Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hálóőr
csendes tag
Mit szóltok egy Yamaha AV Pack 204 házimozihoz (120eFt)?
Van-e valakinek? -
Szalma
őstag
(Amikor az Audio Note 3 évente gondosdan avultatja az erősítőit, akkor nincs túl sok idő az együttélésre. Mondjuk a lemezjátszóit nem cserélgeti ilyen gyorsan, az igaz, de (mint már kiderült számodra) nem vagyok egy fekete lemez gyűjtő/rajongó. Az túl macerás nekem. Ott az élvezet 90%-ban szertartás. Ez egy HDCD/DVDA/SACD-nél csak 50%; igaz, nem is olyan élvezetes, de az igényeimet kielégíti. Nem szeretem az ilyen szertartásokat.
Egyébként hallgattam 2 Ongakut 1 évig (költözés miatt ''vigyáztam'' rájuk), nem volt rossz, de ott is jöttek azok a fránya szertartások... És eléggé problémásak voltak. (Egy apró zöttyenő miatti szervízlátogatás Németo.-ba kicsit megrázott...))
Szeretettel:
Szalma
ui.: A Hi-Fi ''milyensége/mélysége'' a befogadó embertől függ, a HE-nél viszont nincs ember a láncban... Csak pénz. AN lehet, hogy rossz példa volt, de az utóbbi időben nagyon elszálltak az áraik, konstrukcióban meg 0 újítás. -
Szalma
őstag
(No, még egy topik a múltból, ami hasonló dolgokat feszeget Bővebben: link. )
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
(Mert nem jobb egy jó Hi-Fi-nél, viszont legalább 10x drágább. Azért egy ajándék Audio Note (Bővebben: link) terméket nem dobnék ki, de ~100e€-ót önszántamból soha sem fizetnék érte... (Ár/érték aránytalanság!!!))
Szeretettel:
Szalma
ui.: A tömör rézkábel a legolcsóbb Hi-Fi cucc: fali ''villanyvezeték''... Valahol polemizáltunk emvy-vel a témáról 1-2 éve, de az istennek sem találom a topicot... -
Flashback
addikt
Lehet hogy írták már! de egy normális erőlködő mondjuk 5.1 aztán egyenlőre 2 hangszóró aztán később veszel hozzá még hangszórót na az odaver a kompakt hifiknek meg házimoziknak!!
[Szerkesztve] -
Szalma
őstag
(No, itt vannak nyomok (Bővebben: link), most nincs türelmem újrázni. Szóval a Genius5.1-es topicban (Bővebben: link) van szerintem a lényeg. Mintha valami cat5 is felmerült volna... Át kell nézni a hozzászólásaim környékét, mert maga a topik elég nagy.)
Szeretettel:
Szalma -
zsoltee10
addikt
én még nem hallottam. kifejtenéd?
valamelyik topicban adhatnál néhány tanácsot, hogy milyen rca kábelt vegyek, mert a 150Ft-os kábelektől búg a egész. (dekóderes dvd-m van, 5.1 bemenetre csatlakoztatva)
csak egy linket írj ide, hogy megtaláljam a topicot. előre is köszönöm. -
Ijk
nagyúr
Vegyél egy olcsóbb dvd játékost kb 30-ért és pl:
-erősítő: yamaha rxv350
-front sp: yamaha nsg40
-center+surr: yamaha ns-p60
Ezt a rendszert megúszod kb 150-ből és viszonylag jó hangzást biztosít, nem egy high-end, de szvsz ennyiért jobban megéri mint egy egydobozos rendszer. Később vehetsz hozzá mélyládát, de az nsg40 elég jól nyom mélyet is. Ha pedig zenét akarsz hallgatni akkor átkapcsolod stereoba. -
-
zsoltee10
addikt
én sem vagyok megelégedve a mozik hangzásával. úgy érzem, hogy otthon sokkal jobban szól, pedig nem egy fél millás hangcucc van a szobámban.
valahogy otthon sokkal jobban szól a mély, beremeg az ágy, a hangok is jobban definiáltak, hogy honnan jönnek, stb.
egyébként a topicnyitónak mindenképp tanácsolom, hogy valami ismerősnél nézze meg a Gladiátort dts-ben egy jobb házimozi cuccon, mert az 5.1 ha jól szól, akkor a filmeknél hatalmas pluszt ad a sztereóhoz képest. -
luciferc
őstag
hallgattam már, lenne is ami úgy gondolom jó lehet, ezért is nem az a kérdés, hogy milyet, hanem egyáltalán ilyet (értsd 5.1)? A mozival amúgy én is így vagyok, nem annyira vágódtam hanyatt a nagy surround búbánattól, ezért is a dilemma. Kell ez nekem? Ad számottevően több élményt? És ilyenek. erre gyűjtök most véleményeket, ki hogy látja, főleg ha próbálta mindkét verziót.
A 17cm-re írtam az előbb. -
luciferc
őstag
a hangszóró méretét nem a dekorációból szedtem, hanem a leírásból, hidd el, de megnézem otthon. szóval egyelőre induljunk ki abból, hogy 16-17cm. Az erősítője bi-amp, ez a sub hangszóró csak a mélyeket kapja meg, ha a magasat kihúzom, akkor bizony csak dübdüb van! mid/bass esetében ez nem így van gondolom, tekintve hogy 3000Hz az már eléggé tartalmazza az emberi hangot.
ezért gondolom, hogy ez bizony inkább sub, miny bass/midrange. nagyot tévedek?
a bookshelfes dolog esetében pedig a továbbiakban itt erről nincs értelme beszélni (tudom, nem te említetted először), hisz akár kompakt házimozi, akár kompakt hifi, mindkettő bookshelf. -
dwiki
senior tag
Lényeg a lényeg, szerintem a legjobb ha meghallgatsz egy kis kompakt 5.1-et valmai jó 5,1-es hangú DVd-vel, aztán az alapján döntessz...
(Bár ott is vannak azért különbségek, egy Genius fadoboz - vagy az általam ajánlott Orion - azért lemos egy két 10cm x 10cm ''front'' dobozt - hiába ''nevesebbek'' - , amit még árulna kompakt kategóriában (és nem is számítógéphez ajánlott dobozokra gondolok).
Hogy ''effekt jön innen onnan'' (tehát hogy tudatosan leszólom), ezt azért is mondom mert sajna én a nagy mozikkal sem vagyok (multiplex vagym mi) tökéletesen megelégedve, mert soha nem ültem - ritkán járok moziba azt azért meg kell melítenem) ideális helyen (értsd középen) és így azért ott se jött át minden, aminek átt kellett volna jönnie... Legalábbis én többet vártam, de nagyon függ - amennyire emlékszem - attól hogy hol ülök a moziban, hogy milyen a hangzás... Pedig azért azok nem két filléres cumok. Viszont a mélyek azért ott rendben vannakLegalábbis úgy érzem...
A 17 cm-ről meg annyit, hogy azé nem (csak) a méret a lényeg. Vagy ezt nem erre szokták mondani? -
dabadab
titán
''1. ok, de akkor mi minősül mélynyomónak? Mitől nevezünk egy 17cm-es tányért mélynyomónak egy kompakt házimozi esetében (mert most ilyen kategórában vagyunk!, és ezzel kapcsolatban emlegették, hogy jobb a sub-ja), és mitől nem egy kompakt hifi esetében.''
Nem csak a meret szamit, egy hangdoboz kepessegeit eleg sok parameter befolyasolja a hangszoro atmerojen kivul.
Mindenesetre ami megkulonbozteti a subot a bass/midrange hangszorotol, az - kevesse meglepo modon - az a frekvenciasav, amit jol tudnak visszaadni. A sub olyan 150-250 Hz-tol megy le addig, amig tud, a bass/midrange viszont olyan 3000 Hz-ig megy fel.
(Mellesleg tiszteletteljesen ketelkedek abban, hogy tenyleg 17 centis az a hangszoro, nem csak a ''dekoracio'' lattatja akkoranak)
''2. és mit értsünk bookshelfen?''
Olyan hangszorot, amit meretei arra predesztinaljak, hogy polcra tegye az ember (ne pedig a foldre allitsa). -
Szalma
őstag
(A mélység teljesen relatív. Egy kompakt házimozinál a 17cm átmérőjű hangszóró az már valószínüleg mélynyomónak számít.
Az a könyvespolc méret, amihez nem kell TV-nyi hely és ipari salgó-polc. Ami már 80-90cm magas vagy 20kg, az már földön állva is jól szól.
Viszont szerintem a hozzászólásokból már nagyjából kiszűrted, hogy mid lesz. Megosztod velünk is, hogy az utókor is okosodjon?)
Szeretettel:
Szalma
ui.: Szrintem 2-3 év múlva ismét fogsz költeni ilyesmire. Milyen öreg a ''minihifi''-d? -
luciferc
őstag
1. ok, de akkor mi minősül mélynyomónak? Mitől nevezünk egy 17cm-es tányért mélynyomónak egy kompakt házimozi esetében (mert most ilyen kategórában vagyunk!, és ezzel kapcsolatban emlegették, hogy jobb a sub-ja), és mitől nem egy kompakt hifi esetében.
2. és mit értsünk bookshelfen?
csak tisztázandó a fogalmakat. -
dabadab
titán
''Azért az a 17cm-es mélynyomó ami a kompakt hifimben van, az nem éppen bookshelf kategória..., szvsz.''
1. Az nem melynyomo, csak siman ketutas a hangfal
2. DePl a hatarozottan bookshelf Dali Blue 2002-ben is ilyenek vannak (meg nem hiszem, hogy egy minihifihez floor-standing hangfalakat adnanak, mert az kevesse lenne ''mini''
)
-
luciferc
őstag
Azért az a 17cm-es mélynyomó ami a kompakt hifimben van, az nem éppen bookshelf kategória..., szvsz.
amúgy részben zenére részben filmre lenne használva, mondjuk 60% zene 40% film, de fele-fele is lehet.
azért ez, hogy ''ha hátsó hangfalból jön a hang, azért azt onnan is hallod.'' illetve ''jobb a térhetása (vagyis inkább fogalmazzunk úgy, innen is onnan is jön egy-egy effect)'' inkább a sztereó megoldás felé lökdös... -
dwiki
senior tag
Ha zenehallgatásra is (vagy ha elsősorban arra) akarod használni, akkor mindenképpen a sztereo mellet voksolnék én is. Ha elsősorban filmnézés, akkor 5.1...
Hogy miben jobb?
Hát ugye először ott a sub a mélyenek/robbanásoknak (a kis bookshelf hangfalak ugye nem a mélyükről híresek).
Aztán azért a térhetás is jobb, vannnak hangok hátulról, oldalról innen onnan. (persze mindez csak AC3-as filemknél jön elő) Szóval egy egyszerűbb sztereo cuccnál, jobb a térhetása (vagyis inkább fogalmazzunk úgy, innen is onnan is jön egy-egy effect) mindenképpen, már csak azért is ha hátsó hangfalból jön a hang, azért azt onnan is hallod. Kcist ezt ''elfogalmaztam'', de nagyából talán érthető mit is mondok...
Hát röviden ennyi, szvsz... -
dwiki
senior tag
Viszont ő azt is mondta, hogy vagy sokat érdemes rákölteni, vagy kevesett. (ha jólértem)
De 80-at semmiképp(mármint a hangfalszettre).
Az én javaslatom az Orion HT728 lenne + 5.1-es hangkari.
Érdemes vetni rá egy pilllantást (mostani metro újság hátulján van egy szép nagy kép róla) és most csak 20 e Ft...
Filmnézéshez egészen biztos hogy ad plusszt, (nekem az elődje van a HT520-as, és egy kis sztereo cuccot váltott (bookshelf első bass reflexes 2 utas hangfalakat), no annál mozizára jóval nagyobb élmény.) (audigy 2-vel)
Viszont zenehallgatásra nem jobb, az is tény.
Ha nem jön be az Orion design, akkor pedig fadobozos Genius az ajánlott, kb ugyan az (Orion HT-520-al legalábbis teljesen egyforma) csak más design, és mindenki dícséri. -
luciferc
őstag
válasz
wassermann #15 üzenetére
de igazából minek nekem 2.1, ha egyszer a meglévő kompakt hifinek mind a bal mind a jobb hangdobozában van mélynyomó?
szóval regisztrállak 1 erős szavaztnak a sztereó verzió mellett az 5.1 ellenében -
wassermann
addikt
Az a helyzet, hogy kicsi a szoba és ha gépről nyomod a filmeket, akkor
egy újabb hangkari pl. Audigy már hardverből / vagy egy nem alap
DVD-lejátszó progi szoftverből is képes arra, hogy valahogy kivarázsolja
az effekteket 2.1-re. Az SPDIF meg dob még egyet a hangminőségen.
[Szerkesztve] -
luciferc
őstag
válasz
wassermann #12 üzenetére
na, ez a beszéd. szóval úgy gondolod, hogy nem ad számottevő plusz élményt a surround? valahogy én is erre hajlok...
A hangszórókban igazatok van, de az még gondot jelent, bár próbálkozok vele. -
luciferc
őstag
Professzor Szalma,
ez így szép lenne, de ennyi pénzt nem akarunk erre szánni. Igazából annyi a harci feladat, hogy az az említett szobát kell valami (azért nem túl szar) hanggal ellátni. Itt merült fel a két lehetőség, hogy a meglévő kompakt eszköz menne át és annak a helyére kerülne egy kisebb darab, vagy maradna ahol van és lenne mondjuk 80-ért egy házimozi (lejátszó nem fontos). Ezért a kérdés nem igazán az, hogy miként érdemes 2-3 év alatt 3-400+e-t ráköltenem, hanem az, hogy egy ilyen szobában (3,5x5m, panel) ad-e számottevő pluszt egy ilyen (mondjuk Pana) 80e-s házimozi (még ha az ínyencek szerint ez nem is igazi házimozi) a maga surroundjával, vagy sem. -
wassermann
addikt
A szoba méretét nézve a HIFI vagy egy SPDIF digitális bemenetű 2.1-es szett a
jó megoldás! De a hangszórókat tényleg jobb lenne, 80-120cm magasságban a
TV két oldalán elhelyezni. A mélynyomó viszont felmehet a szekrény tetejére is. -
luciferc
őstag
No, 70e-s LG-t semmiképp nem vennék. Eddig egy 75-80e-s Pana (SC-HT520) volt a jelölt, de ''lelopták'' a digit bemenetét, filmeket viszont nagyrészt gépről néznék. Amí így szóba jöhetne az egy hasonló árú Philips (LX-3900SA) vagy egy 100e-s Pana erősítős hangfalszett (SC-HT05, ezt pakolják a DVD írós csomagokhoz is). És itt merült fel, hogy kell egyáltalán az a sorrund dolog? Tényleg dob annyit a filmen? Valahogy kétségeim vannak, de tény, hogy nem nagyon hallgattam még lakásban ilyet, szóval
-
zsoltee10
addikt
azért 80e-s dvd lejaátszó szvsz túlzás, hiszen 80eFt-os rendszerben gondolkodik.
az általad említett út a járható, és optimális, de nem éri meg szvsz 80 ropit kiadni csak a dvd lejátszóra. vegyen egy panasonic középkategóriás dvd-t és kész. 30e körül megvan, de még az s27 is korrekt, mégis pana minőség, és jóval 30 alatt mennek már.
a mai fejlődési ütemet tekintve is feleslegesnek érzem egy drága dvd vásárlását, hiszen ha ilyen ütemben fejleszti a rendszert, akkor 4 év múlva használná csak ki. akkor meg egy ilyen dvd fog 20e-be kerülni. ld. 3 éve egy 0 tudású pana dvd 115e volt, amit az s27 aláz minden téren 20-ért.
aztán egy normális erősítő, amit már lehet találni 80e magasságában. majd 2 front hangfal, végül a center, és a surround szett. -
Szalma
őstag
(100eFt alatt normális DVD lejátszót sem kapni, nemhogy komplett 5.1-es rendszert...
De félre a tréfával: ha számít a hangzás, akkor ''minihifi'', ha kellenek a film effektek, akkor házimozi. A legbutább 5.1 is sokat tud dobni egy filmélményen, ha egyébként nem túl jó a sztereó hangvisszaadó rendszer. A szekrény teteje az egyik leggyengébb hangszóróhely. Bármilyen más megoldás sokkal jobb! Esetleg ''ülőfejmagasságban'' bármilyen polc? Még ha a földre rakod akkor is jobb... A sub-ot ne rakd be egy másik dobozba, nagyon szarul fog szólni (értsd: akkor már ne is vegyél sub-ot). Inkább a dohányzó asztal alá, a szoba közepére: hidd el, meghálálja.
Már egy pár helyen leírtam a véleményem az árban középkategóriás (-nak gondolt) házimozi ''rendszerekről'', de itt is megismétlem. Bármilyen kis/nagy helységről legyen szó, 70-80eFt-ot kiadni egy komplett rendszerre butaság, mert:
-nem cserélhető, vagy nehezen a leggyengébb elem (nem időtálló, másra sohasem lesz jó, stb.),
-nem bővíthető, csak kidobható (nem időtálló, környezetszennyező, stb.
-stb.
Ezt pedig a 20eFt-os holmik is tudják, semmivel nem rosszabban. Kompakt rendszerben 300-400eFt körül kezdődnek a hangzásvilágban újat mutató, már elviselhető holmik. Javasonlám inkább, ha nincs 500eFt a zsebedben, hogy csinálj egy roadmap-et 1-2 évre, hogy mikor mit veszel meg. Javaslatom: most 80eFt-ért a legjobb lejátszót (lehetőleg SACD támogatásút, a DiVX-et felejtsd el, csak szívni fogsz vele) szerezd be és a jelenlegi ''HiFi''-del kösd össze. Aztán egy dekóderes erősítő (~150eFt, 7.1, stb.), átmenetileg az eddigi HiFi hangfalaira kötve, majd 4 normális hangfal (2+2, nem kell egyszerre megvenni, mert a HiFi hangfalai ideiglenesen jók lesznek surroundnak, sub és közép megúszható, ha jók a frontok!!!) és kábelezés a fennmaradó összegből.
Szerintem.)
Szeretettel:
Szalma -
etilin
aktív tag
Milyen az a mini hifi?
Mekkora hangfalak vannak benne?
Ha a reflexnyílás előtt nincs semmi akkor jó a mélynyomónak a hely a szekrényben.
[Szerkesztve] -
zsoltee10
addikt
hát megmondom őszintén, hogy egy 70e-s LG házimozit felesleges venni. borzasztó hangja van komolyan. inkább vidd át a mini hifit a másik szobából, ha nincs annyi pénz, hogy legalább egy 110e körüli összegbe kerülő panasonic kompakt házimozit vegyetek. ez alatt házimoziban gondolkodni felesleges.
-
dabadab
titán
''na jó, de engem éppen az érdekelne, hogy ha nem gagyi a házimozi (70-80 ezer HUF-ért már emberit lehet kapni)''
Haaat... amiket en hallottam, azok borzasztoak voltak, sehol nem volt a hangjuk egy normalisabb ''minihifihez'' kepest. Ez persze csak az en szubjektiv velemenyem, a legjobb, ha elmesz vmi MM v hasonlo helyre (mondjuk miutan lement a karacsonyi orulet), es szemelyesen meggyozodsz a dologrol. -
Obi-1
őstag
A házimozinak azért az az előnye is lenne, hogy DVD, VCD, JPG lejátszást is lehetővé tenne. Én erre szavaznék. Ha van DVD lejátszód, akkor persze kevésbé van szükséged fenti funkciókra.
Hangzás szempontjából nagyon sok differencia van házimozi és házimozi között is. Nem is értek hozzá. De vannak azok a nagyon jó márkájú 40-50e forintos házimozik... Na azoknál biztos jobb egy hifi.... -
luciferc
őstag
up
-
luciferc
őstag
Adott egy 3,5x5 méteres szoba. Az egyik 5 méteres falon végig szekrénysor, a szembe fal mentén az ücsörgő hely. A szekrénysorban benne a TV, amin filmeket néznénk (gépről). Van a lakásban egy elég jó hangú kompakt hifi (mini hifi) rendszer, de másik szobában.
A kérdés az, hogy érdemes-e ebbe a szobába venni egy kb 70ezerHUF kategóriás kompakt házimozit, vagy célszerűbb átvinni a kompakt hifit és venni a másik szobába (ami kisebb) egy kisebb kompakt hifit (mikro hifi néven emlegetik). A kompakt hifi áthelyezésénél a hangszórók a szekrény tetejére kerülnének. Házimozi esetében a mélynyomónak a TV alatt, a szekrényben lenne helye, gyakorlatilag egy kb 45x50x38 cm-es dobozban.
A dilemma az, hogy jó hely lenne-e ez a mélynyomónak, illetve úgy általában ad-e egy házimozi annyival jobb élményt egy ekkora szobában, hogy megérjen a mikro hifis verzióhoz képest a plusz 30ezer HUF-t.
várom a véleményeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- foobar2000
- Gyúrósok ide!
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nissan klub
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest