Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- Vezetékes FÜLhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoja™
őstag
válasz Kernel #62906 üzenetére
Köszi
Azt, hogy mono láttam én is, de kettő van belőle.
USB 2.0 Full-speed (480Mbps) specification
USB HID class specification 1.1
USB Audio device class specification 1.0
USB Type A, 2x 3.5mm stereo output jack, 2 x mono microphone input jack connectorsArra lennék kíváncsi, hogy win alatt beizzítható-e mindkét mono mikrofon bemenet, kvázi sztereóra lekeverve.
-
Zoja™
őstag
-
Zoja™
őstag
Helló uraim.
Tegnap találkoztam egy Sennheiser Ambeo headset-tel: [link]
Eléggé megfogott a dolog, így elkezdetem kutakodni a témában, elég hamar az ASMR vonalon találtam magam. Tekintve, hogy a fent említett terméknek elég borsos ára van és kifejezetten iphone-hoz készült, így érdekelne, hogy DIY kategóriában hogyan is lehetne ezt megvalósítani.
Addig oké, hogy kell hozzá legalább 2 mikrofon, de amire eddig nem jöttem még rá, hogy ezt a sztereó felállást hogyan kössem össze PC-vel, vagy akár egy androidos telefonnal.
Egy mikrofon felvételének telefonra juttatása nem okoz gondot, akár 3,5-es jack-en keresztül sem a telefonra, de ha ezt sztereóban szeretném megtenni, annak mi a módja?
Nem zárkózom el az usb-s megoldástól sem, (a telefonom egyébkén usb-c csatlakozóval rendelkezik) de gondolom annak megoldása kicsit bonyolultabb.Szívesem venném az ötleteiteket.
-
Zoja™
őstag
válasz norbert1998 #58927 üzenetére
Vagy próbanyákra beforrasztod szépen. Gondolom a végálláskapcsolók nem a nyákra kerülnének, hanem a cnc tengelyei végére, úgyhogy az a 3 ellenállás meg kerámia kondi elfér egy kisebb darab próba nyákon.
[ Szerkesztve ]
-
Zoja™
őstag
-
Zoja™
őstag
válasz darvinya #48047 üzenetére
Ilyet utoljára atomerőműben éreztem.
Akkor azért világít a szemed...
De hogy a témához is hozzá szóljak: egyszer volt szerencsém egy dízelmozdonyon utazáshoz, az sem gyenge eresztés. A vontatáshoz szükséges nyomaték megtermelése mellett még ahhoz is van benne elég kraft, hogy a 2db, egyenként 2 KW-os hűtőventillátorhoz is termeljen energiát. Mondjuk a 400l/100km-es fogyasztásba valószínűleg lazán belefér.
-
Zoja™
őstag
válasz Black-core #47972 üzenetére
330 voltos feszültséggel lehet feltölteni. A 180uF a kapacitása, az elég kicsi.
-
Zoja™
őstag
válasz zsolt19900 #47970 üzenetére
Milyen telefonról van szó egyébként?
-
Zoja™
őstag
válasz norbert1998 #47946 üzenetére
Lehet gagyi vagy jó féle is, mindegy, notitápot használsz. Az ilyesféle kapcsolóüzemű tápok nem audio célra valók.
Szerk.: Neked valami ilyesmi táp kellene.
[ Szerkesztve ]
-
Zoja™
őstag
válasz norbert1998 #47929 üzenetére
Azt értem, hogy több telefonról használnád, a fentieket csak tesztelés céljából írtam.
Megértem, hogy a DIY-nek is megvan a maga szépsége, de egyszerűbben és olcsóbban is megúszod, ha veszel egy cirka 3000 Ft-os, t.scos Lab31-et.
[ Szerkesztve ]
-
Zoja™
őstag
válasz norbert1998 #47926 üzenetére
Szerintem rakj fel a telefonodra egy olyan kernelt, ami támogatja a faux sound-ot. Abban kernel szinten állíthatod, hogy mono jelet toljon-e ki a kimenetre, vagy sztereót.
Ha úgy is torzít, akkor szerintem a potméter lesz a ludas. Igaz, hogy nem lehet mindenben ALPS, de az a ,,poti" egy vicc.
[ Szerkesztve ]
-
Zoja™
őstag
válasz norbert1998 #47920 üzenetére
TDA2030? Mi az, csak nem egy Genius 2.1?
-
Zoja™
őstag
válasz norbert1998 #47918 üzenetére
Nem hiszem, hogy kifogod kinyírni vele, mivel a telefon kimeneti teljesítményéből nem tudsz tudsz többet levenni, mint amennyit az le tud adni, de ha jár erre egy nálam okosabb ember, úgy is kiigazít.
De mondok jobbat... Ha a G2-höz kell, akkor szerezz be egy OTG kábelt és akár egy usb-s DAC-ot is ki tudsz vele hajtani, mivel támogatja. (Sufni megoldásként akár egy 500 Ft-os külső usb-s ,,hangkártyát" is rádughatsz, mivel azt is kezeli.)
Nem vagyok aktív, a napokban találtam rá a topikra, csak elmentettem a kedvencek közé, jól jöhetnek még az itt leírt okosságok.
-
Zoja™
őstag
válasz norbert1998 #47916 üzenetére
Csak józan paraszti ésszel... Nem lenne egyszerűbb, ha az egyik csatornát rá sem kötnéd az erősítőre? Vagy sztereó erősítőből akarsz mono-t kicsikarni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest