- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- CES 2025: még idén befut az Intel Panther Lake
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- CES 2025: így képzeli el a jövő AI PC-jét az NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz - = Zk = - #31263 üzenetére
Gyere...
...csak ne felejtsd otthon a kátrányt meg a disznópörzsölőt...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz - = Zk = - #31255 üzenetére
nem akarom "szépre", csak simán feketére
Akkor ott a kátrány.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz albert8 #31247 üzenetére
Ezzel kapcsolatban felmert bennem a kérdés, hogy a "megcsináltatom szakemberrel" mennyire számít elb@szásnak ahhoz képest, hogy otthon maga csinálja...
Feltételezem, ha festő volna nem kérdezné mit tegyen...
Passz. Anno (2006) a Chieftec BA-01 4k-ba fájt. Minden nagy fém része. Váz, tető, talp, oldallapok.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz - = Zk = - #31241 üzenetére
Mi Faterral szintereztettünk (porfestés).
A festékanyagot statikusan feltöltik, miközben a házat földelik. Így a festékpor csak oda tapad, ahova kell. Ez után 200-250°C-on ráégetik a fémre a festéket. Ez az egyik, ha nem a legellenállóbb festés.
Értelem szerűen lapra szerelve ajánlott elvégezni, és az összes műanyag és festeni nem kívánt részt el kell távolítani.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz radi8tor #31189 üzenetére
Egyetlen aprócska nüansz...
A mostani asztali gépemet teljesítményben kiváltó notebook a legolcsóbb helyről rendelve is ~1.000.000 Ft szállítással együtt...
A különbözetből kapnék olyan házat, ami megfelel.
sz: Em sugárzáshoz meg annyit, hogy tőlünk 50m-re van a mobil átjátszó-adó a ház tetején.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz csucsbicep #30828 üzenetére
Flex.
De ha van ismerős, akkor én megpróbálnám préselni.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
TESCO-Zsömle
félisten
Hát, pedig az alaplap nagyjából belövi az irányvonalat a kék/fekete vonallal...
Én még a ventiket is kékre cserélném, aztán jöhetne a harisnya. Fekete a földeléseknek, kék a többinek, vagy valami hasonló...
sz: A kékért én se vagyok oda. Ezért is vettem ROG-os deszkát... (Piros/fekete)
Rossz fényviszonyok ellen ajánlok 1-2 fehér NEON-t, vékony, fehér papírba csavarva.
Mehetnek akkuról, akkor a szerelést is könnyíthetik.[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz szab.tam #30697 üzenetére
Az EL-fólia és zsinór tetszőleges méretre vágható. Annyi a kompromisszum, hogy a levágott rész nem világít többé. Ugyanez áll a led-csíkokra is. A legtöbb ilyenen 3-as vagy 4-es csoportokba vannak osztva a ledek, és ezek a csoportok vannak párhuzamosan bekötve, így a csoportok közt tetszőlegesen darabolhatók.
sz: Led-csíknál annyi a különbség, hogy bármelyik levágott egység életre kelthető.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz szab.tam #30590 üzenetére
Akkor asszem sose jutok a csúcsra.
Nálam a fény szerves részét képezi a design-nak. Egy megfelelő világítással rendelkező kuckó két külön kinézettel bír. Ez olyan 'dolog", amit nem lehet kihagyni.
Nekem meg aztán főleg, mivel most már elsősorban plexivel dolgozom...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz szab.tam #30579 üzenetére
Mikor megjelent, nekem ez a ház volt a szívem csücske:
A Dell XPS 730x...
Ez az első gyári ház szerelőfénnyel, még ha OEM is. Ezt úgy kell elképzelni, hogy van benne egy sor fehér LED, amik akkuról mennek és az oldallap eltávolítása kapcsolja be őket.
A másik ami tetszett az a Design. A ház enyhe trapéz formája, a markáns előlap, a tetszőlegesen konfigurálható fények mind-mind nagyon bejöttek anno.Készítettem is egy skiccet hasonló design-nal. Persze az igények azóta igencsak megváltoztak, de azok főleg a belsőt érintik... Rejtett kábelezés, komolyabb vízezési lehetőség, stb...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz TESCO-Zsömle #30382 üzenetére
A Koolance kimaradt...
Összességében 450-2000W-ig lahat kapni ilyen tápokat.
Gaben01:
Például ha egyedi méretű kábel kell, akkor csak annyi a dolgom, hogy leszedem a spéci csatikat a gyáriról és rárakom a saját készítésűre, aztán ha úgy adódik vissza...Ez főleg akkor jó, ha a gyárinál rövidebbre van szükség, de hosszabbnál se rosz, ha nem kell két bumszli 24-est rejtegetni ott, ahol a hosszabbító kezdődik...
Egy lecsatolható kábelt sokkal könnyebb harisnyázni, mint egy fix végűt.
Másrészt a modern monoblokk tápokat (Seasonic, Corsair) ahol egyetlen nagy 12V-os AC/DC konverter van, és errről tápolják meg az 5 és 3.3V-os DC/DC konvertereket, meg lehet "tőben" patkolni, és így nyert az illető egy masszív 12V-os tápot...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Tothgera30 #30345 üzenetére
Nem az mATX-ról beszélek.
A vízre felkészített ATX házak többsége is ilyen. A rögzítési pontok megvannak, de maga a ház nincs felkészítve egy belső radiátorra. Nincs meg az a +5cm. Egy szép házat vonakodik az ember külső radiátorokkal elcsúfítani...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Tothgera30 #30343 üzenetére
Igen, ez az amit én nem tudok felfogni... Csinálnak egy házat, amit teljes mértékben felkészítenek vízhűtésre, aztán nem hagynak helyet a radiátornak.
Akkor minek a rögzítési lehetőség? Mi értelme, ha 5 centit rálóg az alaplapra?
A képen látható gépben hogy húzod le a P4 csatit anélkül, hogy a radit leszednéd?
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz radi8tor #30318 üzenetére
Ismerem, érdekes színe van.
A venti túl van (volt) hájpolva.
pincehely: Ha gondolod, egy 14-essel szolgálhatok valamivel a bolti ár alatt. Csak kipróbálva volt, azóta nem használtam.
Ha nem közép-ventis hűtő lenne, akkor egy Airduct-tal simán,de így...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Először is Furmark alatt legalább 10-15%-al eszik többet a VGA, mint akármilyen játék alatt. Azt a programot arra írják, hogy a szart is kihajtsa a kártyákból. Anno volt is ilyen gond, hogy a HW-es védelem híján megölte a GeForce-okat. Olyan terhelést adott, amire nem voltak a kártyák méretezve.
Másodszor, könnyen lehet, hogy a tápnak semmi baja, csak egyik-másik 12V-os ágnak eléred a maximális terhelhetőségét, miközben más ágakon alig van felvétel.
Megpróbálhatod eladni a másik tápot, majd gariba ráfizetéssel vehetsz tápot aminek egyetlen 12V-os ága van.
Én is ilyet használok. 12V@62A a terhelhetősége.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
giga 750 W megadja magát furmark alatt ha csak arról hajtom a cf-et
Akkor ott valami gebasz van...
A linkelt tesztben 600W-os tápokról küldenek három! olyan VGA-t, mint ami a gépedben van.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Murderer69 #30228 üzenetére
Egyszerű de nagyon jó. Főleg a gyíkhús a tetején.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Nagytalp #30174 üzenetére
Ha a vezérlő képes 0v-ig leszabályozni, akkor rárakhatsz NEON-t. nem csak kapcsolgatni lehet azokat... Az elektronika csak egy trafó, egyszerű, mint a pofon. Ahogy csökkented neki a feszt, úgy halványodik, majd elkezd az egyik vége felől sötétedni. 5V-on már csak egy 10-12cm-es szakaszon világít a 30-as neon.
A másik megoldás, hogy a neon elé be kell tenni egy 12V-os relét. 5v-on nem fog behúzni, szóval letekert ventinél sötét lesz.
KAMELOT: Ha szó szerint akarnám megválaszolni a kérdésed, akkor a szobában van a gépem. Ez a legkisebb zártnak tekinthető egység körülötte.
Egy ideig egy falra fúrt polcon volt (; ), de tavaly átkerült egy állványra. Semmi extra, egy 90cm magas szürke csőváz 4db üveglappal. Ebből kettőt foglal a gép. Az egyiken az alaplai tálca van, az alatta levőn meg a táp és a vinyók. Az optikai meghajtó a mélynyomó tetején van, ha éppen kell, különben nincs rákötve.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz #83381760 #30199 üzenetére
Paradox képeket feltölteni egy fórumra, ha nem vagy kíváncsi mások véleményére...
A negatív kritika is kritika. Fogadd el és tanulj belőle. Így lehet fejlődni.
sz: A ház nekem se tetszik, de ez nem jelent sokat, mert nekem nagyon kevés gyári házjön be.
Ezért nincs gyári házam...
sz2: Sőt, tulajdonképpen semmilyen házam sincs már több mint 2 éve...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Tothgera30 #30190 üzenetére
Egyetértek. V8-ban is.
Kár, hogy a CM végül nem hozta ki a V12-t.
Üde színfolt lehetne a sok egy kaptafára csúrt D14-klón közt.
sz: A kép nagyítható.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Egyáltalán nem a ventit akartam mutogatni, az ott van, és kész.
No offense, de akkor megmagyaráznád, miként kapcsolódik a második kép a kérdésed témájához (kábelrendezés)?
Ráadásul ahogy azt már írták, a képen a ház egy része nem is látszik.
Sandrew: Jöhet privátba is.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Tothgera30 #29784 üzenetére
Bizony, az a venti nem sárga.
Hirtelen-zöld.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz ZetorGumi #29743 üzenetére
Boncolás.
Előlap nélkül 38*30*18cm. Magát a házat nem én csináltam, csak kicsit megnyirbáltam a vázát.
Ami azt illeti egy nagyobb nejlonszatyorban volt szállítva.Az én tulajdonomban ez tekinthető a ház karrierjének csúcsaként:
Azóta már más tulajdonában van a kuckó. Meglátjuk mit hoz ki belőle.
Wind-Storm: Az nem az enyém, csak linkeltem valakinek szemléltetésképp valamivel kapcsolatban.
imibogyo:
A helytakarékosság és a szerelhetőség együtteséhez három dolog szükségeltetik:
-Szerszámmentesen szerelhető alkatrészek
-Fix, előre szerelt kábelezés
-Nagyon gondos tervezés[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz imibogyo #29740 üzenetére
Értem. Mondjuk ha nem lóg át a VGA mögé, akkor helytakarékosságból is jeles, hisz egy hosszabb VGA okán úgy is parlagon lenne az a terület. Az enyém hűtéssel együtt 33cm, ami azt jelenti, hogy 8cm-el lóg túl az alaplapon, ami nem kevés...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz imibogyo #29732 üzenetére
Soha se hívd fel mások figyelmét arra, amit nem szabad nézni. Én észre se vettem volna, ha nem olvasom el a szöveget.
Tetszik a ház. és a felépítés, de ha már emeletes, a táp kerülhetett volna alulra is, nem?
Vagy kellett a hossz a VGA(k) miatt? Ahogy elnézem, elég combos táp van benn.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Wind-Storm #29457 üzenetére
Nekem több, mint egy éve van polcon a gépem, bár én herkeltem hozzá egy alaplapi tálcát, biztos ami biztos.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Wind-Storm #29200 üzenetére
Jah. A fiókban meg naptej van, hogy oda ne kozmálj a sok UV-től...
sz: Csak feltekered a világítást, és ég a pofádról a bőr.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Wind-Storm #29189 üzenetére
Az itt leírtak alapján neked nem új táp kell, hanem rosszabb fül.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Üdv!
Meg szeretném kérdezni, hogy a 24-es csati ereire húzott harisnyáknak mekkora a külső átmérője (minimum).
Előre is köszönöm.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Kitöröltem, ment PÜ-ben.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Üdvözletem a moddereknek!
Egyrészt szomorúan konstatálom, hogy még mindíg nem változott itt semmi, másrészt -bár már biztos sokszor elhangzott- szeretném tudakolni, hogy milyen feltételeknek kell a gépnek megfelelnie, hogy felkerüljön a PC-Style-ra?
És itt nem elsősorban arra gondolok, hogy "legyenek a kábelek elrendezve", "szép állapotban legyen", meg "ne legyen poros", mer -legalábbis számomra- ezek magától értetődő dolgok.
A kérdés inkább azirányba szól, hogy vannak-e technikai specifikációk, vagy előírt stílusirányzat, ami szükségeltetik.
Előre is köszönöm a választ, ami jöhet akár privátban is, ha nem akarjátok itt újra leírni/belinkelni/akármi.
Sub-Dungeoneer lvl -57
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Call of Duty: Black Ops 6
- Gyúrósok ide!
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- További aktív témák...
- 3x Lian Li ST120 fehér ventilátor + ARGB kábel, PWM elosztó!
- Lian Li UNI FAN SL120 ventilátor szett + vezérlő, fekete
- Lian Li UNI FAN TL LCD Series ventilátor, 3-as csomag, vezérlővel, 120mm, fekete (12TLLCD3B)
- Cooler Master Masterbox MB311L ARGB ablakos Micro ATX ház ARGB vezérlővel, 4 ventivel, AQUA Garis!
- Phanteks Revolt Pro 850W Gold Moduláris Tápegység