Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• M_AND_Ms

veterán

válasz Szmeby #10741 üzenetére

"Hmm. Azt hiszem, te többet láttál bele a kérésbe, mint én."

Ez igaz....én csak a vaskalapos, merev és felesleges kérdéseket nem szeretem...

"Ha neked tennék fel a kérdést egy interjún, hogy szerinted milyen egy jó, minőségi java osztály implementációja, akkor mit válaszolnál?"
    Megkérdezném a kérdést feltevőt, hogy valóban, ezt az interjúra szánt 10 percet akarja arra felhasználni, hogy megtárgyaljuk, mitől lesz szép egy java kód? Vagy inkább ténylegesen ki akarja deríteni fogok-e tudni hatékonyan együtt dolgozni abban a csapatban, vagy annak az élén ahova épp embert keresnek. Mert pl én azért vagyok épp ott, hogy megtudjam ezt (a java kódkonferenciára ki se öltöztem volna).
    Hála égnek, ilyen interjún nem voltam soha, és nem is voltam kényszerhelyzetben, hogy bele kellet volna mennem ilyenbe...Eddig mindig egy kötetlen, informális beszélgetésbe csöppentem, ahol a szűk szakmai dolgokról nem volt szó. Alapértelmezett volt, hogy ha kovácsnak jelentkezem és ők kovácsot keresnek, akkor nem kérdés, hogy mindketten tudjuk, milyen a felpattanó szikrába belenézni (ha ez nem így volna, úgyis kiderülne, egy héten belül)
    20 éves tapasztalattal a hátam mögött pedig az a véleményem, hogy egy IT projekt legutolsó, szinte lényegtelen része, hogy mennyire szépen, mennyire jó minőségben (sic) vannak implementálva a java osztályok. (nyilván számít a kód milyensége, de nem ezen fogunk elbukni... mielőtt valaki visszadobná a labdát)

"A felhozott példákat én egy lehelletnyit túlzónak tartom"
    A példák, mindig valami túloznak... ;)

Új hozzászólás Aktív témák