-
PROHARDVER!
Parfüm topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
niof
addikt
Tegnap megjött a két Zoologist minta. Hát, a Hyrax-ban én nem sok animális jegyet vélek felfedezni. Inkább kicsit nyers, vagy égett gumira emlékeztető az illata. Egyébként nem rossz, egyedi, annyi szent! A bőrpróbája még vissza van.
A Moth viszont nagyon kellemes csalódás. Valahogy nem tudtam elképzelni, hogy milyen egy kifejezetten éjszakai illat, de mikor megszaglásztam, egyből megértettem, hogy mire gondolt a költő. Később az illata átfordul egy kifejezetten nehéz virágillatba, de ennek is sötét a hangulata. Ez is elég egyedi szerintem. Én mindkettő ajánlom kipróbálásra, a kísérletező kedvűeknek!Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
Alap marketing, olyan, hogy rossz reklám, nincs!
Még ha egy ilyen sehonnai paprikajancsi is a fickó, van neki 700k+ feliratkozója, tehát, csomóan megnézik majd a videót. Ha csak ez miatt 0,5%-al többet adnak el, már megérte az, hogy pár percre odaállt mellé. Kb. ez látható is a videóból...Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz kk831228 #16083 üzenetére
Egyébként ez, a próbálkozáson kívül, nettó baromság. Egy bizonyos ponton túl nem fokozható az érzett töménység. Pont olyan, mint hideg vízben cukrot oldani. Ha telítődik az oldat, bármit csinálsz vele, több nem oldódik fel benne (csak ha melegíted).
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
Hmmm... Egyre jobban tetszik nekem ez a Dhanal Oudh Jurrah... Nem gondoltam volna, mikor először megszimatoltam! Lehet érdemesebb lenne ilyen közel-keleti illatokkal próbálkoznom? Hasonlókat miket ismertek? Ezek alapján jöhetnek a teljesen "animalic" illatok is.
-
niof
addikt
válasz Jhonny06 #16010 üzenetére
Hát, ne haragudj, lehet bármilyen frankó illata egy parfümnek, de ha csak 2 órát tart ki, azt egyszerűen pazarlás megvenni. 5-6 óra intenzív illat a minimum, amire szerintem érdemes áldozni. 8-10 óra már elismerésre méltó, ez felett pedig prémium. De persze arra költ mindenki, amire akar...
-
niof
addikt
válasz tibbike01 #15972 üzenetére
Hát, ez elég sok minden függvénye. 1ml egy edt-ből szerintem max. 2 alkalom. Egy edp-ből, okosan adagolva, mondjuk 3, egy extrait-ből, ha kellően tömény, 3 vagy 4.
Amúgy valaki nemrég linkelt egy lengyel webshopot, ahol árultak Orto mintákat, de nem találom azt a postot, elfelejtettem akkor elmenteni. Valaki linkelné újra?! Köszi!
-
niof
addikt
A Dark Aoud egy különleges "állat". Először nagyon "visszataszító" volt a szárazságával. Véleményem szerint a szantál nem domináns benne, inkább a második felvonásban csak kíséri a leszáradó agar-t. Édesnek semmiképp nem mondanám. Rendelj mintát, próbáld ki.
Amúgy hiába csak 2 összetevő, nagyon komplex illatnak érzem, és meglepő módon eddig erre kaptam a legtöbb pozitív reakciót a hölgyektől.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
Nem tudom, hogy a régi milyen lehetett, ez, ami nekem van, nagyon jó. Kb. olyan tartós, mint a Terroni. Reggel magamra fújom, este még meg-meg csap az illata, ha úgy fordulok. Szóval hiába mondod, hogy a régi jobb volt, fogalmam sincs róla, a jelenlegi is zseniális. Amúgy meg mindkét márka Gualtieri alkotásaira támaszkodik, ha meg egy kézbe is került, miért dolgoznának egymás ellen?
Én amúgy azt olvastam valahol, hogy az Orto-nál adtak neki teljesen szabad kezet, és rábízták, hogy mit alkot. Ennyi a különbség a kettő között. De mondom, ezt úgy olvastam...Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
Most már én is csak akkor veszek újra, ha valami nagyon tetszett. A Kenzo-t akkor vettem halomra, mikor még suliba jártam, a 90-es években. Szóval, nem most volt...
Ami most nálam újravevős lesz, az a Terroni, a Black Afgano, Dark Aoud. Nyári illatom még mindig nincs idénre...Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz kk831228 #15928 üzenetére
Itt már adhatja a különbséget az eltérő bőrkémia. Én a Nerolis mintából 1-1 cseppet tettem magamra, pedig akkor még hidegebb volt, de pár óra után magamon csak a tömény édes illatot éreztem, nagyon intenzíven. A külvilág mit érzett, nem tudom, azt mondták jó, de magam számára csak az édesség volt meg. Vattakorongon teljesen más, hetekig éreztem az íróasztal sarkán hagyott mintát, minden egyes alkalommal, ahogy beléptem a szobába. Érdekes, hogy ott inkább a mirha és a tömjén dominált, de valami fenséges keverékben, a bőrömön meg...
-
niof
addikt
válasz El Gringo #15925 üzenetére
Én kevés híján az összes uniszex, vagy férfi MFK-t teszteltem. Minőségre mind kiváló volt, és tartósságra is elsőrangú. 3 fogott meg igazán, az APOM (ebből vettem is egyet), a Grand Soir (jó, de nem veszem meg), és a Baccarat 540 Extrait (ősszel megveszem). Nálam eddig ez utóbbi a legtartósabb parfüm, amit valaha próbáltam. Ráment az ingem gallérjára, és enyhén még a 2. mosás után is érezni lehetett a keserű mandula illatát.
Nagyon erős vetélytársa volt az Interlude Man, isteni illata van, de az nekem az a kategória, ami túl édes. Szaglászni bármikor, vagy 1-1 cseppet magamra rakni, csak hogy érezzem az illatát, nagyon jó, de egész nap azt az édes felhőt nem bírom. Így inkább a Baccarat lesz majd a befutó, de az Interlude-ból is mindig lesz otthon egy pici.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
Szerintem gyógyszertárakban, vagy gyógyászati segédeszközöket áruló boltokban. Legalábbis régebben lehetett, vettem többször is. Bár mondjuk ez már elég rég volt, akkoriban még lehetett tiszta (96%) alkoholt is kapni, ma már azt sem lehet, tudtommal...
-
niof
addikt
Az enyém is 2017.09-es. Amúgy megvagyok a próbával. Az első 20 perc szörnyű, savanyú és a fentebb említett szagra hasonlít, ahogy a fellelhető leírások is jellemzik. Aztán ez elmúlik, és előtérbe kerül egy egész jó oud illat. Kár, hogy ez csak egész jó, és nem nagyon jó, és kár, hogy csak kb. 3-4 órát tart ki. Nem rossz illat, de egyáltalán nem mondanám tartósnak. 11 körül fújtam 2-2 fújást a könyökhajatokba, mostanra alig érezni valamit. Oud illatban még mindig a Dark Aoud a top fav nálam.
-
niof
addikt
válasz slick-adam #15845 üzenetére
Én úgy tudom, illatösszetevőktől függően, a minimum a 70%-os alkohol, amit használnak. Ez függ az alapanyagok tartósságától, és az oldhatóságtól. De végül is mindegy, senkit nem akarok meggyőzni...
-
niof
addikt
válasz slick-adam #15842 üzenetére
Nem. Nem így értettem, nem mennyiségi arányt jelent az alkoholnál, hanem töménységet. A gyógyszertári alkohol pl. 96%-os, ez azt jelenti, a maradék 4% más benne. Tehát nem arról van szó, hogy 50+50ml az 50% alkohol, hanem arról, hogy a belekevert alkohol hány %-os!
-
niof
addikt
válasz #04331520 #15840 üzenetére
Én ezt úgy olvastam anno egy Google-n talált parfümös szakkönyvben. A töményebb alkohol 2 fő dolog miatt van használva. A nagyobb mennyiségű olaj miatt, hogy egyáltalán oldhassa, a másik sokkal prózaibb, egyszerűen a töményebb olajok hajlamosabbak hamarabb megromlani, és az alkohol konzerválja is, védi az organikus alkotóelemeket.
-
-
niof
addikt
válasz Jhonny06 #15830 üzenetére
Igaz, hogy 3*4ml, de ha minden igaz, akkor ez golyós applikátor, és parfümolaj van benne. Ha abból indulunk ki, hogy az edp-k kb. 15% töménységtől indulnak, az extrait-ok meg nem is tudom hol (25-30%?), akkor nagyon sok használatra elég mindegyik.
-
niof
addikt
Tegnap felkerültek a Nasomatto weboldalára a szettek, amiről nemrég hírlevélben írtak. Ha esetleg valaki olaj töménységben szeretne próbát tenni ezekkel az illatokkal...
-
niof
addikt
válasz AH-Thfrstmkd #15649 üzenetére
Én csak a mintákat ismerem, gyengék, mint a harmatos lófing, de állítólag a régebbiek jók voltak.
Interlude Man nyárra? Kit akarsz megfojtani? Magadat, vagy másokat körülötted?
Múltkor, mikor volt az a huszon-1-2 fok nap közben, elfeledkeztem magamról, és jó alaposan befújtam magam a Terroni-val. Kaptam is az ívet, hogy kicsit sokat fújtam, nem? Bármilyen jó, az se való meleg időbe...Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
Tudom, volt ez már téma, csak most össze tudtam vetni a Notino-s mintával. Nem igazán tudtam különbséget tenni, tehát itt arra billen a mérleg nyelve, akik azt mondják, az a bolt rendben van. Épp olyan gyenge a gyári fújós, mint amit a Notino küldött mintaként...
-
niof
addikt
A héten megrendeltem az utolsó parfümöt, amit év elején még szerettem volna, a Montale Full Incense-t. Isteni illat ez is. A mellé kérhető 3 ingyen mintaként Profumum Roma illatokat kértem (Santalum, Arso, Olibanum+ ráadásként Ambra Aurea-t és még egy Interlude Man-t). A rendelés leadása után pár órával hívtak a Neroliból, hogy az Arso sajnos elfogyott, és tévesen szerepel a weboldalon, és rakhatnak e bele helyette mást. Megegyeztünk, hogy valami hasonlót kérek. Meg is jött a csomag másnap, és ajándékba kaptam mellé még egy mintát, egy gyári, fújós Creed Aventus-t. Ezt ki is próbáltam, összevetve a Notino-ból rendelt mintával. Hát srácok, én nem tudom, hogy mi ez a nagy hype e körül az illat körül, de a gyári minta sem valami hú de tartós, vagy intenzív. Meg az illata sem egy nagy durranás. Persze kinek a pap, kinek a papné... 😊
-
niof
addikt
válasz Jhonny06 #15586 üzenetére
Én meg úgy vagyok vele, hogy biztosra megyek, és hajlandó vagyok érte inkább többet fizetni, ha tudom, hogy hivatalos viszonteladóról van szó, mint gyanúsan olcsóbb ár esetében idegeskedni, hogy mit is kapok. Szerintem ősszel az Interlude Man is a Neroli-ból fog jönni, mint bárhonnan mástól.
-
niof
addikt
válasz #86564352 #15564 üzenetére
Fül mögötti/alatti részre oldalanként 2 fújás 5-6 cm-ről, plusz előröl a nyakamra szintén 2. Gyengébb illatokból 3 is megy mindenhová. Ha ennél nagyobb felhőben szeretnék lenni, akkor a könyökhajlatba is megy. Csuklót nem szeretem - kézmosás, óraszíj, ingujj stb... miatt. Csuklón max. mintákat tesztelek. Ruhára nem fújok, mert némelyik foltot hagyhat, ha nem csak permetként éri.
-
niof
addikt
válasz Jhonny06 #15559 üzenetére
Mi? Volt The One-om, és rajtam nagyon sokáig kitartott. Emlékeim szerint 6-8 óra megvolt. Imádtam. Vetekedett a tartóssága a JPG Le Male-al, de utóbbi azért tartósabb volt. Bár az igaz, hogy ez olyan 6-8 éve volt, lehet, hogy reform. volt?
-
niof
addikt
válasz Jhonny06 #15554 üzenetére
Még elég kevés értékelése van, konkrét vélemény meg egy sem. Majd ha kicsit több (150-200) értékelése lesz, akkor, azok fényében lesz érdemes vele foglalkozni. De persze a Terroni és a BA után már én is kíváncsi vagyok "mindenre", ettől "az orr"-tól.
-
niof
addikt
Ha meg már blind buy...
mufi hívta fel a figyelmem az Orto Parisi Terroni-jára. Rengeteget olvastam róla, de decantot akkor épp nem találtam, ezért beleugrottam. Megrendeltem a hivatalos weshopjukból.
Bár sokan a Black Afgano-hoz hasonlítják, meg az Interlude Man-hoz, szerintem maximum nyomokban emlékeztet rájuk, de inkább csak az utóbbira. A BA-t én nem igazán érzem benne, az Interlude Man-ra meg csak a mirhás/tömjénes jegyek miatt hasonlít, és azt sem édesen, épp ellenkezőleg, szárazan. A kezdeti hamus/füstös illat hamar szelídül (mondjuk ezért kár, mert nagyon tetszik a "nyitány" is), majd megérkezik a tömjén, de én ezt sem érzem túl intenzívnek, bár az tény, hogy sokáig megmarad az illatban. Ami viszont borzasztóan tetszik, és tartós is rajtam, ahogy keveredik a többi, később érkező illat összetevővel. Nem akarok ennél jobban elemezni, de amit talán csak egy-két hozzászólásban olvastam, az jön elő rajtam, és marad nagyon hosszan, a fanyar, füstölt?, karamellizált bogyós savanykás gyümölcsök illata. Zseniális.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz tibbike01 #15453 üzenetére
Részemről designerben a Bvlgari, Dior és a Dolce. Ezekből amit használtam, mind jó volt, tartós volt. De voltak elég jó illataim Jean Paul Gaultier, Roberto Cavalli és a Givenchy "műhelyéből" is.
A niche gyártókkal, hát, mondjuk azt, hogy most ismerkedem. Bár mondjuk ez csak úgy igaz, hogy eddig csak mintákat vettem tőlük, most kezdtem teljes kiszereléseket is venni. De a Montale, MFK és Amouage eddig 3 biztos pontnak tűnik. Erőteljesen szemezek Alessandro Gualtieri cuccaival, tetszik, hogy mennyire "bolond" fickó.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz Mercutio_ #15450 üzenetére
Köszi, ráírok.
Más!
Nagyon tetszik az Interlude Man, minden tekintetben kiemelkedő a teljesítménye, remek illat, egy dolog van, ami zavar benne. Ez pedig nem más, mint a túl édes leszáradás. Nincs amúgy bajom a mirhával, sőt, szeretem az illatát, de ebben ez egy kicsit sok.A kérdés az lenne, ismertek e olyan illatot, ami hasonlít rá, de inkább a szárazabb, füstös vonalat képviseli végig, kevesebb édes jeggyel. Esetleg picit a tartósságból is áldoznék ennek oltárán, ez a 10-12 óra így is bőven kiváló.
-
niof
addikt
Foglalkozott már valaki itt a topikban pafüm összetevők (olajok) beszerzésével? Ha igen, van rá megbízható cég/forrás? Konkrétan ámbra olajat/kivonatot vennék, kísérleti jelleggel, 5ml érdekelne. Szintetikus is jó lenne. Ha tud valaki ilyet, írjon légyszi.
-
niof
addikt
Érdekes "állat" ez az Amber Wood. Reggel fújtam ki, aztán elég csalódott lettem, mert olyan hamar elillant az illata. Ja. A fejillat, ami egész kellemes volt. Tettem-vettem délelőtt, és néha megszagoltam a csuklómat, de nem igazán éreztem semmit. De! Azt vettem észre, hogy néha egy meleg, édes illatú ámbrafelhő van körülöttem. Finom, elegáns aurával leng körül, amerre járok. Ha olyan mozdulatot tettem, az illat máris ott volt az orromban. Még most is érzem sokszor, de ha direkt szagolom, ahová fújtam, ott semmi.
Kár a kellemes, de hamar elillanó fejillatért, lehetne tartósabb. Viszont aki egy ilyen diszkrét, néha elemi erővel előtörő ámbraillatot keres, az ezzel az illattal boldog lesz!Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
Szóval, az Opus III egy kellemes illat, nálam olyan 3-4 órán át. Ez után bőrközelibe vált, majd +1-2 óra múlva teljesen eltűnik. Mindaddig igen kellemes, virágos illat.
Kíváncsi vagyok holnap az Amber Wood-ra!Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz freelanced #15421 üzenetére
Hát, nyilván az üzletpolitikájukba nem látunk bele, de én továbbra is a Black Afgano-t hozom fel. Ha a Fragrantica-n megnézi az ember az értékeléseket, és nem az van, hogy egy általános szórást mutat a tartóssága egy illatnak, hanem kiemelkedő többség azt mondja, hogy nagyon tartós, erős illat, akkor az már egy elég jó kiindulási alap kell legyen. A Black Afgano-ról 448-an nyilatkozták, hogy nagyon tartós, 125-en, hogy tartós. Az Interlude 731-141, a Baccarat extrait 102-28, és még lehetne sorolni...
Tehát, ha közülünk többen, többféle illattal jártak már így náluk, akkor vagy mi vagyunk teljesen dilettánsak, vagy valami nem stimmel ott, ez tiszta sor.Még ha több gyártója is van egy-egy parfümnek (gondolok itt az előállítás helyére, amit amúgy kétlek), és más-más LOT-ból kapunk, ezek a cégek annyit adnak magukra akkor is, hogy az eltérő helyekről származó termékek ennyire nem térhetnek el! Náluk is kell legyen minőségbiztosítás, mivel kozmetikai ipar, meg sem kerülhetik azt. Legalábbis elviekben. Nagyon rosszat tenne a hírnevüknek, ha ilyen rosszul működnének, és az emberek hamar elfordulnának tőlük. Persze vannak reformulated illatok, de ezt a közösség általában nagyon hamar kideríti, mert össze lehet hasonlítani a régebbivel. De itt nem erről van szó.
Ha magad is össze tudod hasonlítani a két tételt, és azt mondod, hogy az eredeti termék (gondolom ez a Nerolis minta), és a vélten eredeti (Notino-ban vásárolt, ha jól értelmezem, amit leírtál) parfüm jelentősen eltér egymástól, az már a csalás, és a vásárló megtévesztése kategória. Lehet érdemes lenne valamiféle hatósági vizsgálatot indíttatni. Gondolom, ezek úgy vélik, ki fog parfümöket ellenőrizgetni, meg főleg hogyan? Hígítsuk fel a francba, aki kiszúrja, úgysem tudja bizonyítani, és egy 1000Ft-os minta esetében senki nem fordul mondjuk a fogyasztóvédőkhöz.
Mindenesetre eztán én valószínűleg egy nylonzacskót sem fogok venni náluk...Egyébként, ha már webáruházakról van szó, régebben sok parfümöt rendeltem a mára jócskán megdrágult parfümcentertől, és egy az egyben ugyanazokat az illatokat kaptam, amit kimértek a Müllerben, vagy más parfümériában, vagy amik a gyári mintákban voltak. Pedig arról mindenki azt mondta, hogy sok náluk a hamis termék... Azért ez is érdekes!
-
niof
addikt
válasz freelanced #15416 üzenetére
A Neroli mintáival eddig nem volt problémám, de mostanában inkább a gyártók weboldaláról rendelek (ahonnan lehet), még ha többe is kerül. Az legalább 100%, hogy az, aminek lennie kell. Az MFK APOM is tökéletesen az, mint a minta volt, valamint a Montale Dark Aoud is.
Az Interlude mintám is Nerolis, és brutálisan tartós. Kb. amiket írnak róla, az igaz nálam is.tibbike01
A Cedrat Boise-ból milyet kaptál? Gyári mintát, vagy abba a fekete szórósba fújtat? Én utóbbit, és nagyon gyenge illata volt, talán egy órát, ha kitartott. Utána már közelről szagolva is alig lehetett a csuklómon érezni valamit. Nemhogy az egész napot nem kísérte végig, de még a délelőttöt sem...Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz freelanced #15413 üzenetére
Nekem volt gondom velük. 5-ből 5 volt gyenge, ami nonszensz. Ráadásul köztük olyan is, mint a Black Afgano, ami elvileg baromi tartós kéne legyen.
Amúgy így 11h környékére az Opus alig-alig érezhető.
[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
Annyit már most érzek, hogy ez az Opus III sehol nincs az Interlude-hoz képest. Érzem-érzem, néha. Gyengén... Pedig ugyanúgy, egy fél Neroli-s mintát tettem magamra, mint tegnap amabból. Azt még este is éreztem. Igaz, az első pár órában a tömjénes füstösség eltűnt szép lassan, és maradt ez a balzsamos, mélyen, de nem émelyítően édes alapillat. Az összkép mindenesetre igen kellemes volt. Kb. ezt a tartósságot várnám minden, hasonló kategóriájú niche parfümtől, de sajnos ezt (eddigi ismereteim alapján) relatíve kevés tudja...
Holnap jön az Amber Wood.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz mortison #15380 üzenetére
Az első 20-25 percben lehetett érezni, mondjuk akkor egy nagyon szép illat volt, aztán csak a mandula maradt érezhető számomra. De a környezeti visszajelzések alapján jó illat, és elég nagy hatókörben muzsikál. Legalábbis az irodánkban érezni, mondták többen is. Viszont ez, hogy 2 hét és 2 mosás után is halványan ott pihen az ingem gallérján, ez számomra meglepő, és meggyőzőbb bárminél. Voltak már nagyon tartós 10-12+ órás parfümjeim, amik nyaknál elkerülhetetlen,hogy a ruhára menjenek, de mosás után sosem éreztem egyiket sem, csak az öblítőt max. Ezt múltkor (az első után) külön szaglás nélkül, mikor vettem fel az inget, megéreztem. Szóval, ez egyféle minőségi jelzés számomra. Lehet, hogy rohadt drága, de cserébe teljesen egyedi, és ezek alapján egy páratlanul tartós és ragaszkodó illat. Így kevésbé megkérdőjelezhető a magas ára számomra.
-
niof
addikt
Hát, én most este döntöttem el, hogy gyüjteni kezdek a Baccarat-ra. 2* ki lett mosva az az ing, ami akkor rajtam volt, mikor a tesztert magamra fújtam, és még mindig halványan érezni az illatát. Besz@rás kb... Ilyet még soha nem tapasztaltam. Persze nem arról van szó, hogy messziről érződne, de mivel az első mosás után még ott volt, gondoltam megszaglászom a gallért. És nagyon halványan az öblítő mellett még mindig érezni! Azta... 😮
Lehet, hogy ebből ősszel nem Dior Homme Parfum lesz!... Úgyis van még az Intense-ből is bő 25-30ml az üvegben.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz Jhonny06 #15376 üzenetére
Mondjuk amit említ, azt az illatot tényleg tudja egy jobb légfrissítő is. Ebben igazat adok neki. Az más kérdés, hogy másoknak ettől még tettszhet.
A többi, amit én próbáltam, jó volt. A Celestia Forte majdnem meggyőzött, mint e nyári illat, de inkább az Eucris-t rendelem majd. Kicsit classic scent irányba akarok most menni.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz mortison #15374 üzenetére
Ja! Akkor félreértettem, elnézést!
Hát, citrusosból nekem 2 designer illat volt, amit sokáig használtam, és szerettem. A Dior Homme Sport (azt hiszem a 2014-es), és a Bvlgari Pour Homme Extreme. Ja, meg még volt valami Armani Sport (Code talán), de az hosszabb távon annyira nem jött be. De eleinte tetszett. Igazából a leszáradása nem jött be talán...🤔
De tavaly már az Azzaro Chrome Pure-t használtam nyáron. Fincsi illat az is, és nem annyira a megszokott citrusos jelleg.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz mortison #15371 üzenetére
Ha jól emlékszem, pont erre az illatra ugyanezt írtam...
De amúgy a hozzászólásod másik részéhez csak annyit ínék, lehet, hogy az itt lévő topiklakók már túl vannak néhány száz illaton, és vagy már unják a designer illatokat, vagy még nem találták meg azt, amit keresnek, vagy csak valami különlegesebbre vágynak. Én nagyjából 30 designer parfüm birtoklásán, és mondjuk ezenfelül kb. 2* ennyi kipróbálásán vagyok túl, de már ott tartok, ha egy új designer illatot szaglászok, hogy valahonnan ismerős... Jómagam a szokatlanabb kombinációkat kutatom, de ezen belül azt (nyilván) ami tetszik, és tartós is rajtam. Épp holnapra várom a futárt az MFK APOM-al.
Mellé kértem 3 mintát, Amouage Interlude Man, Amouage Opus III, és Ajmal Amber Wood.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz tibbike01 #15360 üzenetére
Ha csak decant lesz, de exkluzív illatot szeretnél, az MFK Baccarat Rouge 540 is jó lehet, esetleg az extrait. Nem nehéz, de tartós illat. (Tudom, múltkor panaszkodtam rá, de miután magamrafújtam, többen kérdezték a melóhelyen, hogy mi ez az illat, annak ellenére, hogy én alig éreztem valamit belőle...). Egyedi, szerintem nyáron is jó lehet, és jól passzol egy olyan alkalomhoz, mint egy esküvő.
-
niof
addikt
Ááá, ez csak azért van, mert megszoktam a 3:40-es felkelést hajnalban. Általában 21-21:30 körül már alszom, úgyhogy az 5:30-as hétvégi ébredés teljesen rendben van. 6:30-kor meg gondoltam kipróbálom ezt is. De legalább ennek az illata nem csalódás! Ebből rendelés lesz! 😊
-
niof
addikt
Ma sorra került az Eucris bőrpróbája. 6:30 körül tettem fel, és még mindig messziről érezni! Ez igen!
-
niof
addikt
válasz artiny #15311 üzenetére
Nekem is ajánlották őket, csütörtökön el is mentem szaglászni, de sajnálattal tapasztaltam, hogy a kaposvári Müller-t olyan szinten leépítették parfümök terén, hogy szinte semmi nincs már. Nagyjából ötöde van házak szerint, és házanként max. 4-5 illat.
Így a Prada-t nem is találtam meg köztük, a Dior homme eau-ból egyáltalán nem volt, a homme parfum volt, de üres volt a teszter...
Bosszantó, hogy ha több illatot meg akarok szaglászni, vagy utaznom kell, minimum Pécsre (Douglas), vagy marad a mintarendelés...
Elmentem a másik, régi kaposvári parfümériához is, ott meg egy A4-es papír fogadott az ablakon, eladó/kiadó felirattal. Ehhh...Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
Hát, kipróbáltam ezt a Mefisto-t a csuklómon. 20-25 perc után csak bőrközelben érezni. És itt is csak ugyanaz van, mint vattán. Egy valami nyers, szappanos, zöld illat, amit nem tudok hova tenni. De számomra semmi kellemes nincs benne. Esetleg tavaszi, nagyon szolid illatnak jó, de nyári tartósnak semmiképpen. Ahhoz nem elég friss, és nem elég intenzív.
[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
válasz kk831228 #15254 üzenetére
Megjött ma a Neroli csomag. Egyelőre vattán próbáltam ki őket, bőrön majd a hétvégén. Röviden:
0.9 - édeskés, nem túl intenzív illat, kellemes, de semmi extra.
So Iris Intense - Nem tetszik, mást vártam.
Mefisto - nagyon szimpatikus illata lenne, ha a kezdeti frissességből maradna későbbre is, de így túl zöld illat lesz belőle a végére. Pedig nagyon jól indult!...
Eucris - amint lesz belőle, rendelem. Klasszikus illat, kerestem már valami ilyesmit, és nagyon kiegyensúlyozott, nem változik túl sokat száradás közben. De gondolom, ezt nektek nem kell bemutatni... 😊Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
A Joop-okat sosem használtam, valahogy kimaradtak, viszont a Cavalli és a Versace megéri ennyiért. Utóbbi igazi klasszikus, a 90-es éveket idézi az illata, akár hányszor megszagolom. Egy volt osztáltársam állandóan ezt vette... 🙃
-
niof
addikt
Na... Rászántam magam, és megrendeltem a Neroli-ból a Dark Aoud-ot. Mintának kértem még mellé egy So Iris Intense-t, a választható 3 ajándékmintának meg egy Casamorati 1888 - Mefisto, egy Geo. F. Trumper - Eucris EDP és egy Byron Parfums - 0.9 jön.
Majd beszámolok!Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
Srácok! Az a helyzet, hogy egyre jobban tetszik MFK APOM-jának a kissé púderes vége. Ezt a fajta illatot eddig hanyagoltam, de most ez nagyon bejön. Tudtok olyan parfümöket ajánlani, ami eleve púderes, nem csak a vége? Kipróbálnék párat! Ha jól emlékszem a Bvlgari BLV és a JPG Fleur Du Male volt púderes. Ha nem, javítsatok ki, és kérlek írjatok ilyen illatokat! Köszi!
-
niof
addikt
válasz kk831228 #15236 üzenetére
Próbáltam őket, az első csomagomban jöttek. Egyik sem volt számomra sem nagy durranás. Persze nem rosszak, de írtam akkor, hogy oud-os illatban a Dark Aoud nálam a favorit. A Black Aoud (és az Intense) nem rosszak, de a rózsáért annyira nem vagyok oda, esetleg akkor, ha nem annyira hangsúlyos az illatban. Mondjuk azért a "hányinger"-től igen messze van mindegyik. Azt még a Tom Ford-ra sem írtam, pedig az kifejezetten büdös volt számomra, nem pedig illatos. Nem vagyunk egyformák...
-
niof
addikt
Megjött tegnap a második Kurkdjian pakk. A véleményeim röviden:
Baccarat Rouge 540 - Kellemes, de igen gyenge illat
Baccarat Rouge 540 Extrait de parfum - Kellemes, kissé erősebb illat, mint a sima, de a keserű mandulán kívül nem sok mindent érezni. Az árát így biztosan nem éri meg.
Grand Soir - Finom, meleg, virágos/vaniliás illat, de semmi egyedi nincs benne. Ezt a kompozíciót már éreztem régebben más gyártónál, de már nem emlékszem, hogy melyiknél... Talán a Gaultier 2?...
Aqua Universalis forte - A legjobb (legdrágább) WC illatosító, amit valaha éreztemOUD silk mood Extrait de parfum - Egy az egyben Montale Balck Aoud, de a Montale jobb sokkal
Petit Matin - Egy jó erős friss teára emlékeztető illat, versenybe szállt nálam a leendő nyári illatom kategóriában az Aqua Celestia forte-val!
APOM homme - Púderes, de nem tömény, akár nyári illat is lehet ez is. Hmmm... Tetszik!
Aqua Vitae forte - Hamvas, friss illat, de semmi különös, kicsit édeskés leszáradás.A Baccarat-ok engem kicsit vegyes érzésekkel töltenek el. Az óriási hype miatt nagyon kíváncsi voltam rájuk, de a hype méretéhez képest baromi nagy csalódás. De ettől függetlenül az illata jó. A legfurább az egészben, hogy a kollégáim, mikor bejöttek az irodába (én ülök legtávolabb az ajtótól ~5m), azt mondták, hogy mikor belépnek, már érezni lehet. Ennek ellenére én konkrétan a kifújás után pár perccel már semmit nem érzek belőle, csak ha megszagoltam a csuklómat, akkor enyhén a mandulát. A sáfrány/jázmin/cédrus sehol sincsenek, csak a mandula. Ehhh...
A másik része a csalódottságnak az, ha egy jó illat van rajtam, azt szeretem jómagam is érezni időnként magamon. Ezt csak a környezet érzi, ez nekem így nem OK...A "nyári illatok", amiket említettem, még versenyeznek egymással, majd a tartósságuk eldönti, melyik lesz a végső befutó.
Egyéb illatok terén valószínűleg maradok a Montale-nál, jönni fog egy Dark Aoud, és egy Full Incense, valamint ősszel egy Dior Homme Parfum.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz jocoka75 #15221 üzenetére
Szerintem ha visszamész a Neroli-ba, fognak segíteni, ha ezeket ott is elmondod. Azt meg nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy az ott, vagy bárhol máshol forgalmazott termékek jobbak, vagy rosszabbak lennének. Menj vissza, és szaglássz többet. Ami tetszik, vegyél mintát, és próbáld ki a bőrödön. Más járható út nem nagyon van...
-
niof
addikt
válasz El Gringo #15219 üzenetére
Én is csak azért csinálom a "vattázgatást", hogy felállítsak egy kipróbálási sorrendet, semmi másért. A vatta semleges, nem változtat az illaton. Legalábbis eddig nem tűnt fel. Papírnál tudom, hogy nagyon nem mindegy milyen, mert ha nem megfelelő, vegykezelt, akkor a maradékai reakcióba lépnek az alkohollal, illetve az olajokkal. Ezért tértem át a vattára anno.
Amúgy meg a lotyikolós mintákkal (pl Neroli), pont ezt csinálom, mint te, csak tesztnél mindenképp a karomat használom. Az egy jó általános eredményt mutat projekcióból és tartósságból is, tapasztalataim szerint.
-
niof
addikt
válasz El Gringo #15217 üzenetére
És milyen mértéket, illetve technikát használsz a mintákhoz? Szerintem ugyanúgy kellene használni, mint a "normál" parfümöket. Amúgy könnyen lehet, hogy csak a mintákkal trükköznek, hisz van boltjuk (bár nyilván én még nem jártam ott), ott valószínűleg bontatlan eredetit adnak. Csak tudod nekem az gyanús, hogy az 5-ből egy sem volt jó nálam? Ez akárhogy is nézzük, hihetetlen kategória, de állítom, hogy ez így történt. Esetleg még egy tippem lenne, a rossz mintákra, de ennek kevesebb esélyt adok, mégpedig az, hogy "megfagytak". Elég hideg volt múlt héten, ha a futárnál a kocsiban (vagy a raktárukban) esetleg túl hideg volt... Esetleg...
Az én technikám - már évek óta bevált, jól működik - Helen Harper márkájú arctisztító korongot 4 felé vágok, és az adott illatból 2-3 fújást a kendőre fújok. Várok kb. 10 percet, míg az alkohol kipárolog belőle, és ez után szaglászom meg a kis darabokat. Ez után tetszési sorrendben a csuklóm belső oldalára, vagy maximum a könyökhajlatomba fújok 2 fújást egymásra. Megvárom, míg megszárad, és szaglászni kezdem, hogy hogyan változik. Nálam a megfelelő erejű illat ismérve, hogy nem kell a karomat az orromhoz emelni, és érzem az illatot, hogy körülleng, ahogy teszek veszek, normál, hétköznapi tevékenységek közben, olykor-olykor megcsap az illata. Ha ez még 4-5 óra után is megvan, akkor az már nálam egy tartós illatnak számít. Nyakon, illetve kulcscsonton ez az idő hosszabb kicsit.
-
niof
addikt
Hát, az első Kurkdjian rendelésem annyira meggyőző lett, hogy az előbb leadtam egy újabb, dupla mintaadag rendelést.
Baccarat Rouge 540
Baccarat Rouge 540 Extrait de parfum
Grand Soir
Aqua Universalis forteOUD silk mood Extrait de parfum
Petit Matin
APOM homme
Aqua Vitae forteAmúgy valószínűleg már az elsőből megtaláltam az idei nyári illatomat (Aqua Celestia forte). Emlékeztet halványan a Bvlgari AQUA-ra (pedig összetevői szerint nem igazán van átfedés), de jóval erősebb. Az Amyris homme is tetszett, 6-7 órás illat rajtam. A Satin Mood simán 12 óra, de inkább több. Az elején megijedtem tőle, mert egy nagyon édes, vattacukros illatot éreztem, aztán szépen előbújt belőle egy szolid rózsa, ami sokáig megmaradt, de hála az égnek nem az az émelyítő rózsa illat, hanem egy nagyon finom, kellemes. Mellette jött az oud, ami szintén nem annyira harsány, inkább csak végigkíséri a rózsát.
Egyelőre Oud-os illatban nálam a Montale Dark Aoud-ja verhetetlen, kár, hogy nem tart ki rajtam olyan sokáig, de annyira tetszik, hogy ettől függetlenül lehet, hogy veszek egyet. De a fenti Kurkdjian illatokra is nagyon kíváncsi vagyok, még nem kapkodom el a vásárlást.
A Notino-s mintákra visszatérve. Arról mi a vélemény, hogy 5-ből 0 volt tartós rajtam (mind 1-2 óra, utána csak bőr közelben érezni őket), beleértve a Nasomatto-t, Montale-t és a Mancera-t... Nem hinném, hogy Pierre Montale, illetve a lánya ennyire gyenge illatokat gyártanának.
Amúgy a Mancera Cedrat Boise nekem jobban tetszett, mint a Creed Aventus. Bár mufi írta, hogy a 2018-as gyártásúak nem jók, de az alapillata is jobban bejött az előbbinek. Bár olyan mintát kaptam volna, amit 1 óra után is érezni lehet... Na mindegy, jómagam most rendeltem először és utoljára tőlük, nálam kapnak egy jó nagy "nem megbízható bolt" plecsnit.
-
niof
addikt
Valóban nagyon kellemes illata van! Egy régi dezodoromra emlékeztet, amit olyan 25 éve használtam. Nagyon sokszor megvettem anno, aztán egyszer csak eltűnt a boltokból...
Reggel 6-kor fújtam, kíváncsi vagyok, meddig él rajtam. De eddig bíztató.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
Egy kérdés!
Látom itt is, és más oldalakon is, hogy lehet nagyobb mennyiségű (5-10ml?) mintákat is rendelni. Jelöletlen üvegek, felmatricázva a tartalom nevével, esetleg kézírással vagy nyomtatva.
Vannak ilyen bevált helyek, ahonnan megbízhatóan lehet ilyen nagyobb űrtartalmú mintákat rendelni?
Ha tudtok, írjatok pár linket hozzájuk!
PM-ben is jó, természetesen, ha nyilvánosban nem ok!Köszönöm
-
niof
addikt
Persze, értem, amit mondotok, nem tegnap vettem az első parfümömet, de akkor sem stimmel a dolog. Voltak nagyon jó "nyári" parfümeim (Dior Homme Sport, Bvlgari Pour Homme Extreme, Issey Miyake L'eau D'Issey pour Homme, hogy csak egy párat említsek), és ezek nagyjából 7-8 órás illatok voltak, évszaktól függetlenül. Inkább hidegben az illat jellege lett más, emlékeim szerint, nem pedig a tartóssága.
Szóval ezért nem értem, és írtam a fentieket.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz El Gringo #15175 üzenetére
Továbbmegyek, a saját weboldalukon azt írják, hogy egy-egy szállítmány eltérhet a másiktól. Igaz, ezt a 4ml-es mintára írják.
Jhonny06
Nem téli, ok, de a fűtött szobában teljesen mindegy kellene legyen. Nyáron a meleg és az izzadtság miatt még hamarabb lefolyik. A bőröm normál, nem száraz, nem zsíros. Azt megszoktam, hogy egyes illatok hamar eltűnnek rólam, de olyanok, amikre az emberek 90%-a azt írja, hogy nagyon tartós, azok azért ehhez képest jól szokták bírni rajtam is. Ez nem.mufi
Köszi! Ezek után egyébként szerintem maradok a gyártótól való mintarendelésnél. Azokkal eddig nem volt gondom soha. Mondjuk a Neroli mintákkal sem.[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
válasz Sanyi.il #15171 üzenetére
Nem tudom. A srácok itt azt mondták, a Notino megbízható. Onnan van. Mivel eddig 3-ból 3 pár óra alatt "eltűnt", ez azt jelenti, vagy hígabbak a mintáik, vagy hígítják. Vagy esetleg tényleg rosszul tárolják. Mindenesetre érdekes... A Black Afgano is nagyon erősen kezdett tegnap, aztán elég hamar megszelidült, utána sokáig úgy maradt. Az más kérdés, hogy az illata nem jött be.
-
niof
addikt
Ma délután kipróbáltam az Aventus-t. Kb. 15:30-tól 20 óráig teljesen leszáradt a csuklómról (2 fújás). Pedig az illata tényleg nagyon jó. Csak rövid...
Holnap jön a Mancera.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz Mercutio_ #15145 üzenetére
Most rendeltem tőlük. Ha normál szállítással kéred, akkor nincs plusz költség. De gondolom több idő a szállítás. Opcionálisan lehet kérni DHL Express szállítást, az 5€ plusz. Én inkább utóbbit kértem, nem szeretnék heteket várni rá...
-
niof
addikt
Tőlük rendeltem meg.
Amúgy tegnap megjött a Notino-s csomag. Fújtam az általam itthon használt tesztlapokra 1-1 fújást mindegyik illatból, majd kb. 10 perc várakozás után szaglászni kezdtem őket. A két frissebb illat egész jó, ezeket hétvégén próbálom majd ki magamon. A Montale-nak ez az illata annyira nem jött be, szerintem ezt apámnak adom majd. A maradék kettőből fújtam a jobb és bal csuklómra.
A Tom Ford óriási csalódás. Meghatározhatatlan, talán nyers gumi szagú, semmi kellemeset nem érzek benne, és ami a legfurcsább, 10-15 cm-re a csuklómtól már semmit sem éreztem belőle. Igaz, az illat még este, zuhanyzáskor is pont ugyanolyan volt, az "erejéből" nem vesztett, de karnyújtásnyi távból már kiszagolhatatlan.
A Black Afgano vegyes érzéseket keltett bennem, ez ment a másik csuklómra. A projekciója jó, kellemesen érződik. Ez egy nagyon jó illat lehetne, de ez az édesség, ami ráül az egész illatra, ez nem az én világom. Ha ez nem lenne benne, instant rendeltem volna a 30ml-es kiszerelést belőle.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz Mercutio_ #15133 üzenetére
Igen, ez így van. De ha fel kellene utaznom BP-re, tömegközlekedni vagy taxizni, egy egész napot rászánva, az is benne lenne olyan 25-30k-ban. Plusz persze amiket a mintákért fizetnék a boltokban. Szóval, így azért ennyivel olcsóbb, és bőven van időm próbálgatni őket. Nekem amúgy is mindenképpen ki kell próbálni a bőrömön is, nem csak papíron. Részint, mert érzékeny a bőröm, volt olyan (Habit Rouge) amitől ekcéma szerű gyulladás keletkezett rajtam, másrészről meg amúgy is fura a bőrkémiám valahogy. Vannak olyan illatok, amiket mások szidtak, hogy hamar elillannak róluk, rajtam meg legalább 2*annyi időt kibírnak. De ez igaz fordítva is. Ezért is rendeltem a Montale-tól is több mintát, mert nem tudom, melyik mennyi ideig tart rajtam. De általában sajnos kevesebb ideig, mint az átlag.
Szóval, most lemegy ez a mintázási hullám, aztán majd nyár előtt jön egy következő, mikor egy friss illatot fogok keresni.Amúgy azt kicsit bánom, hogy itt a PH!-n nem kerestem rá előbb, hogy van e parfümös topik... Eddig a Fragrantica volt a mérvadó, de ott sajnos sok esetben látom, hogy mindenről írnak mindent, teljesen vegyesen. Itt meg más témákban is jó a közösség, remélem (úgy tűnik) itt is.
-
niof
addikt
Köszi! Most ez az Oud "vonal" eléggé bejön nekem, ezzel ismerkednék inkább.
Majd nyárra szeretnék - ahogy írtam is - valami friss, könnyű, tartós illatot. Nem feltétlenül citrusost, csak valami új legyen. A "12 egy tucat" illatokat már eléggé unom, a tavaly nyárit is úgy választottam, hogy épp nem találtam jobbat, ami számomra kicsit érdekesebb illat lett volna. Akkor nem volt kedvem "mintázgatni", bementem a Müllerbe, aztán kb. 2 óra válogatás után az Azzaro Chrome Pure-t vittem haza. Nem volt rossz illat, de idén valami mást szeretnék. Sokkal üdébbet. Bár a tartósságával nem volt problémám, de lehet erősebb ennél.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
Hmmm... Kíváncsi lettem erre a márkára! Gyorsan rendeltem is az általad említettből, illetve még 3 illatból a gyártótól.
Ezeket:
OUD satin mood Extrait de parfum
OUD Extrait de parfum
Amyris homme
Aqua Celestia forteLehet, hogy kicsit besokalltam mintából mostanában. Ezekkel együtt már 20 felett járok, egy hónapon belül...
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest