- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos tablet topic
- SSD kibeszélő
- CPU léghűtés kibeszélő
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ASUS ROG Ally
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyöször
senior tag
válasz SoulReaver #649 üzenetére
Soha nem villogott be az enyém, tyúbon is van videó erről, a srác komoly idöt rászánt, hogy lefilmezze a jelenséget. A sztori annyi, hogy a srác kopp minimumon szeretné a delay potit hagyni és a könyvében le van írva, hogy minimumon ne hagyjuk. Én nem is szeretn3m minimumon hagyni, mert a hegfürdő akkor még túl fényes. Ha sötét van akkor viszont jó nagy fényt kell csapni a garázsban. Sötét nem volt a könyvben írva, hogy éjszaka ne hegesszek :-)
De mondom a cob leddel ez is megtért. Soha nem történik olyan led óta, hogy tisztán belenézek. Előtte azért volt sokszor. Az durva, mikor tág pupillával skubizol és nem sötétül el az üveg..
Most mondom annyi bajom van vele, hogy lehullik a fejemről ha nyitogatom. Rengereget àllítgattam a pántokat. Sehogy se jó.
ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Gyöször
senior tag
válasz Atomantiii #645 üzenetére
Nekem fantom 4xl van sztem érdemes 100x60as látómezejűt venni. Más ami még van vele, lehet golyó a fejem, de mindig leesik ha lecsukom, felnyitom. Azon kívül aknában, kocsi alatt hegeszteni nem lehet vele, mert nem kapcsol le, erre kapott egy cob ledes fejlámpát 3M tépőzárakkal, ezt ajánlom bármilyen pajzsra nagyon jó! Így kiválóan működik és sokkal jobban látom mit csinálok.
[ Szerkesztve ]
-
Gyöször
senior tag
:-) meg kellett néznem mi az a smoker :-)
Futóm hátsó ajtaja 20x20x2 zártszelvényen 1,5 lemez, rajta 15x2 laposvas takarólécnek 126x35cm a méret alig hegesztettem rajta, kb 1 centis szakaszokat 10 centinként de utána fél napot kalapáltam mire felment újra a zsanérra meg valamennyire zárt is :-)
-
Gyöször
senior tag
8th úgy érted, hogy elektródával nem lehet folyamatosan, hogy elfogy és ki kell cserélni? Én miggel sem szoktam kilométer hosszan recsegni, elhúzódik az anyag annyi hőtől. Ha valami hosszút végig kell varrni, akkor kb 2-3-5 centit és azt is ráklépésben vagy hogy mondják, visszafelé az előző varrat kezdetéhez. Pld most lett kész az utánfutóm, alja, oldala lemezt kellett végigvarrnom illesztéseknél aztán síkba csiszolni, hogy ne akadjon a lapát, meg tűrhetően nézzen ki.
-
Gyöször
senior tag
válasz Flashback #637 üzenetére
Kíváncsian várjuk mire döntesz. Van fent jútyúbon valami török vagy arab srác, nagyon jó videókat tesz föl, hogyan kell hegeszteni elektródával. Nem egyszerű szakma, védőfelszerelés, kitartás legyen. Én nagyon szeretek hegeszteni, nem nagyon tudok, de n tántorít el, amit akarok összerakok és általában egyben is marad :-)
https://m.youtube.com/watch?v=MhOB0Cu8zJw&list=PLfIG4k5N5pEHornJAQhDA_4LIUjj2_VII&index=3&t=0s
Itt van egy videó tőle, tetszik a salak eltávolító perverziója. Ha jól csinálják akkor így lejön magától, nem kell vakarászni meg kalapálni.
Nézd meg a csatornát, megmutatja hogyan kell felfelé, lefelé stb. Mindig lefelé haladtam, mióta ezeket nézem fölfelé szoktam indulni 3szögelve.ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Gyöször
senior tag
válasz Flashback #634 üzenetére
Szerintem ez bonyolult egy kicsit, mert hegeszthetsz bevonatos elektródával, valami kis vállról indítható egyfázisú géppel (mma) vagy használhatsz huzalelektródás gépet (mig/mag). Ezekből van kicsi egyfázisú meg nagy 3 fázisú. A nagyot hagyjuk. Kis migmagból van olyan ami önvédő porbeles huzallal működik csak, én elég sokat hobbizgatok, de azzal én képtelen vagyok értelmesen dolgozni. Ilyen gépeket lehet venni néha olcsón a lidlben. Illetve van kicsi egyfázisú védőgázas hegesztőgép, ilyen van nekem, iweld gorilla pocketmig 215. Ehhez mindjárt kelleni fog egy palack védőgáz, ami pld 10kg CO2 alkalmi áron kb 10ezer, hivatalosan meg vagy 50 vagy bérlés ami sztem hülyeség.
Ezek után van a TIG Hegesztő amit sztem hagyjunk most.
Ha csak néha meg akarsz csípni valamit talán egy mma kis inverteres gépet lenne érdemes beújítani. 160 Amperes sztem elég, max 200.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Androidos tablet topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Windows 11
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...
- VILEDA Cleaner VR 302 porzsák nélküli robotporszívó
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Liftor Active - fekete, szövet+háló - ÚJ BONTATLAN
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával