Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
Aktív témák
-
marlowe
csendes tag
Hahaha, szerintem szopat titeket ;) - Fekete testet csinált a hddből.
Ilyen hülye nem lehet senki ....(nah jó ez naív felvetés) -
TexT-BoY
addikt
képet küldöm sanyának!
mert a tar .hu szar! -
Sanya
nagyúr
mondjuk ilyen vinyót én is vennék, hisz ez hűtené a lakást, nem kéne légkondi se
gorneck23: :)))
[Szerkesztve] -
-
Ezzel kapcsolatban néztem már a ZM-2HC2-t, ami egy heatpipe-s hdd hűtő. Jó lenne, mert halk, de valamit nem értek. Ez elviszi a tokozásról a hőt, de szerintem nem tudja lehűteni az IC-ket. :F Szerintem pedig az a kényesebb. Lealábbis az én 20 gigás Quantumomon anno az pörkölődött el.
-
TexT-BoY
addikt
fellll fovgom! de méke le izéni azé me hazudok? ott vanak a képek ezt irja ki ezt tudom mondani pont:DDD
amugy aki nem hiszi jöjön ide !!!!!!!!!!!!!!!!!! (képtár szar akinek kel go to mail
nem a levegőbe beszélek! hozatok hőőmérőt és lefog esni az állatok!
a kezemet rajta birom tartani orákon át is nem meleg!!!!:) a imem: Szigetszentmiklós Rádió utca 52!!
chipek a vinyón:
smooth samsung agere
[Szerkesztve] -
TexT-BoY
addikt
nekem Maxtorom van:DDD
no hűtő idle: 40fok:U:U:U
1db 8as elöröl fuj : 25fok....
alurol hűtve a vinyókeret 12es ventivel: 17:C:C:C:C:Cfok
NC -
FlasH-BacK
senior tag
Próbáld meg letölteni a legújabb verziót a Dtemp-böl vagy a Speedfan-ból. Vagy ha más nem, akkor talán a winyó gyártójának saját diagnosztikai progija tudna vele mit kezdeni szerintem.
Próbáld ki csak hogy rákötöd PATA-ra, nem raidben mert attól még, hogy nem látja a logikai meghajtót, a smart-ot ki kell, hogy olvassa bármelyik progi! -
lapa
veterán
nekem egy asus a7n8x nforce2 lap két sata csatiján lógnak a vinyók raidben. a dtemp nem látja őket. van vkinek ötlete még? speedfan, aida sem eszi meg...
-
zoral_
tag
akkor most offolok a sajat topicomban:
mennyivel dragabb/halkabb/megbizhatobb pl egy samsung egy seagate barracudanal? mert szeretnek venni egyet mostanaban, fontos legyen hogy nagyon halk legyen, de nem hatrany ha nem kell kulon venti a huteshez.. -
Sanya
nagyúr
válasz
jakobkacsa #13 üzenetére
hja, most nagyon lassú. főleg az elmúlt 2 hétben.
-
Travelos
őstag
A Samsungot akkor tényleg nem kell külön hűteni.
Egy jó házam van, és a SATA 120GB-os SAmsungom sose megy 35 fok fölé, külön hűtés nélkül sem! -
jakobkacsa
senior tag
nem hiszem el, 2 perc alatt tolti be a RIOS a hozzaszolas modult... :(
-
mr_ricsi
veterán
''miert kell huteni a HDD-ket?''
Azért, hogy ne kelljen topicot indítanod ''szétégett egy IC a Maxtoromon'' címmel.
Egyébként nem mindig kell a hűtés, ha a ház szellőzése biztosítani tudja, hogy valamennyire mozogjon a levegő a vinyód körül. De a kb. 50 fok azt bizonyítja, hogy nálad ez nem sikerül, ezért kell valami külön hűtési megoldás. -
Docci
senior tag
Igenis hűteni kell a hdd-ket főleg nyáron ,így az élettartam és a megbizhatóság is növekedni fog.
Egyébként a samsung vinyom 35 fokos hűtés nélkül 8cm es ventivel meg 28 fokos
40gb másolás után.
Samsung vinyoknak nem feltétlen kell hűtés,alig kézmelegek.8segate-nek kell,de ha van előtte venti akkor 40 fok fölé nem megy még a legnagyobb melegben se.
Ja és nem kell,hogy a venti maxon pörögjön 1 kis légmozgás is elég. -
andorpapa
őstag
A házat mindenképpen fűteni fogja, hiszen a házon belül van, és minden HDD hűtő (tisztelet a ritka kivételnek) a házba tolja a vinyóról a meleg levegőt. Azért kell hűteni, mert az élettartamra befolyással van a hőmérséklete. Az én Maxtorom nem melegedik annyira, 35 fok körül ugrál maximum, viszont múltkor használtam egy SATA-s, 160 gigás Seagate-et, és a WinXP telepítés végére olyan forró lett, hogy nem tudtam megfogni. Ez hosszabb távon nem tesz jót a merevlemeznek, ezért hűteni kell.
Vannak olyan típusok, melyek nem igényelnek hűtést, de egyre több a komoly fűtési potenciállal rendelkező HDD, tehát a merevlemezhűtés nem csak divat vagy marketingfogás. -
-
Peet
senior tag
A cégnél ahol vagyok, most halt meg éppen egy 200GB-os winyó, mert túlmelegedett és nem bírta!
Egy kis vacak alu dobozba volt és USB 2.0-ás csatival kapcsolódott a géphez.
Másolás után mindig tűzforró volt.
Egyszer még régebben kiszedtük (közbe persze már hült) és megmértük egy lézeres hőmérővel és több mint 60fok volt. -
zoral_
tag
tehat akkor azert kell elvileg huteni hogy ne melegitsen be a hazba, es nem azert mert a winyo nem birna a hofokot??
-
jakobkacsa
senior tag
bizony nekem is volt olyan, hogy a 120-as HDD-met atvittem masolni egy srac gepebe (zart, szellozes nelkul), es igen hamar - alig nehany 10MB masolasa utan - lefagyott a rendszer
na ezt elkerulendo egy lecsendesitett 8cm-es ventit kell rairanyitani :)
ilyen kis szellozes is rengeteget szamit (akar 15-20 fokot is), joszerivel kellemesen langyos csak a HDD :D -
Trak
addikt
Fogj meg egy 120 as Seagate-t nyáron....
Az enyém már most 53 fokos volt pár giga másolás után.
De chieftec házban ez nem gond, elé rakod a 8 CM es ventit és kész is. Hűti ezeket is, meg a házat is.
Most még nem láttam 36 fok felett.
Ha nem ilyen a ház, akkor meg ott vannak a HDD hűtők. -
zoral_
tag
Sziasztok?
miert kell huteni a HDD-ket? nekem meg sosem volt hutes a winyokon es sosem lett semmi bajuk. most egy 40GB-s maxtor van bent ami asszem 7200-es. viszont tapintasra tenyleg forro, olyan 50fok korul lehet.
Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest