- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zjunior
veterán
Sziasztok!
Sajnos behalt a micronk
Milyen microt ajánlottok ami most best buy?[ Szerkesztve ]
Work Hard ™- Play Hard ™!!
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Használtan vettem egy Beko mosógépet(kérdeztem már itt ezzel kapcsolatban).
Ma elhalálozott. Kb 5x használtam talán. Az utolsó két esetben elindítottam a programot, visszaállt pause üzemmódra, majd X megnyomás után egyszer csak elindult. Ma ugyan ez volt, elindult a program, de egyszer csak minden led kialudt rajta,és azóta meg sem mozdul. Szerintetek mi lehet? Én totál laikusként panelre gondolnék, de nem értek hozzá...Tudtok esetleg egy jókezű háztartási gép szerelőt, aki kijön házhoz? Mert vinni nem tudom...
Köszi!
-
Brave_86
aktív tag
Hi
Bosch MES20A0 gyümölcscentrifugáról mi a vélemény? Valami más 25e-ig? -
parandroid
félisten
Mosogatógépből az Indesit DFG15B1A-val van valami probléma? Esetleg valami más ajánlott cucc 90k-ig bezárólag, amire érdemes figyelni?
Ahogy nézem, németeknél 400 EUR alatt alig van valami, ha már úgyis Mo-n vagyunk, valószínűleg érdemes itt megvenni, simán 15-30k között van a különbséga normál bolti árakban.
Valaki esetleg az IKEA-s mosogatógépekről tud valamit, hogy azok milyenek? Ezek speciel egy kicsit talán olcsóbbak a német IKEA-ban, mint a magyarban, de ha ugyanannyi is, inkább venném meg helyben.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
DeFranco
nagyúr
válasz parandroid #9656 üzenetére
indesit fehérárut azért nem szokik szeretni errefelé, mert hajlamos a rozsdásodásra a tapasztalat szerint.
mosogatógépből 400 EUR alatt boscht és siemenst néznék, de a magyar és a német bosch oldalt összehasonlítva (más kinti tapasztalatom nincs) kint azért komolyabb gépekkel indulnak, itt olcsóbb, de sokszor elavultabb valamivel a kínálat
-
parandroid
félisten
válasz DeFranco #9657 üzenetére
Aha, ez megmagyarázza, miért nem találom ugyanazokat a gépeket kint is, amik itt vannak.
Erről a RENGÖRA-ról esetleg valami? Csak 300 EUR, viszont 5 év garit ad hozzá, és elvileg ez is 12 terítékes, 5 programos, 47 dBA-s, ECO-programos, tehát papíron elvileg tudja azt, amit a nagyok...
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
neduddki
nagyúr
válasz parandroid #9658 üzenetére
HI!
mo legngayobb hatartasi gepforglamat az ikea csinlaja a nagyok csak almodnak arrol az osszegrol
amugy indesitet mint ordog a sznmteltvizet majd juttasd eszembe hjogy mongyam eludv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
DeFranco
nagyúr
válasz parandroid #9658 üzenetére
hm... ha ennyire számít az ár, akkor szerintem ez egy járható út, jó lenne kideríteni ki gyártja. elvileg az ikeás cuccok többsége talán whirlpool, ha jól gugliztam, az sem az öröklétről híres, de ha van rá 5 év teljes körű garid, akkor ez nem feltétlenül kell érdekeljen. legyünk őszinték: biztosabbra egy ilyen kategóriás bosch/siemenssel sem nagyon mész.
esetleg kivárni valami zsírosabb leárazást kint egy komolyabb géppel, nem tudom, csak gondolom, hogy ott azért merészebbek az ollóval ha készletsöprés van.
de mivel a gyártót nem ismerjük (és a whirlpool mosogatógépeket sem) ezért ez inkább csak gondolatfuttatás.
-
parandroid
félisten
válasz DeFranco #9660 üzenetére
Becsúszott egy hirtelen költözés, szóval lesz mire költeni a közeljövőben, viszont a konyha egy számmal nagyobb, mint eddig, úgyhogy végre elfér benne egy mosogatógép is. Igazság szerint jó lenne egy beépíthető kombihűtő is, de az anyagiak miatt most az is kimarad egyelőre, csak csinálunk neki helyet, ahova később majd be lehet tenni (eddig csak kicsi hűtő volt, meg egy külön kis fagyasztó az erkélyen, mert az csak ott fért el, most ezeket terv szerint beapplikálom valahogy a későbbi nagy hűtő helyére).
Aztán lehet, hogy gondolok egy merészet, és ha már IKEA, akkor elhozom a mosogatót és a beépíthető nagy hűtőt, sőt, a konyhabútorhoz való bővítést is (a jelenlegi IKEA-s konyha jön velünk az új lakásba, szerencsére a Faktum hiába futott ki, még pár évig utánrendelhető hozzá minden) nullás hitelre 10 hónapra, és akkor megvan minden egyben, és mégsem kell kiadnom vagy 1500 EUR-t egyben. Csak sajnálnám a kis AEG hűtőmet, használtan nem ér szinte semmit, pedig gari is van rá még 3 év, mert azt is 5 évvel vettük.
p
-
PETEE78
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy megbízható minőségű porszívót, aminek van rendes szívóereje, nem döglik be 1 év múlva. Inkább a porzsák nélküli típusok érdekelnének, kb 15e HUF értékben..
You are being revived
-
Sickboy25
addikt
Sziasztok
Tudtok ajánlani valami jó fajta morzsaporszivot? Mert amit vettem az egy rakat kaka, alig szív valamit...
Köszi
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
DonMenyet
tag
Sziasztok!
Milyen kombi, alulfagyasztós hűtőt ajánlanátok ~5 év garanciával 100e környékén? Korábban volt egy szimpatikus gorenje, de lecsúsztam róla és most mindenhol 3 év garival látom csak. Köszi! -
szuszinho
őstag
Üdv,
Adott a fehér, műanyag mosógép szifon. Akárhogy próbálom meghúzni a menetes, fém bilincset a mosógép csövén, ahogy húzom meg, úgy csúszik lefelé, és szivárog. Hogy szokták ezt megoldani?
Köszi!
-
Nestor16
senior tag
válasz DonMenyet #9667 üzenetére
Hello.
Ahogy én tapasztaltam nemrég vásárlás közbe gyárilag szinte mindig csak 2 év a garancia és vannak helyek, ahol lehet rá + költség ellenében kérni 3 vagy 5 év garit (azt hiszem összesen ennyit), mondjuk 5 évre kitolni a garanciát + 9k.
Én leginkább tájékozódni az AEG oldalán a hűtőknél látott videók alapján tudtam, ahol elmagyarázzák, hogy mire érdemes figyelni. Igaz konkrét választásban ez sem segít, bocsi.Üdv, Dávid
-
VMatteo
őstag
Valaki nem tudja hogy hűtőt lehet fektetve szállitani? mert én már olvastam azt is hogy lehet csak utána min 1 napig nem lehet bekapcsolni illetve olvastam olyat is hogy egyáltalán nem lehet fektetve. Van valakinek tapasztalata ezügyben? egy régebbi Lehel tipusról lenne szó.
Tisztelet a Gépésznek!
-
razzorr
őstag
Van valakinek tapasztalata az Electrolux Ergorapido 2in1 porszívóról? Mert pont a morzsaszívó funkciója miatt tetszett meg és hogy kis helyen elfér egy kis lakásban. [link]
-
canniball
nagyúr
válasz razzorr #9680 üzenetére
Akkus nyeles porszívónk van, de nem 2in1, csak "sima" porszívó. Ez kisebb területre és kőre/kemény felületre baromi kényelmes: csak leemel az állványról és hajrá. Az 1literes tartály viszont gyorsan tele lesz. Szőnyegre vagy többszáz négyzetméterre felejtős. Az alkatrész pedig horror áron van, az akkura 15k-t (+ÁFA+szerelés) mondtak.
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
-
razzorr
őstag
válasz neduddki #9682 üzenetére
És ez hogy lehetséges? Mert nem tudom elhinni, hogy csak úgy kipotyog. Biztos jól volt rátéve a tartály?
Ezen kívül milyen porszívót érdemes akkor venni, ami ilyen álló változat. Azért is fontos mert kicsi helyen kell tárolni. Nem szükséges az akkus, lehet zsinóros is. -
troland26
őstag
üdv
Ma mosógép szervizelésre akartam adni a fejemet , ugyanis elkezdett a tető rozsdásodni és ezt szerettem volna lecsiszolni /alapozni és újra festeni , de a felső fém lemez részt nem tudtam leszedni a műanyagról bárhogy is feszegettem . Azon agyalok , hogy lehet ezeket szét sem lehet szedni . Nincs valami tippetek vagy végső esetben veszek egy új tetőt mosószer adagoló nélkül .Ja a gép Fagor 1FET109w/04
-
-
EQMontoya
veterán
Porszívót szeretnék venni, valami erőet, ameddig lehet.
Lehetőleg porzsák nélkülit. Pénzt rászánom, inkább egyszer fizetek többet.
Ezt a Boscht néztem. Tippeket, tanácsokat, ajánlásokat kérek szépen!Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
válasz parandroid #9690 üzenetére
Ha jól látom, porzsákos a szentem, aminek tekintetében az 50k-s árat és az egy év garit kicsit soknak érzem.
Same rules apply!
-
parandroid
félisten
válasz EQMontoya #9691 üzenetére
Az egy év gari gáz (bár most így hirtelen nem is tudom, az enyémre mennyit adtak,de úgy rémlik, többet), porzsák nélküli gépben meg én személy szerint nem bízom. A minősége és a hangja alapján meg gyakorlatilag egyedül áll a pályán, nemigen akad kihívója a kategóriában.
p
-
canniball
nagyúr
válasz EQMontoya #9691 üzenetére
Elux szereldében azt mondták a fődarab(ok)ra 2 év garit adnak.
Az általad kinézetthez: alapvetően B-S párti vagyok, de számomra valahogy gyanús ha egy porszívónál pont a szívóerőről (ami az egyik legfontosabb lenne) nem tesznek említést...https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Integra
titán
válasz canniball #9693 üzenetére
Tud egy nem bosch-siemens is jó lenni, ahogy egy b-s is rossz lenni. Az számít, hogy milyen alkatrész van benne, mennyi időre tervezték. A kärcher is gyárt nem titkoltan hulladékot, de abból van volumen..
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
razzorr
őstag
Porszívó téma: Az Ergorapido-n kívül néztem még a Bosch BBH move4 gépet is. A kettő közül vajon melyik a jobb? Árban ugyanannyi.
Vagy ti milyet ajánlanátok ami ilyen álló stílusú morzsaporszívóval egyben gép, az mondjuk nem baj ha nem csak akkuról hanem hálózatról is működik. -
ak05
tag
sziasztok
konyhai robotgépet tervezünk venni,fontos,hogy a tál forogjon
az auchan-ba most adnak egy ilyet 8ezerért,ez mennyire jó?
mire kell figyelnem?melyik márkát mellőzem?
köszönöm a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik