- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mszl
aktív tag
Sziasztok!
Keresnék ehhez a csatlakozóhoz dugót. Szalagkábelest, vagy hasonló kivehető krimpelhető csatlakozóval mint a pc molex tápcsatiban van.
2x5 pólusú és ha jól mértem akkor 2mm a tüsketávolság. A szélessége 16mm.
Egy Axiomtek SBC84832 3,5" SBC alaplaphoz audio kivezetésnek lenne szükségem rá.Előre is köszi a segítséget!
Üdv. LaciA hálózat építést csak elkezdeni lehet, befejezni nem.... Eredetije a HUP-on!! Onnan kölcsönöztem!!
-
csabyka666
veterán
válasz Kernel #37090 üzenetére
Akkor engem sikerült megvenniük ezzel a 15 órás töltési idővel.
Egész pontosan egy ilyen töltőről van szó.
Erről viszont elég jó marketing szöveget találtam, bár nem tudom, mennyire hihető. Vagy ez is csak amolyan blabla szöveg?
- hibás cellák észlelése, védelem a fordított polaritás ellen
- túltöltés elleni védelem
- a gyorstöltés, az impulzus csepptöltés és a hibás akku jelzése
- speciális, intelligens, mikroprocesszor vezérelt töltés, amely az optimális töltőáram beállításával
az akku ciklusélettartamát növeli és felgyorsítja a töltéstMOD: A gyorstöltő és a hagyományos töltő között van érdemi különbség azon kívül, hogy a töltési idő más? Az akksira nézve melyik "jobb"?
[ Szerkesztve ]
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Peter789
senior tag
bár létezik 2mm lábtávú tüskesor is, de ezek általában 2.54mm (0.1 inch) lábtávúak szoktak lenni... mérd meg a két szélső közötti távot, akkor már egyértelműen kiderül hogy 8 vagy 10+ mm e...
pl a lomex.hu-n megtalálod 43-20-87 cikkszámon, de minden elektronikai alkatrészekkel foglalkozó boltban kell lennie ilyen csatlakozónak plussz méterre különböző szélességű szalagkábelnek... az összeszereléséhez nem kell célszerszám, elég csak jól beigazítani a tüskék fölé a szalagkábelt úgy hogy túlnyúljon és óvatosan összenyomni - nem árt hozzá egy satu, de ha nincsen akkor egy szélesebb pofájú fogó is megteszi, csak egyenletesen feküdjön fel a műanyag mert eltörhet. újbóli visszahajtás után rámehet a törésgátló fül is, majd éles késsel le lehet vágni a túlnyúlást... ha elrontottad, ferdén raktad fel akkor szétszedni már elég bajos, könnyen törik és maga a vezeték is sérül > jobb ha levágod és másik csatit nyomsz rá...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
darvinya
titán
válasz csabyka666 #37102 üzenetére
Normál és a gyorstöltő, de inkább az akkunak megfelelő a legjobb.
Nekem van HAMA normál AA/AAA töltő és a hozzá való akku 4db AA.
Az akkura rá van írva meddig és mivel kell lehet tölteni.
pl: standard töltés max. 180mA 14h
gyorstöltés max. 720mA 3hMade Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Salex1
őstag
Kellene egy kis segítség: Van egy távvezérlős kapunyitóm és valahogy meg szeretném növelni a hatótávolságát, hogy tudnám ezt legegyszerűbben megtenni? 433Mhz-es rendszer és gyárilag egy kb 20 cm-es szigetelt vezeték van ráforrasztva a panelra.
Kép a panelról -
Kernel
nagyúr
válasz csabyka666 #37102 üzenetére
Én már azon is csodálkozom, hogy abban a jellegzetes formájú töltőben bármilyen aktív elektronika (esetünkben timer) található. Ez a 9V-os csatlakozókkal ellátott formátum ugyanis más esetben olcsó kínai terméket takar, passzív alkatrészekkel. Persze attól még elképzelhető, hogy az Energizer kicsivel többet is rakott bele.
A hirdetett töltőt nem nagyon érdemes megvenni, mert ilyeneket, illetve továbbfejlesztett változatát a Lidl és Aldiban szoktak árusítani, időről-időre vannak ilyen akciók. Ott is megveheted, akár olcsóbban is.
Nekem általában az nem tetszik bennük, hogy túl nagy a töltőáram, amit csak azzal tudsz befolyásolni, hogy mennyit raksz bele, annak függvényében állítja a processzor a töltőáramot.
De ha én csak egyet vagy kettőt akarok betenni, ahhoz még túl erős, akár 1 A felett. 4 db-nál esetleg beáll 500 mA-re, ami már kellemesebb. De van, aki direkt gyorsan akarja tölteni, a korszerűbb akkuk elbírják éppen azt is.
A nagykapacitású Ni-MH akkuknak állítólag a túl kis áram sem előnyös (párszáz mA alatt), vagyis nem árt kicsit jobban odapörkölni neki.
Általában 400-500 mA felett nevezik gyorstöltőnek, ahol már -dU lekapcsolási védelem is szükséges. 150-250 mA körül elég a timer. Kisebb áramon maradhat töltőn lekapcsolás nélkül, mivel az nem tudja káros mértékben túlmelegíteni a cellát.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
csabyka666
veterán
válasz darvinya #37105 üzenetére
Ezekre a kínai akksikra nem sok mindent írtak, csak azt, hogy 2750mAh és 1,2V, meg a szokásos instrukciókat, hogy ne dobjam tűzbe...stb.
A dobozán az szerepel, hogy a gyorstöltővel 1,5 órán keresztül 2750mA-rel kell tölteni, hagyományos töltővel pedig 275mA-rel 15 óráig. Előbbit túlzásnak tartom, utóbbi lehet reális is.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
csabyka666
veterán
válasz Kernel #37108 üzenetére
A digitális kijelzős kütyüre gondoltál, amikor azt írtad, hogy olyan szokott lenni a Lidl-ben is? Az érdekelne, hogy az a típus is parasztvakítás...? Szóval ugyanúgy fix áramot tol rá, vagy azért ott már kicsit intelligensebb töltőről beszélhetünk?
Nekem van egy ilyenem, de ezzel a legtöbb akksit nem tudom feltölteni, mert 1-2 percig tölti, aztán elkezd villogni, ami - ha jól tudom - azt jelzi, hogy hibás az akksi. De ugyanezt másik töltő feltölti. Nem értem...
-
Kernel
nagyúr
válasz csabyka666 #37110 üzenetére
Van kijelzős is, vagy csak LED-es, ezek processzorvezérelt szerkezetek. A töltést kötelezően meg kell állítani, amikor már nem fér bele több energia, mert nagyobb áramon a többlet szétfőzi az akkut. Jobb esetben csak kifolyik a leve, de fel is robbanhat.
A telítődést úgy lehet érzékelni, hogy amikor több energia már nem tud letárolódni a kémiai folyamatokba, a felesleg hővé alakul, amitől relatív gyorsabban kezd emelkedni cella belső hőmérséklete, emiatt csökken a belső ellenállás, ami stabilizált töltőáram esetén a kapocsfeszültség enyhe csökkenését váltja ki, ez pedig elektronikusan detektálható, a töltés leállítható.
Vannak olyan, laikusoknak szánt, "túl okos", automatizált töltők is, ami maga dönti el a kisütés szükségességét, vagy épp hibásnak is nyilváníthat egy cellát, ami nem feltétlenül az, töltés során még javulhat is. Nem tudsz vele mit csinálni, más töltővel kell próbálkozni.
Pláne a képen 2 csatornás látszik, gondolom 2x2 elven tölt, ami különben sem előnyös.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
And
veterán
válasz Salex1 #37106 üzenetére
Más módszert amúgy is nehezen tudnék elképzelni, mint azt, hogy valóban odébb kábelezed azt az antennát. Lehetőleg 50Ω hullámimpedanciájú koaxkábellel, és ne valami 'drótdarab' legyen a végén, hanem egy, a 70cm-es sávra illesztett antenna, pl.: [link], vagy valami készen kapható gumiantenna. Nagy nyeresége nincs ezeknek, de a jobb elhelyezés miatt nagyobb jelszintet produkálhatnak. Ha csak egy szűkebb szögtartományból kell vezérelni, akár irányított kivitelű (pl. yagi) is lehet, annak nagyobb a nyeresége, de a mérete is nagyobb lesz.
-
csabyka666
veterán
válasz Kernel #37111 üzenetére
Aha, az utolsó kommentemben lévő 2×2-es, csak úgy tölt, ha 2 vagy 4 akksi van benne. A korábban említett digitkijelzősről mi a véleményed?
-
Kernel
nagyúr
válasz csabyka666 #37113 üzenetére
Akármilyen kijelzős, a Lidl / Aldi töltőknél az áram nagysága, illetve az, hogy nincs ráhatásom, nekem nem nagyon jön be.
De ez igényfüggő is, én például jobban szeretem látni a kijelzett Ah-kapacitást, a cellák állapotát ezáltal jobban lehet követni. Plusz én más célra is használom a BC700-at, nem csak ceruza akkuhoz (kivezető adapter segítségével), ott is jó tudni a kapacitást, állapotot.
-
csabyka666
veterán
válasz Kernel #37114 üzenetére
Nyilván nem a kijelző a fontos, csak ezzel utaltam az adott típusra.
Ha jól érzem, akkor a precízebb/okosabb töltők már árban húzósabbak...
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Budapest 9. kerület Mester utca közelében elektronikai boltot ismer valaki? Nem szeretnék a város másik végébe utazni és a google nem nagyon segít, vagy csak rosszul keresek.
-
Peter789
senior tag
elektrokontha.hu, vagy villamossal hasonló távra van az allee mellett a bercsényi utcában még 2 kicsi egymás mellett
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
mszl
aktív tag
válasz Peter789 #37104 üzenetére
Szia!
Megmértem 8 mm a távolság, de a csatlakozó teljes szélessége 14,8mm a vastagsága 4mm így a lomex-es sem stimmel.
A következő gondolatom, hogy lehet-e kapni kisebb, szűkebb csatlakozókat mint az alaplapi power, reset, stb gombok tűire mennek, mert azok is lötyögnek rajta.Azon gondolkodom, hogy 2mm távolságú hüvelysorból lesz, azt gyorsan találtam, megforrasztom, (összeragasztom a 2 sort ha nem lesz csak 1 soros), szigetelem, esetleg zsugorcsövezem, ha kell.
ragasztok rá egy illesztő pöcköt.
Mert ebben a méretben nem találtam csatlakozót.A hálózat építést csak elkezdeni lehet, befejezni nem.... Eredetije a HUP-on!! Onnan kölcsönöztem!!
-
Peter789
senior tag
az pech, sajnos elég kicsi belőle a választék, még ebay-en se találtam olyat ami egyértelműen jó lenne neked... egyedül ennyit talátam, duplasoros hüvely: [link]
-
mszl
aktív tag
válasz Peter789 #37120 üzenetére
Igen. Valami spéci méret maga a csatlakozóház. Talán még dvd, cd lejátszókban találhatnék ilyet. Elvileg magához a laphoz adnak audio csatlakozót újonnan, de hát ezt használtan boltoltam az ebay-en elég jó áron, így ez már nem volt benne.
Remélem a tüskesor beválik.Azért köszönöm a segítséget!
A hálózat építést csak elkezdeni lehet, befejezni nem.... Eredetije a HUP-on!! Onnan kölcsönöztem!!
-
Dimitryj
aktív tag
Valakinek van tapasztalata LED szalagokkal?
Főként az érdekelne milyent érdems venni, illetve esetleg hol érdemes venni. Valamint milyen felállásban érdemes venni (szett/egyenként - ha negyon megerőltetem magam akkor tudok énis öszerakni egy tápot).
A másik hogy hideg/meleg fehér vagy vegyesn , a kettőt kombinálva érdemesebb bilágítást csinálni vele? -
repvez
addikt
tudna nekem valaki felvilágositást addni,hogy ezekhez a panelekhez még mit és hogyan kéne gyártani,hogy a PC-n 6Dof mozgást lehessen megoldani vele? (körbenézni hajolgatni a játékokban)
Vagy joystick X Y tengely irányú potmétereit kiváltani? esetleg Hall szenzorral?
http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p4634.m570.l1313.TR0.TRC0&_nkw=9+dof&_sacat=0&_from=R40 -
vodkaboy22
addikt
Üdv üdv Lenne egy merész kérdésem
Van egy QQE06/40 -es nagy dubla tetrodám. Ezt akarom csöves stabilizátortápban a soros elemként használni.
Tetrodát használnak, így regulálásra? Nem lesz az túl zajos? Illetve mivel OA3 csövet (voltage regulator) nem találok 63V-os vagy hasonló Zener diódát tennék stabil fesznek ez mennyi zajt jelentene? Vagy van más jobb megoldás?Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
Lompos48
nagyúr
válasz vodkaboy22 #37124 üzenetére
2-3-4... Zenerből ki lehet sakkozni.
-
Lompos48
nagyúr
válasz vodkaboy22 #37126 üzenetére
Gőzöm nincs, de miért járna plusz zajjal? A Zener a letörési karakterisztika könyökben zajong. Stabilizátorban nem "jár" arrafelé.
... a zenerekkel párhuzamosan kéne raknom kondit?
Minek? Hogy rontsa esetleg a dióda letörési görbéjét? Én nem tennék. Szűrni KELL stabilizátor előtt és után.
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz Dimitryj #37122 üzenetére
Pure white szalagot vettem, ami olyan minőségben fehér, hogy még monitor háttérvilágításának is tökéletesen megfelel. A feltüntetett adatok ugyan tévesek, mert 5 m szalag vesz fel 800 mA-t, de az én célomra így annál jobb. Az érdekesség kedvéért van itt néhány kép, hátha mást is érdekel.
Egy 24 collos, 1080x1200-as monitort alakítottam át, aminek fénycsöves háttérvilágítása 75 W teljesítményű volt. Leszabályoztam ugyan 30 W körüli értékre, hogy ne égesse ki az agyam, de akkor már vibrált, főleg hidegen, nem volt homogén a fénye (az U-alakú végénél halványult), így elegem lett belőle.
A kép tetején látható egy eredeti fénycső, amiből 6 db volt a monitorban:
A képen nem látszik, de szabad szemmel alig lehet belenézni, vakít:
A dolog szépséghibája, hogy rendelnem kellett még egy 5 méteres tekercset, amit még beragasztok a sorok közé. Akkor fogom elérni, hogy a chipek vízszintes és függőleges távolsága pont azonos lesz, vagyis négyzethálót fognak alkotni, ami már remélhetőleg homogén fényt ad.
Noha fényerő szempontjából a jelelegi 12V x 0,8A = 9,6 W teljesítmény is tökélesen megfelelne, mivel nappal és este is pont kellemes a fénye. Ha duplája lesz, azt már valószínűleg le kell szabályozni.
Úgyhogy jelenleg ilyen sávos a monitorom, de az a vicc, hogy néha már fel sem tűnik, használható:
-
PH-User
addikt
válasz VIPowER #36822 üzenetére
& Lompos48
Elvágtam a két szálat, átforrasztottam oda az L/R szálat és SEMMI.
Ugyan úgy a rádió zúg csak, hiába emelem a hangerőt is a lejátszó eszközön, semmi, de semmi nem hallatszik. Ha átkapcsolok TA-ra, akkor sem...
Majd felrobbanok olyan ideges vagyok már, hogy nem bírom átalakítani, hogy jó legyen...''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
moha21
veterán
válasz Kernel #37129 üzenetére
Mostanában gondolkoztam én is azon, hogy mit csináljak az egyébként tökéletesen működő monitorrommal, aminek csak annyi baja van, hogy öregszenek a csövei és én is hasonlóra gondoltam, de valamiért nem szalagban, hanem "mezei" led-ben gondolkoztam. Ez egy remek ötlet amint lesz időm szerintem én is kipróbálom.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
Batman2
őstag
Kipróbáltam az LM2588-as tápomat egy kisebb értékű, de legalább ugyanakkora teljesítményű tekerccsel is, de sajna úgy is melegedett a tekercs hasonlóan az előzőhöz, így arra a következtetésre jutottam, hogy valszeg a maximumán járhat az IC, túl vezérli, túl nagy kitöltési tényezőjű impulzust ad a tekercsre, mert nem tud nagyobb áramot átengedni és nagyobb teljesítményt létrehozni.
Vagy kell keresnem egy nagyobb teljesítményű ICt, ami már leginkább csak külső kapcsoló elemes lehet, mert integráltban nem igen van nagyobb, vagy pedig valahogy párhuzamosan kell kötnöm többet valamelyikből, hogy bírja.
De nen tudom, hogy ezt vagy pl. az LT1170, vagy LT1370-eset lehet e szinkronizálni egymáshoz, párhuzamos működés érdekében ?Üdv.
[ Szerkesztve ]
Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979
-
moha21
veterán
válasz fero02 #37133 üzenetére
Attól függ, honnan veszi az ember a szalagot is .:_) A másik meg az, hogy nyilván ezt hobbicélból csinálná az ember. Van olyan tápegységem is, amire többet költöttem ( ráfordított idővel és utánjárással együtt ), mint amennyibe egy új került volna, de így megvan a tudat, hogy ezt én úgy csináltam magamnak ahogy szerettem volna.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
Peter789
senior tag
válasz Kernel #37129 üzenetére
hmm, most rendesen elgondolkodtattál... monitornak is használom a régi 32 colos samu LCD TV-met, nagyjából napi 25 órát megy, és bizony a fogyasztása elég durva a mai cuccokhoz képest: 1-es fényerőn este kerek 50W, borongósabb nappalokon 5-ös fényerőn 100W, de ha süt a nap akkor kell a max 10-es fényerő ami már kerek 150W-ot jelent...
60db/m, vagyis 1.666cm-enként vanak a LEDek rajta. A panel 39-40cm magas, tehát kb 22 sort kellene beépítenem, ami azt jelenti hogy a 70 centis szélességgel éppen kellene egy 4dik csík is, vagyis 5.5-6e pénz + a vezérlése. Nem kevés, de a fenti fogyasztás cirka negyedére redukálásával előbb utóbb visszajönne az ára...
Még várod a második csíkot? Vagy már megérkezett csak még nem estél neki? Esetleg olyanra gondoltál már, hogy valami felülettel picit eloszlatni a fényt hogy homogénebb legyen? Pl egy pauszpapírt érdemes lenne odapróbálni...
-
Lompos48
nagyúr
válasz PH-User #37130 üzenetére
Elég tanácstalan vagyok. Még van egy ötletem, de nem gyógyító. Csak próba:
A végerősítő az IC501. Előtte van 4 tranzisztor, amik letiltják a bejövő jeleket, ha a Mute jel aktív. Mute=1 tilt. Mérném, ha nem nulla, egyelőre kiktatnám és kipróbálnám előbb a végerősítő funkcionalitását. Ha OK, akkor lehet keresgélni tovább.
-
Kernel
nagyúr
válasz Peter789 #37136 üzenetére
Az első tekercs 3 hét alatt ért ide, másodiknál már 4 hét eltelt, de még nincs itt, viszont most ünnepi csúcs van. Rendeltem például csatlakozót, ami 8 hétre jött, vagyis akármi lehet.
A fotózásnál csak a tejüvegszerű plexit raktam fel, erre jön pár réteg polarizált fólia, ami még javított valamit, de azért nem túl sokat. Sőt, tartalmazott még egy pausz-szerű, karton vastagságú műanyag lapot is a kijelző, csak azt direkt hagytam ki. Jobban tetszik nélküle, mert már enyhén be van sárgulva és elég sok fényt el is nyel, a sávokat meg úgysem egyenlítette ki. Egyfajta szemcsés, fénytörő szerkezete miatt, a hátteret is kicsit furává tette, nélküle "simább" a kép. A kijelző látószögén javított valamit, de az anélkül is korrekt. Úgyse nézem felülről a monitort, emiatt felesleges lenne berakni.
Gondoltam egy 32 collos TV átalakítására is, csak abba egyéb okból talán nem érdemes fektetni. De ha úgy döntenék, akkor is előbb szét kell szedni, felmérni lehetőségeket, hogy megoldható-e komplikációk nélkül stb. Nem érdemes addig rendelni, amíg nem látszik a vége a dolognak.
Közben derülnek ki olyan tanulságok is, hogy az első pár sort próbára Celluxszal is lehetett volna rögzíteni, utána felrakni a "tejüveget" és megnézni a homogenitást, utána annak függvényében gondolkodni. Én egy vagy két sort felragasztottam rendesen, már nem is emlékszem, de csak utána néztem meg a fényét.
[ Szerkesztve ]
-
Peter789
senior tag
válasz Kernel #37138 üzenetére
November eleje óta kb 20 csomagot rendeltem kínából - volt több is amit 21-23-án rendeltem és Dec első napjaiban már ide is értek, de van jópár cucc amit Nov első napjaiban adtak fel, és még nem ért ide - szóval totális random az egész...
A TV-t nem szándékozom lecserélni mert TV-ként nekem tökéletes, soha nem fizetnék egy fillért sem a HD-ért, sima kábel adásra meg ez bőven elég, másrészt PC-re kötve kifejezetten előnyként kezelem hogy csak 1360x768-as, mert így játékok alatt sokkal kisebb vidkártya is kényelmesen kihajtja, desktopon meg már így is nagyítom a weboldalakat hogy rendesen kitöltsék a felületet és olvasható legyen 2-2.5 méterről, szóval ebből a szempontból sem érzek semi késztetést a cseréjére... viszont a fogysztása az elég hajmeresztő, ezért erősen elgondolkodtatott a rövid összefoglalód...
-
Batman2
őstag
Meg tudja nekem mondani valaki, hogy egy külső vinyó 1.1-es USB esetén mniért nem működik (rendesen) ?
Nem hiszem, hogy maga a sebesség lenne gond, amúgy ráírás szerint 2.0-ás és 3.0-ással kompatibilis, de láttam nmár olyat is amire kifejezetten rá volt írva az 1.1 is.
A 2.0-áspendrájvok is mennek az 1.1-es USB-ről, mge a 3-as aljaztban is, csak legfeljebb nem használja ki a sebességét.Tünetileg úgy néz ki a dolog, hogy bekapscol, mikor rádugom, el is indul a felismerési folyamat, ki is írja, hogy micsoda, de aztán a meghajtó mégsem jelenik meg.
A vinyó LEDje pedig szokatlanukl kezd el vibrálni !Arra gondoltam, hogy esetleg az 1.1-es USB még nedm tud elég áramot szolgáltatni az USB-ről táplálkozó külső vinyókhoz, ennek sincsen saját tápja, csak az USB !
Meg tudja valaki ezt erősítnei, vagy esetleg melyik másik tipikban érdeklődjek ?
Ha kevés az áram, akkor gyártok neki egy 5V-os tápot, amit közbeiktatok az USB kábel és a gép közé, így a géppel csak adat kapcsolatban lenne, a tápot kívülről kapná.
Üdv.
Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979
-
Ribi
nagyúr
válasz PH-User #37142 üzenetére
Csatlakozónként, azért is szoktak ilyen káblet használni mert ezel 2x 500mA-t kap.
-
PH-User
addikt
-
Ribi
nagyúr
-
stmiklosi
tag
válasz PH-User #37144 üzenetére
Szevasz!
Tuti van egyszerűbb (flip-flop?), de ez fejből is megy:
4017 dekadikus oszto (van hexa változata is, de lehet van 4 dekádos is, keresni kell), nyomógomb pergésmentesítve adja a CLOCkot, első kijáratán, (mert ugye van több is)
veheted le a kívánt jelet.
Üdv: StMiklos[ Szerkesztve ]
Tablet: Fire NewPanel, Blade FirstStrikeMyMOd, JiayuG2_LaslieROM, HannspreeHG01(IGO8/Primo), MioC510
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Microsoft Excel topic