Új hozzászólás Aktív témák
-
CsendPenge
őstag
Egy vinyót elosztani több részre? Particionálással lehet. A ''Computer management'' / ''Disk manager'' (lemezkezelés) alatt válaszd ki azt a merevlemezt, amelyiket szeretnéd több részre bontani. Ha van rajta partició, akkor előbb azt törölnöd kell, de ez esetben a partin található adatok elvesznek! Nem írom le a particionálás folyamatát, a helpben megtalálod (a lemezen jobb gomb, majd help, ott pedig ''Lemezkezelés'' vagy ''Disk management'', ''Checklist: adding a new disk'' (nekem angol van, szóval nemtom magarul utóbbit hogy hívják) és ott leírják alaposan - alaposabban mint én), a lényeg, hogy egynél több elsődleges (primary) partit sztem ne csinálj. Vagy legyen az egész ''kiterjesztett'' (extended) típusú, és azon belül több ''logikai meghajtót'' (logical drive) hozz létre. Egyszerre csak egyet, és ne a max méretet hagyd! Azért egyet, mert a többet egyszerre esetében a formázás iszonyatosan lelassul.
''mi a külömbség a sata-ata között?
Ebben a formában semmi
Amire te gondolsz, hogy mi a különbség a SATA és a PATA (hétköznapi nyelvhasználatban csak ''ATA'' néven szokták emlegetni, egészen addig, amíg be nem jött az új technológia) között, nos két csatolófelület, az első a gyorsabb. Merevlemezek csatolófelülete, az első, amit még IDE, EIDE, ATA, UATA néven is szoktam emlegetni, 33/66/100/133-as sebességű változatokban létezik, a SATA pedig 150-es, hamarosan jön a 300-as verzió. Kicsit felületes a leírásom, de nagy vonalakban ez a lényeg. Aki akarja, írja le jobban
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Gombászkönyvek egyben
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest