Hirdetés
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- ASUS notebook topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Kernel #50983 üzenetére
Hát, pontosan még nem tudom mit szeretnék.
A lényeg, hogy van egy li-ion aksim, kb 5000mA 2S 7,4V névleges feszültséggel. Ezt szeretném tölteni állandóan. Vagyis nem állandóan, mert napelemmel, és az aksiból éjjel kinyerem a töltést, nappal pedig tölti a töltő. kb 1,5-2W a fogyasztás, így egy 10W-os panellel már el lennék.
Ami nem tudok még, hogy a panelt, az aksit, és a töltőt egyszerűen párhuzamosan kötöm, és kész, vagy van erre "szebb" megoldás is? -
gyenesmartin
őstag
válasz Kernel #50983 üzenetére
Az a kapcsolóüzemű nálam 1A-nél már annyira melegedett, hogy tönkrement.
Van itthon egy 100W-os 4 külön tekercses trafóm. Azokat külön-külön egyenirányítóm, majd rámegy egy DC-DC konverterre, és végül a TP4056-osokhoz. Amiknek a kimenete sorba van kötve. Így tudok 4db cellát egyszerre tölteni. És ezeket egy alulemezre tettem. Szinte alig melegszik.
Ez mennyire jó megoldás?
Mert amikor egyszerre töltöttem a cellákat azzal az LM2569-essel, akkor voltak olyan cellák is amiken volt vagy 4.3V is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 19.0.1. Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival
- Eladó egy 27" GIGABYTE G27F 2 - 1080p, 165hz gaming monitor!
- LTD EC-256 + Blackstar ID:Core 20
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Akku: 98%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy TAB S8 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest