Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lolka1980
aktív tag
válasz
Kernel
üzenetére
A kondenzátor értékei még érdekelne.
Az addig oké hogy tesztelgetem vagy mint írtad saccolom
Vagyis beindítom és nézem pl milyen a hangja vagy mennyi áramot vesz föl stb.
Na de a példánál maradva nekem special nincs sok fajta kondim tesztelgetésre csak egy motor a sufniba,amit be szeretnék indítani.Egyszerűsítem a kérdésem.
Van egy aszinkron motorom amit 1Fázisról szeretnék üzemeltetni.
Van egy Volt/OHM mérő meg egy lakatfogós Ampermérőm.Bemegyek a boltba mit mondjak az eladónak milyen kondit kérek?
Mivel költségvetést is figyelembe kell vennem nem vehetek sokfajta kondit tesztelgetésre csak egyet, ami jó"Nem tudom, hol láttál ilyen hőrelét" Szerintem keveri a hővédelemmel mint pl ami a hűtőgépek kompresszorát védi.Na de hát az teljesen mást célt szolgál.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Kernel
üzenetére
Később olvastam egy tippet, ami saját tapasztalataimnak is megfelel:
Indítókondenzátoros motornál, ha felpörgés után ismét rákapcsoljuk a kondenzátort, morgó hang hallatszik, ami kerülendő üzemmód, egy idő után leéghet.
Üzemi kondenzátoros motornál, felpörgés után, a kondenzátort leválasztom vagy rákapcsolom, morgó hang nem jelentkezik, miután ennek ez a normál üzeme.
A próbákhoz az áramrelé helyett nyomógombot kell beiktatni, amit a felpörgés ideje alatt zárni kell. Kondenzátorok méretezése megtalálható a neten több helyen, arra azért nem tértem ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Nyomtató topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Formula-1
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- iPad topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 128 GB Arany 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U/8GB RAM Refurbished - Garancia - Akció!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3645, 100% Akksi
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold