Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• E.Kaufmann

veterán

LOGOUT blog

válasz KROK640 #100 üzenetére

Ha valóban fontos adatokról van szó, akkor mi más jöhet szóba? Elküldöd havonta a mentéseket a kanadai nénikédnek légipostán? Ha csak privát, de jó lenne megőrizni (ha baj van, akkor meg inkább had vesszen), akkor lehet próbálkozni otthon is (ahogy én is teszem !!!).
    És ne mond, hogy pl Hajdú-Biharban nem tör ki a vulkán, nem lesz tsunami, nem rohanják le a románok oroszok, mert azért látjuk a hírekből, hogy sajnos sokminden megeshet, pl a szomszédban (sőt kettőben is, mert a szerbeknél is kitört a parasztlázadás).

Ez a melyik ujjadba harapj probléma inkább (mint a legtöbb műszaki probléma), mint hogy határozottan ki lehessen állni egyik vagy másik megoldás mellett.

Erről amúgy eszembe jutott a Magyarósi Csaba, aki a pincestúdióban tart adatokat, minden tiszteletem az övé, de oda bármikor bejöhet a víz VPN helyett inkább Cloud tárhelyet kellene reklámoznia :D . Egy másik sztori, meg amikor be is tört és a Kürt mentett ilyen vinyókat, amik úsztak a szennyvízben, megjegyezték, hogy jó volt a szűrése a winyóknak, mert szép átlátszó nem optikailag piszkos víz volt mára HDD-ken belül :DDD

• Solar Eclips

tag

Kimarad a képletből mennyi áramot eszik az a 4TB és magában egy hdd kevés minimum egy nas is kell hozzá.
    plussz ugye ha te bérelsz 4TB az inkább 8 mert van biztonsagi mentesuk (tudom nem biztos higy a duplája de te ezt csak igy tudnád otthon megoldani) mert valojaban neked 2x 4TB nas kene otthon. Szoval valojaban otthon ezt nem is tudod megoldani gazdasagosan.

• Egon

nagyúr

Szerintem sarkítasz kicsit.
    Először is, ennél vannak jóval olcsóbb szolgáltatások, pl. backblaze. Ott egy 2 TB-os vinyó árát fizeted kb. évente. Másrészt azt a vinyót bele is kell tenni valamibe, amiben működik, pláne ha egyszerre több eszközről is el szeretnéd érni az adataid. Harmadszor, a vinyók meg az eszközök fogyasztanak is ám, 7/24 hosszú távon nem teljesen elhanyagolható összeget; meg adott esetben tönkre is mennek X év után. Jah, és zajuk is van. Negyedszer, ha mondjuk leég a lakásod vagy betörnek és ellopják a NAS-t, netalántán beszívsz egy zsarolóvírust, akkor kakukk, a felhős szolgáltatónak jó eséllyel lesz mentése.
    Ettől még én is lokálisan tárolok mindent is, de azért igenis vannak érvek a felhő mellett (pontosabban a lokális tárolás ellen) is.

Új hozzászólás Aktív témák