Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• karotnyelt10

újonc

válasz nort_on #1536 üzenetére

Köszönöm a segítséget!

Teljesült a transzfer, a NAVos papírokkal küzdök éppen.

A NAV-os nyilatkozatnál a "Elhelyezés napja" és "Elhelyezett pénzösszeg" részhez lenne kérdésem:
    pl. egy 2022-esTBSZ számlánál, ahol többször utaltam be pénzt a gyűjtőév alatt, ugyanúgy csak az első beutalást kell feltüntetnem? Szóval megkeresem mi volt a legelső 25k-nál nagyobb pénzösszeg (euro esetében gondolom marad euróban nem váltom át hufra) és mikor és ezt írom be?
    Köszi újra a segítséget!

• karotnyelt10

újonc

Sziasztok!

ERSTE -> IBKR transzfert csinálom éppen ez a guide alapján: [link]
    Itt írták, hogy idejöjjek kérdésekkel.

Háttérinfó:
    Elkezdődött a transzfer az ERSTE-től az IBKR-re, eladtam minden értékpapíromat és csak valutákat transzferálok (jobban jöttem így ki anyagilag).
    Kaptam az IB-től egy e-mailt, hogy elkezdődött a transzfer, eurok meg is érkeztek már a TBSZ számlákra, de egyéb valuták még nem.
    Jött egy másik e-mail is az IB-től, hogy NAV felé be kell jelentsem a TBSZ számlát.
    Olvasom a fentebb linkelt guide ide vonatkozó részét, és ehhez lenne kérdésem.

A NAVos nyilatkozat "Elhelyezés napja" és "Elhelyezett pénzösszeg" részt hogy kéne kitöltsem?
    1.) Meg kéne várjam amíg befejeződik a teljes transzfer csak azután csináljam meg az "Activity Statement" részt? Mert most végig kattintva rajta "Period"-nál szürke mezőben Monthly van írva, nem tudok választani, nincs "Year to Date".

2.) Mivel eladtam minden értékapapíromat, a "bekerülési összeg" részt átugrottam. Honnan kéne tudnom mennyi pénzt utaltam be és mikor a TBSZ számlákra? - Régi ERSTE-s tranzakciós listákat kéne bújjam és azokból összeszednem vagy majd az "Acitivity Statement"-ből menni fog ha befejeződött a transzfer?

3.) Idei, 2025-ös TBSZ számlát már IB-n nyitottam, utaltam is be 25k hufnál többet. Itt is kéne nyilatkozatot kitöltenem a NAVhoz és itt írjam be eddig mennyit utaltam? Ha év közben még utalok be, újabb és újabb nyilatkozatok kellenek a NAV felé minden egyes beutalásról?

Köszönöm, ha végig olvastátok és próbáltok segíteni, ha kell majd még infó szívesen osztok meg. (Bocs ha volt ilyen kérdés, teljesen új vagyok a fórumon)

Új hozzászólás Aktív témák