- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
fügike
senior tag
500HuF-ért kapsz két szép Spire bordát, amin ott virít a kétoldalú hővezető ragasztó. Az jó ramokra, a Spire-nek van ilyen bordája meg ventije VGA-ra, amin szintán van ragasztó, és nem is drága. Nézd meg az oldalukon.
-
roonin
tag
A gef4ti4200-omon eppen egy regen hasznalt amd socketA-s SCS bordam csucsul. Ferrobond pillanatragasztoval (ez nem a leggagyibb de csak par szaz HUF) rogzitettem ra ahogyan az elobb irtak kozepen meghagytam a szilikont a sarkokra raktam egy-egy potynyi ragasztot es ugy odatapadt hogy azt legkozelebb kalapaccsal tudnam leszedni. Tuning most sem megy jobban mint elotte(275/600) de tok langyos a borda az eredeti ventivel a tetejen amit csavarokkal rogzitettem a borda lamellai koze. Sajna a venti mar a veget jarja lehet leszedem es a nelkul fogom hasznalni. Igaz mar egyszer probaltam akkor izzot is rendesen a borda. :DDD
-
roonin
tag
A gef4ti4200-omon eppen egy regen hasznalt amd socketA-s SCS bordam csucsul. Ferrobond pillanatragasztoval (ez nem a leggagyibb de csak par szaz HUF) rogzitettem ra ahogyan az elobb irtak kozepen meghagytam a szilikont a sarkokra raktam egy-egy potynyi ragasztot es ugy odatapadt hogy azt legkozelebb kalapaccsal tudnam leszedni. Tuning most sem megy jobban mint elotte(275/600) de tok langyos a borda az eredeti ventivel a tetejen amit csavarokkal rogzitettem a borda lamellai koze. Sajna a venti mar a veget jarja lehet leszedem es a nelkul fogom hasznalni. Igaz mar egyszer probaltam akkor izzot is rendesen a borda. :DDD
-
roonin
tag
-
Shim
őstag
Esetleg veszel egy Zalman NB32J northbridge bordát ehhez adnak hővezető ragasztót is (meg ugye egy bordát azt fel is vagdalhatod vga memóriákra ha nem akarod alapra rakni)
szerk: ja és mindez 1000Ft
[Szerkesztve] -
TexT-BoY
addikt
srác ami neked kell az a Zalman chip hűtők közül az arany szin cucc abban találsz 1 adag A és egy adag B komponenst amiket ha összekeversz lesz egy szétszethetetlen hűvezető réteg amit majd orákon keresztül feszegethetsz le a karirol... szal a zm-NB32j asszem ami kell neked 1k-ért
[L]http://depo.hu/?page_number=6&id=13044&lid=1&csid=50[/L] ennyi -
Male
nagyúr
Ha megvannak a lukak a VGA-n, akkor fúrd ki a bordát és csavarozd fel.
Amúgy nekem van egy pár ilyen hővezető matricaszerűség, aminek mindkét oldala ragad, csak az a gond, hogy nem nagyon működik. Annyi van ráírva, hogy húzzam le a műanyag részt róla. A gond az, hogy olyan mint a rágó, nyúlik, de nem ragad. Spire márkájú, ha valaki ismeri, és tudja, hogy hogyan lehet hasznlni, akkor írja már be ide. -
mr_knight
senior tag
Aham érdekes probléma.
Talán azzal a modszerrel amit mondtam az a RAGSZTO amit vettem már kidobtam de nem tom a márkáját csak 1300FT került azzal ugy megragad hogy 10 másodperc alatt megköt és kurv@ erös ( elnézést a kifejezésér) -
mr_knight
senior tag
Aham értem, van egy brutálabb ötletem rakj rá CPU hutöt szar ötlet ugy hogy ha megprobálkozol vele akor KIRÁLY PALI VAGY :))
-
mr_knight
senior tag
[L]http://depo.hu/?page_number=6&id=17481&lid=1&csid=50[/L] ezt nézd meg már jo ja és van rajta öntapado :C
-
Vangelis
félisten
láttam ragasztható cpu hűtőt
valami 500 cerkáig jó
szerintem az jó lenne
de titán vga cooler van ami állítható és adnak hozzá ram hűtőt is
mármint a pattintója tehát még ez lenne a legjobb de 3k az ára
és inkább azt akarom felhasználni amim van
itthon
mert egy ilyen isteni karit vétek volna elhanyagolni
lehet hogy megveszem azt a cpu collert bordával 1.5k az ára nem valami atom lehet de egy darabig jó lesz szerintem
a ragasztással csak annyi gond lehet ha tönkremegy a hűtő , akkor hogyan veszem le?
[Szerkesztve] -
mg105
senior tag
válasz
kretenallat #10 üzenetére
ahhoz szerencse kell, hogy legyen arrafelé lyuk. ha esetleg nincs, elő az ütvefúrót! :DDD
-
_cirmos_
őstag
szia!
én csak a memókra raktam eddig bordát, erre a célra lehet kapni u.n. kétkomponensű hővezető pasztát. a lényege annyi, hogy ha összekevered akkor nagyon büdös lesz, és ha megszárad akkor ragaszt és vezeti a hőt. ~2k forintért vesztegetik ha jól emléxem. ja igen, van vmi hővezető lapka is, aminek mind2 oldala öntapadós, de ilyet még nem láttam boltban. ezzel talán egyszerűbb lenne felrakni, feltéve hogy találsz ilyet vhol. sok sikert! -
kretenallat
senior tag
vannak hovezeto ragasztok. asszem titant pl lehetett kapni kulon csak a ragacsot. a szilikonnal az a baj h szeritem az csak hovzeto es nem ragaszt. (egyebkent en csavaroztam a bordat, alatetnek egy muanyag alatet h ne vezessen meg ne kapcoljon a csavar es kesz. (persze kell lyuk a bordara)
-
mr_knight
senior tag
Na figyu itt a megoldás.
1. Veszel SZILIKON gélt amit a pc boltba adnak de inkább kérdezd meg tölük hogy meik vezeti jobban a höt.
2. Veszel 1 kurv@ erös ragsztot ami kb 1300 FT ez még bele fér.
3. Utána raksz a CHIP-re egy kis gélt és a CHIP 4 szélére 1 pöty kicsi ragsztot eddig oké.
4 Utána vársz egy kicsit kb 1 nap mig rendesen megköt, de lehet 1 perc is de abban ne bizz mert ha bekapcsolod a gépet akkor szét sül rajta, szoval várj 1 napot és akkor FULL megszárad.
Enyi ha van valami kérdés akkor még ird le azt is..... :)) :C -
Vangelis
félisten
ti mivel szoktátok feltenni?
-
Vangelis
félisten
akkor maradt fúró kalapács meg ilyenek
-
Vangelis
félisten
hát nem fogok rájönni soha
??? -
Vangelis
félisten
szilikonnal vagy mi a fenével lehet ragasztani hogy ne peregjen le a cucc
valaki csak csinált már ilyet? -
Vangelis
félisten
mivel lehet felragasztani biztonságosan?
köszi mindenkinek -
Vangelis
félisten
Mivel érdemes felragasztani egy bordát a vga ra (r8500le)
van bordám venti meg minden elég nagy és elég jó.
mert nem akarok millákat beleölni
sajna nem vga borda hanem valmi cerkáról van és elég jónak látszik
elfér vígan a chipen
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest