Csillaghajó ihlette az AYANEO eGPU-ját

A GD01 talán az első megoldás, ami nagyon komolyan vette a külcsínt.

Az eGPU-k piaca még nem mondható igazán telítettnek, de lassacskán azért érkeznek az egyes megoldások, amelyek között most az AYANEO újdonságát üdvözölhetjük. Az alapkoncepció tekintetében nincs lehetőség nagy újításokra, vagyis a GD01 egy x4-es PCI Express 4.0-s sávot használó Oculink interfész segítségével köthető rá a kompatibilis gépekre, belül pedig egy Navi 33-as GPU-ra épülő AMD Radeon RX 7600M XT-t rejt. Utóbbi 120 wattos TGP-re van paraméterezve, de a komplett rendszer ennél többet is felvehet, hiszen a különböző extra funkciók is kérnek némi energiát.


[+]

A GD01 abban különbözik leginkább az eddigi megoldásoktól, hogy az AYANEO nagyon sok hangsúlyt fektetett a külcsínre, ami a cég szerint egyedi, csillaghajóra emlékeztető dizájnt kapott, ráadásul RGB LED-ekre is futotta. A fejlesztés oldalán található egy rés is, amibe M.2 2280-as SSD helyezhető, és az egyéb lehetőségek tekintetében egy Gigabit Ethernet, két HDMI 2.1, valamint két DisplayPort 2.0 áll rendelkezésre az USB4 és USB 3.2 Gen 2 mellett.

Sajnos az AYANEO nem hozta nyilvánosságra a GD01 startjának idejét, és az ára sem derült még ki.

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy a játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szüksége. Ez mára megváltozott: a gamer laptopok sem maradnak le mögöttük.

Előzmények

Hirdetés