- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adriankoooo
senior tag
Most vagy képzelődök, vagy Paljoc játszott a CHM blenddel: totál más ízt érzek K6-tal, mint korábban az Ascasoval.
-
paljoc
tag
válasz adriankoooo #27805 üzenetére
Daralo is siman lehet, Asca nincs mar meg? Erdekes lenne osszevetni ott a ket daralot.
-
Z0mbi
senior tag
bl4ze: koszi a tippet mar itthon is van egy zacsi Java Mix es egy Indian Choco friss porkolessel
mindekozben az expolygonosok elszomoritottak az uj gaggiam illetoen ahogy itt tobben meg is josoltak...csak ugye gyorsabban jart el a vasarlogombon a kezem mint a forumon a szemem
na mindegy most agyalok... -
tDr1v3r
veterán
válasz ronin s8 #27802 üzenetére
Köszi, akkor a reggeli rutinba be lesz rakva az a tizenpár másodperc. Vízkőteleníteni milyen időközönként kell majd?
kk831228: tesztet nem csinálok, nem értek hozzá annyira.
Főztem vele egyet amúgy, de elég meh lett az eredmény... oké, valami Tchibo Exclusive vagy mi a kávé, nem egy nagy truváj de elég zaccos lett. Elsőre meg is volt a mintapéldája a daráló hiányának, úgy sejtem...
A portafilterbe a nagy kosárt raktam (remélem jól írom), miután kicsit túltoltam a kicsiben a kávét... konkrétan annyira hogy fel se bírt menni a pogácsa mérete miatt a gépre. De kicsit kesernyés lett a főzet, bár gondolom magán a kávén kívül millióegy bénázási faktorom miatt is. Meg nyilván nem is eszpresszókávé ez a szerencsétlen alapanyag.
Pedig nagymamám 40+ éves kotyogósával egész jó...
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
Peti...(16v)
tag
válasz tariattila #27771 üzenetére
Én is ezt javasolnám Parcinak és a többieknek a belső tartállyal való szenvedés helyett. Sokkal könnyebb a tisztítása és a feltöltése, nem melegszik a víz és mindig látszik a vízszint. Nálam most egy 4 literes fedeles tészta/liszt tároló szolgál erre a célra. Nem valami szép, de majd keresek helyette egy lapos szögletes üveg vázát, ha addig rá nem kötöm a hálózatra
Amúgy örülök a sok HX témának, én is szenvedem/tanulom a fejöblítést, a megfelelő hőfok eltalálását, úgyhogy ne fogjátok vissza magatokat, jöjjön minél több infó!
-
HÁZIGAZDA
válasz tariattila #27771 üzenetére
meglepő, hogy ez eszembe sem jutott
jogos. a rondaságát még emésztem azért... de azért a higiénia fontosabbdicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
fragola.6035
aktív tag
Az a baj, hogy a lemez, ami elválasztja a tartály, le lett festve, így megszűnt hőtükör lenni. Ahol ez a lemez fényes rozsdamentes acélból van, ott mem nagyon melegszik a víz.
Baumaxba kéne venned egy darabka valami hőtükrös szigetelőanyagot, szerintem az megoldaná.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
ronin s8
senior tag
[ Módosította: radi8tor ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
Ez megoldhatatlan probléma. Állandóan változtatnak valamit, mintha egy horrorfilmben kétségbeesetten futnának a nagy sötét gonosz elől, aki nem is üldözi őket, csak autogramot akarna kérni... Borzalom! Agyonütném, aki a szoftvert, mint olyat feltalálta!
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
jolti
senior tag
válasz bacskait #27814 üzenetére
Szerintem csak lelőtte a külső csövet. Visszahúzni próbáltad már?
Nem sértésből írom, de ez olyan gyalázatosan néz ki, hogy én azonnal lecserélném.
Itt van a legolcsóbban a komplett rancilio gőzcső amit be szoktunk építeni. Vedd meg ezt és cseréld ki szerintem. -
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #27821 üzenetére
ok, legelsőre ezt próbálom majd ki, mert persze szebb a tartály, ha bent van
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
jolti
senior tag
Bocsi, átsiklottam ezen üzeneted felett. Ronin megkavart a szebbnél szebb képekkel!
Azt már én is észrevettem, hogy nagy gépből sokkal forróbb a kávé, mint itthon!
Mondjuk én tudatosan nem melegítem annyira fel a csészéket, mert nem szeretem, ha leégeti a nyelvem. Picit meglangyítom, belecsapolom a kávét, kar le, zacc kiüt, fejöblítés, kartörlés és vissza a fejre ( kivéve, ha nem iszunk többet, mert akkor a mosogatóba megy, nagymosásra ). Ez alatt a max. 15-20 mp-s művelet alatt pont ihatóra hűl az ital.
Viszont, ha nagy gépből ittam, mindig "kavargatni" kellett vagy 1-2 percig, mire ihatóra hűlt, vagy az első korty szétégette a nyelvem és onnantól kezdve nem éreztem semmit az ízekből. -
jolti
senior tag
válasz tariattila #27836 üzenetére
"a pult alól is felszívja..."
Mint a drogos csapos! -
NavySeal
senior tag
Sziasztok,
új vagyok itt és kv témában is!
Érdeklődnék, hogy otthoni kezdő felhasználásra milyen eszpresszó gépet ajánlotok?
Használt, felújítottak előnyben, ha van jó forrás és megbízható gép.
Gaggia baby class használtban ajánlható?
Régebbi Quick Mill-ekről olvastam, hogy rendben vannak.
Köszönöm!!Több valamit, kevesebb semmit!!
-
Surda-
őstag
válasz tDr1v3r #27844 üzenetére
Sok jó kávét hozzá.
Ha rám hallgatsz csak frisseket veszel (max 2 hónapos pörköléseket (Paljoc, Monterosa, Lucky Cap, Pacificaffe, Ha bp-i vagy,akkor Cafe memories)
Mindig az a legrdágább,amit kidobsz.
Ezt még ronin mondta, aki köztudottan az egyik legbölcsebb fórumozó. (Hajtömeg után,de ő már nem is "fórumozó",hanem legenda...)
Igazából az a baj a csibó és társaival,hogy sok különbséget nem fogsz rajtuk érezni, a legtöbbje döglött.[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
NavySeal
senior tag
Köszönöm mindenkinek. 2-3 évesek jó állapotban mennyit érhetnek a Gaggia Baby class-ból? (csak, h nagyon ne lőjek mellé...)
[ Szerkesztve ]
Több valamit, kevesebb semmit!!
-
ronin s8
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest