Hirdetés
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Süvi
őstag
válasz
szabolcs5757
üzenetére
"Szerintetek a kinézett tablet meg tudna felelni ezeknek a feladatoknak most és akár 3-4 év múlva is?"
Reméljük ezek a feladatok (jelenlegi államvizsga) nem lesznek 3-4 év múlva
Milyen méretűek a 200-500 oldalas doksik?
Én most egy 250 Mb-os 200 oldalas könyvben dolgozok 10,5 Pro, ill. mini5 készüléken és jó vele.
Olyan készüléket érdemes választani szerintem erre a feladatra, amiben 3 GB RAM van. -
Süvi
őstag
válasz
simonjoe
üzenetére
Szerintem még annyi időt érdemes lenne rászánni, hogy elviszed a rendőrségre.
Ha a rendőrség eljuttatja az Apple számára, akkor az icloud fiók alapján vissza tudják keresni a tulajdonosát és nagyon fog neki örülni.
Ettől függetlenül lehet fent "hirdetés", de olyan üzenettel, hogy melyik szervnél keresheti.
Ha nem lesz meg a tulaj, szerintem visszaadják neked és akkor már nyugodtan lehet használni vágódeszkaként. -
Süvi
őstag
válasz
30z.Samu
üzenetére
Milyen MAc lenne? Air?
Szerintem tartalomfogyasztásra kis kép és videó szerkesztésre már sokkal jobb egy Ipad + pencil mint egy Mac.
Érdemes megnézni az alábbi három videót. -
Süvi
őstag
válasz
BennyRay
üzenetére
Világítós billentyűzeteket is tud magyarítani, a kollégámnak teljesen jól meg lett csinálva.
(A referencia oldalt néztem még Surface bill. is van, pedig annak is speckó a felülete) -
Süvi
őstag
Érdemes megnézni ezt a 3 videót, elég szépen össze vannak szedve a dolgok:
1, MacBook Air 2020: a LEGJOBB Apple laptop, vagy inkább iPad, esetleg MacBook Pro?
2, iPad Pro 2020: az iPad NAGYKORÚ lett (vs Microsoft Surface Pro X)
3, Steve Jobs tévedett? | iPad Pro (2020) + Magic KeyboardSzerintem nagyon felhasználófüggő, hogy kinek mit vált ki.
513.000 Ft elég sok pénz, azt már elég jól lehet optimalizálni.
Ennyi pénzből, ha nem lenne semmilyen eszközöm a következőket venném:
1, Ipad7+Pencil
2, NAS
3, Használt, de garanciális üzleti 2in1 Windows, pl. Lenovo Yoga370 -
Süvi
őstag
-
Süvi
őstag
A 300-350$-os(Eurós) magickeyboardok mellett biztosan jönnek majd jó alternatív megoldások pl. ez a Logitech.
Szerintem a magic keyboard induló ára 129.900 lesz, vagy 134.990, mint a legolcsóbb ipad. -
Süvi
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
-
Süvi
őstag
Lenovo Yoga Mouse van nekem. Eddig tényleg olyan volt, mint az ujjam, de most máshogy működik nálam. Remélem be tudom állítani, ill. gondolom az appokban is jön majd a támogatás.
-
Süvi
őstag
válasz
Alex91
üzenetére
"A Multi-Touch-kézmozdulatok az iPadhez készült Magic Keyboardon és a Magic Trackpad 2-n lehetővé teszik, hogy görgessen, legyintéssel váltson az alkalmazásterületek között, megnyissa a Főképernyőt, hozzáférjen az Alkalmazásváltóhoz, nagyítson és kicsinyítsen, koppintással kattintson, másodlagos (jobb gombos) kattintást végezzen, illetve legyintéssel váltson a lapok között
A Multi-Touch-kézmozdulatok Magic Mouse 2-n való használatával görgethet, másodlagos (jobb gombos) kattintást végezhet, valamint legyintéssel válthat a lapok között" -
Süvi
őstag
válasz
koxkids
üzenetére
Nekem is nagyon tetszik, sok felhasználónak otthonra szerintem már ki tud váltani ez a koncepció egy laptopot.(Mondjuk a billentyűzet árából szerintem egész jó üzleti használt gépet lehet majd venni
). Inkább úgy fogalmazok, hogy aki otthonra főleg csak tartalomfogyasztás és némi tartalomkészítés miatt vett Apple eszközöket pl Air-t, az már jobban jár egy ilyen kombóval, többet ad. -
Süvi
őstag
válasz
Mortex
üzenetére
Kuo is beszélt már róla többször is.
"Apple analyst Ming-Chi Kuo, who often has accurate insight into Apple's plans, has said that the next iPad Pro update will come during the first half of 2020, perhaps sometime in March, with Apple planning to release a next-generation model with a rear-facing time-of-flight (ToF) camera system that would allow for 3D models to be captured using the iPad Pro and then edited with the Apple Pencil for an "all-new productivity experience."Recent rumors indicate Apple is planning to hold an event on Friday, March 31, so if new iPad Pros are in the works for the first half of 2020, they could be announced at this event. Supplies of the iPad Pro are dwindling, which could point to an upcoming upgrade or production shortages due to the coronavirus.
-
Süvi
őstag
Jelen ill. korábbi hozzászólások alapján számomra egyértelmű, hogy az Ipad-eket kétféle kijelzővel gyártják:
- Vannak a még levegőtől is karcolódók és
- Vannak, amiket lehetetlen megkarcolni.
Nekem sikerült a mini5-be fizikailag is létező Sim kártyát tenni.
-
Süvi
őstag
9.7 Pro-ra rendeltem matt fóliát, minimális minőségromlás.
Mini 5 -re rendeltem matt fóliát - ugyan attól a cégtől-, szörnyű minőségromlás. A felület olyan érdes volt, hogy körmöt lehetett rajta reszelni, a szemem akkor is látta a szemcséket, ha a ipad után hirtelen másfele néztem. Ment rá üveg.
Vettünk a Pencilre ilyet, a párom szereti nagyon. -
Süvi
őstag
válasz
zadir1
üzenetére
Documents appot javaslom, remek PDF olvasó és jegyzetelő, fájlkezelésre is tökéletes.
Több megoldást is tudsz vele:
1, Automatikusan tud szinkronizálni fajlokat, mappákat Felhőkből.
2, VAn egy másik beépített nagyon jól működő része. Doctransfer -
Süvi
őstag
Készítettem hozzá egy rövid videót.
-
Süvi
őstag
válasz
adalbert1
üzenetére
Jótálláshoz (1 év ) nem szükséges semmi, aktiválástól indul, függetlenül a vásárlás dátumától.
Szavatossági igényekhez (második év, mo-i hivatalos vásárlás esetében lehet róla szó) kell a számla.Az adásvételin úgyis rajta lesznek az adataid, gondolom azt kéri a vásárló.
-
Süvi
őstag
Meg tudom erősíteni, ha van rá lehetőség és sokat használnád, akkor csere.
(Nekem az esetek 90%-ában, amikor tablet van nálam, akkor ott a Pencil ís, van olyan, hogy 4-6 órán át használom) -
Süvi
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Pixel és Dash 3 (ilyennel már írtam, elég nagy a késés
)
Nagyon nagy az ugrás ezek az Apple Pencil és írásképes tabletek között. -
Süvi
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Adonit tollakbol [link] van.
-
Süvi
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Igen az, inkább arra, nehogy elhagyja az ember.
Elég jó áron vannak az adonit termékek most. -
Süvi
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Igen, én használtam ilyen Air2-n
-
-
Süvi
őstag
válasz
gaben88
üzenetére
Igen, támogat, van róla nagyon sok videó a neten, hogy ki mivel próbálta már.
Nekem is van személyes tapasztalat. -
Süvi
őstag
Vásároltam egy Lenovo Yoga egeret az Ipadhoz, egyenlőre tetszik.
Nagyon könnyen mozog, és mivel összehajtható pont elfér a táskában, amiben hordozom az Ipad-ot.
Mivel van hozzá már billentyű is, tesztelem, hogy milyen esetekben vált ki nálam egy laptopot (Ha már nyaralásra nem kell vinnem magammal, akkor már megérte). -
Süvi
őstag
válasz
DaveNo1
üzenetére
Van olyan hátlaptok, amit együtt lehet használni a billentyűzettel, sőt le is lehet csatolni a billentyűzetet, amikor pl. otthon vagy és nem kell a cover rész.
(Én egy 10,5-est vennék, a különbséget félretenném a következő készülékre és Pro-t csak egy kicsit később vennék (következő generáció váltásakor) vagy amikor már lesz Touchpados billentyűzet.
-
Süvi
őstag
-
Süvi
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Pontosan milyen tárhely menne rá?
200mA fogyasztás alatt vagy felett? -
Süvi
őstag
Elég érdekes bejelentések voltak ma
- Office app (jelenleg csak preview)
- Photoshop for iPad -
Süvi
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
A megfejtése a feladványnak IOS--->ISO
-
Süvi
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
A minőségbiztosítás mindenek felett

-
Süvi
őstag
válasz
vektornfl
üzenetére
Szia. Egy korábbi hozzászólásomat idézném.
De aki tutira akar menni, az beruház egy ilyenre
:
Hub for external storage on lightning iPads — Atolla Powered USB hub REVIEW -
Süvi
őstag
válasz
jófejsrác
üzenetére
Igen, ezen én is gondolkoztam, hogy biztosan jobban koptatja.
Mennyi idő után kell az Apple Pencil hegyét cserélni?
(Szégyen, hogy milyen áron van a póthegy) -
Süvi
őstag
Nem akarlak lebeszélni az üvegről, mert nekem is az volt mindig az IPad-eken és megelégedve használtam. Azonban olyan pozitív vélemények jöttek itt a topicban a matt/paperlike fóliákkal kapcsolatban, hogy úgy döntöttem, hogy leszedem az üveget.
Minden nap írok a tabletre, ezért tartom fontosnak.
Egy picit érdemes visszaolvasni ill. ha tudsz várni egy kicsit remélem megjön az enyém is és szívesen beszámolok, több száz oldal írás van az Ipadban.
Az hogy milyen írni üvegen könnyen ki tudjátok próbálni, pont olyan szinte mint bármilyen fólia nélkül. -
Süvi
őstag
Hirdetem apukám Ipad készülékét. A vevő nagyon érdeklődik az IMei szám után.
Wifi only készülék, nincs neki ilyen.
Egyébként mire kellhet neki IMEI, sorosatszám, Ipad Air2-ről van szó, gari már rég lejárt. -
Süvi
őstag
Nekem is ilyen van a minin
Az ESR nagyon jó tokokat gyárt, nekem ilyen csak hátlap tokom van most a 10,5-ön van más méretben is, nagyon szép vele. -
Süvi
őstag
Érdeklődnék, hogy Nektek mi vált be Ipad-on fényképek szerkesztésére?
(DSLR gépről, Raw file-ok, NEF formátumban)
Köszönöm -
Süvi
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Nem sajnos, csak az USB-C-s Ipad-ek, de szerintem Apple MJYT2ZM/A is vinné., de akkor már inkább az USB 3.0 kamera adapter.
Én egyébként évek óta használok egy ilyet, 32 GB-ig megfelelő, annyi, hogy USB 2.0-ás sebesség, hiába festették be kékre
-
Süvi
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Nekem otthon egy hasonló kártyaolvasóm van, szintén a tükrös Nikonhoz vettem.
Nem tudtam még kipróbálni az Ipaddal, de úgy gondolom, hogy Lighning USB3 kamera adapterrel menne. -
Süvi
őstag
válasz
alexhorvath
üzenetére
Korábban linkeltem ezzel kapcsolatban egy pár videót.
Érdemes megnézni az alábbi videós tesztjeit: Fjordstrøm Travel & Tech, nagyon jók vannak.
Ha csak egyet néztek meg, érdemes lehet pl ezt.
Összefoglalva: A legjobban a Lightning – USB 3 kameraadaptert lehet használni, de bármennyire csodálatos csatlakozó is a lightning nem olyan jó, mint az USB-c, mert nem képes annyi kakaót adni sok külső eszköznek, hogy meghajtsa őket. -
Süvi
őstag
válasz
alexhorvath
üzenetére
Belinkeled, hogy honnan és milyet rendeltél?
készítesz képet a kijelzőről, hogy mennyit romlott a minőség?
Köszönöm -
Süvi
őstag
válasz
*Mukeey*
üzenetére
Korábban linkeltem ezzel kapcsolatban egy pár videót.
Érdemes megnézni az alábbi videós tesztjeit: Fjordstrøm Travel & Tech, nagyon jók vannak.
Ha csak egyet néztek meg, érdemes lehet pl ezt.
Összefoglalva: A legjobban a Lightning – USB 3 kameraadaptert lehet használni, de bármennyire csodálatos csatlakozó is a lightning nem olyan jó, mint az USB-c, mert nem képes annyi kakaót adni sok külső eszköznek, hogy meghajtsa őket. -
Süvi
őstag
válasz
K1nG HuNp
üzenetére
K1nG HuNp és alexhorvath
Tantárgytól, képzéstől is függ, de személyes tapasztalataim alapján az Ipad meghaladta a sima papírt.
Notability alkalmazást használom és javaslom, valóban úgy van ahogy Polllen fórumtárs mondja, a kézzel leírt dolog sokkal jobban megmarad.
A Notability-ből ki is lehet nyomtatni A4-es méretben, hiszen véleményem szerint tanulni viszont jobb papírból a szem védelme miatt is.(Csütörtökönként egy olyan előadóban van órám, ahol egyszerűen nem fog a táblára a kréta, alig lehet elolvasni. Ezen a héten fogok tenni egy próbát, Ipadon fogok írni és a hallgatók majd eldöntik, hogy jobban látják-e mint a táblát
)Nekem jelenleg Üvegfólia van rajta, de a sok jegyzet miatt gondolkozok a váltáson. Egyenlőre az tart vissza, hogy romlani fog majd a képminőség.
Van akinek van tapasztalata az eredeti Paperlike fóliával? Elképzelhető, hogy ez valóban jobb, mint a kínai?
-
Süvi
őstag
Várom a frissítést.
, már készül a biztonsági mentés
-
Süvi
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy az Icloud fotókat szoktátok-e/lehet-e úgy használni, hogy a telefonon csak a kisméretű kép és videó van, de az Ipadon ott van teljes felbontásban?
Köszönöm -
-
Süvi
őstag
Itt is az új 10,2"
-
Süvi
őstag
válasz
kkdesign
üzenetére
Javaslom ezt a videót megnézni.
11.000 Ft egy olyan adapter.
Rendeltem egyet a munkahelyen, ha minden igaz jövő hónapra meg is jön
-
Süvi
őstag
válasz
DaveHutt
üzenetére
A belsejének egy része

"Az iPad Air 3 már egy kicsit vegyesebb érzelmekkel tölt el, mert bár első ránézésre a 2017-es 10,5 colos iPad Pro frissített változatának néz ki, több szempontból is rosszabb annál:
-csak 2 hangszóróval rendelkezik a 4 helyett
-nincs benne 120 Hz-es ProMotion kijelző
-12 megapixeles hátlapi kamera helyett csak 8 MP-s került bele
-a hátlapi kamera mellett nincs vaku, valamint az optikai képstabilizálás és a fókusz pixelek is eltűntek"
- 4/6 GB helyett csak 3 GB -
Süvi
őstag
Igen, szigorúan csak a kijelző területét nézem.
Úgy olvastam én is, hogy 9.7 meg fog szűnni, vagy holnap jelentik be, vagy valamikor ősszel
Ami marad
10,2 11 12,9
A 2020-as Prok kijelzőjében nem lesz változás, de szerintem utána fognak változni a Pro méretek, ezért is írtam, hogy nekem az ideális a 11,5-12" lenne
Ha ez bejön 2021-re, akkor egy touchbaros billentyűzettel már nálam is kiváltaná a második PC-t. -
Süvi
őstag
válasz
Ringman
üzenetére
Egyetértek, valóban nagy a különbség.
A 9.7 és 10.5" között én is nagy különbséget éreztem, már az első kézbefogáskor.
(Érdekes módon a 10.5 és 11 között viszont már alig van különbség, számomra a 10,5-ről az ideális váltás a 11.5" lenne
Szintén érdekes, hogy a kezdeti Ipad 4:3 képaránya "elindult" 3:2 felé) -
Süvi
őstag
válasz
Mela Kehes
üzenetére
Elnézést, ezek szerint nem volt pontos az értesülésem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Yoga Smart tab 10.1"-es tablet eladó
- iPad 11 128GB Wifi Kék Karcmentes/2027.10.02.Gar./Akku 100%/p4662
- Xiaomi Redmi Pad 2 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Újszerű, makulátlan Galaxy TAB 10 ULTRA 14.6" 12 GB/256 GB WiFi holdszürke AZONNALI CSEREGARANCIÁVAL
- Samsung Galaxy Tab S11 Ultra 256GB 5G
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4195, 94% Akksi
- Dell Latitude 7470 14" QHD IPS touch, i5 6300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- LG 32UQ85V-W / 32" Nano IPS / 4K 3840x2160 / Gyárilag Kalibrált / HDR 400 / USB Type-C 90W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB ASUS TUF GT301 GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)