Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A firmware okozhatja a Windows 11 augusztusi frissítésével kapcsolatos SSD-hibát
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple asztali gépek
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
janeszgol
félisten
Ez egy bonyolult téma. Egyes telefonokon be lehet kapcsolni az 1920 Hz-es tompítást, de akkor nincs 120 Hz-es képfrissítés, csak 60 Hz (Xiaomi 11T), illetve kiírja, hogy a színvisszaadás pontossága romolhat.
Én először ezzel a pwm-el a Samsung Galaxy A7 2018-on találkoztam. Az a telefon a Samsung egyik legjobbja volt: jó kijelző, elégséges hardver, jó kis Sony kamera. És jó kis fejfájás napi 2-3 óra használatnál is. Hónapokig így voltam, majd egyszer csak hozzászoktam vagy nem tudom. Azóta ez sosem jött elő.Nézzétek meg a cikkben a videót. Oké, hogy a Samsung alacsony Hz-en villogtat, de egyenletes amplitúdóval csinálja. Ott az OP12. Hát nekem már így a videón is szétszakadt a fejem. Melyik a jobb?
-
f(x)=exp(x)
őstag
Ipad Pro M4-ben is megléphetik ezt frissítéssel?
-
joey04
titán
ezért is kötsög apple
-
"alacsony fényerőn romlik a színhűség..."
Ez egy jó kompromisszum.
Biztos vagyok benne van pár idétlen aki minimumfényerőn vakoskodva pont a színhűségen pörög majd -
rtrace
tag
Persze, hogy kifolyik, amikor a villódzás okozza ezt. Az nem szűnik meg attól, hogy a kijelző kikapcsolása mellett a feszültség csökkentésével is sötétíti a kijelzőt.
Ami nem szerintem van így és nem állítólagos, hanem te magad is meggyőződhetnél a tényéről, ha legalább a cikkben lévő videót megnéznéd.elég xarul jön össze a végeredmény, hát igen... Ezért örül neki mindenki, hogy teljesen kiiktatható lesz a pwm, még ha extrém alacsony fényerőn a színvisszaadásban egy minimális kompromisszumot kell is emiatt kötni.
Ami még egyszer: pwm-nél sem teljesen kiküszöbölhető, mert ott is van DC-dimming is, ráadásul pont a magasabb frekvencia esetén kell nagyobb mértékben hagyatkozni rá, mert akkor nem tudja olyan hosszan kikapcsolva hagyni a kijelzőt. -
Shyciii
veterán
A DC dimminget hiába használják szerinted kombinálva. Azért a 2xx, 4xxHz.es PWM esetén mégis az arra érzékenynek kifolyatja a szemét, és eldurrantja a fejét. Úgyhogy hagyjuk az állítólagos DC dimming kombinációt, mert ha használják is, elég xarul jön össze a végeredmény.
A legkomolyabb OLED monitorokat nem használják olyan alacsony fényerőn, mint a mobilokat...Sőt, aki azokat megfizetik, azok még sötétben se nagyon csökkentik a fényerőt. Ez konkrétan tapasztalat melóhelyről, szóval ez sem jó példa.
-
rtrace
tag
A PWM soha nem önmagában van használva, hanem valamilyen módon kombinálva DC dimming-gel. Minél sűrűbb a váltás be- és kikapcsolt állapot között, annál kevesebb időt tud eltölteni utóbbiban és annál erősebben kell DC-vel is csökkentetni, a színhűség ott is romlik extrém alacsony fényerőnél.
Nem ettől lesz elit kategóriás egy kijelző, a legkomolyabb OLED monitorok közül sem használ egyik sem PWM-et.
-
Shyciii
veterán
válasz
Elit3Zotya #9 üzenetére
És a harmadik, hogy kellően magas PWM (akár 2k felett), és még mindig elit kategóriában játszó kijelző marad, és a rá érzékenyek sem visítanak. Ezt nyugodtan tudta volna az Apple is követni. Persze ehhez dolgozni kellett volna.
-
hapakj
őstag
-
South Velen
addikt
válasz
Don't Panic #1 üzenetére
és Samsung.
-
Shyciii
veterán
Hát izé. Azért ez elég messze van a professzionális megoldástól, főleg ennyi pénzért. Tehát Apple szerint, akinek erre érzékenyebb a szeme az kap egy gyengébb "kijelzőt", mert így rosszabb a színhűség, gyengébb a fényerő stb.
Azért ez eléggé sufni megoldás. -
Zsolt,72
senior tag
👍
Hasznos lehetőség.
-
Ez jó hír.
-
ParmaBoy
tag
Ez jó.
-
Don't Panic
senior tag
Kedves Google példát lehetne venni
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 13 Pro Max / 128GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (105A)
- iPhone 13 Pro / 128GB / Sierra Blue / Gyári kártyafüggetlen (111A)
- Samsung Galaxy A40 64GB // Számla+Garancia //
- Xiaomi 14T Pro (használt, Független, 512 GB, 12 GB RAM, szürke)
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H410M i3 10100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB Zalman ZM-T7 400W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman N4 FSP 700W
- Mobiltelefon, konzol és TV felvásárlás gyorsan, biztonságosan!
- BESZÁMÍTÁS! Asus PRIME B450M R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB AeroCool Quantum Mesh V3 400W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest