Aktív témák
-
Peter Ur1.
csendes tag
A foliahoz meg mindig 3M tipusok a legjobbak de a legdragabbak.
A hoszigeteles lehet belulrol is a falon szukseges cumok:
- kogyapot lapot venni 3 cm lapvastagsagut
- gipszkartonlap, farostlap, retegeltlemez lap
Elkeszites:
- megtervezni a boritast (szabas minta, szerelvenyek villany telefon lan)
- csatornat venni a plusz derotoknak
- tavtartokat kesziteni
- venni dubereket
- bejelolni a duberek helyeit
- furni
- duberezni
- tavtartotak atfurni
- csatornazni es dobozokat feltenni
- kogyapot lapokat felpakolni es szukseges modon kivagdosni
- gipszkarton vagy farostlapot vagy retegelt lemezt feltenni.
- a rögzítés szükség szerint (szegelés, csavarozás)
- festeni
- szerelvenyeket feltenni
Vedofolia az ablakokra.
Csokken minden szempotbol az energia igeny telen, huvosebb nyaron. Ar kb m2 5e-15e ig cak pakk. -
Luxurka
tag
Passz. kb 5 éve volt. Azt hiszem 3M volt, de nem tenném rá az életem :)
Van nekik sokféle fóliájuk, vagy 10 féle árnyalatot mutattak.
Meg most már biztos találsz más gyártót is.
Egyébként a redőnnyel jobban jársz, mert az a zajt is fogja, szunyoghálóval kombinálható és télen fogja a hőt (bár a fólia is állítólag vmit visszanyom).
A fóliával még az a gond, hogy ha télen több fényre vágysz, akkor ki kell nyitni az ablakot :D akkor meg megfagysz :)
A 2 C°-ot a csúcsra értettem, mikor tűzött a nap 1000-el és kinnt 38° :)
Este ugyanolyan szar volt, mert a levegő sem hűlt le. :( nem volt mit elnyelni a fóliának.
Szóval ha már lúd, legyen redőny :) -
the_pimp
senior tag
Ja hat igen nagy szivas, de csak igy a sarok resz.A lakas tobbi resze meg siman jo, de ez a sarok ez hanyinger.. :(
-
Luxurka
tag
Ja a panel az rendesen szívja :) Akár a melegvíz ellátást is rá lehetne kötni :)))
forralná az tuti!
Egyébként láttam már olyat, hogy a panel külső szigetelést kapott. kb 5 cm és arra került egy jobbfajta vakolat. Állítólag nagyon hasznos, próbáld nyaggatni a házfelügyelőt, hátha.....elvileg az állam is támogatja.
Egyébként olyat is hallottam, hogy a panelben belülről szigetelték a lakást... ez nem tudom mennyire hatásos, szerintem a melegre jobb a külső.
Én a klímát nem szeretem... megizzadok, mert kinnt 40 °C aztán bemész a lakáába, ahol meg 23°C aztán jön a tüdőgyuszi, meg a füllgyuladás.
Szóval a nagy hőm. különbség sem igazán jó. Óvatosan.
Ugyanez autóban :( inkább izzadok, mint beteg legyek :) iszok folyadékpótlásként jó kis sörikét :) aztán elveszik a jogsimat :D -
matuu
tag
Nekem egy Daewoo ablak klímám van és nagyon meg vagyok vele elégedve. Nem mondom, hogy nem hallani a hangját, de annál nincs is jobb érzés, mint a hűvös a lakásban, amikor a klíma nélkül, kb 35 fok lenne.:))
Arra nagyon kell vigyázni, hogy profin legyen beszerelve... -
Luxurka
tag
Szisztok!
Szóval a klíma a legdrágább beruházás szerintem. Mi is panelban laktunk (szerencsére már nem :) ), és a délutáni időszakban szépen sütögetett a nap. Leghidegebb a wc-ben és a fürdőben volt. Az egyik szobára kisérletképpen felrakattunk hővédő fóliát és kb 2°c-al lett hidegebb, mint az ugyanazon oldalon lévő szoba és majdnem a legvilágosabb fóliát rakattuk fel. Szóval már az is használ. A redőnyt már nem tudtuk kipróbálni, de elvileg az jobb, mert télen is fogja a hő egy részét, és ez panelban nagyon fontos. Aztán beruháztunk egy családi házba..... B30-as tégla, sima vakolat, reluxa és max 24 °C. Ja és a fűtésől annyit, hogy - alapterületre vetítve - kevesebbet fizetünk (1/2) annyit, mint a panelnél. Ja és a garázs is 18 °C-osra van beállítva :D
Szóval a sorrend:
panel - semmi 38 °C (ügye ablakot nem lehet nyitni, mert zaj volt)
panel - fólia csak 36°C
panel - reluxa + fólia (a reuluxával az a baj, hogy az ablakon belül melegszik)
panel - redőny
panel - klíma + redőny (a klima is sokat eszik áramból!!!)
családi ház :)) bocs
Ja és a klíma vásárlásánál figyelj a teljesítményre, mert előfordulhat, hogy a panelben sűrűn lecsapja a kisautomatát, ha nincs elég Amper benne :) főleg ha
megy a frigó, mikro, klíma ! -
-
the_pimp
senior tag
Koszonom szepen a hozzaszolasokat!Utana jarok meg!Egyebkent nem feltetlenul tuti hogy az egesz lakast kell huteni, lehet csak 1 szobaba gondolkozunk.Az elso hozzaszolashoz:Redony van az ablakon, kb egesznap lenn van, de nem is az a baj.Mint mondtam ez sarok szoba ami azt jelenti, hogy mind az 2 panel lapot a nap, kb 12 tol, amig le nem megy, addig melegiti.Es mivel panel, ott szivom meg hogy este meg szepen engedi ezt ki magabol.Es igy szinte keptelenseg itt megmaradni.Es meg nincs is augusztus, de mar most orulok ha kb 4 oranal tobbet tudok aludni este.Semmi legmozgas nincs este.HIaba van nyitva minden ablak, ajto.Semmi hatas nincs.All a levego,es van vagy 30+ fok.Kibirhatatlan.Ezert gondolkozom 1 olcso, hatasos klima berendezesen.A szoba kb 5 m2 szoval nem 1 nagy eresztes.Nagyszoba, meg a masik kis szoba, az siman kibirhato, de a sarok az igy gaz.:(
-
ody42
senior tag
Ha nagy az ablakfelület, akkor érdemes megpróbálkozni valami hőpajzssal, mi tavaly pl. alufóliát raktunk az ablakra kívülről. Vizes szivaccsal bekened az ablakot, aztán simán rá lehet tapasztani, meg utána le is lehet szedni, ha már nem kell, és meglepően sokat számít, nálunk kb. 5 fokot hűlt a szoba csak ettől.
Nem hülyeség, nálunk a fél koli ezt csinálta.Ja, és ráadásul nulla energiába kerül, nem teszed tönkre a földet stb. stb.
(amúgy nálunk egy hónapig volt fenn, és a vége felé apró pici lyukak keletkeztek az alufólián, valszeg kiégette a nap :) ) -
Ijk
nagyúr
Megerősítem az előttem szólókat, csakis split, a többi szart sem ér.
-
fLeSs
nagyúr
Csakis splitklíma.
25-30 nm-ig elég egy 2,7 kW-os.
Én most vettem 2 db 2,7 kW-osat, 83 nm*es lakás, a két klíma a két nagyszobában van (mind2 ugyanakkora kb 25 nm), plusz ebédlő és kisszoba, ezekbe már nem kell klíma, mert a két nagy már ezeket is simán behűti.
NILEline a márkájuk, relatív olcsóak voltak (70K darabja), de nagyon mennek és nagyon csöndesek. -
iguana
őstag
mobil rögtön felejtős. iszonyú hangja van, sok helyet foglal, és a hatásfok is gyengus. tehát marad a split. írtad, hogy 1+2 félszoba. ezt nehéz egy klímával behűteni. nem a befoglalt légköbméter miatt, hanem mert nem egybefüggő. (nem járja át, nem tudja megfelelően átforgatni a levegőt.) 2 éve vettem egy kis panelt. másfél szoba, mindkét ablak reggel 9-től délután 1-ig telibeveri a nap. ilyenkor szó szerint tűzforró az üveg. tavaly vettem egy LG 2,6 kW hűtőteljesítményű klímát. (kb. 900 W-ot eszik) a nappalit nagyon jól behűti, viszont a lakás többi pontján már nem nagyon jut belőle. ma már 3kW hűtőteljesítményű felett vennék, de ez tavaly még nagyon drága lett volna. (így is volt majd 220k telepítéssel együtt.)
szentem fontos, hogy vmi márkásabbat vegyél. az ilyen olcsó (pár tízezer forintos) bevásárlóközpontos gépeket nagy ívben kerüld el. jó márka az LG, Hitachi, Toyo, Toshiba stb. az index-en van egy jó totyik erről, én is onnan merítettem anno. ha nem gond ideböbköm. [L]http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9018927&uq=962[/L] én most tervezem a hővédőfóliázást. akinek ilyen irányú tapasztalata, véleménye van, ne tartsa magában. -
hezso
aktív tag
Na jó, hogy ne csak a linkekkel okoskodjak....
Nekünk itthon split van, TOYO gyártmány, tud hűteni/fűteni. Ez egy jó nagy darab, bír hűteni rendesen(igaz meg is zabálja az 1500W-ocskáját...), de az ára is ütős volt... A mi 80m2-es lakásunknak a nagy részét, ami egybe van osztva, azt kihűti... Split-et vegyél csak, mert mobil zajától megőrülsz, és olcsó mobil szar is. A drága az lehet halk/jó, de az viszont NAGYON drága, és az ablakod/falad is szét kell fúrni, tehát nem igazán mobil. Sztem csak splitbe gondolkodj. -
hezso
aktív tag
Erről már volt szó:
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=16429&arc=f[/L]
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=16885&arc=f[/L] -
the_pimp
senior tag
Udv!
Szoval a tema adott.Szeretnek legkondicionalast a lakasba, de lehet hogy csak 1 szobaba lenne, nos ez egy 1+2 fel szobas panel, es mivel en sarokszobaba vagyok, es egesznap suti a nap, egetoen fontos lenne vmi hutes, mert nem lehet megmaradni.Szeretnek tapasztalatokat hallani, aki esetleg hasonlo cipoben evez mint en.Ki mit ajanl, aki ert hozza.Milyen gyarto?Mobil vagy nem mobil?Es persze azert az ar sem utolso kerdes.Elore is koszi!
Aktív témák
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- AKCIÓ! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest