Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• saen

veterán

Pár hete csatlakoztam én is a Hondások táborába egy új Jazz-zel. Egyelőre még az ismerkedés fázisában vagyunk, nincs még meg az 1000km sem. Most csak a napi rohangálós feladatokat látja el, úgy összejött az utóbbi idő, hogy nem volt idő kipróbálni hosszabb úton.
    Ami kérdésem lenne rögtön az, hogy régebben a hagyományos motoroknál javasolták a bejáratásnál 2-3k km után egy olajcserét rögtön. Ez most a hybrideknél is ugyanígy igaz? Ügye itt kevésbé van terhelve a motor, mint amikor csak benzin vagy gázolaj üzem van. Autó átvételkor elhangzott, hogy 20k km vagy egy év a szervíz intervallum és a srác szerint ez a korai olajcsere nem lényeges. Belenéztem a könyvébe, ez a szervíz intervallum szerepel is benne, de olajcserére normál használatra 10k km vagy egy év a javasolt és fokozott igénybevétel esetén pedig 5k km vagy fél évente. Bár kétségkívül tervezünk vele hosszabb utakat is, de az biztos, hogy a napi rohangálás (bolt/iskola/munkahely) lesz a fő irány ami kifejezetten rövid távú utak lesznek és a 10k km meglesz szerintem egy évben. Szerintetek milyen gyakran menjen olajcserére? Hosszú távon tervezek az autóval, tehát szeretném rendesen karbantartani, viszont ez az 5k km-enkénti olajcsere meglepően hangzik.

Új hozzászólás Aktív témák