Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • F-ECT$

    titán

    válasz #75376384 #59822 üzenetére

    Van egy kis kavar a deck elnevezésekkel kapcsolatban, szerintem kb ezek a "helyesek":

    -Face - szinte csak arcra megy, sok charge minion, sebző spell, fegyver, alacsony mana curve. A régi face hunter max 3 manás kártyákkal jó példa rá.

    -Agro - fontos a korai board control, és csak akkor megy face-re ha az megvan vagy 1-2 körön belül lethal várható. Kicsit magasabb mana curve, több trade-et csinál. Szerintem a Zoo inkább ide tartozik, bár a variánsai belenyúlhatnak az agro és a tempo vonalba is néhány lap cserével. (Egy időben élt az agro Flood változata is olyan lapokkal mint a Echoing Ooze, Imp-losion, Reliquary Seeker.)

    -Tempo - play on curve deck, olyan lapokat játszik, amik nagy value-t jelentenek, azaz nehéz őket leszedni annyi manából amennyibe kerülnek (Mana Wyrm) vagy fennmaradva hoznak mana előnyt (Sorcerer's Apprentice, Tharussian) vagy okoznak extra sebzést (Trogg, Flamewaker). A spelljeit főleg a board előny megtartására használja eleinte (Frostbolt, Lightning Bolt), majd a lények szinergiájával / spellekkel fejezi be mid game-ben a játékot. Közepes mana curve, esetleg 1-2 nagyobb lény / spell.

    Ezen kívül vannak még a kontrol, combo, otk (egyre kevesebb), mill, fatigue deckek, de ezek már egyértelműbbek, bár a legtöbb deck esetén előfordul, hogy 2 kategóriába is besorolhatók. (Pl a Maly Druid legalább annyira kontrol, mint amennyire combo.)

    [ Szerkesztve ]

    Dive ever, work never.

Új hozzászólás Aktív témák