- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROHARDVER!
A topikrombolást, meg a flame-elést legyen szíves mindenki fejezze be.
-
rottenbull
őstag
Az a baj ezzel, hogy nagyon alibabás. Kb az egesz sportkocsis dizajn.
-
Ha valamit ki kell cserélnem, mert nem működik/nem tetszik, akkor kicserélem és ennyi. Az hogy ki kell cserélni az a bosszúság, és nem az, hogy az hány lépéses, ha az kb az összes nálam töltött idejének az 1-5 ezreléke.
Ha valaki könnyű hozzáférhetőséget akar elérni használhat bench-pad-ot is állandóra.
Ha jössz a más területtel, akkor én is írok egyet: Ha elromlik a proci a telefonomban, tervezési hiba, hogy számomra az a része számomra teljesen hozzáférhetetlen?Mindenre megoldás az utánajárás, és átgondolása a dolgoknak saját igények szerint.
-
niof
veterán
Nem az a lényeg, hogy milyen gyakran. Hanem ha cserélni kell, bármi miatt, ki kell pakolni a gépházból. Ha mondjuk van egy meghibásodás, bárkinél lehet, és más gyártó termékét választod, szinte biztos, hogy a felfogatót is cserélni szükséges. Ne mondd, hogy téged kicsit sem frusztrálna, mert nem hiszem el. Pl. én konkrétan úgy jártam, hogy az Arctic hűtőm műanyag felfogatója elrepedt. Azt vettem észre, hogy indokolatlanul melegszik a CPU. Megtaláltam a hibát, és inkább egy Be Quiet mellett tettem le a voksom. Cserélni kellett az egész hóbelevancot. Roppant bosszús lettem volna, ha emiatt az egész mindenséget ki kell pakolni. Nem, nem okoz gondot, hiszen a szakmámban is ezzel foglalkozom, de nagyon tudom értékelni az olyan okos tervezést, ami az ilyen helyzeteket megkönnyíti. Sokkal egyszerűbb házam van (S340 Elite), de mégis megoldható totális bontás nélkül az ilyen. De tételezzünk fel egy másik helyzetet, mondjuk valaki beleszeret egy hűtőbe, szép és jó, megveszi, összerakja, aztán felfedezi, hogy sajnos a csodaszép hűtő időnként kevéske, más típus kell, nagyobb teljesítmény, stb. Előfordul ilyesmi. Mint írtam is, nem deal breaker, de bosszantó.
De mondok más területről egy példát, ezt nemrég mesélte egy kolléga. Adott egy BMW (a típusra nem emlékszem), amiben vezérműszíjat (vagy láncot) kell cserélni. Az "okos" mérnökök, úgy tervezték meg a motort, hogy a cserélendő alkatrész az utastér felé néző oldalán van a motoron, hozzáférhetetlen. Csak úgy lehet javítani, ha a komplett motor ki van emelve. És természetesen ez az egekbe emeli a költségeit, mert nem kis idő, mire bármelyik szerviz ezt kivitelezi. Nyilván anyagilag nem egy kategória a kettő, de lásd a hasonlóságot. -
Feri1984
tag
Na ez egy abszolút értekelhető negatívum.Bár ahogy az előttem szóló is írta,minimális az esélye annak hogy ez széles körben problémát jelente.De köszönöm a tapasztalat megosztást.Erről kellene szólnia egy fórumnak.Nem arról,hogy köpködünk egy kuckót mert nem lehet ráülni.Ne hülyéskedjünk már.
-
Milyen sűrűn cserélsz hűtőt? Csak, hogy "tervezési hiba", hogy pár háznál ez ezt kell megcsinálni... a ténylegesen tízezer+ variációs, többezer-dizájnú piacon... picit erős.
Ha van egy éles perem, ami venti vagy hdd rezgés által, szépen fémig bevágja az ott átmenő kábelt, vagy a 24 pines alaplapi kábel nem fér át a neki szánt lyukon, arra ezt elfogadom... sőt az előbbi még csak nem is az, hanem gyártási... -
niof
veterán
Ja, igaz. Szóval, ha valamiért hűtőt akarsz cserélni a procin, ki kell venni az alaplapot tartó lemezt, mert hátulrôl nem férsz hozzá, ha a rögzítése is más. Mondjuk másféle csavar megy bele. Persze nem egy deal breaker, de roppant bosszantó, hogy mindent kipakolj a gépből egy hűtéscseréhez. Ha a fix lemez is nyitott lenne, már magamnak is vettem volna egy ilyet. De haver előbb rászánta magát, és ez nem tetszett, ahogy raktuk össze.
-
niof
veterán
Aztán ez is olyan logikátlanul van e megtervezve, mint az EVO XL? Mikor haver gépét építettük döntöttem el, hogy olyan házat nem veszek, pedig nagyon tetszett, de van egy elég szar tervezési hibája.
-
Dr. Akula
félisten
Nem mondom hogy megerőltették magukat, átszineztek egy akváriumot és annyi.
-
Kolbi_30
őstag
Hianyzott mint egy falat kenyer .
-
PTM
aktív tag
-
Az ilyen collaboknál ez a "meglévő moddellre rásliszenszeljük a logót, és ettől márkadesign" picit furi... Ha hoztak volna egy akkora köbcentis micro házat 0-ról, valami specko aero design-nal, amit a Lambo kipufogó/turbó áramlástani emberkéje felügyelt vagy hasonló, már nagyobb kapcsolatot éreznék a márkával.
#1 Angie™ Ennek inkább a lentről fel, sok ventivel a tervezett áramlástana, mióta termékjelölés az O11
-
tibaimp
nagyúr
Miért pont 6498 darab készül? Nem értem, miért nem lehet 6500 darab, vagy 7000 darab...
Szándékos ez, vagy csak így adta ki?
Angie™: Igen, ez kb. jogos...
-
Mindenképpen remek, hogy a hátsó venti is lekerült és így a lamborghini akváriumban már 200W-on 100C lesz a 14900K aztán szegény Zeb-nek kell undervoltolni a Raptor topicban a procit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Trollok komolyan
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- HP notebook topic
- Bittorrent topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Aluminium hűtőborda 105 x 52 x 10 mm - VGA backplate hűtés - ELADÓ
- 0 perces Cooler Master MasterBox MB600L V2 Tempered Glass! SZÁMLA (Te nevedre kiállítva)! ÁRON ALUL!
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest