Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- HDD probléma (nem adatmentés)
- High-tech fűtőtest? Nem, szellős GameMax ház!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED monitor topic
- ZIDOO médialejátszók
-
PROHARDVER!
Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Ehhez hasonló jó kis pörgős, segítőkész emberekkel teli fórumot lakásbiztosítással kapcsolatban nem tudtok?
-
VGYke
addikt
válasz
MasterMark #3264 üzenetére
MasterMark: frissítettem, illetve megadtam a km óra állást. Ez adatfrissítésnek számíthat? Ellenben ezt ember, vagy AI nézi meg azt fogja hinni kamuzok, mert 1 év alatt kb. 2-300km-t futott az autó, viszont tényleg annyit
Qru:
Készítettem jó pár kalkulációt az utóbbi napokban.
A K&H olyan biztosító, hogy a Netrisk és a saját honlapjuk szerinti kalkuláció ugyan az.
A Signal, Genertel, Generalinál a Netrisk 114-1300 forintokkal eltérnek, nyilván a Netrisk a drágább.
A K&H-nál, saját honlapjukon nem jó ötlet lemondani és 1 perc múlva megkötni, mert addig nem engedi befejezni a műveletet, amíg ki nem fizeted, tehát azonnal kell fizetni a választott ütemezés szerinti összeget, hiába a 60 nap. Vagy ez csak akkor lehet igaz, ha bankkártyás fizetést választja az ember? Szerintem nem. -
VGYke
addikt
Sziasztok! Megjött a jelenlegi, K&H biztosítómtól a 2025. évi kalkuláció, 37 724Ft.
Kalkuláltam egyet a Netrisk-kel, itt is a jelenlegi, K&H a legolcsóbb, de 35 364Ft. Ezután kalkuláltam egyet a K@H honlapon, ott is 35 364Ft.
Ez hogy lehet?
Ok, nem sok 1 860Ft különbség, de akkor is!
Ha csak szórakozásdiból is az olcsóbbikat szeretném, mit kell tennem? Lemondani a mostanit, aztán egy idő múlva megkötni ugyanott? -
VGYke
addikt
Köszönöm a segítségeteket. Most az asszony kgfb-áról volt szó. A segítségeitekkel körbejártam sok mindent. Árban aranyérmes a SIGNAL, ezüstérmes 5000 km futásteljesítménnyel a Genertel lett volna. Mivel a döntés az övé volt, de a kettő közül nem tudott választani, lett a bronzérmes K&H.
Ez már a saját kgfb kérdésem, ami dec.31-el fordulónapos. A jelenlegi biztosítómnak meddig kellene kiküldenie az értesítést, vagy ajánlatot (vagy 2025-re vonatkozóan?
Elektronikus postát vállaltam, e-mailben semmi nem jött, de ha belépek a biztosító felületére a "fiókomba" ott sincs semmi a jövőre vonatkozóan. 2023-ban, egy másik biztosítótól, már 10.18-án megjött az értesítés.
-
VGYke
addikt
Köszönöm! És a futásteljesítmény? Ha online beírom hogy 5000 lesz 1 év alatt és kiderül 1 év múlva hogy 13500 lett? Persze hogyan is derülhet ki? Ahogy nézem, 5 e kilométerenként, úgy 2200Ft-ot növekszik az éves díj.
Tehát mi történik, ha a legalacsonyabb km futást írom be kötéskor? -
VGYke
addikt
Bocs, +1 kérdés, lejárt a szerkesztési időm: A Genertel KGFB-nál be kell írni az éves futásteljesítményt és "beixelni" azt hogy 90 nappal az évforduló előtt egyeztetsz Km állást (vagy valami ilyesmi). A beírt futásteljesítmény nyilván befolyásolja a fizetendő összeget.
Mi van ha a kisebb fizetendő miatt keveset írok be, de többet fut az autó?
Nyilván mindez, online kötésnél csak balesetnél derülhet ki...
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Használtam a fórum keresőjét, ennek ellenére szeretnék rákérdezni. Tudtok olyan rosszakat írni a SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt. (Ominimo) vagy Genertel Biztosító Zrt.-ről, ami miatt nem szabad náluk KGFB-t kötni? Az asszony autójára e kettő a legolcsóbb (az Allianz ajánlatnak majdnem a fele).
Másik kérdésem: Genertelnél van olyan, hogy miniCasco, amely ütközéses balesetekkel kapcsolatos károkra nyújt fedezetet.
Számomra már csak az nem derül ki, hogy mikor nyújt fedezetet.
* Ha nekem okoztak a kárt és saját gk javítására, mondjuk akkor, ha a károkozónak nincs biztosítása, vagy ismeretlen,
* vagy ha én okoztam a kárt és saját gk javítására nyújt fedezetet?Az előbbi nem is lenne rossz, mert 1 hónapja egy Aldi parkolóban szépen megdörzsölték az első lökhárítómat, a festés-javítás biztos közelítené a 200-at. Ja, viszont az nem volt ütközés mint a miniCasco írja. Akkor ilyenre már nem fizetne?
-
VGYke
addikt
Köszönöm! A kategória 1 év eltelte után növekszik egyel, vagy január 01-én, vagy biztosítás évfordulójával (ami nálam jan. 01.
)?
Mondjuk ez utóbbi butaság lenne, mert ha valaki dec. 31-én okozna balesetet és emiatt csökkenne 2 kategóriát, 1 nap múlva növekedne 1 kategóriát. -
VGYke
addikt
Sziasztok! Hogy is van ez a bónus malus rendszer? Google barátom jól összezavart.
100 évig B10 volt, de 2023.01.13-án okoztam egy karcolást egy parkolóautón, amit elismertem.
A nevemen lévő autó KGFB fordulónapja 2025.01.01. 00:00-kor lesz.
Annyit tudok, hogy 2023.12. végén, amikor a jelenlegit online kötöttem, valamilyen oknál fogva B8 besorolást írtam be. Akkor még biztos tudtam, hogy miért 😊
Tehát most B hányas leszek, illetve most mi vagyok?
Szóval ha 2024.12. hó végén ismét online fogok biztosítást kötni, mit kell majd beírnom, mi vagyok most és mi voltam (figyelembe véve azt is, hogy 2024-ben írom be az adatokat, amik 2025-re vonatkoznak)?
Azt vettem észre, online kötésnél bónus malusnak azt írok be amit akarok, a rendszer elfogadja. -
VGYke
addikt
válasz
MasterMark #3218 üzenetére
A korábbit vagy 40 nappal a forduló előtt lemondtuk, így az 11.05-el megszűnik.
Az új megkötése előtt jó lenne bemenni a kiszemelthez személyesen, de ez nem fog menni 10.31. előtt. Ezért kérdeztem. Szóval az még akkor belefér? -
VGYke
addikt
Sziasztok! A biztosítás megkötésének van valami átfutási ideje, vagy "azonnal" érvénybe lép?
Gondolok itt arra, hogy ha a jelenlegi pl. 11.05-ig él és 05-én megkötöm az újat 06-tól, akkor 06-tól már van biztosítás, vagy kell x idő a nem tudom mire? -
VGYke
addikt
Qru, Lauda köszönöm! Igen, a minimum időre gondoltam, mert online intézve nem szerettem volna elrontani és személyesen ügyintézés meg szinte lehetetlen a lakhelyemen az egyetlen ügyintézőnél.
Kérdés: ha mégis online intézném, a K&H biztosítónál (nekem ezt dobták legolcsóbbra a kalkulátorok), el tudok olyan dolgot rontani, amiből később bajom lesz? Pl. rossz B besorolást írok be, a marha meg elfogadja, vagy vannak az okozott kárra vonatkozó kérdések, amit nem nagyon értek így nem nagyon tudom mi a helyes válasz (20 év alatt okoztam kárt, 1db-ot, 2023.01. hóban), stb.
Szóval online el tudom rontani a kötést, mire figyeljek? -
VGYke
addikt
Sziasztok! Ha a KGFB-nak 01.01. (12.31.?) a fordulónapja, és időben lemondtam a jelenlegi biztosítást, van arra valamilyen szabály, hogy az új biztosítást 01.01. előtt meddig kell megkötnöm? Magyarul, megköthetem még mondjuk 12.30-án is?
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Magyar Posta Biztosító Zrt-nél volt Kgfb-om, 2024.01.01. fordulónappal, amit a postán személyesen mondtam fel, 11.06-án.
Erre fel tegnap kapok egy levelet a CIB Biztosítási Alkusz Kft-től, hogy az alkuszi szerződés, 2024.02.29-el szűnik meg.Eddig egyébként azt sem tudtam hogy van ilyenem, 100 éve úgy kerültem a Posta Biztosítóhoz, hogy egyik ismerősöm valahogy elintézte. Úgy látszik így.
Ez most mit jelent számomra? Nem köthetek önállóan addig máshol, mással biztosítást?
Vagy mi jelentősége van ennek a levélnek, a szerződésnek?
-
VGYke
addikt
Sziasztok. Lemondtam a Postánál lévő biztosítást. Bementem a postára, vártam egy csomót, rögzítették a számítógépben, kaptam egy cetlit arról, hogy lemondtam.
A cetlin kívül kell még valamilyen egyéb visszaigazolást kapnom, hogy sikerült / elfogadták stb. a lemondásom? -
VGYke
addikt
Tényleg nem engedi :-)
Nekem ugyan arra az autóra, 32 792-től (K&H) 102 480 Ft-ig (Allianz) megy a kalkulációs skála. A jelenlegi Posta biztosító 78 491 Ft-ot szeretne elkérni...
Az Allianz ismerős azt mondta, ha megkapom a Postás ajánlatot, menjek be hozzá és megnézzük mit tud csinálni. Hát, kíváncsi leszek, hogy 102 ezerből tud e csinálni jobbat mint a K&H, azaz 31 ezretEgyébként online kötésnél hogy van az, hogy nekem kell minden adatot beírni és a rendszer nem nagyon ellenőriz? Gondolok itt arra, hogy hiába adom meg a rendszámot, korábbi biztosításom szerződés számát, nevem, stb., a Bonus-Malus besorolásom is nekem kell kézzel beírni.
Na mármost, 2023.01 havi bibi miatt B10-ből visszaestem B8-ba. Mi van ha B10-et írok be? Nem fog feltűnni senkinek és megkötjük így a biztosítást? Mert ugye online engedi beírni.... -
VGYke
addikt
Én a helyedben bemennék és megkérdezném, hogy nem menne e a +15% helyett a -15%.
Lásd asszony példáját. -
VGYke
addikt
Sziasztok! Biztosító váltás miatt évfordulósan le szeretném mondani a KGFB-t, ami 2023.12.31-ig tart, tehát az új 2024.01.01-én lép érvénybe.
Van a lemondós papíron olyan, hogy "... xxxx dátummal a törvényi előírásoknak és a módozat biztosítási feltételeinek megfelelően meg kívánom szüntetni."
xxxx az melyik dátum? 12.31. vagy 01.01?
Mert ugye, ki tudja hogyan gondolkodnak a biztosítók, egy biztos, nem úgy, hogy mi járjunk jól -
VGYke
addikt
Amiről korábban írtam, az ugye az asszony autója, biztosítása volt. Most jönnék én. Évfordulóm 2024.01.01. tehát, még nem tudok kalkuláltatni.
10 bónus-malusban voltam már vagy 15-20 éve, de az idén okoztam egy sérülést egy parkoló autóban, amit természetesen elismertem:
Mire számítsak az új biztosításban? Ok hogy 2 bónus-malusszal leugrok, de fent is írva volt valami olyasmi, hogy lesz valami károkozói pótdíj, stb.Ha biztosítót váltok, ez a károkozói pótdíj megmarad, szóval ilyenkor mi lesz a számomra legkedvezőbb eljárás?
-
VGYke
addikt
Megpróbáltam a közös megegyezést. Ráadásul egy nagyon régi ismerősöm ült a székben, nem is tudtam hogy Allianzban dolgozik és innentől kezdve nem értem.
Mondta hogy a felmondás közös megegyezését felejtsem el, viszont megnézi, hogy a díjból még mennyi kedvezményt lehet lecsípni. A végeredmény: -30%, azaz a bekínált összeg 70%-át kell fizetni. Hát ezt nem értem. Ehhez ismerős kellett, vagy az hogy valaki bemenjen és megkérdezze hogy lehetne e olcsóbb...A K&H-s fickó meg elvette a megírt kérvényt a szerződés megszüntetésére, állítása szerint nem lesz probléma, visszautalják az összeget.
-
VGYke
addikt
válasz
chungee #2831 üzenetére
Igen, abból indultam én is ki, hogy majd szól és nem enged tovább, ha valami nem tetszik neki. Pár adat beírása után, már mindent tudott, anyja neve, stb. stb. Ha valamit ami kell nem töltöttünk ki, a mező bepirosodott és nem engedett tovább.
Be kell írni ugye a jelenlegi biztosítás szerződés számát is és még ki is hangsúlyozza hogy nem az AMC-vel kezdődőt, hanem az AHB-vel kezdődő szám kell.
És simán megkötöttük a szerződést és hagyta hogy kifizessük.
Ha másból nem, az AHBxxx szerződés számból már tudnia kellene, hogy ez egy élő, vagy már felmondott szerződés, nem? -
VGYke
addikt
Köszönöm szépen!
Csak az "A:" opció jöhet szóba. Szerinted elfogadható a kérelmet az új, K&H biztosítónak e-mailben elküldeni, tekintettel arra, hogy az e-mailt ki tudja mikor olvassák, meg az általam megtalált biztosito@kh.hu cím megfelelő e?
Lakhelyemen K&H bank ugyan van, de biztosítóról nem tudok hogy lenne, illetve ahol mutatja a Google hogy van, ott egészen biztosan nincs. Tehát a személyes ügyintézés lakhelyemen, lehet hogy problémás.Más: időközben találtam arra való utalást az interneten, hogy meg lehet próbálkozni a régi biztosítónál "közös megegyezéssel történő megszüntetéssel". Hallottatok ennek sikeréről valamit? Érdemes lehet megpróbálni?
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Tájékozatlanságunk és jóhiszeműségem miatt az asszony autójának KGFB-ával kapcsolatban bajba kerültünk.
A segítségeteket szeretném kérni, mit tehetünk.Jelenlegi KGFB az Alianz biztosítónál van, évforduló 2023.11.05.
Tegnap este, tehát 10.14-én rákerestünk a biztosítási összegekre és láttuk hogy a K&H biztosítónál fele annyi a díj.
Nem ismerve a 30 napos felmondási szabályt, illetve jóhiszeműen azt gondolva, hogy a felmondást automatikusan intézik a biztosítók egymás között, megkötöttük a KGFB-t 2023.11.06-tól és bankkártyával ki is fizettük az éves díjat.Ma kaptunk az Alianz-tól egy e-mailt, fizetési adatokkal, így jobban utána jártam és szembesültem azzal, hogy az Alianz biztosítást 30 nappal előbb, le kellett volna mondanunk, ilyenkor már késő.
Az más kérdés, hogy ha mindent tud rólunk egy online felület, azt miért nem tudja, hogy még nem mondtam fel az előző biztosítást, illetve miért nem figyelmeztet annak szükségességére?
Annyit tudok, hogy az nem megoldás, ha nem fizetünk a régi Alianz biztosítónak.Vasárnap lévén, nem sok helyre tudok fordulni tanácsért.
Mi lehet a megoldás?
Ezek után teljesen mindegy már hogy melyik biztosítás marad, csak kettő ne legyen!
Mit tudtok tanácsolni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - Lenovo ThinkPad 40A9 dokkoló (utolsó 30db szett vagy csak dokkoló)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z590-E Gaming Wifi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest