- Androidos tablet topic
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Apple MacBook
- Fujifilm X
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BaLinux
tag
Futtasd valami profilerrel, ami tud mem allokációkat naplózni, pl. JProfiler. Abból elég jól ki fog derülni, miből van több mint kéne... Remélhetőleg a referenciákat felesleges módon megtartókat is végig tudod követni vele. Ez így már sokkal többet tud mint hogy mennyi objektum van.
[Szerkesztve] -
BaLinux
tag
Gondoltam a HashSet-re, de elvetettem, mert az kezdőknek esetleg kevésbé érthető hogy mért jó az.
Amire gondoltál az a HashSet, ilyen van, rendben. Elvileg a beillesztés/keresés O(1) idejű benne, de pl. telítettség függvénye a konstans szorzó és alapvetően elég nehéz megjósolni. Összességében tehát O(n+m) lépés lenne a HashSetes módszer. A rendezéses módszer garantált O(nlogn)+O(mlogm), meg még min(n,m) lépés.
Attól függ hogy átlagban, vagy legrosszabb esetben hogyan kell teljesítenie az algoritmusnak. -
andriscs
aktív tag
Hi!
Azt hiszem, hogy egy ilyen, viszonylag egyszerű kódot nem kell agyonkommentezni. A lényege az, hogy minden egyes elemtől indulva végigmegy az irányokon. amit mondazs, azt más is ajánlotta már, de nem tudom, hogy miért jobb az, ah a for ciklusok feltételében ez van, hogy a következő elem 0 (ami a keretező tömbelemeket jelentené), vagy hogy ne lépje túl a tömb htaárait. Ennek így is működnie kellene. Amit te ajánlasz, az annyiban változtatná meg a kódot, hogy for(count=1;game[row+count][col]!=''0'';count++). De ez pontosan azt csinálná, mint hogy elér az eredeti tömb széléhez, ami az én feltételeimben van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Remek áron Lenovo Flex 5 14 laptop/2in1/Touch/Ryzen i5-1135G7/8GB/512 GB SSD/14"/Gari
- Exclusive ajánlat! Dobozos új LG GRAM /13. gen i7-1360P/32GB RAM/512GB SSD/14"COL/FHD+/IPS/Garancia/
- Pénztárcakímélő áron eladó HP Pavilion laptop/I5-1135G7 8GB 256SSD 13" FHD IPS Gari
- Samsung Galaxy Book 3 /i5-1335u/8GB/512SSD/FHD/Garancia/ 6 napot ment eddig összesen
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro Plus 12/512GB Újszerű,Dobozos,Kétkártyás 1év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest