Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ngabor2

nagyúr

válasz Veriakilis #401 üzenetére

tömör fémek közül az ezüst vezeti a legjobban a hőt. viszont a heatpipe mivel más elven szállítja, nagyságrenddel jobban (nem csak hőátadással, hanem anyagmozgással és fázisátalakulással). a grafit érdekes kérdés, elég jó hővezető, de mechanikai tulajdonságai miatt elég korlátozott az alkalmazhatósága (grafitpasztáról már hallottam).

én viszont keresnék valakt, aki végre tudna nekem pár réztömbbe marni egy kicsit, hogy bele tudjam a conrados hp-kat illeszteni (U, vagy L alakban kellene, meg egyben egyenesen is). az epiámat szeretném passzívra, kölső hűtéssel megvalósítani. debrecenben eddig nem találtam vállalkozót rá.

According to manufacturer information, modern heat pipes used for computer cooling are filled up with the following solution: ''some water (90%) some mixes, such as nitrogen (0,3 %), ammonia (7 %) and aldehyde HC 7 (2,7 %)''.

Kár, hogy ezekhez az anyagokhoz nem tudok hozzájutni?
    Elérhetőek ezek valahogy legálisan?

Most akkor van benne víz is, vagy nem?

az ammóniaoldathoz piri pízért teljesen legálisan hozzá tudsz jutni, valszeg ha betérsz az első háztartási boltba, és szalmiákszeszt kérsz, máris megvan. hogy az a maximális 25%-os-e, azt nem tudom, de nem hiszem, hogy sokkal hígabb. hogy van-e benne víz... igen, a leírás is 90% vizet és 7% ammóniát ír.

Új hozzászólás Aktív témák