Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sinick

    senior tag

    válasz bogarfx #8525 üzenetére

    Tartályosnál arra kell figyelni, hogy minden szűrője kivehető és mosható legyen. De legfőképpen tartós!

    Apósomnak nem vizes tartályos van, a szűrő nem is mosható (???) kb. félévente kompresszorral fújja át a szűrőt.

    Nekem egy Zelmer vizes tartályos van. Abban van egy darab finom szűrő egy darab szivacs előszűrő és egy darab hepa szűrő. A finom szűrőket rosszabb esetben félévente, jobb esetben évente cserélnem kell, darabja kb. 2000 Ft. A szivacs szűrőt kb. kétévente kell cserélnem, darabja szint kb. 2000 Ft. A HEPA filtert rosszab esetben évente, jobb esetben kétévente cserélem, darabja kb. 4000 Ft.

    A szivacs és a finom szűrő mosható. De hiába mosható, mert a hasnzálat közben az anyaga tömörödik és a gép hatásfoka drasztikusan csökken. A hepa nem mosható, az valami félpapír cucc.

    Szóval a fenntatása pénzbe kerül. Ráadásul ezek a szűrők túlárazottak, legalábbis idehaza. Kb. 6 éve rendeltem, akkor a szűrők olyan 400 a hepa olyan 800 Ft körül mozgott. Tavaly utánrendeltem volna és eldurrant az agyam a magyar szállító árain, ezért felvettem egy lengyel webáruházzal a kapcsolatot. Ők a szűrőket kb. 300 Ft-ért, a hepát kb. 700 Ft-ért adták. Rendeltem mindenből vagy 20 darabot, a posta vagy 5 ezer volt, de így is megérte!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák