- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Speciális Gaudi 3-akat kap Kína
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Amazon Kindle
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali médialejátszót?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Hirdetés
-
Poco M6 Plus néven újrázhat a Redmi Note 13R
ma A telefon feltűnt a HyperOS által támogatott készülékek listáján és a TÜV Rheinland is adott neki engedélyt.
-
A soknál is több pénzzel gyorsítaná fel a hazai chipszektort Kína
ph A China Integrated Circuit Industry nevű befektetési alap elsődlegesen a chipgyártáshoz szükséges berendezésekre fókuszálhat.
-
Egyre több európai használja a Telegramot, ezért megkereste az EU
it Hamarosan sokkal szigorúbb szabályozás alá esik az EU-ban a Telegram, mivel egyre több a helyi felhasználója.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paljoc
tag
válasz adriankoooo #28449 üzenetére
Cukrozott sűrített teeeeeeeejjjjjjj?????
/azért kipróbálom, bár gyerekkoromban találkoztam ilyennel, tubusos formában :-)/ -
adriankoooo
senior tag
válasz paljoc #28451 üzenetére
Fiatalabb koromban csak úgy nyakaltam.
Nem rossz ez a Café Bonbon, csak kicsit geil. Mindent ki kell próbálni egyszer. Régebben Rome Espressóból is csináltam, de abból bűnrossz lett.
Asszonynak kifejezetten ízlett, egyébként ő nem issza meg az eszpresszót. Szerencsére. Több marad nekem.
-
jolti
senior tag
válasz adriankoooo #28450 üzenetére
Mit jelent az, hogy túlságosan feljön?
Az a jó, ha feljön. Persze mértékkel.
Amúgy szerintem vagy a levegőbevitelkor túl magasan tartod a gőzcsövet, tehát egy nagyon picit ereszd bele jobban, vagy túl sokáig csinálod a 'levegőbeviteli fázist' és későn kezded el keverni, homogenizálni.
A nyomás.
Sokan egyből teljes gőzzel fognak hozzá.
Nekem az a személyes tapasztalatom, hogy akkor nem tudok rendes habot csinálni, ha én így csinálom. Úgyhogy én nem is szoktam.
Én úgy szoktam, hogy az első fázisnál csak félig nyitom ki a gőzcsapot, aztán amikor megvan a megfelelő mennyiségű bevitt levegő és jön a következő fázis, akkor lejjebb nyomom a gőzcsövet és kinyitom teljesen a gőzcsapot had adja' neki.
Nekem ez vált be a GB-nél. -
HÁZIGAZDA
válasz eXtguy #28438 üzenetére
nem hiszem egyébként, hogy ízben lehet még egy e61-hx fölött lényeges dolgokat csinálni. a vízterítése tök jó, a hőstabilitása is, innentől kezdve a kávé tök jó tud lenni, ha eltalálod az ideális hőfokot.
de ez csak tipp, ha kétszer - giottóhoz képest háromszor - olyan finom lesz minden kofi a dallacortéval, majd megírom jól azt is.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
tariattila
veterán
válasz fragola.6035 #28430 üzenetére
kia v6 -
lagoon79
tag
válasz eXtguy #28453 üzenetére
Először is, senki álmát nem akarom elvenni, sztem aki kicsit is ismeri kávés "pályafutásomat" az tudja, h hol kezdtem és mi lett a vége.
Köszönöm Mindenkinek a hozzászólásokat (mindkét irányból)!
Utoljára: HX e-61 kontra T3. ha vkinek HX e-61 gépe van otthon, nehogy kidobja. ha vásárlás előtt áll, akkor viszont nem ajánlom. létezik nem e-61 fejjel szerelt HX gép is, hasonló vagy még olcsóbb kategóriában, több gyártótól is. akkor már inkább ilyet otthonra. valamint a t-3-as technológia sem elérhetetlen, hiszen építhető otthon, akár egy 100-ért használtan vett HX-ből is simán kialakítható, kb. 50-70 ezer forint ráfordítással és sok munkaórával. és nem, én nem vagyok mérnök vagy műszaki ember, csak lelkes aki kapott segítséget más hozzáértőktől.
Robi: a Catlert én is nyúztam egy darabig, használhatóságban odaver szinte minden iparit. produktum szempontjából nálam simán hozta az R-58 szintjét, sőt a reprodukálhatóság itt jobb volt. egyébként akkor én a brasilia (asszem L1 fejes) HX gépemhez hasonlítottam, na azt abban az állapotban tönkreverte mindkét előbb említett jellemzőben.
-
paljoc
tag
válasz eXtguy #28456 üzenetére
Egy szúnyog basztatott egész éjjel, most keltem és qrva nyűgös vagyok, szóval röviden:
A kávék hasonlóak, noha érzek esetenként különbséget még így is hogy figyelem a HX-et ahogy bemelegszik és rendre sikerül az első shotokat párhuzamosan a két gépen 90 fokon tolni. Viszont a Stellán nem tudok normális random otthoni használat mellett /otthagyom bekapcsolva x időre, vendégség van és többet is csapolok egymás után, stb./ úgy csapolni, hogy na ezt most 89 fokon akarom és az akkor bármikor megteszem egymás után, akár 10/10 aránnyal. A Catler elvileg ezt tudja, de nyitott kar híján nem tudtuk Lagoonnal leellenőrizni, a mérő ketyeréje csak ilyen karba lenne betehető, az enyémet megpróbáltam addig köszörülni hogy jó legyen hozzá, de feladtam.
Kényelmi szempontból, kezelhetőségileg és nem mellesleg gyorsaságban viszont erősen jobb a 9010, tegnap topictárs csörgött hogy 10 perc múlva inna egy kofit nálam, bekapcsoltam és semmi akadálya nem volt. :-)
Mindenesetre most egy darabig próbálgatom együtt a kettőt, többféle kávéval, aztán majd kiderül hogy milyen.Én annak idején a párhuzamos habosítás miatt léptem a HX felé, ez a single bojleres felfűtöm gőzre meg visszahűtögetem újabb kávéhoz nem jött be. Emellett tetszett is külsőre, meg jó vétel is volt. De ha csak eszpresszóznék és nem lenne sokszor olyan hogy 6-8 kávét/kapucsínót csinálgatok egymás után, akkor egy PID Gaggia vagy Ascaso szerintem jobb választás otthonra.
A legjobb meg a külön szabályzott egységekből álló, dual bojleres T3 rendszerű gép, ahol a párhuzamos gőzölés lehetősége megvan úgy, hogy mellette a kávé egy külön vezérelt fejfűtött egységből jön. Számomra ez az ideális, de ha nem lenne igény tejes italra itthon, meg mondjuk egyedül élnék, akkor tök felesleges lenne. -
eXtguy
csendes tag
válasz paljoc #28459 üzenetére
Értem, Köszi! Nekem sikerült "kifejleszteni" egy rutint(HB fórumok is sokat segítetek), amivel azért elég jól reprodukálható a végeredmény, akármennyi időre hagyom ott a masinát. Persze, sokkal macerásabb, mint egy pides gépen egyszerűen csak indítani a csapolást.
[ Szerkesztve ]
Rocket for everyone!
-
Surda-
őstag
A magaalá pisilő babyvel mit kell tenni? (annyi kispapa van itt a fórumon )
Nekem most jött elő ez a hiba."Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
lagoon79
tag
válasz eXtguy #28460 üzenetére
én szinte kizárólag duplát toltam vele és ami rögtön feltűnik, h mindkét csészében szinte egyforma mintázattal jött le az ital. és ez minden csapolásnál megvolt. (kivéve mikor elcsesztem és félrement a tömörítés). sajnos nyitott kar (a Józsi által említett okok miatt) nem volt, az mutatta volna meg igazán az esetleges hibákat.
-
ronin s8
senior tag
válasz paljoc #28459 üzenetére
Ma reggel én is beleszaladtam a HX nehézkességébe. Soldier2 fórumtárssal próbáltunk háromszor egy döglődő hondurasit életre kelteni, de hő hiányában egy laposkás, vékony valamit ittunk csak. Az előzőleg főzött, legalább 50% robit tartalmazó Jolly Caffe miatt levett kazánnyomás viszatekerése után sem lett lényegesen jobb az eredmény.
Ilyenkor számomra az derül ki, hogy a HX E61-gyel egy lassúbb, egyfajta kávéra beállt kávézási rutint lehet vinni. A gyors váltásokat nem lehet kontrollálni, idő kell a gépnek, és ezt legtöbbször nem tudjuk megadni neki. Más a helyzet, ha napok óta beállt, kitapasztalt összeállítással dolgozunk.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
bbuffy
senior tag
Gyönyörű kommentek gentlemen!
Éljen a krómozott Giotto evör!
Jó látni milyen sokrétű ez a társaság is. Tényleg. E61 sztem is inkább a feelingel visz el mindent, de azzal nagyon. Amellett hogy lehet vele jó kávét csinálni. Ennyi. Akinek ez kell vegye, akinek nem az vesz mást.
Én nem fogom eladni ha nem muszáj, még ha van nála jobb kátler is ami viszont igen ronda...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
paljoc
tag
válasz ronin s8 #28464 üzenetére
Mindamellett ha jól tudom pl. a CasMo nem is szívesen adja a kávéját olyan kávézókba, ahol HX gép üzemel, ez is jelent valamit. /ha rosszul tudom bocsi, de ez az info jött valahonnan/
Más, a La Scala Butterfly-t értékesítő cég oldalán ma olvastam, hogy 120 adag per óra kávé fogyásig ajánlják a gépet/ez picit túlzás azért talán/, de elvileg ezek ilyesmi felhasználásra lettek tervezve.
Én továbbra is azt mondom, hogy szép gépek ezek, ami miatt én is megvettem /gőz+kofi egyszerre/ az tök jó dolog otthon, nagyon jó kávék csapolhatók vele, de nem kifejezetten otthonra való masinák. Ha egyszer végre lesz egy kis kávézóm, tuti beviszem és megnézem mit tud, mit csinál, mit mutat a fejhőmérő ha fél percenként csapolok folyamatosan, úgyhogy gyertek majd! Ez amúgy nagyon érdekes lenne viccen kívül. -
paljoc
tag
válasz ronin s8 #28474 üzenetére
Szerintem meg korrekt, a folyamatosan változó SO kínálatot, ami különböző hőigényű kávékból áll, csak PID-es gépen lehet tolni hogy azt adja, amit ők mutatni szeretnének. HX gépet, ami mondjuk az Antikváriumban is volt max. be lehet szűkítőzni és tolni vele fixen egy jó kis blendet, ami fekszik neki, vagy valami nem túl finnyás SO-t. /Amivel nincs is baj, működött az is! :-)/
Casmonál gondolom ki van tökölve hogy na most ez 88,5-en volt a legjobb, akkor kávézóban bepötyögik és azon megy a következő fajta megérkezéséig. Vagy nem így van...??? :-) -
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #28464 üzenetére
gondolom azért az elmúlt 3 évben nem most fordult elő először , szóval mégsem teljesen indokolatlan, amit papoltak itt a nálam tapasztaltabb emberek (én csak őket szajkózom ). ráadásul azt is tegyük hozzá, hogy ha le kell venni a kazánnyomást, mert olyan a kofi, akkor ugrik a gőz rész is, hiszen ez a kettő össze van kapcsolva (ellentétben egy Terminator3-as géppel).
szóval, jó a hx zu hause, de kíván némi alkalmazkodást. jól kibeszéltük ezt az elmúlt napokban
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #28484 üzenetére
szori, szori. igazából kicsit szarabb lett, nem volt benne az e61 krómjából
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Keresztapper
senior tag
Én azért a Rancilio-val sokkal konstansabb minőséget tudok produkálni mint a Gaggia-val előtte, de ez is lehetett simán user error. Annyi változó van ezekben a képletekben, hogy már semmiben sem vagyok biztos, csak abban hogy élvezem a kávékat, amiket csinálok a HX-szel.
Az tény, hogy nem erre találták ki, bár ennél a konkrét darabnál azt sem igen értem, hogy ipari felhsaználásra hogyan lehet alkalmas ilyen kicsi csepptálcával és víztartállyal. Viszont pont nem is érdekel, mert minél jobban kiismerem, annál jobban szeretem.
http://palscoffeetech.com/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Keresztapper #28488 üzenetére
Azért tudsz konstansabbat húzni, mert a Rancilio nem termoszifonos fűtésű, így nem leng akkorákat a fejhő, nem melegszik túl...
https://caffe35.webnode.hu/
-
Keresztapper
senior tag
válasz fragola.6035 #28489 üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, még ha nem is mondanám nagynak, hogy 30-40 perc után hajlamos sárkányos lenni a víz, ha nem hűtőcsapolok egy dl-t. Vagy nem erre gondoltál? (kazánnyomás 1,25 bar)
http://palscoffeetech.com/
-
NavySeal
senior tag
válasz fragola.6035 #28489 üzenetére
Most lehet butaságot kérdezek, de ezen mennyit segíthet a PID?
Több valamit, kevesebb semmit!!
-
Timyyy
őstag
Sziasztok!
Ma hozta meg a futár az első kávégépemet, név szerint: Philips Saeco HD8323/69 Poemia Focus lenne a választott típus.
A Philips saját oldalán található termékleírás szerint kávépárnával is használhatom a gépet, ezért is választottam ilyet, mert nem akarok őrölt kávéval és zaccal bajlódni.
Szépen végigolvastam a használati utasítását, ahol bár idióta megfogalmazással van leírva minden, de egy szó sem esik arról hogy ha én nem őrölt kávéval akarok főzni, hanem filterrel, akkor mit kell tennem.Hogyan működik ez, tudna segíteni valaki? Még soha sem volt kávégépem, és nemigazán értem miért nem említi meg a kezelési könyve...
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
http://mentalfloss.com/article/62482/start-your-morning-right-alarm-clock-makes-you-coffee
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
-
soldier2
őstag
válasz Timyyy #28499 üzenetére
Arra azért ne gondolj, hogy így jó kávét keszithetsz. Nem véletlenül kérdezték miért nem vettél podhoz podos gépet. A te saecoddal legjobb akkor lesz a kávé ha frissen daráltal eteted.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kínai, és egyéb olcsó órák topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Arena Breakout: Infinite
- Itt van az eddig legjobban teljesítő kétfiókos NAS a TerraMastertől
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Törvénnyel pörgetné fel az európai zöldtechnológiát az EU
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen