- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Havi limitet kap a GeForce Now
- Milyen TV-t vegyek?
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Notebook hibák
Új hozzászólás Aktív témák
-
mandarin79
csendes tag
Szisztok!
Lenne egy összetett kérdésem.
OTP nél néztem egy számomra szimpatikus lakáscélú hitelt új építésű családi házra, 80%-os most a készültségi fok.
OTP Lakáshitel új lakásra alacsony törlesztéssel, melyet jelzáloglevél kamattámogatás mellett nyújtanak, és OTP Lakástakarékpénztár FORRÁS terméke mellett igényelhető.
Azért döntenék e termék mellett, mert így nem zárom ki a méltányolható lakásigényt.(szobaszám/méret együttköltözők száma megfelel ennek)
Ebben az esetben a költségvetés 70%-ról számlát kell vinnem, ez csak annyiból gond, hogy kb fele számlám olyanoktól van, akik nem regisztrált számlakibocsátók.
az Apehban megnézettem ezeket a számlákat és a nyilvántartásban az összes kibocsátó működő adóalanyként szerepel.
Ez az igazolás elég a banknak, vagy ténylegesen is regisztráltnak kell lenni a kibocsátónak?
A kölcsön futamideje 10év 5éves fix kamatperiódussal és állítólag ebben az 5 évben államilag garantált a 4% kamat, a kezelési költség most 2% ez viszont változhat.
Mit lehet tudni ezekről az államilag garantált kamatokról? Egyszer már volt szó róla, hogy megszüntetik a támogatást, ha így lenne, akkor a már felvett hitel esetében mit jelentene?
köszönöm a segítséget! -
mandarin79
csendes tag
Sziasztok!
Az Apeh honlapon találtam 2 fajta formanyomtatványt, az egyik a 07T107-es amin regisztrálni lehet a számlakibocsátót, de ezt én nem tehetem meg, henem csak a kibocsátó, és van a 07T108as, amin ellenőriztetni lehet, hogy az adott számlakibocstó működő adóalany volt-e a számla kibocsátás időpontjában.
Az lenne a kérdésem, hogy ha a 108-as igazoláson működő adóalany volt az illető, akkor elfogadják-e a pénzintézetek lakáscélú állami támogatás igénybevétele esetén annak ellenére, hogy az adott számlakibocsátó nem szerepel a regisztráltak közt. -
mandarin79
csendes tag
válasz Ariadne #2094 üzenetére
Építkezés esetében korábbról is szólhatnak a számlák, mint a kölcsönfelvétel, ha nem tévedek, az építési engedély jogerőre emelkedésétől már elfogadják a számlákat.
az a problémmám, hogy nem kaptam egyértelmű választ sem az OTPnél, sem a KHnál, vagyis eltérő választ kaptam, meg hogy központilag vizsgálják a leadott számlákat..
aztán megpróbáltam több Apeh ügyfélszolgálati irodát is, szintén eltérő válaszok(édekődjek a banknál stb.)
kormányzati portál válasza:ha az Apeh állítja ki, akkor hivatalos, de mégse biztos benne, mert regisztráltnak kell lennie, kérdezzem a bankot.
Bank call center:megbeszéli a felettesével, mert Ő ugy tudja, hogy csak a regisztrált jó, de visszahív később.
hívás után:elfogadják, ha minden egyes darabról kérek Apeh igazolást.
na szóval ezért kérdeztem : -
mandarin79
csendes tag
válasz Ariadne #2097 üzenetére
igazad lehet!
Az a bajom ,hogy már tulságosan körüllihegtem a dolgot, de engem nem az érdekel, ha bemegyek egy bankba, hogy 20 éves futamidőre 5milko most csak 35789ft
Én azt vettem észre, hogy aki már nagyon profi a lakáshitelezésben, az háttérmunkát végez, aki meg ténylegesen ügyfelezik az vagy nincs teljes mértékben tisztában a dolgokkal, vagy nem is akarja elmondani... cél hogy a hitel értékesítve legyen. -
mandarin79
csendes tag
válasz #32577792 #2104 üzenetére
Nem!nem akarom igénybevenni, hanem ha most megfelelek a méltányolható lakásigény kritériumának, (egy-két együttköltöző személy esetében: legalább egy és legfeljebb három lakószoba,az építési költség esetemben 16.500.000ft alatt van nincsen más lakástulajdonom, akkor ez állítolag méltányolható. ha születik gyerekem akkor pedig a fennálló tartozásból leirják az 1 vagy 2 gyerek után járó támogatást, anélkül hogy most bevállalnánk a gyereket.
Ez lehetséges?
mert igazából én sem hallottam ilyenről eddig -
mandarin79
csendes tag
sziasztok!
Nem bírom értelmezni,hogy mi az-az ELŐFINANSZÍROZÁSI JUTALÉK(a folyósítástól a refinanszírozásig fizetendő)
vannak olyan hitelek,ahol +6% éves szinten
Tehát ha egy ilyen hitel melett döntök, akkor ezt nekem mitől meddig kell fizetnem?
jelzáloglevél kamattámogatásos hitelt nézegetek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest