- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED monitor topik
- Apple MacBook
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Chieftec Hunter 3: Több, mint evolúció
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
levy1983
aktív tag
-
levy1983
aktív tag
Sziasztok, na látom nem hagytátok kihalni teljesen a topicot. Megvan a kicsike, és egész pofás, csak kicsit nehéz az akksi miatt. Jut eszembe akksi: kijelzi, hogy mennyi idő van hátra, azaz még hány percig tudja életbentartani a masinát. Ez a funkció vonatkozik utángyártott termékekre is? És igazatok volt: az adaptergyűrű nem az optikára, hanem a gépvázra rögzíthető, és a leírása szerint ilyenkor nem használható az optikai zoomja a gépnek...
Amúgy nem találkoztatok véletlenül digitfotós könyvekkel PDF fomátumban?
-
-
levy1983
aktív tag
válasz
csiga997 #108 üzenetére
és ezek a szűrők, obik/telék ''megszokott'' séma szerint követik egymást? úgy értem, hogy tudnak ezek normálisan egymáshoz illeszkedni, hiszen egyiken belül, másikon kívül van a menet. Szükséges estleg ilyen ''konvertergyűrűt'' venni, hogy pl. külső menetet átalakítson belsővé? szóval értitek, nem?.. én lenni magyar...
-
levy1983
aktív tag
válasz
csiga997 #107 üzenetére
ha jól következtetek, akkor:
elviekben nem tudom használni a gépemen az optikai zoom-ot mert a gépvázon van menet, nem pedig az opbjektívtubuson, de ha teszek rá egy 27mm hosszú adaptergyűrűt, akkor elviekben semmi sem akadályozzaa gépem objektívének a mozgását. Vagy ezt rosszul látom? Igaz most nagy hülyeséget csinálok, hisz olyanról kérdezlek titeket, amit még magam sem láttam... de remélhetőleg holnap a kezemben lesz a kicsike... -
levy1983
aktív tag
vágom, köszike mindenkinek a segítséget hozzászólást...asszem eredeti Sony vaku lesz a dologból, biztos, ami biztos, bár nem tudom, hogy megér-e 25.000FT-ot...
hát ez kész, most nézegetem az optiform honlapját, ott meg Sony DSC-adaptergyűrűnek ez van írva: 45,6-52mm máhol meg 45-52mm most akkor mi van? -
levy1983
aktív tag
-
-
-
levy1983
aktív tag
válasz
stgellert #56 üzenetére
ez a teljes címe a könyvnek, hogy National Georaphic Fotóiskola? Gondolom olyan 5k körül van az ára...nem?
Ha felteszem a 45-52-es adaptert, ráteszek egy 52-es polárszűrőt, akkor erre még rá tudok rakni egy telekonvertert, vagy egy nagylátószögüt? Úgy értem magán a szűrőn is van menet? -
levy1983
aktív tag
válasz
Cpt. Zsöci #53 üzenetére
és mi a netcímük?
-
levy1983
aktív tag
azt fogom tenni, veszek néhány könyvet, is megokosodom...
X-Com ''megmentette a becsületem'' azt hittem, csak én vagyok ennyire láma a dologhoz...
amúgy van vakupapucs a gépen...
amit biztosan veszek az kisállvány, mivel nem dárga, de jól jön. Amúgy nézegettem eredeti hozzávaló Sony állványt, amin van kezelőgomb is, amivel lehet zoomolni, meg ha kamera van rajta, akkor play/stop funkciók, meg ugye fényképezni is lehet vele, csak kérdés, hogy megér-e 8k-val többet, mint pl. egy ''egyszerű'' Soligor állvány. Amúgy tényleg milyen márkának számít a témában a Soligor valamint a Hama? -
levy1983
aktív tag
válasz
Cpt. Zsöci #46 üzenetére
120%, hogy ezt a gépet veszem...és azért nem tudok nagyobbat venni bele, mert a Sony ''első'' gépei csak 128Mb-ig fogadnak ilyen kártyákat...ugyanúgy, mint pl. SE P800, P900 telcsik is, csak az MS Duo...
-
levy1983
aktív tag
válasz
Cpt. Zsöci #43 üzenetére
hálásan köszönöm segítséged, vérgre valami ''emberibb'' formájú megfogalmazás, és Zsigának is köszönöm a linket, ott is hasznos dolgok vannak...
igen, tudom, hogy a 8Mb sz*rra sem elég, ezért már berendeltem 2*128Mb-os MS-et...
az elöbb nézelődtem, és rá kellett jönnöm, hogy nem mostanában veszek ilyen szürőket, mert szomorúan tapasztaltam, hogy 25-30k-ba kerül a külső vaku a gépemhez...megér ennyit? (1m - 8m hatótávolság) -
levy1983
aktív tag
válasz
Cpt. Zsöci #38 üzenetére
köszi Neked és mindenkinek a segítséget...a gép már megvan, illetve csak át kell vennem, mint írtam egy Sony DSC-S75-ös lesz...
amúgy csak azért gondolkodtam el ezeken az objektíveken, meg szűrőkön, mert viszonylag olcsón hozzájuthatnék, amolyan alkalmi vétel lenne...és tudom, hogy még a békasegge alatt sem vagyok a fotózásban, de most meg tudnám venni őket az eredeti ár töredékéért...de úgy nézem lebeszéltetek a dologról...így legalább marad némi kp a pénztárcámban... -
levy1983
aktív tag
nevezetesen arról van szó, hogy Panasonic FZ10 helyett Sony DSC-S75 mellett döntöttem... úgy ítéltem meg, hogy ez egyenlőre megteszi, hogy megtanuljam a fotózás alapjait... a Pana túl sokat veszített volna értékéből pl. 1 év során, míg ez a Sony nem fog annyit, mivel jóval olcsóbb volt/illetve lesz. ~55k volt az árkülönbség... vagy ezt is rosszul láttam?
-
levy1983
aktív tag
még annyit szeretnék kérni, hogy valaki magyarázza el ''mezei'' kifejezésekkel, hogy melyik kifejezés mit takar? (vagy ha megadtok egy olyan linket, ahol normálisan le vannak ezek írva, nem sok szakszóval, akkor az is jó...)
-érzékenység (iso 100/200/400)
-élességállítás módja: TTL
-fehéregyensúly
-blendeérték
-záridő
-B záridő
-expozíció korrekció
-középpontosan súlyozott szpot fénymérés
előre is köszönöm... -
levy1983
aktív tag
úgy látom szerencsém van, és kifogtam egy egészen komoly tudású tanácsadót...
amúgy gondolom Te elég sokat fotózol. Van értelme, látható eredménye szűrőknek? (polár, UV, szín...) Azért kérdem, mert úgy döntöttem, hogy inkább veszek egy olcsóbb gépet - de sok manuális beállítással, meg hogy lehessen rajta kipróbálni ezeket a szűrőket/objektíveket - és azt rendesen ''felszerelem''. (objektívek, szűrők.) minthogy vegyek valami drágát. Szóval van értelmük ezeknek?
Mennyire jók ezek az ''objektívtisztító'' ecsetek? Érdemes ilyenre is kiadni, vagy lehet sima rongyal törölgetni? -
levy1983
aktív tag
-
levy1983
aktív tag
azért kell rá adaptertubust vennem 45ről 52re, mert még nem találkoztam 45-ös szűrőkkel, de lehet megint csak én bambultam. de még arra mindenképp kíváncsi lennék, hogy: felteszek a gépemre egy 45-52-es adaptert és arra pl. nagylátókörű objektívet. ebben a helyzetben használható a gépem optikai zoom.ja, hiszen az is mozog ki-be... bocs a mezei foglamazásért, de hát nem vágom a szakkifejezéseket...
-
levy1983
aktív tag
válasz
Zordkaszás #5 üzenetére
ha már itt tartunk: mit jelent az SLR gép? nahon láma vagyok...
-
levy1983
aktív tag
Köszönöm kimerítő válaszod!
És ha ilyeneket rakok fel a gépemre, akkor ettől függetlenül használható az optikai zoom a gépemen?
Valamint vannak a lencsék/optikák átmérői (37mm,45mm,52mm...)Ezeknél van külön külső ill. belső átmérőméret? Úgy értem, hogy ha veszek gépemhez egy 45-52mm-es adaptertubust, akkor arra gond nélkül tehetek 52mm-es nagylátókörű objektívet/szűrőt... stb...ugye?
Szürők tekintetében ''hova'' érdemes szűrőt venni: Közvetlenül az adaptertubus ''végére'', vagy pedig pl. a telekonverter, nagylátókörű objektívre? -
levy1983
aktív tag
Köszönöm kimerítő válaszod!
És ha ilyeneket rakok fel a gépemre, akkor ettől függetlenül használható az optikai zoom a gépemen?
Valamint vannak a lencsék/optikák átmérői (37mm,45mm,52mm...)Ezeknél van külön külső ill. belső átmérőméret? Úgy értem, hogy ha veszek gépemhez egy 45-52mm-es adaptertubust, akkor arra gond nélkül tehetek 52mm-es nagylátókörű objektívet/szűrőt... stb...ugye?
Szürők tekintetében ''hova'' érdemes szűrőt venni: Közvetlenül az adaptertubus ''végére'', vagy pedig pl. a telekonverter, nagylátókörű objektívre? -
levy1983
aktív tag
Szóval lenne pár kérdésem:
Mire jó a széleslátókörű lencse?
Melyik a ''jobb''? (0.5x vagy 0.7x...)
Mire jó a telekonverter?
Melyik a ''jobb''? (1.5x vagy 2.0x...)
Számít ezeknél a márkanév? (Amatőr fotózáshoz lenne egyenlőre, de nem bánnám ha nem kéne lecserélni őket, ha mondjuk idővel ''egy szinttel feljebb lépek...'')
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Napelem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PlayStation 5
- OLED monitor topik
- Apple MacBook
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest