- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA® driverek topikja
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Nyakunkon vannak a Microsoft új Surface mobilgépei
Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Engineer086 #32076 üzenetére
Még mindig tetszik.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
LLKobe #31663 üzenetére
Anno, mikor az Orion-t színtereztettük (Chieftec BA01), nem homokolták, de a vázat szét se kellett szedni, lefújták egybe. Mondjuk az is igaz, hogy az oldallap belsején átüt a piros színteren a fekete filc, amivel a plexi-kivágás helyét jelölte Fater...
Szóval ilyenekre tényleg érdemes ügyelni... A második Chieftec (ZebrAMP) meg két réteget kapott, mert az elsőt elkurjantották. Amit feketére kellett volna festeni azt fehérre festették, amit fehérre kellett volna, azt meg feketére. Persze az elrontott réteget csesztek leszedni, úgyhogy az oldallapot kész művészet feltenni a 3 réteg festék miatt...
Vigyázni kell, és persze nem megfelelő szolgáltatás után asztalt csapkodni. Nem lenyelni.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
- = Zk = - #31263 üzenetére
Gyere...
...csak ne felejtsd otthon a kátrányt meg a disznópörzsölőt...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
- = Zk = - #31255 üzenetére
nem akarom "szépre", csak simán feketére
Akkor ott a kátrány.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
albert8 #31247 üzenetére
Ezzel kapcsolatban felmert bennem a kérdés, hogy a "megcsináltatom szakemberrel" mennyire számít elb@szásnak ahhoz képest, hogy otthon maga csinálja...
Feltételezem, ha festő volna nem kérdezné mit tegyen...
Passz. Anno (2006) a Chieftec BA-01 4k-ba fájt. Minden nagy fém része. Váz, tető, talp, oldallapok.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
- = Zk = - #31241 üzenetére
Mi Faterral szintereztettünk (porfestés).
A festékanyagot statikusan feltöltik, miközben a házat földelik. Így a festékpor csak oda tapad, ahova kell. Ez után 200-250°C-on ráégetik a fémre a festéket. Ez az egyik, ha nem a legellenállóbb festés.
Értelem szerűen lapra szerelve ajánlott elvégezni, és az összes műanyag és festeni nem kívánt részt el kell távolítani.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
radi8tor #31189 üzenetére
Egyetlen aprócska nüansz...
A mostani asztali gépemet teljesítményben kiváltó notebook a legolcsóbb helyről rendelve is ~1.000.000 Ft szállítással együtt...
A különbözetből kapnék olyan házat, ami megfelel.
sz: Em sugárzáshoz meg annyit, hogy tőlünk 50m-re van a mobil átjátszó-adó a ház tetején.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
csucsbicep #30828 üzenetére
Flex.
De ha van ismerős, akkor én megpróbálnám préselni.
-
TESCO-Zsömle
titán
Hát, pedig az alaplap nagyjából belövi az irányvonalat a kék/fekete vonallal...
Én még a ventiket is kékre cserélném, aztán jöhetne a harisnya. Fekete a földeléseknek, kék a többinek, vagy valami hasonló...
sz: A kékért én se vagyok oda. Ezért is vettem ROG-os deszkát... (Piros/fekete)
Rossz fényviszonyok ellen ajánlok 1-2 fehér NEON-t, vékony, fehér papírba csavarva.
Mehetnek akkuról, akkor a szerelést is könnyíthetik. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
szab.tam #30697 üzenetére
Az EL-fólia és zsinór tetszőleges méretre vágható. Annyi a kompromisszum, hogy a levágott rész nem világít többé. Ugyanez áll a led-csíkokra is. A legtöbb ilyenen 3-as vagy 4-es csoportokba vannak osztva a ledek, és ezek a csoportok vannak párhuzamosan bekötve, így a csoportok közt tetszőlegesen darabolhatók.
sz: Led-csíknál annyi a különbség, hogy bármelyik levágott egység életre kelthető.
-
TESCO-Zsömle
titán
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
szab.tam #30579 üzenetére
Mikor megjelent, nekem ez a ház volt a szívem csücske:
A Dell XPS 730x...
Ez az első gyári ház szerelőfénnyel, még ha OEM is. Ezt úgy kell elképzelni, hogy van benne egy sor fehér LED, amik akkuról mennek és az oldallap eltávolítása kapcsolja be őket.
A másik ami tetszett az a Design. A ház enyhe trapéz formája, a markáns előlap, a tetszőlegesen konfigurálható fények mind-mind nagyon bejöttek anno.Készítettem is egy skiccet hasonló design-nal. Persze az igények azóta igencsak megváltoztak, de azok főleg a belsőt érintik... Rejtett kábelezés, komolyabb vízezési lehetőség, stb...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
TESCO-Zsömle #30382 üzenetére
A Koolance kimaradt...
Összességében 450-2000W-ig lahat kapni ilyen tápokat.
Gaben01:
Például ha egyedi méretű kábel kell, akkor csak annyi a dolgom, hogy leszedem a spéci csatikat a gyáriról és rárakom a saját készítésűre, aztán ha úgy adódik vissza...Ez főleg akkor jó, ha a gyárinál rövidebbre van szükség, de hosszabbnál se rosz, ha nem kell két bumszli 24-est rejtegetni ott, ahol a hosszabbító kezdődik...
Egy lecsatolható kábelt sokkal könnyebb harisnyázni, mint egy fix végűt.
Másrészt a modern monoblokk tápokat (Seasonic, Corsair) ahol egyetlen nagy 12V-os AC/DC konverter van, és errről tápolják meg az 5 és 3.3V-os DC/DC konvertereket, meg lehet "tőben" patkolni, és így nyert az illető egy masszív 12V-os tápot...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Tothgera30 #30345 üzenetére
Nem az mATX-ról beszélek.
A vízre felkészített ATX házak többsége is ilyen. A rögzítési pontok megvannak, de maga a ház nincs felkészítve egy belső radiátorra. Nincs meg az a +5cm. Egy szép házat vonakodik az ember külső radiátorokkal elcsúfítani...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Tothgera30 #30343 üzenetére
Igen, ez az amit én nem tudok felfogni... Csinálnak egy házat, amit teljes mértékben felkészítenek vízhűtésre, aztán nem hagynak helyet a radiátornak.
Akkor minek a rögzítési lehetőség? Mi értelme, ha 5 centit rálóg az alaplapra?
A képen látható gépben hogy húzod le a P4 csatit anélkül, hogy a radit leszednéd?
-
TESCO-Zsömle
titán
-
TESCO-Zsömle
titán
Először is Furmark alatt legalább 10-15%-al eszik többet a VGA, mint akármilyen játék alatt. Azt a programot arra írják, hogy a szart is kihajtsa a kártyákból. Anno volt is ilyen gond, hogy a HW-es védelem híján megölte a GeForce-okat. Olyan terhelést adott, amire nem voltak a kártyák méretezve.
Másodszor, könnyen lehet, hogy a tápnak semmi baja, csak egyik-másik 12V-os ágnak eléred a maximális terhelhetőségét, miközben más ágakon alig van felvétel.
Megpróbálhatod eladni a másik tápot, majd gariba ráfizetéssel vehetsz tápot aminek egyetlen 12V-os ága van.
Én is ilyet használok. 12V@62A a terhelhetősége.
-
TESCO-Zsömle
titán
giga 750 W megadja magát furmark alatt ha csak arról hajtom a cf-et
Akkor ott valami gebasz van...
A linkelt tesztben 600W-os tápokról küldenek három! olyan VGA-t, mint ami a gépedben van.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Murderer69 #30228 üzenetére
Egyszerű de nagyon jó. Főleg a gyíkhús a tetején.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Nagytalp #30174 üzenetére
Ha a vezérlő képes 0v-ig leszabályozni, akkor rárakhatsz NEON-t. nem csak kapcsolgatni lehet azokat... Az elektronika csak egy trafó, egyszerű, mint a pofon. Ahogy csökkented neki a feszt, úgy halványodik, majd elkezd az egyik vége felől sötétedni. 5V-on már csak egy 10-12cm-es szakaszon világít a 30-as neon.
A másik megoldás, hogy a neon elé be kell tenni egy 12V-os relét. 5v-on nem fog behúzni, szóval letekert ventinél sötét lesz.
KAMELOT: Ha szó szerint akarnám megválaszolni a kérdésed, akkor a szobában van a gépem. Ez a legkisebb zártnak tekinthető egység körülötte.
Egy ideig egy falra fúrt polcon volt (; ), de tavaly átkerült egy állványra. Semmi extra, egy 90cm magas szürke csőváz 4db üveglappal. Ebből kettőt foglal a gép. Az egyiken az alaplai tálca van, az alatta levőn meg a táp és a vinyók. Az optikai meghajtó a mélynyomó tetején van, ha éppen kell, különben nincs rákötve.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
#83381760 #30199 üzenetére
Paradox képeket feltölteni egy fórumra, ha nem vagy kíváncsi mások véleményére...
A negatív kritika is kritika. Fogadd el és tanulj belőle. Így lehet fejlődni.
sz: A ház nekem se tetszik, de ez nem jelent sokat, mert nekem nagyon kevés gyári házjön be.
Ezért nincs gyári házam...
sz2: Sőt, tulajdonképpen semmilyen házam sincs már több mint 2 éve...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Tothgera30 #30190 üzenetére
-
TESCO-Zsömle
titán
Egyáltalán nem a ventit akartam mutogatni, az ott van, és kész.
No offense, de akkor megmagyaráznád, miként kapcsolódik a második kép a kérdésed témájához (kábelrendezés)?
Ráadásul ahogy azt már írták, a képen a ház egy része nem is látszik.
Sandrew: Jöhet privátba is.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Tothgera30 #29784 üzenetére
Bizony, az a venti nem sárga.
Hirtelen-zöld.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
ZetorGumi #29743 üzenetére
Boncolás.
Előlap nélkül 38*30*18cm. Magát a házat nem én csináltam, csak kicsit megnyirbáltam a vázát.
Ami azt illeti egy nagyobb nejlonszatyorban volt szállítva.Az én tulajdonomban ez tekinthető a ház karrierjének csúcsaként:
Azóta már más tulajdonában van a kuckó. Meglátjuk mit hoz ki belőle.
Wind-Storm: Az nem az enyém, csak linkeltem valakinek szemléltetésképp valamivel kapcsolatban.
imibogyo:
A helytakarékosság és a szerelhetőség együtteséhez három dolog szükségeltetik:
-Szerszámmentesen szerelhető alkatrészek
-Fix, előre szerelt kábelezés
-Nagyon gondos tervezés -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
imibogyo #29732 üzenetére
Soha se hívd fel mások figyelmét arra, amit nem szabad nézni. Én észre se vettem volna, ha nem olvasom el a szöveget.
Tetszik a ház. és a felépítés, de ha már emeletes, a táp kerülhetett volna alulra is, nem?
Vagy kellett a hossz a VGA(k) miatt? Ahogy elnézem, elég combos táp van benn.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Wind-Storm #29457 üzenetére
Nekem több, mint egy éve van polcon a gépem, bár én herkeltem hozzá egy alaplapi tálcát, biztos ami biztos.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Wind-Storm #29200 üzenetére
Jah. A fiókban meg naptej van, hogy oda ne kozmálj a sok UV-től...
sz: Csak feltekered a világítást, és ég a pofádról a bőr.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Wind-Storm #29192 üzenetére
Beethowen is jól tolta fül nélkül.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Wind-Storm #29189 üzenetére
Az itt leírtak alapján neked nem új táp kell, hanem rosszabb fül.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik
- Dragon Age: Origins
- Commodore 64
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Ingatlanos topic!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Samsung Galaxy A25 5G / 8/256 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest