megvetelre az also kategoriabol? Nem kell smart, es semmifele extra funkcio. Foleg tvadas lesz nezve rajta (kesobb lehet szamitogep, ezert kell a fullhd). Ha van rajta usb, es tud mkv-t lejatszani, az pozitivum, semmi masra nincs igeny. Arban legyen jo . Koszi!
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
pjen
félisten
válasz #09634560 #23404 üzenetére
Ha rólam irtad,hogy lóvésem sincs,a KV.s példát nem én irtam.De,10 hozzászólással előbb azt irod van öreg haverod aki szerint 6tizedes pontossággal kéne mérni mitis???? legközelebb nem kell mérni "körül ölel.Én nem vitatom ,hogy neked azzal a kábellel jobban tetszik a hang,de ez is csak egy vélemény.
-
törölt tag
LD750-hez keresek optimális képbeállításokat!(Haladó1/Haladó2)
-
lordjancso
senior tag
válasz Watt25 #23455 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Természetesen én is kerestem a Google-ben, de te pontos szakmai leírásokat adtál, amiket én nem, vagy csak sok keresgélés után találtam volna meg. Köszönöm még egyszer a segítséget!
Az, hogy nincs böngésző, sajnálatos dolog, mert már nagyon beleéltem magam.A #23453-as hozzászólásban feltett kérdésemre esetleg tud valaki valamit? Mi a vélemény erről az üzletről?
Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
Watt25
veterán
válasz lordjancso #23454 üzenetére
Először is ezt az oldalt kell ilyen alap kifejezések esetén használni.
De azért:
DVB-S -re akkor lenne szükséged, ha úgy szeretnél műholdas adót nézni, hogy nem használsz a parabolaantennához beltéri egységet.
EPG
HDMI-CEC
PIP: Picture-in-Picure
DLNA
PVR
Böngésző: Az, hogy van ethernet a tévén, nem jelenti azt, hogy van "internet". (Valszeg a DLNA miatt van csak benne.)[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
lordjancso
senior tag
válasz lordjancso #23453 üzenetére
Továbbá érdekelne még pár dolog a tévé-vel kapcsolatban (ezek a kérdések a műszaki leírás alapján merültek fel):
1: DVB-T Van, DVB-C Van, DVB-S Nincs: Ez pontosan mit jelent? Mire jók ezek? Mi a hátrány, hogy nincs DVB-S és milyen előnyökkel jár a másik kettő?
2: Elektronikus műsorújság (EPG) Van: Ez mi?
3: PIP Nincs: Ez micsoda lenne?
4: HDMI-CEC támogatás Nincs, DLNA támogatás Van, PVR támogatás Nincs: Ezek micsodák, milyen hátránnyal, illetve előnnyel járnak?
5: Böngésző Nincs: Ez lenne a legfontosabb kérdésem, mert én egész végig abban a hitben voltam, hogy ezen a tévén lehet internetezni, szörfözni. Lévén van rajta Ethernet csatlakozó, plusz wifi is. Van wifi-s routerem és úgy gondoltam, hogy szépen rácsatlakozom a wifimre, majd az egész család tud netezni a tévén. Akkor ez nem fog összejönni?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
lordjancso
senior tag
Jó reggelt!
Holnap innen venném meg ezt a tévét: Samsung UE40EH6030
Ismeritek ezt az üzletet? Megbízhatóak? Valaki vásárolt már innen?Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
dh66e
veterán
válasz jobbacsabba #23451 üzenetére
jó régi modell ha a gugli nem segít akkor kicsi az esély hogy itt fognak.
-
jobbacsabba
aktív tag
Üdv!
Került az asztalomra egy SHARP LC-32x20s a monitorom helyett. Sajnos nem sikerül beállítani a színeket, ebben kérnék segítséget. Van valakinek ilyen? Megadná a beállításait? Vagy olyan oldal, ahol találok útmutatást a beállításhoz?
Köszi előre is!
Csaba -
Locutus
veterán
-
Locutus
veterán
Tegyük fel, hogy monitor (U2410) használatáról a jövőben át szeretnék térni LCD TV-re.
Bár plazma minőséghez vagyok szokva (42G20), de azt azért vágom, hogy számítógép monitort helyettesíteni, játszani, konzolozni talán nem a legjobb megoldás a plazma. Filmnézésre tehát továbbra is a plazma lenne használva, ezen max IPTV adás menne, amikor épp nem konzol, vagy PC kijelzőként funkcionál.Szóval ennek fényében milyen LCD TV-t kéne néznem? Aminek a képminősége, és az input lagja is megfelelő ehhez. Minimum 46, de inkább 50" körüli méretben.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
BBéci
legenda
válasz aszamóca #23445 üzenetére
Nem szabad hinni semmi olyasmiben, amiket felsoroltál! Ki kell próbálni, és azután eldönteni, hogy jók-e valamire levélnehezéken kívül. Amikor egyik fórumtársuk készülékeire (Bladelius Embla és Ymer) felkerültek a Topperek, a szomszéd helyiségből rohant be, mert onnan is hallotta a változást. Nem is engedte, hogy az ember, aki demózott velük, elvigye, azonnal megvette az összeset.
Ha minden jól megy, hamarosan érkezik hozzám tesztre egy LessLoss Blackbody.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
aszamóca
aktív tag
Van aki hisz ezekben, és van aki nem. A két tábor körömszakadtáig védi a saját igazát.
Mindenesetre ezekre a vélt, vagy valós hatású használati eszközökre, egy egész iparág épült ki, hiszen ezekkel azt a réteget célozzák, ahol van della a zsebekben. Shakti kövek, LessLoss fekete testek, Eichmann topper, Yamamoto fadarabkák, különféle hangzók és a több százezres egyéb misztikumok is, mind-mind gazdára lelnek. A dizájnos kanócokon ne is csodálkozzunk. Ha valaki ezek ár-érték arányát a tálcájához mérten jónak tartja, megveszi. A fizika nagy tudora Pascal szerint, "Dőreség lenne azt hinnünk, hogy igazunkról a másik tábort megtudjuk győzni. Meg kell várni, amíg szép lassan kihalnak!"[ Szerkesztve ]
Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.
-
BBéci
legenda
válasz Mauzes #23442 üzenetére
Teljesen mindegy, milyen az eredeti fps, mert a beépített lejátszók mindent 60-ra változtatnak és úgy jelenítik meg.
Emiatt eleve nem felelnek meg a képminőségre igényes emberek számára.
Azt javaslom, lejátszáshoz - akár a tévébe épített pótlékról, akár dedikált külső eszközről van szó - merevlemezt használj, ne pendrive-ot!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
dh66e
veterán
válasz Mauzes #23442 üzenetére
Eleve a pendrive is lehet ludas ha nem elég gyors az adatátvitelhez,aztán jönnek a tömörített fejléces problémák és ott van a 6100 média lejátszási képessége ami ha jól tudom még igy is a legjobb abban a kategóriában,de ez nem jelenti azt hogy mindenevő.Szóval összetett is lehet a probléma.Kis befektetéssel veszel akár használtan egy médiaplayert és kínlódás nélkül nézed otthon a filmeket.
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Vettem új Samsung UE40ES6100 LCD-t, és próbának letöltöttem 5 különböző HD demót, majd pendrive-on próbáltam lejátszani. Sikerült neki a 720p és 1080p mkv-t, illetve egy 1080p m2ts-t is, de két másik mkv-val baja volt. Megnéztem a specifikációkban, és az egyiknek 29,97, a másiknak meg 50 volt az fps rátája.
Ez lehetett a hiba oka vagy esetleg máshol keressem a dolgot? És akkor fix, hogy 24 felettieket nem fog tudni soha?
-
-
dh66e
veterán
válasz Watt25 #23438 üzenetére
Nagyon hasznos olvasmány !Köszi,nagyjából tisztában voltam ezekkel,de még nekem is volt újdonság benne.
Annyit kiegészítésként a cikkhez hogy pl.sharpnál engedi pendrivera is a rögzítést viszont 32gb a minimum méret amitől támogatja és 30Mb/s Írási sebesség kel neki az akadás mentes HD felvételhez.(#23437) pjen
Most már érted?
Persze vehet másik tv-t amiben van dvb-s2 tuner is,és ha engedi a szolgáltatója a modult+kártyát akkor meg is oldotta a dolgot.A tv csere pedig nem olyan egyszerű mint te gondolod bizonyos idő eltelte után.
A leggyorsabb megoldás -ha már box kell az előfizetéséhez- ha egy pvr-esre cseréli és engedi a szolgáltató is. -
Watt25
veterán
válasz maszat07 #23420 üzenetére
Egy kis olvasnivaló.
[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
pjen
félisten
Szerintem biztos azért vett pvr.es tv-t mert fel szeretne venni.Cserével vehet olyan TV t amiben vinyó van és azt rögzíti amit éppen néz,ha a tv mondjuk 2 tuneres az is lehet ,hogy egy másik adót.És esetenkén nemis bizto,hogy rengeteget kellene ráfizetni.Persze vehet mondjuk egy evolve kétuneres multimédia lejátszót 30K ért + 1vinyo 15K és megvan oldva Az első megoldás praktikusabbnak tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
Elég ha csak az aldi reklámot nézed(választhat csere vagy vissza adjuk a pénzt).Nem olyan túl régen egyik kereskedelmi rádionk kipróbálta hol lehet legolcsóban kártyáról pénzt felvenni.Vásárlás ,fizetés kártyával,vevőszolgálatnál meggondoltam magam és egy szó nélkül vissza adták a vételárat.más:én vettem barkácsárúházban2,2kw flexet (tudom lágyindító)16A autómata nem birta ,másnap szónélkül vissza adták a pénzt.Az üzlet örül ha bemegy egy vásárló nemhogy még bunkó legyen.
-
BBéci
legenda
A 72 órás csere csak műszaki hibás készülékre vonatkozik, nem a vevő mellényúlására.
(#23433) dh66e
Talán egy DVB-S tuneres TV lenne a megoldás.[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
Ne haragudj de neked értelmezési problémáid vannak vagy nem tudod mi a helyzet.Olvasd el az összes hsz-t a kérdésével kapcsolatban és rájössz hogy mi a bibi ami egy tv cserével nem oldódna meg.Neki szolgáltatót (nem műholdast)kéne váltania hogy használni tudja a kívánt funkciót a tv-n.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
dh66e
veterán
válasz maszat07 #23422 üzenetére
Igen nézd meg először azt ha megy a time shift akkor menni fog a pvr is.Nézd meg a kezelési útmutatót is mit igényel a tv és mik a kizáró okok.
Azt viszont tudnod kell hogy ha leformázza a tv a pent akkor azt csak ott tudod használni máshol nem csak ha windowsban újra leformázod hogy lássa a pc-d. -
dh66e
veterán
válasz maszat07 #23420 üzenetére
Szerintem a tv csak akkor képes a pvr funkcióra ha közvetlen érkezik a digitális jel a készülékbe.Analógnál pedig eleve nem működik a pvr és time shift funkció ha jól tudom.
Normál esetben pl time shiftnél ha rádugsz egy pendriveot(ha jól tudom min16gb kell neki és a sebesség sem mindegy) vagy inkább külső vinyót) akkor a tv rögtön le akarja formázni a saját rendszerére idáig ha eljutsz akkor nyert ügyed van. -
maszat07
tag
Sziasztok! tegnapi nap folyamán vettem egy Sharp LC32SH130EV típusú lcd tv-t! nagyon jó mindenben megvagyok elégedve eddig tökéletes!
olyan kérdésem lenne hogyha esetleg valaki tudná hogy ezzel a típussal már lehet USB-re tv adást felvenni, ez oké, de nekem mégsem sikerül műholdas tv-m van külön beltérivel lehet hogy ez a gond??
előre is köszi a válaszokat!Úgy pofonváglak, hogy csokorba szeded a villanyoszlopokat és felköszöntöd vele a trafóházat!
-
XtremLor
őstag
válasz lordjancso #23415 üzenetére
Az 5000 szeria csak 50Hz-es a 6030 mar 100, a keret ennyi volt ebbol probaltam a legtobbet kihozni.
Ugy tunik BBéci mar megirta a valaszt
[ Szerkesztve ]
"Legen...Wait for it...Dary"
-
nightshadow
veterán
válasz lordjancso #23413 üzenetére
- érdekelne, hogy mi most a bestbuy
-
BBéci
legenda
válasz lordjancso #23415 üzenetére
A 6-os eggyel magasabb kategória, amit például a valós 100 herztes frissítés is mutat.
-
XtremLor
őstag
válasz lordjancso #23413 üzenetére
Par napja nezegettem en is, eloszor samsung 40EH5300 volt amit kineztem, 120e korul van az ara, es a belso lejatszoja is eleg jonak mondhato a tv-k kozott. Utanna javasoltak a 6030-at, egybol megtetszett 135e ar ami nekem meg ugymond belefert a keretbe, meg is rendeltem remelem jovoheten mar ki is probalhatom, sajnos nem volt raktaron a boltba.
"Legen...Wait for it...Dary"
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Mivel nem találta "Milyen tv-t vegyek?" topikot, bátorkodtam ide írni és itt tanácsot kérni tőletek.
Tv-t szeretnék vásárolni a közeljövőben.Ami alapvetően szempont:
- 100 cm körüli legyen
- usb port multimédiás anyagok (képek, filmek, stb) megjelenítéséhez pendriveról és usb-s merevlemezről
- hdmi számítógéppel történő összekötéshez (alapvetően nem monitorként szeretném használni -tehát nem fogok játszani rajta-, de tudjam kiterjesztett asztalként, ha valamit meg szeretnék mutatni a tévé képernyőjén, vagy akár filmet nézni)
- érdekelne, hogy mi most a bestbuy
- lcd, plazma, akármi témához nem nagyon értek, nem tudom melyik a jó, ezért ezzel kapcsolatban is kellene tanács
- 3D nem szempont
- budapesten szeretnék várásolni
- max 120.000 forintigNagyon szépen köszönöm a segítséget előre is!
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Gabesz84 #23411 üzenetére
Én pedig csak azt hiszem el, amit látok és hallok. Tőlem mutathatnak bármit a műszerek, annak alapján nem fogok megvenni (de senki a világon) egy 298000 forintos Lessloss Signature tápkábelt, csak akkor ha az érzékszerveim jelzik, hogy van értelme.
Sajnos nincs ilyesmire pénzem, de tesztelésre van nálam néhány kellemes madzag.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
őstag
bocsánat, én mérnök vagyok, azt hiszem el amit mérésekkel alátámasztanak.
A félreértések elkerülése érdekében, a mérés műszerrel történik, megismételhetően, és hibahatáron belül azonos eredménnyel.
Az anlóg kábeleknél nem vitatom az átvitelre gyakorolt hatásukat, hangfalkábeleknél sem. De várjunk csak! Hiszen ezek mind mérhetőek! -
BBéci
legenda
válasz tmscsaba #23406 üzenetére
11-12 éve a német HiFi Test magazinban volt egy cikk a filcezésről, a legolcsóbb tuningnak nevezték. Kipróbáltam, működik. Még az sem mindegy, hogy feketével, vagy zölddel fested a lemezek élét.
A csiszolás szintén hatásos, pár hete készülök nekiállni, mert összehasonlítottunk egy high-end CD eredeti és csiszolt példányát, a különbséget zongorázni lehetne. Igaz, Mark Levinson DC-játszó, előfok, végfok és YG hangdobozok alkották a bő 50000 eurós láncot, a tápszűrés és a kábelek cirka 5 millába kerültek.(#23403) pjen
Ha 40 év alatt nem sikerült kipróbálnod néhány tápkábelt, akkor az elvesztegetett idő volt.[ Szerkesztve ]
-
-
tmscsaba
tag
Ez a "hálózati vezeték minősége" dolog a tárgyalt vonatkozásban ahhoz hasonló, mint az "optikai adat hordozók élének feketére festése" probléma, amivel állítólag hang minőség javulást értek el, amit többszörös vak teszt segítségével ellenőriztek is.
Aki kíváncsi rá annak lehetővé teszem a téma elérését: http://forum.wikitech.hu/viewtopic.php?f=5&t=25598&hilit=filc&start=950
A lap alján érdemes elkezdeni, mert ott az első h. sz. és onnan halad felfelé.Ez kicsit olyan mint a vallás, kicsit olyan mint a hit
vagy, hogy a tojást a hegyes vagy a gömbölyű végén kell feltörni, mert úgy ízletesebb.[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz #09634560 #23404 üzenetére
Ha valóban átviteli frekvenciát mérünk mondjuk 4:1aránnyal akkor egy egzakt eredményt kapunk amelyet összehasonlithatunk más mérési eredményekkel,még ha ezeket a méréseket 6 tizedes pontossággal is végezzük.De az ,hogy a hang körül ölel és szebben szól lehet húsz emberből tíznek igaz tíznek pont egy másik hangzás tetszik.
-
törölt tag
Ugyanezt akartam irni, hozzátéve hogy lövése sincs róla...
Volttal feszültséget mérünk, nem pl. frekvenciamenetet. De a fül sokkal kisebb változásokra is érzékeny. Vagy hogy méred azt hogy a hang teret alkot körülötted, mintegy körülölel?? Vagy hogy szebben szól??
23403: ez nem lehet hit kérdése: tapasztalni kell. Próbáld ki jobb sztereó erősitővel, hangfalakkal , lejátszóval és megfelelő összekötő kábelekkel a tápkábelcserét utána visszatérhetünk rá. Addig részemről olyan mint fegyvertelennel hadakozni szellemi párbajban... (nem sérteni akarlak de mintha egy sivatagjáró bantut akarnák az igazamról meggyőzni, vagy te is a magad szakmájáról egy teljes laikus "szőkét").[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz -=RelakS=- #23400 üzenetére
világos ,én vagyok cinikus.
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Milyen házat vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- SSD kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- általános iskolai rendszergazda
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen videókártyát?
- Kingdom Come: Deliverance
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Apple AirPods Max (2024 - USB-C) - Új, csomagolásbontott, akár beszámítással
- SAMSUNG (QE75QN85D) 190CM NEO QLED SMART PRÉMIUM LED TV! ÉRTÉKCSÖKKENT !
- PHILIPS 43PUS8848/12 Ambilight 4K HDR Smart 120Hz Gaming TV
- PHILIPS 55PUS8349/12 Ambilight 4K HDR Smart TV
- Hifi csomag - Sony CD és CD-Minidisc kombó, Sony és Denon CD lejátszók, Pioneer dupla kazettás magnó
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest