Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Teljesen a játékosok szolgálatában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
válasz
krammerka
üzenetére
Igen, úgy néz ki ez bejött.

Azért köszi a tippet, hogy az Aquában vegyem.
LLC (vagy ennek megfelelő) asszem az én lapomon is van, bár lehet csak a Premiumban működik, mintha ezt olvastam volna.
Jó esélyed van 1.3V körül a 4GHZ-re.
Ezt az 1,3V-ot hol mért feszültségre érted ?
Mert lehet a:
- Biosban beállított
- Biosban mért
- Windows Idle mért
- Terhelve (Prime 95 - vagy akár más ?) mértÉs korábbi hsz-ekben láttam pl. ilyeneket, hogy "VID-en x MHz-en megy", itt hol mérve / beállítva értitek a VID-et ?
Meg úgy álltalában is, ha mondtok egy feszültséget, hogy x V-on valamennyi MHz-en megy, azt mire szoktátok érteni ?Így hogy írtátok, én is frissítettem a CPU-Z-t.
Kijelzésben semmi változás, mondjuk én egy nem olyan régit, a 2010 March 24-ei 1.54-et cseréltem le a most legújabb (October 26-ai) 1.56-ra.
A CoreTemp-et nem kellett frissítenem, mivel most raktam fel.
A Prime 95-ből pedig továbbra is csak a 2009 júliusi 25.11-es van.Az FPO (vagy FPQ ?)-t hol tudom leolvasni, vagy megnézni ?
A korábbi mérésemnél a PCI-E-t nem fixáltam 100MHz-re, most fixáltam (változást nem vettem észre, úgyis fixálja ilyenkor a Bios ugyanúgy, nem ?)
EIST és C1E továbbra is kikapcsolva az összes tesztemnél.3770 = 290*13 , BiosSet=1,2625V, Bios Mért = 1,216V, Win Mért Idle (CPU-Z) = 1,240V, Prime alatt mért = 1,192-1,184V között :

A 4GHz-hez azért jóval magasabb fesz kellett, az ez alatti következő beállítható feszt beállítva a Biosban kb. 2,5 óra Prime után fagyott.
4004 = 308*13, DDR3-1232, BiosSet = 1,3625V, Bios Mért = 1,312V, Win Mért Idle (CPU-Z) = 1,336V, Prime alatt mért = 1,272-1,288V között is ugrált :

A szorzót állítani egyenlőre nem próbáltam azóta, de ahogy írtam a múltkor, nem nagyon tetszett neki. Mondjuk egy alapból nem stabil MHz-et próbáltam más szorzón, de 13-as szorzóval a Win is simán ment, 11-essel meg a lap már rögtön a bekapcs után, a boot elején elején fagyott.
-
Lex Icon
senior tag
válasz
krammerka
üzenetére
Nem is mondtam, hogy baj, csak jeleztem.

@netmesterke:
A kódneve Wolfdale-3M helyesen, függetlenül attól, hogy a cache csökkentett 1M-ra. [link Wiki]@kriszbon:
Régi a CPU-Z-d, azért írja így. Töltsd le az újat, az már tudja, hogy Celeron.
Egyébként se a Core2Duo-ba tartozik, hanem a Dual Core-ba.
Hogy miért arra még nem jöttem rá, mert az Intel nem logika szerint sorolja be a procikat, hanem marketing alapján.
Új hozzászólás Aktív témák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali mobilos kérdések órája
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Sagem MyX-8
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653,100% Akkumulátor
- Hp, Dell gyári 65W USB-C Type-C töltők, tápegységek
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3337, 94% Akkumulátor
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő