Hirdetés
- A könyvtárból sem fognak minket kidobni, ha az ASUS új egerével ténykedünk
- Minimumlétszámra állítja a texasi Taylor üzemet a Samsung
- Mostantól egyedi audioprofilt generál a PlayStation 5
- Bekeményít az Intel az Arrow Lake-S generációval
- Megszűnik az első két Ryzen generáció támogatása a Ryzen Masterben
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nem tartja jó megoldásnak az E-magok kerülését az Intel
- ASUS ROG Ally
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- iPad topik
Hirdetés
-
Wizard of Legend II - Jövő hónap elején indul a korai hozzáférést
gp A PC-re szánt alkotás alig néhány hét múlva végre elérhető lesz az érdeklődők számára.
-
Mostantól egyedi audioprofilt generál a PlayStation 5
ph A konzol új frissítésében mindenki megcsinálhatja a személyre szabott térhangzást.
-
Árakat emel a Unity
it Vége az úgynevezett „runtime fee” árképzési stratégiának, ezzel párhuzamosan pedig árakat emel a Unity Software.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dominator
aktív tag
Halihó!
Mostanában valami perverz késztetést érzek arra, hogy gézhegesztő készülékkel, 3000 Celsius fokon izzó lánggal a kezemben acéllemezeket egyesítsek. De sajnos a suliban hetente csak egyszer van ilyen óránk, ami gyakran el is marad. Van szakkör is, de nem mindig jutok el oda, így nincs elég alkalom megtanulni az összes mesterfogást. Van valaki, aki ért hozzá, esetleg kifejezetten rajon érte, és megosztaná tudását velem, és sztárvendégeimmel? Mellesleg jöhet ívhegesztés is, nem vagyok konzervatív. -
Dominator
aktív tag
Jaj, most látom, ''gézhegesztőt'' írtam ''gázhegesztő'' helyett, nem félreértendő.
-
Pá
addikt
De, hobbi az kell.
Azért ugye nem gondolod, hogy egy forumon keresztül fogsz megtanulni heggeszteni?
És, hogy miért merült fel bennem, hogy komolytalan vagy? Lássuk csak:
''Halihó!
Mostanában valami perverz késztetést érzek arra, hogy gézhegesztő készülékkel, 3000 Celsius fokon izzó lánggal a kezemben acéllemezeket egyesítsek. De sajnos a suliban hetente csak egyszer van ilyen óránk, ami gyakran el is marad. Van szakkör is, de nem mindig jutok el oda, így nincs elég alkalom megtanulni az összes mesterfogást. Van valaki, aki ért hozzá, esetleg kifejezetten rajon érte, és megosztaná tudását velem, és sztárvendégeimmel? Mellesleg jöhet ívhegesztés is, nem vagyok konzervatív.''
Ha alapból ilyen a stílusod, akkor bocs, nem szóltam.''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Dominator
aktív tag
Hát, fogjuk rá, hogy alapból ilyen. De már este van, el lehet nézni, nem? Tudom, hogy megtanulni nem fogok, de esetleg kaphatnék tippeket, tanácsokat, és az áraktól is szeretnék tájkozódni. Mellesleg a www.kaki.hu óta szerintem a neten mindent szabad Egyébként mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki, csodálatos érzés, amikor a rideg acél, mint az olvadó sajt, úgy kavarog alig pár centire az arcodtól
-
Dominator
aktív tag
Valami szakmai hozzászólás, esetleg?
De azért kösz az Up-ot
[Szerkesztve] -
Dominator
aktív tag
UP!
-
snt
senior tag
ilyet.... -
-
Dominator
aktív tag
Azzal nincs gond, a szakvizsgát biztos megkapom, év végén, vagy jövőre. De az ívhegesztést scak később fogjuk tanulni. Mert itt az elméleten van a hangsúly Technológia, mechanika, stb... És itthon az ívhegesztőt nem is tudnám hova dugni Egyébként mennyibe fáj egy olyan?
[Szerkesztve] -
Dominator
aktív tag
UP!
Ne már, hogy senki nem tud itt hegeszteni -
chiccoka
csendes tag
Szia.Nagyon kevés ember fog tudni neked ebben segíteni.A kérdés rengeteg.Mit szeretnél heggeszteni.Ha Autókasznit akkor már buktad mert nem használják nagyon már csak melegítésre ha valami nagyon korrodált.Gázcsővekre ???na azt megint kezdik nélkülözni a roppantós meg a réz korszakban.kicsit bövebben és ha lehet inkább keres + skype-on mert ez inkább verbális lenne.
Attilaace néven megtalálszthe PUNISHER
-
Thulcandra
senior tag
Én mindíg az aktuális asszonykámat szoktam hegeszteni
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
tiv83us
veterán
-
törölt tag
Az ívheggesztés tényleg nem nagy cucc, ha csak úgy akarod csinálni, ahhoz azért már kell egy kis gyakorlat hogy pénzért tudjál cuccokat csinálni, és a végtermék, szép is legyen.
De ha csak magadnak ''gányolni'' akarsz, ahhoz tényleg nem kell sok ész, én 8éves koromban már csináltam. Igaz az nem gányolás volt, hanem segítettem vateromnak összeállítani, egy kerítést, hogy utána ő ki tudja heggeszteni. megfogni persze nem mertem, erre asszonyga akkor heggessz, én meg heggesztettem. -
hanari
csendes tag
Szia! Ha érdekel a téma itt láthasz majd érdekes dolgokat:
Bővebben: link
Bár amit te szeretnél az sok idő,és gyakorlás...és már elég kevés helyen használják.
Ahogy kollegám mondta:még tíz szorgalmas év és akár tehetséges kezdő is válhat belőled... -
predikator
tag
Hát szerintemmeg ittténleg mindenre lehet választ kapni és én is szeretek hegeszteni, bár nálam az ív a favorite csak mindig parok h megb*sz a sok sok áram de pont ezért jó extrémsport
- Mi az a radiójáték? -Az az amikor hang van csak kép nincs ! - Az nem codec hiba???
-
Den
veterán
válasz Dominator #17 üzenetére
tól sok fogás nincs, itt a biztos kéz és a gyakorlat a lényeg. a legfontosabb hogy jó szögben tartsd a keverőszárat hogy az olvadéktó jó alakú és méretű legyen, és jó tempóban haladj hogy ne égjen át az anyag de ne legyen élrátétes sm a varrat (ha jól emléxem még a szakkikfejezésere, több mint tíz éve nem hegesztettem)
www.simson4t.hu
-
Den
veterán
-
gozso
senior tag
én meg szeretnék vájártanuló lenni...nyitok is egy topicot...
fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt
-
Den
veterán
no ennyi volt a lelkesedés? végre egy téma amiről papírom van hogy értek hozzá, erre befulad
www.simson4t.hu
-
Den
veterán
sajna bár úgy volt hogy ívhegesztőt is leteszem aztán az elmaradt. pedig az a faszább, a lángot csak vékony lemezekhez használják mert kicsi az energiabevitele és szétolvasztja a munkadarabot.
az autószerelőknél gondolom a védőgázas hegesztőre gondolsz. az ma a legfaszább, nem megy tele oxiddal a varrat, meg nem ég ki a szén az acélból.www.simson4t.hu
-
pweisz
senior tag
-
neduddgi
aktív tag
Na én mondok neked vmi épületeset mer' én annyi mindennel foglakoztam, hogy csak na! Meg nem nevezett cég hegesztési főosztályán is dolgoztam. Ha otthon szeretnél autókarosszériát javítani, akkor jó a lánghegesztés. Ívhegesztés csak masszívabb cuccokhoz, ha pedig sikeres akarsz lenni, ásd bele magad az elektron sugaras hegesztésbe. Dörzshegesztés zsákutca. Na milyen vagyok?
[Szerkesztve]1. A Pénz nem boldogít, csak amit veszel rajta; 2. A Pénz nem boldogít, csak ha van belőle elég; 3. A pénz nem boldogít, a hiánya pedig pláne nem.
-
Den
veterán
a védőgzas is ívhegesztés, csak ott a pálca helyett egy vékony ''drót'' van amit egy dobról adagol folyamatosan a hegesztőberendezés, és a drót körüli csőből pedig széndioxid áramlik heggesztés közben így nem tud kiégni az acél széntartalma és sokkal szilárdabb lesz a varrat plusz a fém oxidációját is gátolja
www.simson4t.hu
-
And
veterán
A Kandón is kellett (ív)hegeszteni, a kúpesztergálás mellett . Technológia gyakorlaton le is hordták az embert, hogy milyen csúnya lett a varrat. Há vazze', első alkalommal, 5 perc ''gyakorlat'' után milyen legyen?
[off+]Úgy általában: vajon honnan a pékből jöhetett ez a 'heggesztés' [/off+] -
vtechun
veterán
én is hegesztettem ivhegesztővel kicsit, amikor gabonatárolót építettünk a malmunkhoz, egész jó volt meg akkor érdekelt is, mint most is sokminden, de biztos megunnám, ha huzamosabb ideig kellene csinálni, bár aszongyák a jó hegesztőkre van igény és meg is fizetik őket.
De amikor sokat néztem az ívet akkor utána éjjel ki***szottul fájt a szemem, mintha homokot szórtak volna bele
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- iPhone topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nem tartja jó megoldásnak az E-magok kerülését az Intel
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen