Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zsoxx

senior tag

válasz mind_against #10550 üzenetére

Attól függ, mennyi pénzt akarsz rááldozni, és milyen gyorsan tudsz/akarsz haladni.
    Az alapokat megtanulhatod Youtube-videókból is ingyen, de gyorsabb, ha egy oktató cég (pl. Codecool, Helixlab, BrainingHUB, GreenFox, ZeroToHero) tanfolyamai közül választasz. Itt viszont már feszítettebb a tempó, és nem mindegyiket lehet munka mellett bevállalni.

• E.Kaufmann

veterán

válasz mind_against #10550 üzenetére

Én nem mondom magamat profi Java-snak, de eddig munkahelyen, ami feladatot rendesen körül tudtak írni és voltak is hozzá adatok, azt mind megoldottam.

Ha már van valamennyi alapod (tudsz bohóckodni listákkal, tömbökkel, stringekkel és az IO alrendszerből is láttál pár példát), keress egy olyan feladatot, ami érdekes is de nem túl nagyszabású és próbáld megcsinálni, menet közben úgy is egy halmot kell majd gugliznod, ki kell próbálnod különféle utakat és ragad az emberre. Szerintem annál nincs jobb, ha apróbb sikerélményei vannak az embernek és látja, hogy halad, még ha nem is alkot szép és biztonságos kódot (tudom, Java a többségét elintézi a dolgoknak, de nem is a memóriafoglalásra gondoltam, hanem pl egy olyan hálózatos alkalmazásra, ami otthon jól működik, de a neten kapásból szétkapnák)
    Én akkor ugrottam szintet saját érzésre, mikor egy ismerősnek kezdtem maszekolni. Igaz végül nem lett belőle semmi, mert pénzügyi dolgon összevesztünk.
    Volt nálam pár tanuló gyakorlaton, egyiküknek kiadtam (bár lényegében közösen csináltuk) egy duplikált fájlkereső alkalmazást. Nem nagy feladat, de újoncnak pl annál nagyobb móka.

Egyébként mostanában a Udemy fizetős tananyagait ajánlják, ha mindenáron tananyagként szeretnéd tanulni, vagy kellenek az alapok.

Ja és minimális angol sem árt, de nem kell irodalmi szint. Szakszavak meg pár ige ismerete :D

Új hozzászólás Aktív témák