Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• scream

veterán

válasz iatti #14031 üzenetére

"...a bolti felejtős, ha abban gondolkodna."

Ezt sose értettem amúgy, hogyan lehetne normálisan fejlődni a témában, ha az amúgy könnyen/széles körben elérhető babokat ki sem próbálja az ember? (De ez nem csak a kávézásra, hanem kb bármire igaz, amit meg lehet tanulni.)

Ha most vesz esetleg majd karos gépet, kapszulás után, akkor nem biztos, hogy a 20k/200g friss babokon érdemes elkezdeni tanulnia (tudom, nem írtad ezt, de a bolti árában azért nehéz bármi frissebbet találni). Főleg, hogy utána tudjon/legyen viszonyítani/viszonyítása a későbbiekben. Arról nem is beszélve, hogy karos esetén fontosabb maga az őrlő és az őrlemény (szemcseméret, homogenitás), mint maga a presszó gép, amin lefőzik - amit esélyesen eddig bele sem számolt a költségekbe, és val'szeg nem szívesen költene egyből többet az őrlőre, mint amennyit magára a karos gépre költött.

Egy szónak is száz a vége, szerintem elindulni bolti szemesből, kezdésnek teljesen rendben van - azért nyilván érdemes nézni, mikori pörkölés és törekedni minél frissebbet venni.

Új hozzászólás Aktív témák