Új hozzászólás Aktív témák
-
Törzsfőnök
tag
Egy ismerősöm a következő információval szolgált a hdd led alternatív beépítésére:
''A winyókábel 40/80 ere közül a 39. szál az adott egység aktív állapotát jelzi.
Asszem aktív állapotban L szintü. Erre lehet egy led katódját kapcsolni, az anódjára
egy 470ohm.....1K körüli ellenálláson át +5V-ot.'' -
net84
őstag
-
net84
őstag
válasz
Törzsfőnök #45 üzenetére
e-szerint a manuals szerint kellene lennie még1 tüskesornak akörül, amit lefényképeztél... és akkor elvileg oda kell kötni...
-
Vangelis
félisten
válasz
Törzsfőnök #30 üzenetére
A régebbi vinyókon voolt külön hely neki, de most már nincs sajnos
vagyis nem tom)
Én is jártam már ugy hogy állandóan égett..... de nekm a rack kavart be hogy nem volt bene vinyó. -
Törzsfőnök
tag
megtaláltam a manuált:
Bővebben: link -
Forest_roby
őstag
válasz
Törzsfőnök #43 üzenetére
Próba-szerencse!!
/manapság én is akármit el tudok képzelni/ -
Törzsfőnök
tag
válasz
Forest_roby #41 üzenetére
jó a kérdés, ezt még nem próbáltam, de eddig működött a 160Gb-os Samsunggal.
Van egy 40Gb-os elfekvőben, este megnézem. -
Forest_roby
őstag
válasz
Törzsfőnök #40 üzenetére
és másik winyóval próbáltad?
-
Törzsfőnök
tag
válasz
Forest_roby #39 üzenetére
igen próbáltam egy zöld színűvel, de semmi változás.
-
Forest_roby
őstag
válasz
Törzsfőnök #37 üzenetére
másik leddel próbáltad?
-
net84
őstag
válasz
Törzsfőnök #37 üzenetére
tudsz egy linket adni az alaplapról? Users manuals esetleg?
-
Törzsfőnök
tag
hát nem nyugatat meg, hogy te nálad sem villog a led mikor a hdd munkára van fogva.
Én kicsit nagyot hallok, és még ha közelebb hajolok akkor sem hallom mit művel a vinyóm (elnyomja a hangját a házban a proci ventilátora plusz egyéb ventik),
meg nem fogok fél percenként odahajolni és fülelni, vajon mi történik. Szóval ez a led nagyon kell.
Az esztétika meg másodlagos kérdés. -
Törzsfőnök
tag
válasz
Forest_roby #33 üzenetére
Fordított állapotban nem világít, próbáltam már így is tucatnyiszor.
-
Dufresne
addikt
Igen sokminden lehet, de lehet, hogy mindent jól kötött be és mégis ez a probléma. Nekem is ez van, csak már megszogtam és nem zavar (téged miért is?
) Nekem is csak ház csere, meg 1-2 ez meg az volt, persz volt lapcsere is párszor és néha működött, néha nem, úgy vettem észre, hogy kicsit ez is olyan, mint hogy némelyik lapban gond nélkül megy a memória, némelyikben meg szarakszik típusu probléma ez. Max barkácsolással lehet megoldani, ami meg nem lesz aztán esztétikus...
Ha kibírod, hogy folyton világít, vagy sohasem, akkor hagyd csak békén szvsz, ha nagyon akarod tudni mikor dolgozik a vincsi, akkor hajolj közel hozzá és tudni fogod -
net84
őstag
válasz
Forest_roby #33 üzenetére
a led elvileg fordított bekötésnél nem is világíthatna... inkább elkötés esetén De a mostanában bármit el tudok képzelni...
-
Forest_roby
őstag
Hi!
Ha feltételezzűk hogy ügyes vagy és jó helyre kötötted be, akkor csak azt a hibát tudom elképzelni, hogy fodítva kötötted be!
+- ill -+ // alaplapfüggő, de fontos!!!!
ui.: Lehet hogy ház függő, de én már láttam olyat, hogy teljessen mindegy volt hogy kötöttem rá a ledet (+-,-+) rendessen működött!! (legalábbis ha jó emlékszem)
[Szerkesztve] -
net84
őstag
válasz
Törzsfőnök #31 üzenetére
Megvannak az IDE csatin azok a lábak, amivel meg tudod oldani, hogy közvetlenül onnan szedje le a hdd ''jelet''...
A hiba viszont felettébb érdekes... Minden ugyanoda van kötve, mint a régi gépházba? Esetleg valamelyik másik csatlakozó (pl. power led) nincs elkötve? Nem lehet, hogy nem a hozzá tartozó földre van kötve a led? Találkoztam már olyan asussal, ami ennek következtében világított mint a karácsonyfa... -
Törzsfőnök
tag
Van benne, de nincs rákötve még az alaplapra. Azon agyalok, hogy hogyan lehetne megkerülni az alaplap hdd led kivezetését. Nem lehet valahogyan megcsapolni az hdd adatkábel egyes vezetékeit, amelyre lehetne egy ledes aktivitást mérő ledet ültetni, vagy tehetném a ház hdd ledjét is rá? Meg lehet ezt oldani valahogy?
-
Vangelis
félisten
válasz
Törzsfőnök #27 üzenetére
Mobil Rack nincs a gépben?
-
Hanzsi
tag
válasz
Törzsfőnök #27 üzenetére
Én sem értem....Ugyanígy jártam én is kb. egy éve. Pontosan ez az alaplap van nekem is, és csak a házat cseréltem (meg vele a tápot) és a hdd led azóta folyamatosan világítt. Aztán visszatettem a régi tápot de nem történt semmi változás. Lett még cserélve Cd író de az sem befolyásolt semmit... Azóta sem értem...
-
Törzsfőnök
tag
Mindent kiszedtem a gépből ami nem kell, csak a vinyó van rákötve és még mindig nem jó, nem értem. Kidobom a kukába az egészet
. Nekem hiányzik a hdd led, mert nem tudom mikor dolgozik a vinyó, mikor nem.
Van valami alternatív megoldás amivel meg lehet oldani, hogy a hdd led működjön?
4 éve ment jól, most, hogy áttettem egy kisebb (ebbe volt a Bartonos gép, ő nagytoronyba került, vele nincs gond) házba nem megy, nem értem. nem értem.....
[Szerkesztve] -
Törzsfőnök
tag
Átépítettem a gépem, és hasonló próblémákkal kűzdök én is.
ASUS P3BF alaplapról van szó. Érdekes módon addig minden ok volt amíg a régi házban működött, mígnem átépítettem, itt gyakorlatilag csak a ház és 2 cd/dvd olvasó változott. A winchester led vagy ég folyamatosan, ha normálisan dugom rá a kábelt, vagy nem ég ha fordítva dugom rá, de ez normális dolog. Viszont nem értem miért világít egyfolytában.Primary masteren van egyedüliként, a Secondarin vannak a cd olvasók. 2 IDE kábellel próbáltam, a probléma u.az. A vinyó egy samsung 160 GB-os. Szerintetek ha a secondary csatorna kábele meg lenne valahol törve, okozna ilyen problémát?
[Szerkesztve] -
válasz
CounterBoci #10 üzenetére
a led csak egyik irányba engedi át a feszt
Ez bizony az esetek 99%-ban igaz. Nálunk lehetett olyan piros LED-et kapni (nem poénkodok, LED dióda, 3mm-es, piros, normál 20HUF-ért), amit mind1, hogy hogy kötöttél be, világított. De a sárga meg a zöld ugyanabból a szállítmányból normális LED volt, tehát nem volt mind1, hogy hogyan kötöd be. -
Attesz
aktív tag
Hello!
Nekem is ez a gondom!
Rack-ben van a vinyo és akár hova viszem mindenhol folyamatosan világit a led!
Ha olvas akkor erősebben ha alap akkor gyengébben!
Ez mitől van??
Köszi
Attesz -
LLKobe
veterán
Hali !
Azér világít folyamatosan mer fordítva van rádugva!
Asszem ide activity-nek irják amin van. 2 pines, fordítsd meg. -
pigeon
csendes tag
válasz
Cyberslider #20 üzenetére
Érdekes dolgok ezek, vajh egy tápnak vagy egy vinfosnak mi köze ehhez?
Ehh...remélem jön egy szaki, aki majd fel világosít -
Cyberslider
őstag
Nálam is volt ilyen,érdekes.. Nem lett baj belőle,de tápot cseréltem,akkor világított. Visszaraktam a régit,akkor meg már nem.
hmm.. -
bug399
csendes tag
Nekem addig csinálta, míg újra nem raktam a rendszert.
Hogy mitől volt, nem tudom, de nem vírus fertőzés. -
pigeon
csendes tag
Nekem is hasonló a problémám, mint a topic indítónak.
Nálam két azonos IDE csatornán lévő hdd csinálja ezt, ha lehúzom a másodlagos vinyót, akkor rendesen villog a led.Ha visszadugom a másodlagos vinyót, akkor a led folyamatosan világít.
Mitől lehet ez? -
TudorVigyor
aktív tag
Nem normális, de nem tudok olyan esetről, hogy károsodott volna tőle bármi. Főleg akkor gyakori ez a jelenség, amikor a vinyó csak a vezérlőre van rákötve, de tápot nem kap (rack fiókban ez gyakran megesik). Ha nálad vinyó nélkül csinálja ezt a rack fiók, akkor nem tudom mitől van. Mindnesetre örülök, hogy megoldódott.
-
shteer
titán
válasz
TudorVigyor #15 üzenetére
De van...
Mielőtt ezt ideírtam, lehúztam az alaplapról... S lőn sötétség, mármint a led normálisan viselkedik.
Aztaállat! Megvan az ok!
Thx!
Na de most ez normális jelenség? -
Ferger
tag
Szvsz!
Az nem lehet hogy túl nagy a virtuális memória, vagy túl kicsi a RAM, és sokat ír a vinyóra a vindóz? -
shteer
titán
válasz
TudorVigyor #8 üzenetére
Sata-ra van kötve. Primaryn semmi, sec-en 2 cd. Tegnap nem csinálta, azóta nem nyúltam hozzá. A led jól van bekötve.
Várok továbbra is 5leteket, holnap +nézem, korán lesz fél 7...
Ja, ma telepítettem Q3-mat, meg Stardown-t. De ettől mér?
Shteer -
burgatshow
veterán
Rendesen megy vagy nem is látja a winfos mert ha nem megy akkor az ide kábel fordítva van feldugva!
-
pyrannha
senior tag
Arra nem gondoltál még, hogy fordítva dugtad rá a lednek a kábelét az alaplapra? Én egyszer már jártam így!
-
Divi
aktív tag
Az NT alapú dózerekkel meg tudod nézni, hogy melyik process(program) mennyi bájtot ír/olvas a háttértárakról.
A Feladatkezelő>Folyamatok résznél kell bekapcsolni a HDD monitorozást is...
(Írt-olvasott bájtok / mp)
Ha nem NT akkor 98/ME alatt valami SysMon nevű program vesézte ki a rendszer erőforáásait... -
cyberdog
tag
Nekem akkor csinalt igy mikor szarra ment a kabelem,rakd at egy masikra hatha ugy mukszik rendesen
-
shteer
titán
A hdd ledem folyamatosan világít, mitől lehet?
Ma vettem észre, vírus nincs.
Amikor dolgozik, egy kicsit erősebben világít, de nem alszik ki.
5letek? Előre is thx.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xbox Series X|S
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- fűnyíró traktor
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- MSI MAG B650 Tomahawk WIFI Alaplap
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest