- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
JoinR
őstag
válasz
#41635072 #23783 üzenetére
A közgazdasági racionalitás követése nem a saját gondolatom.
"az eurós befektetés tág fogalom"
Nyilván a tudatos befektető számára ajánlott euró-alapú instrumentumokat érdemes referenciának használni."Nem tudom, hogy miből gondolod, hogy ezek a kamatszintek középtávon, akár 3-5 évig ilyen magasak lesznek"
Az MNB inflációs jelentéséből. Még ha el is hinném, a kamatok akkor se törnének le ilyen gyorsan, szóval a 3 év elég biztos. A kamatvágás brutálisan érintené a forint árfolyamát, úgyhogy ha véletlenül a kamat csökkenne is, a tőkeérték is vele csökkenne az árfolyamveszteség miatt."hosszú távon több mint valószínű, hogy a tőke értéke is nő"
Nem az a kérdés, hogy nő-e, hanem hogy mennyivel és milyen kockázat mellett. Én láttam már ingatlant eladni 20 év után 30%-os nominális (HUF) értéknövekedéssel (SP500 eközben kb. +300% euróban). Pár jó évet ki lehet fogni, de hosszú távon pont, hogy nem teljesíti felül a piacot.
Ha 2 éve a lakásom 100% saját tőkéből vásároltam volna befektetési célból, az SP500-hoz képest min. 9%-kal teljesítene alul (és még dolgozni is kellett volna vele a kiadással).Az ingatlan egy jelentős tömeg számára illikvid. Akinek jelzálog van rajta, azok nem tudnak belőle gyorsan kiszállni.
Na de folytatás a megtakarítások topikban, akit érdekel, nem szeretnék itt tovább offolni.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen monitort vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- PlayStation 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Samsung ME46B 46" LED Monitor
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest