- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- Kriptobányászatra használta az AI-ra vásárolt hardvereket a Northern Data?
- RAM topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Interneteléréssel kapcsolatos problémak topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
Pár hónapja elég sokszor szakad meg a netem. Egy kis hiba leírás:
T-home vdsl-em van, a T-től van egy Speedport W 724V Type Ci modem, ami bridge módban van, erre van kötve egy Asus AC68U router, ez intéz mindent.
Folyamatosan abba a problémába ütközöm, hogy nem érem el kintről a nasomat. A router web UI-ba belépve azt látom, hogy a network map fül alatt az Internet Status: disconnected-et mutat. Ettől függetlenül van net elérésem, pingeltem a google-t a 8.8.8.8 cím alatt sikerrel, nem volt elvesztett csomag, majd próbáltam pingelni a ddns címem (nem tudom ennek volt-e valami értelme
) ott viszont "Request timeout for icmp üzenettel nem történt semmi. Az asus nslookup-nál le tudtam kérdezni az ip címemet. Igazából nem tudom, hogy merre induljak el, hogy most a routerrel, vagy a modem kapcsolattal van-e probléma. Ezt hogyan tudnám kideríteni? Mostanában volt jó pár gondom a T-s net kapcsolatommal, de akkor nem volt net sem. Természetesen próbáltam az áramtalanításokat is, akár különböző sorrendben is. Ha ilyenkor a routerrel kezdtem az áramtalanítást majd újra próbáltam akkor már net kapcsolat sem volt, akkor muszáj volt a modemet is áramtalanítani, ilyenkor mindig visszatért a net, illetve akkor is mindig siker van ha rögtön a modem újraindítással kezdem. Nekem ebből az következik, hogy a modemmel van a gond, de akkor miért tudok még netezni akkor is amikor a router már az Internet status-nál disconnected-et mutat? Nem teljesen világos
Megnéztem a routerem log-ját, ott ezt találtam:
pppd [558]: Timeout waiting for PADO packets
Ez a hibaüzenet mire utalhat? A szolgáltatónál vagy nálam lehet a gond? Már beszéltem a T tech support-al amikor hasonló problémám volt, ők ott elvileg nem találtak semmi hibára utaló dolgot (sajnos akkor még nem néztem meg a router log-ját...). Amennyiben a szolgáltatóm lenne a ludas, mit tudok mondani a tech supportnak, hogy meg is értsék a problémát? Elég ha annyit mondok, hogy gondom van a PADO csomagokkal és emiatt nem érem el kívülről a hálózatomat?
A válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ GARIS iPhone 16 Pro Max 256GB Black Titanium Független
- Sapphire Nitro+ 6700XT 12G - 6 hónap garanciával
- iPhone 15 pro natúr titán 256 GB független
- Új DDR5 Gamer PC i7 12-14700KF-ig/RTX 5060 + 11 Féle VGA/500Gb - 2Tb SSD/16-32Gb Ram 2-4Év Gar
- Új DDR5 Gamer PC i5-12-14400F -ig/RTX 5060 + 11 Féle VGA/500Gb - 2Tb SSD/16-32Gb Ram 2-4Év Gar
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3401
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3549,100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3320
- AKCIÓ! HP Victus Gaming 16-S0017NH 16 notebook - R5 7640HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB WIN1
- Honor Magic6 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest