Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
Aktív témák
-
simonzé
addikt
Nekem két hete kezdett így szórakozni a gépem, én a format c:-t választottam, majd a Windows újbóli felrakása után a Norton Ghosttal csináltam egy vinyótükrözést az újonnan felrakott rendszerről.
Mai napig nem tudok rájönni, mitől kergült meg a gépem, és miért akarta mindíg ellenőrizni a konzisztenciát. -
tray
aktív tag
Nekem is pont ugyanez volt egyszer a gondom, ugyanilyen megoldással.
Az áldozat egy 30 gigás IBM dtla volt. Néhány bad sectorral, induláskor mindig le akarta ellenőrizni. Hiába hagytam végigmenni, legközelebb újból nekiindult. Hordozgattam rackben, aztán egyszercsak megjavult.
Egyébként rackes vinyót én mostanában csak menet közben rakok be/ veszek ki. Így tuti nem jön elő a fenti gond. :DD -
klewy
aktív tag
Köszi mindenkinek!
A problémám megoldódott,de nem tudom hogyan.
Beraktuk a winyót egy olyan alaplaphoz,amin ugyanaz a chipkészlet van(KT600) mint az enyémen.
Annál is volt konzisztencia vizsgálat,lehutott ugyanúgy mint nálam.
A winfos bejött és azt írta:A WINFOS befejezte az eszközök telepítését,az érvényesítéshez újra kell indítani a gépet.
OK megtörtént.MINDEN JÓ.
Hazavittem és nálam is jó.
ÉRTHETETLEN.......... -
mr_ricsi
veterán
Ez valami logikai-lemezkezelési hiba inkább.
Ha ezt minden kikapcsoláskor csinálja, akkor a következő indításnál floppyról kellene bootolni, onnan futtatni valami diagnosztikai progit, ami nem a vinyóval foglalkozik, hanem a fájlrendszerrel.
De a víruskeresés is jó ötlet, mit lehet tudni.
Nincs esetleg tömörítve ez a 2 particiód? -
klewy
aktív tag
Bocs az uppért de mindjárt mennem kell és csak csüt.tudok ide jönni megint.
Valami okos ötlet? -
Flameus
aktív tag
Lehet, hogy fura amit írok, de láttam már olyan kellemetlen kis vírust, ami szeretgeti állítani a SMART-ot, meg ilyesmi. Lehet hogy neked is van valami ilyesmi virnyákod?
Mondjuk haversrác barátnőjének a gépén voltak ilyesmi virusok, mókáztunk vele rendesen - hahahaahha. :DD -
Agyzuzo
addikt
Akkor viszont valszin tényleg az a baj, hogy túl gyorsan kapcsol le a géped és a cache tartalmát nem írja ki vinyóra. Ha újraindítod akkor is csinálja? Nem emlékszem pontosan hol, de Tweak XP-vel és XP AntiSpy-al ki lehet kapcsolni ezt a ''fast shutdown'' dolgot.
-
Agyzuzo
addikt
Nyomjál neki scandisk-kel egy teljes felület-vizsgálatot és nézd meg a S.M.A.R.T értékeket. Ha az XP így parázik minden indításnál annak bizony oka van.
-
mr_ricsi
veterán
2 dolog jut eszembe:
- Ha a vinyón a particiók át voltak méretezve egy ilyen jellegű segédprogival, vagy nem a win fdiskjével volt létrehozva, szóval valamiért nem 100%-ig szabványos a partició
- Emlékszem valami hibára, hogy a win túl gyorsan leáll, és a 8M-ás cacheből a vinyó nem tud mindent kiírni. Erre van javítópatch, amit már az SP1 is tartalmaz. (Nem használom az XP-t, tehát ez nem biztos.) -
Domike
tag
-
klewy
aktív tag
Hi all!
A kérdésem:Miért van az,hogy minden egyes indításnál megvizsgálja az egyik partíciómat a Winfos ikszpé?
Már lefuttattam teljes chkdsk-t is, /f és /r kapcsolókkal is,semmi hibát nem talált,mégis mindig le akarja futtatni.
Amúgy nincs semmi gondom vele,ettöl függetlenül működik.
Használtam itt a keresőt de az idevágó témákban nem,vagy csak kis részben válaszoltatok anno.
Please help.A vinyóm 80GB Maxtor,8 MB cache-es 2004 januári.
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PlayStation 5
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- Gumi és felni topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ZOTAC TRINITY OC RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest