- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Projektor topic
- E-book olvasók
- 3D nyomtatás
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
klaca1978
tag
Sziasztok! Sürgős tanácsra lenne szükségem! i5 2320 procimat végre el tudtam adni jó áron. Régóta szeretnék i7 3770-re váltani. Javarészt játszom, de olykor video-t is vágok.
Nagyrészt tisztában vagyok az L1, 2,3 Cash fogalmával, adat,utasítás/mag, illetve a HT dolgokkal. Éppen itt a gondom. Olvastam, hogy játékra inkább hátrány az i7, mivel kevés játék támogatja a 8 szálat. Ezért kicsit elbizonytalanodtam érdemes-e i7-re váltani, vagy vegyek egy erősebb i5-t??? 30k-ért adtam el az i5-t, 60k ért kapnám az i7-et. Aki jártasabb ebben kérnék tanácsot! Köszönöm! -
klaca1978
tag
válasz F e Z o #28521 üzenetére
A 3570-t néztem én is, de most azt nem találtam eladót. A logika szerint az i7 3770 nem lenne rosszabb játékokhoz, csak max nem mindig lesz a 8 szál kihasználva, nem? Alapjaiban az i7 3770 mindenben jobb a 3570-nél, tehát elvileg hátrány nem lehet...szerintem. vagy tévednék?
-
klaca1978
tag
válasz F e Z o #28523 üzenetére
Így van, én is 60 ért venném. Azt tudtam, hogy a BF4 használja a 8 szálat, de én COD, F1, Project Cars, GTA sorozatok legújabb részét preferálom. Sajnos video kódoálst már ritkán kell csinálnom, de lehet később ez változni fog. Amúgy én csak Edius-ban dolgozom. Nem tudom mennyiért szerezhető be egy 3570, de 40-et szerintem azért is elkérnek. Összegezve, így tehát nem lenne pénzkidobás egy 3770? Illteve amit olvastam butaság, miszerint inkább " hátrány" a 3770 játékoknál.
-
klaca1978
tag
https://www.youtube.com/watch?v=s66uN2bxrQs
Erre mi lenne a magyarázat??? HT nélkül sokkal jobb a kép. Én ezt nem értem. -
klaca1978
tag
Az fps-t nézve semmi különbség, néha még a HT nélkül több is. Lehet a GTA5 nem támogatja azért. plusz függ persze a VGA-tól is. A munkahelyemen vagyok. itt csak gyenge 17" os monitoron tudom nézni a különbséget, úgy tűnt sokkal élesebb a HT off képe. Még ma el kellene döntenem 3570 v. 3770 mivel tegnap eladtam a 2320-at és most nincs benne semmi. Félek, hogy feleslegesen adok ki plusz 20ezret a 3770-ért, de a jövőre nézve lehet megérné, illetve i5. ről váltsak i5-re . Nagyrészt játszok, és jelenleg a 8 szálat BF4 kivűl nem sok game használja ki. Gondoltam max kikapcsolom a HT-t de akkor meg minek veszek olyat, nem igaz?
-
klaca1978
tag
Köszönöm a válaszokat!
Görcsölök, mert nincs proci a gépemben, mivel tegnap jó áron el tudtam adni a 2320-at, nem hagyhattam ki.
Jelenleg sajnos 3570K-t nem találok eladót, csak simát, (37k) így csak max 3,8 ig lehet húzni, de talán az is elég.
3770-et 60k-ért kapnék. DDR4 -re mostanában biztosan nem tudok váltani, tehát marad ez a platform.
Végeredményben az a lényeg hogy a játékok nem használják ki a 3770 előnyeit. (+4szál)[ Szerkesztve ]
-
klaca1978
tag
válasz m0h0senator #28537 üzenetére
sajnos igen, megnéztem a lapom nem tudja
-
klaca1978
tag
..a végén még alaplapot is kell(ene) cserélnem, de akkor ugye a szokásos, műsor: lap, proci +ram és hamár csere akkor váltás ddr4-re, akkor már a lap is 2011, akkor már lehetne 6 mag is stb. Min. 150 ropi lenne ami most felejtős....sajnos. Maradok a 1155-nél, 2320 után a 3570 is fejlődés + 10k ért. a 3770 +30k ért...nem használnám ki, a vga is "csak" asus gtx 660. Bocsi picit átcsúztam off-ba
[ Szerkesztve ]
-
klaca1978
tag
válasz m0h0senator #28541 üzenetére
THX! Valóban ez is igazolja, hogy ha játékról van szó nem számít a több szál. Közben nézegettem teszteket is. A magok emelkedése elméletileg kb 20%-os javulást hozhat játékoknál, persze ha van vga amit kihajtson. A fizikai előrelépésed elég szembetűnő, konvertálásnál ez sokat számít, illetve "több szálon futó cselekmények" sem rúgják gyomorszájba a géped.
-
klaca1978
tag
Üdv! Végre szereztem egy 3770-est jó áron. renderelés-es és game teszten átesett, de szeretném valami konkrét proci tesztelő proginak alávetni. Mit ajánlotok? Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Milyen alaplapot vegyek?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.