Új hozzászólás Aktív témák
-
karotnyelt10
újonc
válasz
nort_on #1536 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Teljesült a transzfer, a NAVos papírokkal küzdök éppen.
A NAV-os nyilatkozatnál a "Elhelyezés napja" és "Elhelyezett pénzösszeg" részhez lenne kérdésem:
pl. egy 2022-esTBSZ számlánál, ahol többször utaltam be pénzt a gyűjtőév alatt, ugyanúgy csak az első beutalást kell feltüntetnem? Szóval megkeresem mi volt a legelső 25k-nál nagyobb pénzösszeg (euro esetében gondolom marad euróban nem váltom át hufra) és mikor és ezt írom be?
Köszi újra a segítséget! -
karotnyelt10
újonc
Sziasztok!
ERSTE -> IBKR transzfert csinálom éppen ez a guide alapján: [link]
Itt írták, hogy idejöjjek kérdésekkel.Háttérinfó:
Elkezdődött a transzfer az ERSTE-től az IBKR-re, eladtam minden értékpapíromat és csak valutákat transzferálok (jobban jöttem így ki anyagilag).
Kaptam az IB-től egy e-mailt, hogy elkezdődött a transzfer, eurok meg is érkeztek már a TBSZ számlákra, de egyéb valuták még nem.
Jött egy másik e-mail is az IB-től, hogy NAV felé be kell jelentsem a TBSZ számlát.
Olvasom a fentebb linkelt guide ide vonatkozó részét, és ehhez lenne kérdésem.A NAVos nyilatkozat "Elhelyezés napja" és "Elhelyezett pénzösszeg" részt hogy kéne kitöltsem?
1.) Meg kéne várjam amíg befejeződik a teljes transzfer csak azután csináljam meg az "Activity Statement" részt? Mert most végig kattintva rajta "Period"-nál szürke mezőben Monthly van írva, nem tudok választani, nincs "Year to Date".2.) Mivel eladtam minden értékapapíromat, a "bekerülési összeg" részt átugrottam. Honnan kéne tudnom mennyi pénzt utaltam be és mikor a TBSZ számlákra? - Régi ERSTE-s tranzakciós listákat kéne bújjam és azokból összeszednem vagy majd az "Acitivity Statement"-ből menni fog ha befejeződött a transzfer?
3.) Idei, 2025-ös TBSZ számlát már IB-n nyitottam, utaltam is be 25k hufnál többet. Itt is kéne nyilatkozatot kitöltenem a NAVhoz és itt írjam be eddig mennyit utaltam? Ha év közben még utalok be, újabb és újabb nyilatkozatok kellenek a NAV felé minden egyes beutalásról?
Köszönöm, ha végig olvastátok és próbáltok segíteni, ha kell majd még infó szívesen osztok meg. (Bocs ha volt ilyen kérdés, teljesen új vagyok a fórumon)
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Xiaomi Mi 11i 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest