- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- HTPC (házimozi PC) topik
- Canon MILC: EOS R és M topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Busterftw
nagyúr
válasz AxBattler #25 üzenetére
Ergo standdal es 4k 60Hz-el inkabb ilyen felhasznalasra van az LG szerint is, mint gaming, hiszen akkor nem az UltraFine brandben lenne hanem az UltraGearben ennyiert.
Ez a lineup-t az Apple termekekhez csinaltak amig nem jott a sajat Studio Display.
Szoval de, inkabb irodai/dolgozos monitor.LG promo:
"Most hogy így olvasom az általad leírtakat, kíváncsi lennék, hogy szerinted van-e olyan helyzet, konfig, játék, stb., ahol van értelme a Freesync-nek?"
Nem azt mondtam, hogy a FreeSyncnek nincs ertelme, hanem azt, hogy ennel a monitornal nincs ertelme, ez volt a kerdesed, miert nincs.Az en monitorom is FreeSync Compatible, Dell 1440p 165Hz.
Az also limit 48Hz, 3080ti-vel hajtom tehat 1440p-ben nem esek ki a tartomanybol, a kulonbozo jatekok pedig efolotti tartomanyban vannak.
Lehet csak 100fps, lehet hogy 165fps+, akkor ott korlatozom es fix.
Na itt van ertelme a FreeSyncnek/GSyncnek.Ez a monitor eleve mas celkozonsegnek keszult, a felbontas es a 65Hz plafon miatt nincs ertelme. Van tobb szaz monitor, ahol van Freesync/GSync.
MInden mast mar leirtam fentebb, peldakkal.tothbe
En vegig errol a monitorrol beszeltem.[ Szerkesztve ]
-
tothbe
addikt
Srácok, engedjük már el ezt az egész freesync dolgot, vagy vigyétek privátba. Az egész topic csak erről szól, pedig ez a monitor, mint nagyon sok másik, nem tud freesync-et és soha nem is fog. egyszerűen egész más a célközönsége, akit ez teljesen hidegen hagy.
A ti vitátok pedig messze nem erről a monitorról szól, hanem egy elvi vita, aminek nem itt van a helye. Köszönjük.[ Szerkesztve ]
By(e) Tothbe
-
félisten
válasz Busterftw #24 üzenetére
De van, viszont olyan köztes nincs, hogy irodai 4k monitor és 720p-t bíró vga.
Ez biztosan nem irodai monitor.... illetve megnézném azt az irodát, ahol ilyeneket használnak.Most hogy így olvasom az általad leírtakat, kíváncsi lennék, hogy szerinted van-e olyan helyzet, konfig, játék, stb., ahol van értelme a Freesync-nek?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Busterftw
nagyúr
válasz AxBattler #22 üzenetére
Nem tértem el a kiindulóponttól, ugyanaz a konklúzió, olyan niche-ben niche dolgokat akarsz és hozol fel érvként ami konkrétan nem létezik.
"Tehát olyan nem létezhet, hogy pont olyan GPU-ja legyen"
De biztos van ilyen 1:1000000 hardver-játék kombóval valaki, csak erre egy cég fog terméket piacra dobni. Épp ez a mondandó lényege."Vagy hoki, vagy fullos lehet csak a zsuga, a kettő között nincs semmi?"
De van, viszont olyan köztes nincs, hogy irodai 4k monitor és 720p-t bíró vga.
Már csak valószínűleg azért sem, mert aki 70ezres procit vesz IGP-vel játékokban szüttyögni, vagy 80-90-ért dedikáltat, az nem 2-3x annyiba kerülő monitort fog venni, hanem egy hasonló árú 1080p 144hz monitort a több tucat közül, FreeSynccel."Rocket League-et, Diablo 2 Resurrected-et nem tudja 4K@65Hz-el futtatni az RX6600?"
Nem tudom, gondolom tudja gond nélkül ha írod, tehát semmi értelme a FreeSyncnek."Vagy ha már itt tartunk, a Diablo 4-et, God of War-t? :U"
Diablo4 a videóban átlag 34 FPS-el futott, a GoW meg 43 körül.
Ez se nem 65Hz se nem FreeSync alsó tartomány.
De ha még is lenne a 65FPS, akkor: olvass egyet feljebb."Nos, ide nem jönne rosszul egy Adaptive Sync / G-Sync Compatible monitor, hmm?"
Dehogynem, ezért is van ehhez a 1080p-s kártyához rengeteg 1080p FreeSync/G-Sync Compatible monitor a piacon.
Hiszen erre van igény. -
félisten
válasz AxBattler #22 üzenetére
GTX 1050 Ti - Diablo IV - 1080p high settings: 42-72 FPS
Nos, ide nem jönne rosszul egy Adaptive Sync / G-Sync Compatible monitor, hmm?
De várjunk csak... ez az igény nem is létezik, csak az én fejemben.
Akkó' felejtő..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz Busterftw #21 üzenetére
Nagyon eltértél az eredeti kérdéstől, miszerint 65Hz-re miért érdemes Freesync-et építeni.
A Vega, és az Xbox One S volt erre a példa.Mert ha elég erős a vga akkor van fix 60Fps - nem kell FreeSync, vagy nem elég erős és nincs meg a minimum tartomány.
Tehát olyan nem létezhet, hogy pont olyan GPU-ja legyen, vagy a beállításokat úgy lője be valaki 4K-ra, hogy kb. a tartományban mozogjon a frame, időnként essen csak 65Hz alá.
Vagy hoki, vagy fullos lehet csak a zsuga, a kettő között nincs semmi?Ezért is 1080p-re szánja az AMD a 6600-at, nem 4K-ra.
Rocket League-et, Diablo 2 Resurrected-et nem tudja 4K@65Hz-el futtatni az RX6600?
Vagy ha már itt tartunk, a Diablo 4-et, God of War-t?Ahogy ezt a monitort sem játékos piacra szánta az LG, szóval duplán akarsz olyat ami nem oda való.
Sehol nem állítottam, hogy a játékos piacra kellene ez a monitor, itt megint csúnyán csúsztatsz, és a számba adsz olyan dolgokat, amit nem írtam.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Busterftw
nagyúr
válasz AxBattler #20 üzenetére
Szerintem te vagy eltévedve, ha azt hiszed az userek 4K monitoron 720p-ben játszanak, ami teljesen fos mosott képet ad, a pixel elrendezés miatt.
Ezt hívják annak hogy nem létező piaci igény.
Erre mondod hogy neked mások az igényeid, ettől még a piac dönt, mert senki nem akarja magát így szoptatni, az inkább vesz natív 720p monitort. (milyen meglepő ott sem lesz FreeSync)"Nem várok én senkitől semmit, de ha Vega IGP-vel tolnám, akkor valszeg' 720p-900p felbontást használnék játékok alatt"
Lásd fentebb. Nem létező piaci igény."egy RX 6600 esetében sincs szükség a Freesync-re?"
De van, csak nem 4K 60Hz monitornál.
Mert ha elég erős a vga akkor van fix 60Fps - nem kell FreeSync, vagy nem elég erős és nincs meg a minimum tartomány.Ezért is 1080p-re szánja az AMD a 6600-at, nem 4K-ra.
Ahogy ezt a monitort sem játékos piacra szánta az LG, szóval duplán akarsz olyat ami nem oda való.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Busterftw #17 üzenetére
Tehát akkor az a 720p 50-60fps miként mutatkozik meg 4k felbontás esetén ?
Már megint vastagon csúsztatsz.
720p felbontásról beszéltem 4K monitoron, nem pedig 4K felbontáson... de ezzel Te is tökéletesen tisztában vagy.4k monitortól várod hogy majd az userek 720p-ben játszanak?
Nem várok én senkitől semmit, de ha Vega IGP-vel tolnám, akkor valszeg' 720p-900p felbontást használnék játékok alatt, akármilyen kijelző.Természetesen, csak az említett vga-kkal nem lesz meg 4K-ban az FPS.
Ezért sincs benn FreeSync, mert nincs értelme ennél a monitornál.
Nem csak a lejjebb említett GPU-k léteznek; pl. egy RX 6600 esetében sincs szükség a Freesync-re?[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Busterftw #15 üzenetére
A kisebb felbontasokat azert mutattam, mert mar ott sincs meg a tartomany, nem hogy 4K-nal.
Ez a korábbi link megvolt, vagy melyik más mozit nézted?
Div2, 5700g, 720p medium, 50-60FPSTe 4K 60Hz monitortol akarod ezt, ahol nem lesz meg az fps, se Diablo 3, se Rocket League eseteben.
Igen, 4K monitortól várom, hogy 720p/mediumban a fenti teljesítményt nyújtsa. És?Mondanám, hogy ügyesen csúsztatgatsz, de nem, igazából nagyon bénán csinálod.
-
Busterftw
nagyúr
válasz AxBattler #14 üzenetére
"A lényeg, hogy Division 2-ben 720p/medium-tól van értelme a Freesync-nek"
A kisebb felbontasokat azert mutattam, mert mar ott sincs meg a tartomany, nem hogy 4K-nal.
Te 4K 60Hz monitortol akarod ezt, ahol nem lesz meg az fps, se Diablo 3, se Rocket League eseteben.Tehat nem, nincs ertelme.
Latom eleg lelkesen ignoralod a fizika torvenyeit.
-
félisten
válasz Busterftw #13 üzenetére
1080p-t Te rángatod ide folyton, én nem erről beszéltem. A 29WK600 csak egy példa volt a 40-75Hz range-re, de nem linkeltem, és a tesztvideós eredmény sem erről készült, nem értem, miért kevered bele.
A lényeg, hogy Division 2-ben 720p/medium-tól van értelme a Freesync-nek, mivel ott már a sávon belül mozog a frame.Szoval igen, nem kompatibilis az igeny a valosaggal.
Most csak a Division 2-ről beszéltünk, de ha Rocket League, vagy Diablo 3, vagy Minecraft lenne a terítéken, akkor szerinted - esetleg(!), talán(!!!) - megengedhető lenne, hogy az a valóság kompatibilis legyen az igényemmel? Te megengednéd?Látom elég lelkesen kevered az infókat + szépen megy az egyoldalú kinyilatkoztatás, szvsz ezt innentől nagyon jól tudod gyakorolni magadban is, szép hétvégét, nekem van jobb dolgom.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz AxBattler #12 üzenetére
A FreeSync tartomany szempontjabol igen, hiszen a minimum 48Hz szokott lenni, de ha az altalad nezett 40Hz-et nezzuk sem jon ki a matek, mert 1080p low-n az nincs meg a te tesztedben sem, arrol mar nem is beszelve hogy a cikkben szereplo monitor 4K, a linkelt 29WK600 meg 2560x1080.
Szoval igen, a lenyegen nem valtoztat, en is es te is csak cafolatot hoztunk.
"Ugye megengeded, hogy másnak más igényei legyenek..."
Persze, csak meg kell erteni, hogy teljesen felesleges a piacon, ezert sincs ebben a monitorban FreeSync.
RX 6400, 6500 esetben sem lenne meg a minimum FPS 4K eseteben.Szoval igen, nem kompatibilis az igeny a valosaggal.
-
félisten
válasz Busterftw #11 üzenetére
Vega 8 720p low settings kb 32-38FPS
Vega 8 1080p low settings kb 15-20FPS
...
A lenyegen nem valtoztat, a te tesztedben 30-32FPS van 1080p-ben, ami atlag FPS, nem minimum atlag.
Tehát amikor Te linkelsz be 720p-s eredményeket, az releváns, amikor meg én, akkor az a lényegen nem változtat. Aha. Értem.
Ráadásul az is előfordulhat, hogy a júzer gépében van egy belépő VGA (RX 6400, 6500, stb.), a Vega IGP csak egy példa volt.Kevered az igenyeket itt, teljesen irrelevans elvaras a FreeSync.
Ugye megengeded, hogy másnak más igényei legyenek...
Főleg hogy az Adaptive Sync/Freesync kábé egy ingyen licenszes technológia, amit úgy szórtak korábban az egyes belépő modellekbe, mintha nem lenne holnap, közben meg úgy állítod be, mintha valami baromi extra gémer fícsörről beszélnénk. Vicc.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz AxBattler #10 üzenetére
2200G es 3200G tesztet Vega 8-al.
A lenyegen nem valtoztat, a te tesztedben 30-32FPS van 1080p-ben, ami atlag FPS, nem minimum atlag.A linkelt monitor pedig 2560x1080, meg ennyi se lenne, nem beszelve a cikkben szereplo 4K monitorrol, meg ha 40Hz lenne az also tartomany, mar 1080p low-ban sem eri el.
Kevered az igenyeket itt, teljesen irrelevans elvaras a FreeSync.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Div2, 5700g, 720p medium, 50-60FPS; nem tudom, mit néztél?
Adaptive Sync/Freesync tartomány onnan indul, ahová a gyártó belövi, pl. AOC monitoroknál sokszor 40-60Hz.
Vagy ha már LG, akkor sok monitorukat 40-75Hz-es range-el látták el, amelyek a DP portoknak köszönhetően Gsync kompatibilisak voltak több esetben (lásd pl. 29WK600).#9 tothbe
De ez nem egy gamer monitor.
Ja, mivel nem 120+ Hz-es... mondhatni remekül láttad meg a nyilvánvalót.Egy olyan Smart monitor, amivel napközben tudsz dolgozni kényelmesen és munka után tudod tovább használni szórakozáshoz, hogy nézd rajta a stream-elt sorozatokat, filmeket.
... esetleg elindíts hetente 1-2x valami retro, vagy kazuár játékot."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
tothbe
addikt
De ez nem egy gamer monitor. Egyáltalán nem az. Ez ilyen Home office monitor.
Egy olyan Smart monitor, amivel napközben tudsz dolgozni kényelmesen és munka után tudod tovább használni szórakozáshoz, hogy nézd rajta a stream-elt sorozatokat, filmeket. Kb mint a Samsung M5 és M7. Mondjuk árban az LG sajnos messze a Samsungok felett van, csak az M8-cal tud versenyezni, de az meg többet tud, mert ahhoz van lecsatolhatós kamera is pl. Meg sok színben van. Az LG egyetlen előnye az ErgoStand. Meg aki szereti, annak a WebOS.By(e) Tothbe
-
Busterftw
nagyúr
Division 2
Vega 8 720p low settings kb 32-38FPS
Vega 8 1080p low settings kb 15-20FPSMint mondtam Freesync tartomany legtobbszor 48Hz-tol indul, tehat a FreeSync itt be kapcsolna. Es ez 720p, te meg 4K monitornal akarod az IGP-t eroltetni?
De pontosan arrol beszelunk, hogy itt nincs ertelme a FreeSyncnek.
-
félisten
Akinek kell a nagyobb képfrissítés + több FPS, az olyan kijelzőt + hardvert vesz.
Itt most nem erről beszélünk.Casual gémerek is örülnek, ha nincs tearing 60Hz alatt.
Mondjuk Division 1-2, Vega IGP-vel..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Busterftw
nagyúr
Miert? Mert a GCN5.0 tudja, igy a vagott IGP is.
Ha olyan jatekkal jatszol, ami kitol a Vega IGP-bol tobb FPS-t mint 60, pl Valorant 100+FPS, akkor
-vegyel 120-144Hz monitort ahol a VRR-nak van ertelme
-veszel 60Hz monitort akkor viszont teljesen mindegy hogy tudna tobbet az IGP. lekorlatozod 60FPS-re is nem kell VRR.Mar csak azert is, mert a legtobb Freesync monitor also hatara 48Hz.
60Hz panelra minek a Freesync, teljesen felesleges, foleg amikor az also hatar legtobbszor 48Hz.
Magasabb frissiteseknel van ertelme 120/144+Hz a VRR-nek.
-
tothbe
addikt
Ha valakit mégis érdekelne, akkor június 30-ig van egy akció és a smart20 kuponnal az LG-nél 20% kedvezménnyel vehető a cucc. [link]
By(e) Tothbe
-
félisten
32SQ780S
Miért nem raknak ezekbe FreeSync-et?
[ Szerkesztve ]
-
Cyber_Bird
senior tag
Pont erre van csak szukseg, a tv-n is utalom a gyari okos OS-eket, de normalis panelt nem nagyon lehet mar venni "butatv"-ben. Remelem a monitoroknal nem ez lesz az irany.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest