Hirdetés
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Dollármilliárdokért csábított el Zuckerberg egy kínai Manust
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- Hálózati sebességre gyúrt a Minisforum új mini-munkaállomása
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frakk
tag
Hello!
Az az igazság, hogy éléggé nem értek a hardverekhez (najó, a szoftverekhez se
), viszont a számítógépet sok mindenre használom, úgyhogy jó lenne, ha egy kicsit jobban értenék hozzá. Jó, azért nem teljesen nulla a tudásom ebben a témában, szóval tudom mi a cpu, meg hdd meg alaplap, meg ilyenek, de pl. azt már nem tudom, hogy mi alapján tudom, eldönteni, hogy az adott alaplapomba milyen procit lehet belerakni, meg milyen memóriát, meg hogy mit érdemes egyáltalán. És valahogy úgy érzem, hogy hiába olvasgatom itt a különböző hiper-szuper tuningolós topicokat, meg tesztelős cikkeket, amellet, hogy nagyon unalmasak számomra, valahogy nem is leszek tőlük okosabb.
Úgyhogy, most nagyon örülök, hogy van ilyen Lámatopic, mert ez épp nekem való
Szóval, az első láma kérdésem:
Az alaplapomra ez van ráírva: Albatron PX865PE, és egy 2 GHz-es Celeron proci van benne, és az 512 MB-os DDR memóriámra azt írja a cpuz, hogy 133.6 MHz, és a videókártya egy 128 MB-os Gef4 Ti4200-as. Na, szóval kb. ez a configom, és a kérdésem az lenne, hogy érdemes lenne-e a celeron procit lecserélni valami jobbra. Azért merült ez fel bennem, mert eddig mindenkitől, aki nálam jobban ért a hardverekhez, azt hallottam, hogy a celeron nem a legjobb választás. Szóval az érdekelne, hogy milyen procit tudok belerakni a gépembe (legalábbis ha megéri lecserélni a cerkát), és hogy milyen szempontok alapján kéne választanom.
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy szerintetek az ilyen alap dolgokat tényleg csak akkor tudnám megtanulni, ha olvasgatnám a sok tuningolós gizdapro topicot, vagy van erre valami kíméletesebb megoldás is? Ha nincs sebaj, leginkább most az első kérdésemre szertnék választ kapni, mert Jan 13-án lesz a szülinapom, és lehet, hogy akkor majd új procit kérek ajándékba, csak még nem tudom mi alapján válasszak (ha érdemes egyáltalán).
Új hozzászólás Aktív témák
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Linux kezdőknek
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Így változik a Galaxy A37 és A57 kamerája
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3840
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4077
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- Apple iPhone 16 Pro Max - Black Titanium - 256GB - Akku: 90% - Megkímélt állapot!
- Samsung Galaxy A56 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
), viszont a számítógépet sok mindenre használom, úgyhogy jó lenne, ha egy kicsit jobban értenék hozzá. Jó, azért nem teljesen nulla a tudásom ebben a témában, szóval tudom mi a cpu, meg hdd meg alaplap, meg ilyenek, de pl. azt már nem tudom, hogy mi alapján tudom, eldönteni, hogy az adott alaplapomba milyen procit lehet belerakni, meg milyen memóriát, meg hogy mit érdemes egyáltalán. És valahogy úgy érzem, hogy hiába olvasgatom itt a különböző hiper-szuper tuningolós topicokat, meg tesztelős cikkeket, amellet, hogy nagyon unalmasak számomra, valahogy nem is leszek tőlük okosabb.