Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz krisztianAMG #38279 üzenetére

    Egész híd pláne értelmetlen. Amúgy is is, de főleg ebben az esetben, ahol egy negatív testelésű rendszeren belül vagy, a hídból egy dióda kapásból rövidre záródik.

    Elvileg a végfok bemenetén sem lehet 3V AC, attól már szétszakadna a hangszóró. Zúgni szokott, az tény. A képen szereplő fojtóval lehet próbálkozni, de az adott célra lehetne nagyobb menetszám is, vékonyabb huzallal.

    Ilyenkor a végfokpanelon lévő 1000 µF nagyságrendű puffer külön problémát okoz azáltal, hogy tápvezetéken komoly töltőimpulzusokat generál, ami fojtóval csökkenthető, jó esetben.

    Én a számítógép saját tápegységére kombináltam egy sztereó végfokot, ami kvadro rendszerben a hátsó hangdobozokat hajtja (az első hangfalak egy komolyabb, külső erősítőről mennek), ahol további problémát jelentett a táp-GND és a kimenet-GND között előálló, zajjal terhelt feszültségkülönbség.

    De még különálló PWM tápokkal próbálkozva is elég problémás volt, úgyhogy részsikerek után egyelőre inkább ráakasztottam egy vasmagos trafót. Későbbiekben a PC +/-12V tápra kötött végfokkal akarnék majd kísérletezni, ami ezáltal nem a GND irányából veszi az áramot, így kicsit változhat a felállás.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák