- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Valami baja van a tápomnak
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi haladó szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPad topik
Aktív témák
-
Pistok
csendes tag
A polírozást _semmiképpen_ nem ajánlom, mert azzal csak rosszabb lesz (legalábbis nekem ez a tapasztalatom.) Ajánlanám helyette, hogy keressvalakit, akinek _PLEXTOR_ írója van, s azzal olvasasd le. Az mindent olvasott eddig.
Ajánlat 2.: www.cdgrab.hu ott van egy rsakat prgi, ami a serult cd-k kezeleseben jo (nem feltetlenul arra irtak), nekem volt olyan cd-m amit soha semmi nem olvasott be. A plextor fele prgi (ezt direkt arra irták) 2-2,5 oras probalkozas utan mindent visszahozott ugy, hogy 1 file volt menthetetlen csak :)))
Pistok -
guest
veterán
''Perzse még így szárazon sem merem betenni az LG - be, nemhogyx úgy...''
Ezalatt azt érted, hogy fogkrémesen akarnád betenni? Ne tedd!
A polírozásnak be kellene válnia, tedd egy sík felületre a lemezt, esetleg alá egy vékony, egyenletes ruhát (pl. poló), hogy ne karcolódjon a másik fele, majd puha textillel enyhén nedvesen polírozhatod fogkrémmel körkörösen, erősen rányomva és sokáig. Utána lemosod, megtörlöd, és kész. -
Agyzuzo
addikt
A Sony és az LG is elég ramatyul olvassa az enyhén sérült CD-ket. Nekem pl. Mitsumi íróm van, az eddig mindent beolvasott (olyanokat is, amin komolyan csodálkoztam :). A TEAC elvileg nagyon jó hibajavításban, a Plextor-ok ugyancsak megbírkóznak szinte mindennel. Az LG és a Sony pont a két legkényesebb, rossz választás.
-
A fogkrémet mindenképp próbáld ki, ártani nem árt, és azért néha használ. Próbálj meg esetleg egy lassabb írót szerezni, azt nem kell félteni, de jól szoktak olvasni. Esetleg a 32x-es Teac olvasó-szériát próbáld ki, ha van a közeledben, az nagyon jól javítja a hibákat.
-
Superman
nagyúr
Na szóval, egy másik fórumban már feltettem a kérdést, de akkor nem oldódott meg a probléma. Most megpróbálom hátha van valamilyen okos ötletetek...
Adott egy CD lemez, amire anno fel lett írva egy adatbázis kezelő program, amelynek egy részét én írtam. Most fontos lenne, hogy elérjem, de sajna karcos a CD és nem olvasta Sony CD olvasó, ami eddig a gépben volt. Most benne van egy LG 24/10/40 - es író is, de ebbe már bele se merem tenni, mert a Sony is pörgette vagy félóráig, aztán a Windows kiírta, hogy válasszam le az eszközt.Próbáltam vinyóra másolni a teljes CD -t , de elakad egy fájlnál, úgy 95% közelében, aztán jön a leválasztás ablak...Több CD romban is próbáltam, mindegyik így járt. Próbáltam radikálisabb dolgokat is: tisztítás bútorpucolóval, stb, semmi hatás. Csak a fogkrémes polírozást és a mélyhűtőt nem, pedig a Chip magazin szerint hatásosak. Perzse még így szárazon sem merem betenni az LG - be, nemhogyx úgy...:))) Ötlet???
Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG STRIX G15 // 15,6" WQHD IPS 165Hz // Ryzen 9 5900HX // RX6800M 12GB // GARANCIA // AJÁNDÉK
- ASRock Z490 PG + I5 10600K DELID CPU + XPG 16 GB RGB DDR 4 memória
- Welock Touch 51
- Teljesen új Google Pixel 9 256GB Obszidián eladó (garancia)
- Asus TUF Gaming A15 (Ryzen7 7435HS + RTX 4060 8GB) gaming latop eladó (bontatlan+garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged