Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• inf3rno

nagyúr

válasz szab.tam #643 üzenetére

Jól érted. A cső két végét nem tervezem felületkezelni, így ott normálisan menne a hővezetés...

Egyébként a gipsz nem vált be, utánaolvastam, és 20% víztartalmú oldatoktól már mállik. Egyébként ezt tapasztaltam is. A szilikagél még jó lehet, ha állandóan vízben áll. Haverral konzultáltam, ő szerinte, egy idő után teljesen szétroncsolja a víz, mert túl hidrofil. Azt mondta, ha vízben áll, akkor talán nem, ha viszont kiszárad, és újra nedvesedik, akkor biztosan. Egyébként tapasztaltam is, elég vicces volt, hogy bedobtam vízbe a szilikagél gyöngyöket, és elkezdtek szétrobbanni :-)

Egyelőre ott tartok, hogy valószínűleg beválna ez a jellegű felületkezelés, de még nem találtam megfelelő ragasztót, amivel rögzíteni lehetne fém felületen... Most ott tartok, hogy akár még azt is el tudnám képzelni, hogy egy elég kis lyukú hálóval fogatom fel... Az a baj a ragasztókkal, hogy nem elég porózusak, ill. ha azok, akkor meg mállanak ha vízben állnak. :S Pl fel lehetne ragasztani a sziloplaszttal, de az meg nem engedné át a vizet a szilikagél részecskék között. Úgyhogy ez az egész még kidolgozás alatt van...

Új hozzászólás Aktív témák