- Felpörög az asztali CPU-piac a következő pár hónapban
- Hősködik és száguldozik az új Arc meghajtó
- A Panasonic is nyit a TiVo okostévé rendszer irányába?
- Rengeteg csatlakozó van a HP legfrissebb, irodai célú monitorgóliátján
- Computex 2024: teljesen integrált hibrid hűtéssel közeleg az MSI új csúcs-VGA-ja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen processzort vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ASUS ROG PG32UCDM: OLED csúcsmonitor tesztje
- Autóhifi
- Dell notebook topic
- A Panasonic is nyit a TiVo okostévé rendszer irányába?
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Hirdetés
-
Egyre több európai használja a Telegramot, ezért megkereste az EU
it Hamarosan sokkal szigorúbb szabályozás alá esik az EU-ban a Telegram, mivel egyre több a helyi felhasználója.
-
5G-vel és hőkamerával strapálja magát az Ulefone
ma A ThermoVue rendszere mellett az éjjellátó képességek is megvannak.
-
Mozgásban a Conscript
gp A túlélőhorror PC-re és konzolokra érkezik, a steames demó jövő hónap elején lesz kipróbálható.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz Surda- #28200 üzenetére
kicseréltem a buzit sznobra. ha most ezen kiakadsz, akkor hamar megfutunk egy olyan kört, mint régen, de szerintem inkább ne akadj ki. és ne buzizz , más legalábbis szerintem azt mondani, hogy kávébuzi és más az, hogy buziknak való. uff.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
fpeter79
csendes tag
válasz adriankoooo #28179 üzenetére
Szia!
Én a Classicomnál így oldottam meg a gőz kérdést PID-del.
Van a könyvtárban egy alarm.pdf abban szépen le van írva a menete.
29. oldaltól érdekes, onnan van leírva az alarm kimenet használata gőzhöz.
[ Módosította: Parci ]
-
HÁZIGAZDA
silvano kontra bfc deathmatch for life: a kofi ezúttal egy brazil yellow
sub..bourbon volt. paljoc, persze. mindkét gép bemelegedve várta a csatát, dallakörte a turbófelsőbbség nyugalmával aludt. elsőnek bfc lépett, tökéletes lefolyással, az ideális, ún. ronin-hőmérsékleten. a kofi roppant finom volt, a crema ma magasztos mintát nem adott. mint a hinta, olyan jó reprodukciós képességekkel hasítok az e61-gyel. na jó, ez nem igaz, egész jól bírom már kezelni.silvano sem sokat teketóriázott, amint bevette a kávét és megnyomtam a gombot, habozás nélkül kezdte meg a csapolást. jellemző ez a magabiztosság, nyilván a nehezebb súlyú versenyzők mellett egy csepp megingást sem engedhet meg magának. sil - the rock - vano. a lefolyás kétszer tökéletesebb lett, mint a bfc-vel, hoppá. megint tépett, kisméretű párducfoltos masszív sokasága. de ez semmi, még a kávé is jó lett. lágyabb és töményebb, mint az e61-gyel. asszonynak ez ízlett jobban, nekem talán a bfc produktuma. de egyik sem volt rosszabb a másiknál.
megint 1:1. nyilván mindkét fél kifárasztásra játszik.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
adpeter
tag
válasz vendingo #28196 üzenetére
A Lelit minden csak nem jó vétel 100k-ért...szerintem
Az első találkozásom a Lelittel erős traumaként ért...
100k-ért darálóval együtt minőségibb kombót lehet venni..igaz
nem újat.....de ez ma már inkább előnynek számít kávés fronton!"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
vendingo
veterán
válasz adpeter #28208 üzenetére
Ugyan nekem a nagyobbik PID-es géphez volt szerencsém, de az abszolút meggyőzött mind gép mind produktum minőségével. Sajna a kisebbik gép nem vendégeskedett nálam, de elvileg nem sok mindenben marad el a nagyobb testvérétől.
Új normális gép 100k körül nem nagyon van, csak az új GC, ami nagyon nincs partyban vele, de a régi se.
Régi GC 80ml-es bojlerjával nem kelhet versenyre egy 250ml-es réz bojlerral.Amúgy én is azt az elvet vallom, hogy inkább ugyan ennyiért egy használt mint új. Én gyakran csereberélem a gépeket, soha nem térülne meg az új gép vásárlása. (ízbe meg pláne)
Én inkább azoknak ajánlanám, akik szeretnének egy új garis gépet, ami normális kávét főz és nem tervezik a továbblépést, max PID-el okosítják. Alap gépnek hosszútávra szerintem jó vétel. Ettől ami jobb az mind sokkal drágább, max a silvia lehetne alternatíva, de az a ~duplájába kerül.Amúgy milyen trauma ért vele?
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
Én csak a saját tapasztalatomról nyilatkoztam. Most GB üzemel nálam, előtte meg volt egy lelit 2 hétig. Ha új gépet keresnék, akkor tuti lelitet vennék. A másik fórumon írtam is, hogy lehet ilyet veszek, ha nem találok hasznàlt iparit 200 alatt. Nem reklámnak írtam, meg hogy védjem a márkát. Új GC nem a legjobb, a lelit viszont sokkal jobb tőle.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
MrCsiT
addikt
válasz MrCsiT #28130 üzenetére
Ennek a képen 13-as számmal jelölt, kávéfújás megszelidítő alkatrésznek mi a pontos neve, hogyan keressem, és esetleg arra van ötletetek, hogy hol?
jolti: a 28117 hsz szerint próbáltam tejhabot készíteni.
Biztosan amatőr vagyok, de az alábbiakat tapasztaltam:
1. olyan hangos volt, hogy még a szomszéd is menekülésbe fogott. Nem mértem meg, de szerintem 100dB biztosan volt a zaj.
2. betettem a csőrt épp a tej szintje alá. Ennek ellenére, olyan szép majdnem-forralt tej lett a végeredmény, hogy bármely óvodai konyha örömtáncot járt volna. Szemben a "vedd le"-toldalékkal, amivel lehet, hogy nagyobb buborékos, de kemény habot kapok, itt majdhogynem semmiféle hab nem lett.
Jelenleg el nem tudom képzelni, mit kellett volna másképp csinálnom, hogy más legyen a végeredmény..[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
MrCsiT
addikt
válasz Surda- #28217 üzenetére
A Gaggia Evo-hoz adott gyári szűrőm van.
Ezt korábban simi.esp.28 fórumtárs nyomásfokozósnak szakértette meg.
Igazából, jelenleg a felhasznált kávé bolti tégla, szóval azzal még nem is lenne baj..
Illetve, akkor az is kérdés, hogy azonos méretű - nem nyomásfokozós szűrőt az Evo-hoz merre találnék olcsón?Van a régi fajta lefőzős kávéfőzőkhöz való magas, illetve lapos kávékiöntő.
Mivel jelenleg fújja szét a kávét az Evo, a magas kiöntőbe engedem a kávét, párom pedig a laposabba szokta csinálni a tejhabot, mert a fekete panarello toldat hosszúsága miatt, magasabb edénybe nem lehet normálisan habosítani, mert nehéz kivenni a már habot tartalmazó edényt a toldat alól.
3 dl körül van, amit tejet teszek bele egyébként, de nem is kell több nekünk.A fém panarello toldatnak van bármi előnye a műanyaghoz képest, az esztétikán túl?
Lassan vennék valami őrlő-daráló eszközt egyébként, de hihetetlenül 0 a raktáron is lévő választék az üzletekben netes keresés alapján, 50k alatt.
Valakinek egy eladó Ascaso i-Mini-2-je van esetleg?
A Caffe Lux őrlő ér valamit, vagy akkor már inkább Iberital Challenge a jó valasztás?[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
adpeter
tag
-
soldier2
őstag
válasz MrCsiT #28218 üzenetére
Caffè lux, Imat Lux, Nemox Lux mind ugyanaz az őrlő. És az őrlő része azonos az Iberitallal, annyi, hogy nem fokozatmentesek, ehhez kell 2 Iberital alkatrész es2 csavar. Röviden: :viheted, gyakorlatilag egy Iberital.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Tamás007
csendes tag
Sziasztok! Erről a kávéfőzőről mi a véleményetek? Gaggia Gran Style 34 990 Ft Megbízhatóság, szervizháttér, ár - érték arány, minőség?
-
Ábi
tag
Etiop Sidamo, Bricoletta fejhőmérő 94 foknál maga a tökéletesség! Ezt a kávét nehéz elrontani, nincs benne ezer féle íz, csak a mézes-csoki barack, de az nekem bőven elég.
Ezt az ízt kicsit durvábbra őrölve, Ascason 97 fokon értem el. (persze ott a kazán oldalában van az érzékelő)[ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
Köszi a tippet. mostanában viharban vagyok a jó tejhabbal. jó ötletnek tűnik a panarelo toldat levétele.
Nálam az a gond, hogy sok víz van benne kiengedéskor és mire lejön a víz szinte elvész a nyomás.
Még annyi a gond, hogy a saeco hd gőzcsöve rövid, nagyon sok tejet kell tenni a habosítóba majd.
Igaz láttam már youtubon, hogy valaki kihosszabította.[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
Silent 71
csendes tag
válasz MrCsiT #28216 üzenetére
Akkor szokott visítani, ha nem nyomod kellőképp a gőzcsonkot a tejbe!Az a jó ha szépen forgatja a tejet a gőz!
Azt a pontot kellene eltalálnod, hogy mennyire kell belenyomni a csonk végét az edénybe!
Ha már ráéreztél, akkor tök egyszerű lesz majd a művelet! Addig is csak gyakorlás, gyakorlás........
Az is fontos hogy mennyi tejet töltesz az edénybe, mert ha kevés akkor sem fog sikerülni a tejhab!
Itt egy videó róla:https://www.youtube.com/watch?v=wqWjcsNSS-o -
NavySeal
senior tag
Wega, valamint K6 Nero darálókról van tapasztalat, vélemény?
Több valamit, kevesebb semmit!!
-
ronin s8
senior tag
Brikka (4 személyes olasz) update:
Alakul ez, de komoly használatbeli eltérések vannak.
Előszöris, a vízszintjelző az alsó részben van, ezért bármennyi kis eltérés lefelé (tágul az átmérő) jelentős vízmennyiség különbséget jelent. A donga effektus miatt pont fordítva viselkedik, mint a román (ahol a felső részben van a vízszintjelző, és onnan kell átönteni a kimért vizet az alsóba). Ott ugyanis ez alig észrevehető (lefelé szűkül az átmérő), ill. sokat kell lefelé változtatni az érzékelhető különbséghez. (Ez elsőre lehet, hogy érthetetlenül hangzik, de gondoljátok át! ). Kétszer is úgy jártam, hogy jel alatti vízzel jóval kevesebb kávé jött le a 4 személyes olasszal.
Másrészt a kosár térfogata annyival nagyobb, mint a 2 személyesé, hogy ha telerakom, el is tud tömődni a lefolyás, elmarad a robbanás. Szerintem ennél nyugodtan lehet picit csökkenteni az őrlemény mennyiséget, és nagyon-nagyon durvára kell darálni!
Minden alkalommal volt előszivárgás.
Nem tetszik még a vékonyka fogantyú sem (ez megegyezik vastagságban a 2 személyesével).
A második kis rózsán főztem, max. lángon. Ízre továbbra is jó, párszor megégett, amikor nem akart kifolyni, és tovább kellett lángon hagyni.Most egyébként egy "caffe corretto"-t iszom. Ez grappával dúsított, "feljavított" kávé.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
jolti
senior tag
válasz MrCsiT #28216 üzenetére
"Biztosan amatőr vagyok"
Bocs, de ezt nem hagyhattam ki...
Olvasd át még egyszer figyelmesen amit leírtam:
"Amennyiben jól csináljuk, akkor jellegzetes szörcsögő', cicergő' hangot fogunk hallani. Ha nem dugtuk elég mélyre, akkor azonnal büntet és kifújja a tejet a kancsóból, ha pedig nagyon mélyre dugtuk, akkor visítani fog ( mint egy kismalac ) és a végeredmény pedig nem tejhab lesz, hanem meleg tej."
A hangja az nagyon jó visszajelző. Ha hangos volt akkor nem jó. Leírtam.
Meg nézz videókat! Sokat. Meg gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni, tudod, mint a viccben.
Majd belejössz! Ha ráérzel figyeld meg, hogy csúzlival lövöd ki a kis csövet! Azzal az életben nem tudsz ilyen habot csinálni.
Sok sikert.tDr1v3r Nincs mit. Remélem segíthettem nektek.
Már megérte küszködni' vele akkor.(#28223) RBJ
Nincs mit!
Próbáld meg kiengedéskor csak egy nagyon picit kinyitni a gőzcsapot, hogy tényleg csak a vizet nyomja ki és a gőzből meg minél kevesebbet.
Próbáld meg lecserélni hosszabbra. Vagy a rövidhez döntsd meg sokkal jobban az edényt. Hátha az segít. -
Ábi
tag
Szeretett Ascaso Uno Prof. gépem új gazdára talált, új gazdájának is sok jó kávét kívánok hozzá!
-
HÁZIGAZDA
a mai napon csak bfc dolgozott, silvano és don pedro dalla cortez carlito, a dzsottóölő pihent. a kávé jó, a hőfok nagyon ronin lett!
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Surda-
őstag
Teszteltem az Amber's French Bakery & Cafe -t.
Mivel azt olvastam profik csinálják, elég nagy elvárásaim voltak.
Nos, drukkolok nekik ( az ilyen kinézetű helyeket szeretem) ,de még bőven van hová fejlődni.
Kiszolgálás közepes,a süteményt már tegnap is dicsérték szerintem (Tropézienne, de haverom Eclaire sem volt friss), a kávé elmegy kategória.
Remélem lesz ez jobb is, most még nem ajánlanám.[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
HÁZIGAZDA
válasz eXtguy #28243 üzenetére
valahogy azért így kéne kinéznie egy jó csapolási diagramnak, nem? hiszen a pogi hideg, eleinte gyorsan melegszik, aztán egyre lassabban, ahogy közelíti a ráfolyó víz hőfokát. érdekes lenne megnézni egy 40 mp körüli csapolást is, nem hiszem, hogy még 2-3 fokot menne fel. (illetve mit mértek pontosan? mert ha persze ez a fejből kilépő víz hőfoka, akkor tényleg nem nagy szám)
amúgy hogyan függ össze, hogy pid-es gép és csapolás alatt emelkedik a hőfok? ezt nem értem (persze a silvano is épp így csinálja, mint egy a 6000 eurós speedster, ott is emelkedik pár fokot egy shot alatt. ennél talán többet is, így ez a gép akár 12 ezer eurót is megér!)
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
eXtguy
csendes tag
Ez természetesen a fejből kilépő víz hőfoka. A nagy gyártók már sok éve a csapolás alatti kis(1 fokon belüli) hőingás fontosságát szajkózzák, ehhez képest... Én úgy látom, hogy ez roppantul leegyszerűsíti a dolgokat, hiszen egészen új trendek jöttek az újhullámos pörköléssel, és valszeg nem lehet kijelenteni, hogy minden kávénak ugyanaz az intrashot profil "áll jól". Mint ahogy a nyomásprofilozás is igen divatos lett mostanság, nem véletlenül...
[ Szerkesztve ]
Rocket for everyone!
-
HÁZIGAZDA
válasz eXtguy #28245 üzenetére
így van, már az otthoni egyszerű gépparkon (mondjuk akinek giottója van, arra gondolok) is látszik, hogy egyik-másik kávénak nagyon fexik a cucc, amannak annyira nem stb. ezért is mondom mindenkinek, hogy elég, ha vesz egy olcsó giottót, nem kell komoly gépre költeni, inkább keresse meg azokat a kávékat, amikkel az is jól muzsikál.
ami a nyomásprofilozást illeti, biztosan jó játék. egy kávézóban még bőven látom értelmét is, hiszen sok-sok kilót lenyomnak egy kofiból, érdemes kihozni belőle a maximumot. ámde, otthon, mire a 250 grammos zacsinak a végére érek, kb. az első profilnál járnék (hiszen van épp elég másik változó, amivel játszani lehet). viszont kitűnő "hifizési" faktora van, mint a félmilliós furutech tápkábelnek, hallani kell a különbséget. egy másik fórumon le is írták, hogy a gyári profillal minden kávé nemalegjobb volt. úgyhogy javaslok egy hosszú gépek éjszakáját, amikor a topikból összejövünk és rituálisan elégetjük az összeset. kivéve a pavonikat, azzal lehet nyomásprofilozni, csak olyan egy lineához képest, mint ha gépi kódban programozunk kontra c#
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
NavySeal
senior tag
Az egyik használt kávégépeket is árusító oldalon van egy Gaggia.
Nem Gaggia Classic van rá írva, hanem Classic coffee Gaggia. (évjáratot nem írnak, sem típusszámot)
Abban tudnátok segíteni, hogy ez mi lehet? (régebbi Classic?)
Köszönöm előre is a segítséget!Több valamit, kevesebb semmit!!
-
Tamás007
csendes tag
Sziasztok! Graef ES 91 ajánlottak nekem megvételre. Használt, de működik és nincs hibája! Márka és típus alapján jó választás? Kb. mennyi lenne a reális összeg érte? Köszönet a segítségetekért!
-
And06
aktív tag
igy van! nagyon egyetértek. ez már nem a napi kávézásról szól minél jobb, reprodukálható minőségben, hanem a folyamatról. 1kg kávé lehúzása után jön egy olyan shot, hogy minden kávéguru csettint, de utána meg jön a következő fajta. én maradok a kávézásnál, és nem megyek át ilyen hobbiba vele.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- E-roller topik
- Középpontba kerültek a hibrid autók, alig fogyaszt a BYD újdonsága
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen processzort vegyek?
- Filmgyűjtés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Diablo IV
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen