Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• becuszabi

aktív tag

válasz inf3rno #669 üzenetére

Kezdem kicsit hülyén érezni magam, hogy olyan sokszor negatív véleménnyel vagyok a próbálkozásaiddal kapcsolatban. Tényleg semmi rosszat nem akarok, csak a felesleges munkától szeretnélek megóvni.

Szóval, mielőtt egy többfaktoros kísérlettervezésbe fognál, pár ötlet:
    - a sziloplaszt nagyon sűrű, homogén keveréket készíteni a segítségével (úgy, hogy közben levegő ne kerüljön bele), szinte képtelenség
    - sebbenzinnel hígítható, de szigorúan csak addig, amíg nem találkozik nedvességgel (a térhálósodott anyagot már csak duzzasztja) és így is gyorsan kell vele dolgozni, mert valamennyi nedvességet a benzin is képes felvenni (nekem a benzines oldat is belekötött egy idő után az üvegbe)

DE a legnagyobb gond az, hogy
    - ha sikerül is megtalálni azt az arányt, ami még nem tölti ki a szilikagél szemcsék közti pórusokat
    - vagy sikerül a kioldásos módszerrel szilikon habot létrehozni
    a szilikon gumi felülete rendkívül hidrofób, azaz víztaszító. Hiába áll ugyanúgy szilícium és oxigén atomok láncolatából, amíg a szilikagél felületét poláros (hidrofil, vízkedvelő) -OH csoportok borítják, addig a szilikon guminál apoláros -CH3 (metil) csoportok. Márpedig ez mindent fog csinálni, csak nem beengedni a vizet a pórusokba. A számunkra szükséges kapilláris hatásnak előfeltétele, hogy a folyadék nedvesítse az adott felületet, fordított esetben a negatív kapilláris hatás jelentkezik, ami értelemszerűen azt jelenti, hogy a folyadék minden erejével azon van, hogy elhagyja a pórusokat.

szab.tam: valahol a #300 bejegyzés környékén Veriakilis kolléga mutatta be az általa készített lapos heatpipe-ot. Az ott leírt technikával szerintem a te céljaidat (nagy átmérőjű, szögletes hőcső) is meg lehetne valósítani.

• szab.tam

nagyúr

válasz inf3rno #669 üzenetére

"A célfüggvény a rögzített gélben a málnaszörp által 5 perc alatt megtett út lesz."

ez olyan gyönyörűre sikerült, hogy belinkelem a barkács-gyágy topic-ba... :D

Új hozzászólás Aktív témák